Cia TOOOKIU vaizdu prikelete, kad net silpna pasidare uzsukus, tikraja to zodzio prasme... jooo, po tokiu vaizdu net komentaru nebereikia...
... Atejau imesti kelias anksciau zadetas nuotraukeles, kurias padariau virdama sirupa. Galbut kazkam pasirodys naudinga.
Cia konkreciai buvo virtas gliukozes sirupas beze kremui (apie pati beze tokiu budu, kaip ir minejau, parasysiu kada nors veliau -- norisi pirmiausia kiek dar pazaisti su proporcijomis).
Zodziu, sirupas

Pirmiausia nufotkinau inda, kuriame verdu sirupus. Aisku, nera jokios butinybes naudoti toki pati -- tiesiog rodau, ka naudoju as...

Sudejus gliukoze ir uzpylus vandeniu intensyviai ja maisau (tuo tarpu indas kaista). Atrodo, kad vandens tikrai truksta, viskas sausa, bet taip turi buti.

Indui ikaitus, supilu paskutini sauksta vandens, ir maisau nuo ten, kur ji supyliau (matote, indo apacioje pradeda formuotis balute -- o ir turinys ant sauksto ima blizgeti...)

Taip maisiau, kol viskas tapo vienodos konsistencijos. Dabar visas sis gerys yra skystas, bet dar tirstas ir baltas.

Toliau maisau, temperatura kyla, ima formuotis burbuliukai, tirpalas skysteja.

Kai tik mase ima virti, nebemaisau. Sauksta palikau tam, kad fotografuojant matytusi, kaip sirupas virdamas tampa skaidresnis.
Papildyta:Baigus virti, sirupas lygios konsistencijos, visiskai skaidrus, be jokiu kristalu, tirstas.