Įkraunama...
Įkraunama...

M.K. Čiurlionio menų gimnazija

Manau, visgi, labiausiai priklausė ne nuo mokinio, o nuo mokytojo. Ir dar - nuo tėvų kontakto su mokytoju. Labiausiai užguiti ir neturintys kam pasiskųsti buvo gyvenantys internate. Mano nuomone, ne vieno išties talentingo žmogaus likimas buvo sulaužytas ar aplaužytas vien todėl, kad nebuvo užnugario, kad ir - tiesiog tėvų šalia.
Atsakyti
Man tai su smičium gerai padaužydavo per pirštus, dar dabar pamenu, nors buvau bene pirmokė ar antrokė, mažė gi. Ir nuolatinį staugimą, isterikas, v.ž. išsikraudavo kaip reikiant. Po to kelias pamokas tėvai stebėjo.Teko keisti mokytoją. biggrin.gif O sesuo kai grojo pas Mūzos mamą, na žinote apie ką, tai toji irgi buvo gera mušeika - raudona batareika, rėkdavo kaip beprotė. Reikės paklausti ar irgi su dangčiu daužydavo, nes prieš pamokas ir po jų raudojo vis. O kartą iš baimės nualpo per pamoką, nuo kėdės kai nuvirto, tai toji garbioji tik tada apsiramino šiek tiek, nebemušdavo taip skaudžiai.

Dar įdomu buvo pamatyti sąrašą, nes žiūriu jau nebedirba mažų mergaičių glostytojas - graibinėtojas A.K. Matyt "prisižaidė" vieną dieną. Iki šiol pamenu jo gašlų snukį su gašliai šypsena veide.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 05 07, 14:11)
Dar įdomu buvo pamatyti sąrašą, nes žiūriu jau nebedirba mažų mergaičių glostytojas - graibinėtojas A.K. Matyt "prisižaidė" vieną dieną. Iki šiol pamenu jo gašlų snukį su gašliai šypsena veide.

Jis vienu metu buvo mūsų klasės auklėtojas, tai nieko blogo pasakyti negaliu. Dėl žmogaus minčių ar potraukių - neaišku, bet kad nesigrabinėjo prie mūsų, tai faktas.
Bet ką čia mes, vien negatyviai. Buvo ir labai puikių, šiltų ir aukšto lygio mokytojų, viena specialybės mokytoja (dabar jau A.A.) savo mokiniui net kakavą rytais pas budinčią palikdavo termosiukyje, kad tas turėtų jėgų paskui groti smile.gif
Iki šiol su šiluma prisimenu nihilistą, provokatorių (gal dabar jau surimtėjo), kuris istorijos bei etikos pamokas paversdavo kone gyvais epizodais iš filmo "Mirusių poetų draugija", kuris mokė mąstyti vietoje buko iškalimo smile.gif
Bent jau mano laikais MKČ garsėjo itin aukštu solfedžio ir harmonijos lygiu, po "čiurlionkės" buvo galima kaip saulėgrąžas gliaudyti bet kurios pasaulio aukštosios muz.įstaigos teorines užduotis.
Atsakyti
Man (ir ne tik man) "pasisekė" matyti kitokį jo veidą, reguliariai, dar klausyti paukščių čiulbėjimą apie gražias akis, koks tavo telefoniukas ir pan., nesiplėtosiu cool.gif Pirmieji čiulbėjimai prasidėjo berods nuo ketvirtos ar penktos klasės. Paskaičiuok, kiek man tuomet buvo metų. Šlykštus gašlus diedas.

Solfedžio mokiausi pas tokį kirvį, tai tikrai mokėjau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2012 05 05, 00:08)
Jei jums mokykla strategiškai patogi susisiekimo prasme ir mokytojos pataria stoti - pabandyčiau  4u.gif  pradinis etapas tikrai puikus, užimtumas toks, kad atkrenta visi būreliai, galima pagalvoti vietoje apie perėjimą iš muzikos į dailę ar baletą  mirksiukas.gif
Nepaskubėkit - o gal mergytė sužibės čia  4u.gif

vieta tai mums visai kitoj miesto pusej...na ilgai galvojom,bet nusprendem leisti suzibeti kitur:)
Papildyta:
QUOTE(koriux @ 2012 05 07, 01:38)
šiaip su viskuo sutinku bet PARDON? Rostrapas - prastas pedagogas, tamstos nuomone?teisingai supratau?
Papildyta:
na jeigu mokėsi vyras tik tam,kad gautų popierių, tai nieko keista, kad tik jį dabar ir mato. popierius popierium, svarbu kokiu žmogum išaugi, kokį džiaugsmą atrandi, o jeigu darbo pakankamai įdėta - kokį džiaugsmą kitam savo menu skleidi..

