Įkraunama...
Įkraunama...

M.K. Čiurlionio menų gimnazija

QUOTE(Mazule @ 2012 07 10, 09:10)
1. Mano klasiokas - gerai žinomas advokatas.
...
4. Mano klasiokė - puiki istorikė.
Galit paminėt pavardes? biggrin.gif
Advokatą jau susigūūūglinau. Jeigu tas, tai man jis visai nežinomas. schmoll.gif

Turbūt vis dėlto ne tas verysad.gif, nes radau du karate do prezidentus, ir abu pagal gimimo metus netinka į klasiokus suguglintam advokatui.
Ech, gal vis dėlto paminėtumėte pavardes, galima į až. blush2.gif

Su sportu išsiaiškinau. Nerandu advokato ir istorikės. schmoll.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 10 liepos 2012 - 09:26
KARDINALIA keičia specialybę ir pasirenka kitą specialybę.

Na, aš irgi pažįstu pakeitusių profesiją eks muzikantų. Popiuliarios kryptis - teisė (kurią galima studijuoti labai įvairiose institucijose), įvairaus plauko vadyba, psichologija.
Bet fizikų, chirurgų, informatikų ar kokios kitos panašios srities mokslininkų - anei vieno. Taigi, tas "kardinaliai" - irgi su tam tikrom išlygom.

Kodėl taip yra? Gal todėl, kad tarkim, mokslininkams fizikams Lt nėra jokių sąlygų dirbti ir užsidirbti ir geriausi - senai užsieniuose, taigi, kam rizikuoti antrąkart ir veržtis į specialybes, su kuriom čia nebus ką veikti? Dalis jų iš karto atkrenta, lieka patikimiausios - t.y., teisė, psichologija (irgi pažįstu, plati sritis, galima surasti savo nišą), administravimas (ypač, susijęs su kultūra, menais).

Ir antra. Tam, kad būtum geru muziku, reikia turėti ne tik galvą, klausą, ritmo pojūtį (kurio tarkim, neturėjo ir neturės koks potencialus informatikas). Reikia dar turėti vieną savybę, kuri kitu atveju laikoma kaip trūkumas - t.y., padidintas vidinis jautrumas. Tai formuoja tam tikrą satykį su tuo, ką groji (taip pat ir dalininkams). Ne vien žinios, intelektas ir duomenys, o dar ir asmenybinė sandara, kuri labai daug lemia muziko profesinėje karjeroje. Taigi, toks žmogus jau savaime links ten, kur tas jautrumas galės skleistis, kur jis bus naudingas, t.y., ne į informatikus, o į psichologus. Ir t.t.
Papildyta:
Na ne visada taip būna ir prie geriausių norų  4u.gif  juk paprastų gimnazijų mokiniai gali "iškristalizuoti" sau specialybę paskutiniais metais, o ką turi daryti MKČ vaikutis - jau 1 kl. būti tikras, kad bus geriausias pianistas "ant Lietuvos ar svieto"? Neįmanoma.

Neįmanoma, bet aš ir rašiau, kad pradinės klasės MKČ - gerai, neįpareigoja, o ir vaiko akiratį praplečia.
O va toliau - jau tėvų ir pedagogų atsakomybė, visgi, tokiame amžiuje jau įmanoma įžvelgti (arba ne) perspektyvą. Kam vaiką apkraut nežmonišku ir - jei gabumų didelių nesimato - ne pagal jėgas krūviu, tiek psichologiniu tiek kitokiu, jeigu paskui jis nei dirbs tą darbą, nei bus laimingas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 10 liepos 2012 - 10:12
QUOTE(flight @ 2012 07 10, 11:06)
Kodėl taip yra? Gal todėl, kad tarkim, mokslininkams fizikams Lt nėra jokių sąlygų dirbti ir užsidirbti ir geriausi - senai užsieniuose, taigi, kam rizikuoti antrąkart ir veržtis į specialybes, su kuriom čia nebus ką veikti? Dalis jų iš karto atkrenta,  lieka patikimiausios - t.y., teisė, psichologija (irgi pažįstu, plati sritis, galima surasti savo nišą), administravimas (ypač, susijęs su kultūra, menais).
Nepykit, bet jau čia kokią nesąmonę parašėt, tai net komentuoti nėra ką.
Akiračio praplėtimui

QUOTE(flight @ 2012 07 10, 11:06)
Ir antra. Tam, kad būtum geru muziku,  reikia turėti ne tik galvą, klausą, ritmo pojūtį (kurio tarkim, neturėjo ir neturės koks potencialus informatikas). Reikia dar turėti vieną savybę, kuri kitu atveju laikoma kaip trūkumas - t.y., padidintas vidinis jautrumas.
Ir dar viena nesąmonė. Pati asmeniškai pažįstu žmogų, kuris dabar yra itin aukštos kvalifikacijos programuotojas, bet, kaip paiškėjo kelias klases mokėsi groti styginiu instrumentu. Ir netgi buvo laikomas perspektyviu. Be abejo, vienas pavyzdys nieko neįrodo, bet jūs pažiūrėkit, kiek ne muzikantais tapusių žmonių pvz. dainavo tame pačiame Ąžuoliuke. Ir tik nepradėkim, kad ten nereikia "vidinio jautrumo".
Sapalionės apie išskirtinį padidintą vidinį jautrumą yra tiems, kurie nieko (nei geros galvos, nei logikos) be to jautrumo ir neturi.
Aaaatsiprašau už nuomonę. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 10 liepos 2012 - 10:20
Mititėja - pažįstu asmeniškai net ne vieną fiziką mokslininką, jei ką, galėsiu į AŽ pavardėm wink.gif
Žinau lb gerai peripetijas Lt...Ir kokios mokslininkąms "sąlygos", ir už kiek, ir kt.

