QUOTE(Donalita @ 2009 11 14, 02:31)
Atėjau pasiguosti ir paprašyti patarimo

Jau kaip užkniso prasiskaičiavus ardyyyti!!!
Gal galit merginos pasipasakoti, ką darote jūs, kad išvengtumėte prasiskaičiavimo? Klijuojat schemų lapus, kad nereikėtų sklaidytis, vieną su kitu derinti? Numeruojat linijas ir ant kanvos taip pat kaip ir ant chemos? Siuvinėjat griežtai viską iš eilės? Labai prašau pasidalinti savo patirtimi
na apsiskaičiuot tai visi sugeba ,ne tik tu

,tikrai nė viena neardžiusi nesiuvinėjo ,bent jau pradžioje
esu ir aš apsiskaičiavusi ,kryžiuką vienu žemiau padedi ir viskas ,visa schema eina šuniui ant uodegos

,gerai jei dar galima kaip nors išsisukti ir pabaigus darbelį tos klaidos ir nesimato ,man bent tai pavykdavo...bet nevisada taip išeina ,tenka ardyt...
beje man labai padėjo ir tikrai mažiau klaidų pridarau kai susibraižau kanvą išplaunamu markeriu ,kurių yra pirkti visur,tiesiog kaskart lyginį siuvinėjamą plotelį su schema ,ir greičiau pasimato klaida ,jei ne ten kryželį siuvi ,patarčiau taip siuvinėt ,tikrai labai patogu

..arba susidygsniuot siūlų visą kanvą 10x10 kryžiukų ploteliais ,na čia kaip kam patogiau ,bet irgi yra kažkokie rėmai tada ir tikrai daug sunkiau klaidą įvelti..ir be to visada siuvinėju ploteliais ,nuosekliai, iš apačios ,arba nuo viršaus ,arba nuo centro,čia man rodos nesvarbu nuo kur pradėt,vienas objektėlis prie kito gula ,baigiu vienu siūlu siuvinėt,viska kas pažymėta ,tada imu kitą siūlą ,kai prieinu schemos lapo kraštą ,pasižiūriu ar sekančioje schemoje nėra tokio pat siūlo ,kad paskui nereiktų dviejų kryžiukų atskirai siuvinėt

,nu žodžiu nereikia mėtytis iš vieno krašto į kitą,o siuvinėt nuosekliai ir viskas tada akyse ryškėja