lialytia, super kepiniai Pasitikslint norėjau: 24cm formai kepei biskvitą iš trijų kiaušinių, o kremą (sufle) iš dvigubos normos darei (10 kiauš.) ar iš viengubos (5 kiauš.)?
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 02 07, 19:13)
lialytia, super kepiniai Pasitikslint norėjau: 24cm formai kepei biskvitą iš trijų kiaušinių, o kremą (sufle) iš dvigubos normos darei (10 kiauš.) ar iš viengubos (5 kiauš.)?
Biskvitą iš 3 kiaušinių, o sufle viengubą normą dariau ( iš 5 kiaušinių)
QUOTE(lialytia @ 2010 02 07, 18:15)
Biskvitą iš 3 kiaušinių, o sufle viengubą normą dariau ( iš 5 kiaušinių)
Ačiū Truputį suklaidino orig. recepte frazė "viską dariau iš dvigubos normos".
Reiks ir man kada nors išbandyt
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 02 07, 19:30)
Ačiū Truputį suklaidino orig. recepte frazė "viską dariau iš dvigubos normos".
Reiks ir man kada nors išbandyt
Reiks ir man kada nors išbandyt
Bandykit, nes viskas labai paprasta ir greit gaminama.
QUOTE(irmulia @ 2010 02 06, 14:02)
Manieji prancūziški pyragaičiai
išorė - traški ir karamelizuota
vidus - šviesus ir toks minkštutėlis
(kaip tik šiandien ~ 34 tokių nemažų skanutėlių iškepiau - vaišinsim artimuosius )
išorė - traški ir karamelizuota
vidus - šviesus ir toks minkštutėlis
(kaip tik šiandien ~ 34 tokių nemažų skanutėlių iškepiau - vaišinsim artimuosius )
imaisiau tesla situ skanumynu,ryt ziuresim kas gausis.baugina ta labai skysta tesla. bet parasyta,kad taip turi but,tikekimes viskas pavyks.
QUOTE(Kettim @ 2010 02 07, 20:42)
imaisiau tesla situ skanumynu,ryt ziuresim kas gausis.baugina ta labai skysta tesla. bet parasyta,kad taip turi but,tikekimes viskas pavyks.
Patikėk, ji ir turiu būti tokia skystutėlė aš pirmą kartą gamindama irgi labai suabejojau kas gi gausis iš tokio "vandens" , tai įdėjau papildomai miltų ...ir ... teko viską išmesti lauk kitąkart kepiau lygiai pagal receptą nenukrypdama į šoną ir puikiai gavosi
QUOTE(irmulia @ 2010 02 08, 10:00)
Patikėk, ji ir turiu būti tokia skystutėlė aš pirmą kartą gamindama irgi labai suabejojau kas gi gausis iš tokio "vandens" , tai įdėjau papildomai miltų ...ir ... teko viską išmesti lauk kitąkart kepiau lygiai pagal receptą nenukrypdama į šoną ir puikiai gavosi
skaičiau, kad su kondenc.pienu gavosi kur kas tirščiau ir mažai panašu į originaliuosius.. O kaip su kitomis variacijomis?
mano klausimas: drėgniausi ir minkščiausi, tokie paryžietiškieji - originalieji?
Ateinu pasidalinti torciuko receptu.
Cia panasus kaip ''Snickers'' bet siek tiek kitoks su cukruotais migdolais gal kam patiks
Biskvitas 26 cm:
2 kiausiniai,
1 stikline cukraus,
1 stikline grietines,
1a.s. gesintos sodos.
2 st. miltu
3 a.s. tirpios kavos
50 g. tirpinto juodo sokolado
Kiausinius +cukrus sumaisome mikseriu. Grietineje nugesiname soda, idedame kava. Sumaisome su kiausiniu mase, ipilamme sokolada ir miltus. Pilame i forma isklota sviestiniu popieriumi puse teslos ir kepame 180C apie 15min.Taip iskepame du biskvitus.Atvesusius perpjauname per puse,gauname 4. (biskvitai gavosi nestori. Jei kas megstate storesnius - daryti reiktu is 1,5 normos.)
Kremas:
2 indeliai RUDUDU (385 g.)
400 g. sviesto (naudojau Rokiskio 82 riebumu)
Sveista ir RUDUDU palaikau kambary para laiko. I gerai isplakta sivesta po sauksta imaisau RUDUDU.
