Na, iš esmės groti man patiko. Net labai. Nebūčiau traukusi tiek metų. O jau pasiruošti ir kažkur pasirodyti (nepaisant visų jaudulių ir stresų) - tai oi, kaip patiko. Man nepatiko
kasdienis kablys nugaroje. Ar gimtadienis, ar Nauji metai, ar vasaros atostogos, ar savaitgalis... jokių išlygų. O jeigu "nusimuliuoji", tai ir jautiesi toks pasimuliavęs. Kol taip ir tuo gyveni (ir aplinka visa taip gyvena), nesigilini, kaip būtų, jeigu būtų. Bet kai pajaučiau, kas yra atostogos be instrumento, tai penkis metus negalėjau atitokti.
Bet iš tiesų taip - muzikanto kelias ne man. Todėl ir sakau, kad nepavydžiu ir labai gerai jaučiuosi. Ir dar gerai jaučiuosi, nes vis dėlto nesu "negramatna" tame.
Nesakau, kad visi programuotojai turi laisvą grafiką. Nuo darbovietės priklauso. Bet muzikantai irgi ne visi tuos laisvus grafikus turi. Va, esi mokytojas kokioj, kaip Subjektyvi pavadino, mažareikšmėj muzikos mokykloj, ir nei pavėluosi, nei anksčiau išeisi, nei darbas pasitenkinimą teikia, nei iš jo kokia reali nauda yra. Taip kad ir čia neabsoliutinkim.
Tarp kitko, darbas laisvu grafiku turi labai daug pliusų, bet ir laaaabai daug minusų.

Kalbant apie "mažiau laisvo laiko" - irgi priklausytų nuo aptariamos situacijos. Jeigu jis nuo 8 iki 17 val. "aria" yra viena, o jeigu SM'e rašinėja, krūvą reikalų "aplinkui" sutvarko, kažkaip "išsprūsta" vaikų reikalus patvarkyti, tai teoriškai dirba, o praktiškai - laisvas laikas (realiai pažįstu taip dirbantį žmogų, ir dar sugeba mažu atlyginimu skųstis

). O dirbant "laisvu grafiku" nori nenori tenka dirbti ir "podarbinėm" valandom arba ir iš viso savaitgaliais, kas darbuotojui nuo 8 iki 17 niekaip negresia: uždarė duris ir pamiršo.
Bent jau aš daugiau laisvo laiko turėjau tada, kai dirbau nuo 8 iki 17. Dirbdama laisvu grafiku norėčiau dvigubai ilgesnės paros. Nes vis tiek visko norimo apžiot nespėju. O jeigu spėčiau, tai dar tiek norimo ir įdomaus atsirastų.
Žodžiu, maža man laiko. O ir SM'e pakomentuot neatsispiriu.
Prirašiau visai jau ne į temą, bet kad nulingavom nuo MKČ.

Jautriai nepriimu. Tik komentuoju.