nesupratau?cia Jus taip isaugot? viens du prisikabinau prie zodzio,isvedziojau savo pamastyma ir uzrasiau?

Papildyta:
QUOTE(flight @ 2012 05 05, 00:09)
Na, aš matau daug gero, jei tai- tikrai tavo kelias. O nuspręsti už vaiką (nes gi reikia spręsti labai anskti)  yra žiauriai sunku...

vat butent,kad tai turi buti tavo kelias... nera mano mergaitei tai tikslas,negroja namie,nesvaigsta,daro ka liepia mokytoja ir tiek,patinka mokintis tik kai nera spaudimo,del saves...nusprest reikia,ir jau dabar,galvojom ir nusprendem,arba taip arba taip,pasirinkom viena is dvieju.
ir tikrai grosim,tik ne ciurlionkej
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 05 07, 09:54)
Jei tėvai nesirūpina ir, tai dar svarbiau, nesusigaudo ir nežino specialybės pedagogų kvalifikacijos pedagogine prasme, tai vaikui gali būti sugriauta muzikinė karjera ar gerokai apsunkinamas kelias. Juk daug kas susiveda į techninę pusę. Jei vaikas pateks pas psichę, kaip pirmais metais patekau aš (bet pas labai nusipelnusią pedagogę, svajonių pedagogę, prestižą ta prasme biggrin.gif ), tai dar ir fizinį smurtą pajus, ne tik psichologinį.

deja, turiu sutikti
Atsakyti
Gal bus įdomu 4u.gif , prikabinu kolegės siųstą info (žmogus, išties mokantis dirbti su vaikais ir jų labai mylimas) :

Senosios muzikos stovykla, į kurią kviečiame įvairiais instrumentais grojančius vaikus ir jaunimą. Stovyklos metu kartu muzikuosime Renesanso ir Baroko epochų kamerinę muziką, mokysimės improvizuoti, taip pat bus skirta laiko žygiams, išvykoms plaustais ir kitoms pramogoms bei susitikimams.

Stovykla vyks liepos 15 - 21 dienomis Anykščių rajone, o ją užbaigsime koncertu Anykščių koplyčioje.

Daugiau informacijos apie stovyklą, jos vadovus, bei praeitų stovyklų nuotraukas rasite interneto svetainėje www.pavariai.lt , taip pat galite man skambinti 8 671 44 581.
(Stovyklos kaina - 600 litų).
Atsakyti
Gal kas galėtų ką pasakyti apie bendrų dalykų dėstymą šioje mokykloje? Vaikas norėtų į dailės skyrių nuo penktos klasės. Ar labai prastas lygis, pvz. lietuvių, matematikos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mazylis7 @ 2012 06 05, 11:09)
Gal kas galėtų ką pasakyti apie bendrų dalykų dėstymą šioje mokykloje? Vaikas norėtų į dailės skyrių nuo penktos klasės. Ar labai prastas lygis, pvz. lietuvių, matematikos? g.gif

Koks vaikas, toks ir lygis wink.gif
Viskas priklauso nuo jūsų noro, nusiteikimo darbui.
Sąlygos siekti gerų rezultatų čia yra palankios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Supervyras: 05 birželio 2012 - 20:01
Del stojamuju as apakus.Blogaja prasme cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mazylis7 @ 2012 06 05, 11:09)

Mane taip pat domina bendru dalyku: lietuviu, matematika ir t.t. lygis sioje mokykloje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 06 07, 04:20)
Del stojamuju as apakus.Blogaja prasme cool.gif

Į kokią spec. stojote?
Atsakyti