Kremas:
300 g. grietines 30 % riebumo
kazkur 150 ml. cukraus (dejau pagal skoni )
1 a.s. vanilinio cukraus
2 v.s. brinkintos zelatinos
grietine plakam mikseriu su cukrumi ir v. cukrumi apie 5 min. letai plakant supilti zelatina. Krema dedu i sladytuva kad siek tiek pastingtu.
Darau cukruotus migdolus - tiksliau griliaza
150 g migdolų su luobele
4 v.š. cukraus
2,5 v.š vandens
1 a.š cinamono
dar sauksta sviesto idejau.
viska istirpinau, pradejo ruduoti supyliau skalditus migdolus ir dar viska kaitinau. tai ant smarkesnes ugnies, tai ant silpnesnes apie 3-5 min. kol skystimas graziai parudavo ir namai pakvipo kepintais migdolais viska isverciau ant sviestiniu popieriumi isklotos skardos, kai atveso dulauziau ir su mesos plaktuku dar smulkinau. (griliaza dariau pagal 2 skirtingus receptus, jei kam idomu - galesiu abu parasyti. griliaza dariau beveik is 300 g. riesutu, kuriu puse suvalgiau tai realiai torto vidui ir trupiniams sunaudojau 150 g.)
Na ir pabaiga:
Lakstus sulaisciau sirupu cukrus+vanduo. Rududu krema padalinu per puse. viena dali sumaisau su griliazau (ne viska, pasilieku papuosimui griliazo ir 3 saukstus Rududu)dedame biskvita, tada pese riesutu/Rududdu mases paskirstome ant biskvito, ir puse Rududu mases. kitas biskvitas - giretines kremas, ir pabaigai - riesutai su Rududu ir vienas rudud kremas. (galima ir visa Rudud krema suaasiyti su riesutais, tiesiog as dalinau per puse) Ir viska i saldytuva.
Likusiu Rududu kremu aptepu torta ir apibarstau likusiu grilaizu.
Torto gavosi 2,5 kg. ir gan ne pigiai atsejo - apie 35 lt produktams.
Pabreziu - tortas riebus ir labai labai saldus. Megstanciom lengvus - zele torciukus - sito bandyti nerekomenduoju. Kadangi mano mama bei sesuo dievina tokius tortus, sis buvo ivertintas auksciausiu balu
Cia panasus kaip ''Snickers'' bet siek tiek kitoks su cukruotais migdolais gal kam patiks
Biskvitas 26 cm:
2 kiausiniai,
1 stikline cukraus,
1 stikline grietines,
1a.s. gesintos sodos.
2 st. miltu
3 a.s. tirpios kavos
50 g. tirpinto juodo sokolado
Kiausinius +cukrus sumaisome mikseriu. Grietineje nugesiname soda, idedame kava. Sumaisome su kiausiniu mase, ipilamme sokolada ir miltus. Pilame i forma isklota sviestiniu popieriumi puse teslos ir kepame 180C apie 15min.Taip iskepame du biskvitus.Atvesusius perpjauname per puse,gauname 4. (biskvitai gavosi nestori. Jei kas megstate storesnius - daryti reiktu is 1,5 normos.)
Kremas:
2 indeliai RUDUDU (385 g.)
400 g. sviesto (naudojau Rokiskio 82 riebumu)
Sveista ir RUDUDU palaikau kambary para laiko. I gerai isplakta sivesta po sauksta imaisau RUDUDU.
Kremas:
300 g. grietines 30 % riebumo
kazkur 150 ml. cukraus (dejau pagal skoni )
1 a.s. vanilinio cukraus
2 v.s. brinkintos zelatinos
grietine plakam mikseriu su cukrumi ir v. cukrumi apie 5 min. letai plakant supilti zelatina. Krema dedu i sladytuva kad siek tiek pastingtu.
Darau cukruotus migdolus - tiksliau griliaza
150 g migdolų su luobele
4 v.š. cukraus
2,5 v.š vandens
1 a.š cinamono
dar sauksta sviesto idejau.
viska istirpinau, pradejo ruduoti supyliau skalditus migdolus ir dar viska kaitinau. tai ant smarkesnes ugnies, tai ant silpnesnes apie 3-5 min. kol skystimas graziai parudavo ir namai pakvipo kepintais migdolais viska isverciau ant sviestiniu popieriumi isklotos skardos, kai atveso dulauziau ir su mesos plaktuku dar smulkinau. (griliaza dariau pagal 2 skirtingus receptus, jei kam idomu - galesiu abu parasyti. griliaza dariau beveik is 300 g. riesutu, kuriu puse suvalgiau tai realiai torto vidui ir trupiniams sunaudojau 150 g.)