"Kelias klases mokėsi styginiu instrumentu" - smile.gif

Atsakyti
QUOTE(flight @ 2012 07 10, 11:21)
Mititėja - pažįstu asmeniškai net ne vieną fiziką mokslininką, jei ką, galėsiu į AŽ pavardėm wink.gif
Žinau lb gerai peripetijas Lt...Ir kokios mokslininkąms "sąlygos", ir už kiek, ir kt.
Todėl ir kalbu apie rimtus mokslininkus. Ir jau tikrai nelyginkim su "nišomis" vadyboje. lotuliukas.gif lotuliukas.gif Net ne ta kategorija.
QUOTE(flight @ 2012 07 10, 11:21)
"Kelias klases mokėsi styginiu instrumentu" - smile.gif
O kas juokinga? Kad nebaigė šios mokyklos ir netapo muziku? Tai reikia dėkot Dievui ir Apvaizdai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 10 liepos 2012 - 10:26
Apie fiziką nuomonės nekeičiu, nes žinau ne iš internetiniu straipsnelių, o realiai. Geriausi - neturi ką veikt Lt. Čia nėra jiems sąlygų dirbt, uždirbt, tobulėt.

Tai, kad kelias klases pačirpino smuikeliu, dar nereiškia, kad turėjo didesnį talentą muzikai. "Ąžuoliukai" irgi - mano sūnus lanko, taip kad, iš savos patities, ne teoriškai. Sūnus nebūtų geras muzikantas. O "Ąžuoliukas" jį augina kaip asmenybę, muzikuoti yra gerai, tai praturtina asmenybę ir kt. Ir dauguma ten - tokie, labai ryškių talentų - tik keli, išskirtiniai.

Apie "jautrumą" pratęsiu vėliau, dabar traukiam prie jūros smile.gif Menas nėra vien gerai išmoktas amatas, bent jau mūsų laikais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 10 liepos 2012 - 10:35
QUOTE(flight @ 2012 07 10, 11:33)
Apie fiziką nuomonės nekeičiu, nes žinau ne iš internetiniu straipsnelių, o realiai. Geriausi - neturi ką veikt Lt. Čia nėra jiems sąlygų dirbt, uždirbt, tobulėt.
Na, aš irgi žinau ne iš straipsnių, tik būtų neetiška forumo platybėse pasakoti.

Tai, kad kelias klases pačirpino smuikeliu, dar nereiškia, kad turėjo didesnį talentą muzikai.
Taip, dabar nepatikrinsim, kas būtų jeigu būtų. Taip pat, kaip nepatikrinsim, kuo būtų tapę daugelis MKČ baigusių vidutinybių. Gal - niekuo? Nes muzikanto "amatas" - vienintelis jiems pasidavęs. bigsmile.gif

"Ąžuoliukai" irgi  - mano sūnus lanko, taip kad, iš savos patities, ne teoriškai. Sūnus nebūtų geras muzikantas. O "Ąžuoliukas" jį augina kaip asmenybę, muzikuoti yra gerai, tai praturtina asmenybę ir kt. Ir dauguma ten - tokie, labai ryškių talentų - tik keli, išskirtiniai.
Na, kad jūsų sūnus nebūtų geras muzikantas, nereiškia, kad visi tokie. O labai ryškių talentų visur, deja, tik keli. Toje pačioje MKČ - irgi.
Skaičiuokim, kiek yra pasaulinio lygio koncertuojančių muzikantų, ir kiek mokytojų geru atveju - visokio plauko būreliuose, labai geru - muzikos mokyklose, o liūdnu - niekur? Jeigu skaičiuosim procentais, tai ko gero ir gausis tie patys keli išskirtiniai talentai.
Be abejo, jeigu nieko daugiau nesugebi (pažinojau vieną, kuriai mokslai nu anei niekaip nesiėjo (iš trejetų neišlipdavo), o va muzikoj kažkaip krutėjo), tai tikrai geriau ilgu ir kruopščiu darbu tapt muzikos mokytoja, negu pardavėja. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 10 liepos 2012 - 11:42
Jautrumas būtinas kokybiškam muzikui. BET. Tas jautrumas vėliau tapus pedagogams įtakoja nestabilios psichikos rezultatus: psichologinis ir fizinis smurtas prieš vaikus, alkoholizmas ir kt momentai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 10 liepos 2012 - 11:47
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 10, 12:46)
Jautrumas būtinas kokybiškam muzikui.
Bet tai nereiškia, kad pasirinkę kitą kelią to jautrumo neturi. schmoll.gif
Kaip jau sakiau, sapaliones apie "išskirtinį jautrumą" nurašau menininkų norui pasikelti savivertę neturint realaus pagrindo. rolleyes.gif
Atsakyti
To jautrumo gali neturėti ir pasirinkę muzikanto profesiją.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 10, 12:55)
To jautrumo gali neturėti ir pasirinkę muzikanto profesiją.
Irgi tiesa. biggrin.gif
Atsakyti
Flight, gero oro ir poilsio pajūry 4u.gif smile.gif
Mititėja, galit vadint mane naivia, tebūnie, aš nepykstu, o gal ir esu tokia rolleyes.gif Jei jūs norite lyginti šią mokyklą su kokiu licėjumi, tai šiuo atveju sutinku drinks_cheers.gif

Aš tai džiaugiuos, kad tokia mokykla dar yra, ateity gali ir nebebūti arba bus mokama ir prieinama ne visiems. Džiaugiuosi, kad dukra turi galimybę čia augti, tuo labiau, kad turim nuostabias mokytojas. O kaip bus toliau, pažiūrėsim smile.gif
Atsakyti