Pasirodysiu ir aš Kalėdų stalo saldumynus

Kepiau Mišelės trotą Triufelį pagal
Sonatinos receptą . Papuošimui saldainius-triufelius gaminau
pagal RiMami išverstą receptą. Darbo nemažai, bet visiems labai patiko. Tiesa, skaitydama atsiliepimus tikėjaus ryškenio šokolado skonio (sudėjau berods 600 g šokolado). Tačiau man jis nebuvo labai jau super-extra šokoladinis. Naudojau 60 proc. kakavos šokoladą, bet turbūt su lietuvišku Karūnos būtų išgautas ryškesnis skonis.

Kaip jau tapo tradicija, dovanojau sausainių dėžutę:

Kaip ir pernai, joje
Imbieriniai sausainiai (receptas rusų kl. - sausainaii labai patiko MB bendradarbiams),
Cinamoninės ir Citrininės spiralės (receptas rusų kl.). Į citrinines Portukės patarimu įdėjau tarkuoto šviežio ir truputį malto džiovinto imbiero, taip jos įgavo ryškesnį skonį, bet vis tiek nepranoko cinamoninių

Dar dėžutėje matote pagal Sonatiną keptus
Šokoladinius sausainius-Triufelius.
Kalėdinius meduoliukus kepiau pagal receptą iš Neringos blogo -
Kalėdiniai sausainiai-meduoliukaiIr paskutiniai sausainiukai:
Graikiškų riešutų sausainiukai-suktinukaiReceptas iš žurnalo Taste of Home

1 puodelis + 1 a.š. kambario temperatūros sviesto,
1 pakelis (8 oz = apie 230 g) kreminio sūrio, kambario temperatūros,
3 puodeliai miltų,
4 puodeliai smulkintų graikiškų riešutų (aš maišiau su pekanais)
1 1/4 puodelio cukraus,
1/2 puodelio pieno
1 a.š. vanilės ekstrakto,
1/8 a.š. druskos.
Dideliame dubenyje suplakite 1 puodelį sviesto ir kreminį sūrį iki minkštos vienalytės masės. Galiausiai sudėkite miltus, ir plakite (minkykite), kol tešla susiformuos į kamuoliuką. Padalinkite tešlą į 4 porcijas ir kiekvieną jų iškočiokite į 12 colių (30 cm) apskritimus.
Ištirpinkite likusį sviestą. Dubenyje sumaišykite riešutus, 3/4 puodelio cukraus, pieną, vanilę, druską ir tirpintą sviestą. Aptepkite gauta mase iškočiotus tešlos apskritimus. Supjaustykite kiekvieną apskritimą į 12 lygių dalių. Susukite sausainius, pradedant nuo plačiojo galiuko.
Dėkite sausainiukus į riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 325 F (160 C) įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių arba iki kol lengvai paruduos. Aušinkite perkėlę ant grotelių.
Likusį cukrų sudėkite į mažą dubenėlį ir jame apvoliokite dar šiltus sausainėlius.
Aš dariau iš pusės normos ir tai gavosi nemažai...
Papildyta:Dar planavau kepti dovanoms sausainius, kuriuos buvau išbandžiusi keliom dienom anksčiau, bet pritrūkau lauko. Tačiau pasidalinsiu receptuku:
Sausainiai su pekano riešutu
3/4 puodelio kambario temperatūros sviesto (170 g)
170 g kambario temperatūros kreminio sūrio
2 puodeliai miltų
Įdarui:
1,5 puodelio rudojo cukraus
2 kiaušiniai
1 V.Š. kambario temperatūros sviesto
48 vnt. pekano puselių
Sviestą ir kreminį sūrį suplakite iki vientisos, purios masės. Galiausiai suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Ją uždenkite padėkite į šaldytuvą 15 min. (kad atvėstų).
Įdarui suplakite kiaušinius, sviestą ir cukrų.
Išimtą tešlą padalinkite į 48 lygias dalis, formuokite dubenėlius ir dėkite juos į mažų keksiukų formeles. Į kiekvieno vidų įdėkitė po šaukštelį įdaro ir ant viršaus uždėkite pekano puselę.
Kepkite iki 180 (350 F) laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. ar iki kol įgaus auksinį atspalvį. Atvėsinkite 2-3 minutes formoje, tada perkelkite sausainiukus ant grotelių.
Aš dariau iš pusės normos. Labai skanūs sausainukai - pyragiukai. Receptą radau žurnale Taste of Home.