Na ir pabaiga:
Lakstus sulaisciau sirupu cukrus+vanduo. Rududu krema padalinu per puse. viena dali sumaisau su griliazau (ne viska, pasilieku papuosimui griliazo ir 3 saukstus Rududu)dedame biskvita, tada pese riesutu/Rududdu mases paskirstome ant biskvito, ir puse Rududu mases. kitas biskvitas - giretines kremas, ir pabaigai - riesutai su Rududu ir vienas rudud kremas. (galima ir visa Rudud krema suaasiyti su riesutais, tiesiog as dalinau per puse) Ir viska i saldytuva.
Likusiu Rududu kremu aptepu torta ir apibarstau likusiu grilaizu.
Torto gavosi 2,5 kg. ir gan ne pigiai atsejo - apie 35 lt produktams.
Pabreziu - tortas riebus ir labai labai saldus. Megstanciom lengvus - zele torciukus - sito bandyti nerekomenduoju. Kadangi mano mama bei sesuo dievina tokius tortus, sis buvo ivertintas auksciausiu balu
QUOTE(akvadigi @ 2010 02 08, 12:06)
Ateinu pasidalinti torciuko receptu.
Cia panasus kaip ''Snickers'' bet siek tiek kitoks su cukruotais migdolais gal kam patiks
Pabreziu - tortas riebus ir labai labai saldus. Megstanciom lengvus - zele torciukus - sito bandyti nerekomenduoju. Kadangi mano mama bei sesuo dievina tokius tortus, sis buvo ivertintas auksciausiu balu
Cia panasus kaip ''Snickers'' bet siek tiek kitoks su cukruotais migdolais gal kam patiks
Pabreziu - tortas riebus ir labai labai saldus. Megstanciom lengvus - zele torciukus - sito bandyti nerekomenduoju. Kadangi mano mama bei sesuo dievina tokius tortus, sis buvo ivertintas auksciausiu balu
na bent jau foto ir aprašymas - taip pat aukščiausiu balu!
net neabejoju,kad labai skanus
QUOTE(Renatina @ 2010 02 08, 10:15)
skaičiau, kad su kondenc.pienu gavosi kur kas tirščiau ir mažai panašu į originaliuosius.. O kaip su kitomis variacijomis?
mano klausimas: drėgniausi ir minkščiausi, tokie paryžietiškieji - originalieji?
mano klausimas: drėgniausi ir minkščiausi, tokie paryžietiškieji - originalieji?
Na, kitų variacijų dar nespėjau išbandyti ( juk jų galybės ) Bet pačių orginaliųjų canneles bordelais (jie kilę iš Prancūzijos Bordeaux regiono) receptukas būtent toks (kur tešla itin skysta, kepant burbuliuoja lyg vanduo, dedama vanilė ir romas, ir prieš kepant ją reikia palaikyti 24-48 val. šaldytuve)
Pas mane irgi planuose tie prancuziski pyrageliai, tik pirmiau formeles nusipirksiu
O ryt susiruosiau daryti kita pyraga is uzsienietisko forumo, Mangu muso tortas , na ir nervina labai, kad negali recepto parasyti gramais, kiek tas yra "2 pakeliai zelatinos"? Kokio dydzio tas pakelis? Gal kas zinote, buciau be galo dekinga
O ryt susiruosiau daryti kita pyraga is uzsienietisko forumo, Mangu muso tortas , na ir nervina labai, kad negali recepto parasyti gramais, kiek tas yra "2 pakeliai zelatinos"? Kokio dydzio tas pakelis? Gal kas zinote, buciau be galo dekinga
QUOTE(Shalimar @ 2010 02 08, 17:54)
Pas mane irgi planuose tie prancuziski pyrageliai, tik pirmiau formeles nusipirksiu
O ryt susiruosiau daryti kita pyraga is uzsienietisko forumo, Mangu muso tortas , na ir nervina labai, kad negali recepto parasyti gramais, kiek tas yra "2 pakeliai zelatinos"? Kokio dydzio tas pakelis? Gal kas zinote, buciau be galo dekinga
O ryt susiruosiau daryti kita pyraga is uzsienietisko forumo, Mangu muso tortas , na ir nervina labai, kad negali recepto parasyti gramais, kiek tas yra "2 pakeliai zelatinos"? Kokio dydzio tas pakelis? Gal kas zinote, buciau be galo dekinga
Bent jau pas mus 1 pak .10gr. Dezuteje buna 2 maiseliai.