Įkraunama...
Įkraunama...

M.K. Čiurlionio menų gimnazija

QUOTE(mititėja @ 2012 07 11, 12:17)
O velniava, tikėjausi, kad išsigąsit ir nebeprieštarausit man.  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif Ne, nes buvau net klasės merginų būrio vadė, kažką ten raportuodavau rusiškai pamokos pradžioje lotuliukas.gif
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2012 07 11, 13:58)
lotuliukas.gif  Ne, nes buvau net klasės merginų būrio vadė, kažką ten raportuodavau rusiškai pamokos pradžioje  lotuliukas.gif
mirksiukas.gif
Oi. Aš jokia vadė nebuvau, bet šaudžiau (turbūt kokius du kartus viso labo tai darėm) tai į 9tukus ir 10tukus. Karinis kai pamatė, tai iš džiaugsmo puolė į "Žaibą" užrašinėti. Vos atsispradžiau nuo tos garbės. lotuliukas.gif
Atsakyti
Mititėja - jei su palengvėjimu atsikvėpėt, nes "pagaliau nereikės pagroti" - vadinasi, išties, muzika nebuvo jūsų kelias ir labai gerai padarėt, kad rinkotės kit specialybę 4u.gif
Aš pvz., nuo "grynų" atostogų pavargstu, man reikia žinoti, kad va, dieną X bus galimybė vėl kažką pasiruošus kažkam pasirodyt smile.gif

Ir kodėl taip jautriai priimat mano asmeninį pasidalijimą, kaip iš tiesų gyvena ir ką veikia muzikantai? Juk nerašiau, kad TIK muzikantai gali džiaugtis savo profesija ir gyvenimu - kiekvienas, atradęs savo vietą, jaučiasi lygiai taip pat. O kad darbuotojas, kuris sėdi nuoi 8 iki 17, tikrai turi mažiau laisvo laiko - tas juk tiesa. Dėl informatikų, gal suklydau, nežinau, kaip jie dirba, bet tai buvo tik pavyzdys, galima jų vietoje įrašyt ką nors kita. (Mano pažįstamas informatikas, neblogas savo srtiies specas ir neblogai uždribantis, tai dirba pilną darbo dieną. Bet gal kitiems kitaip. nežinau).
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 11, 12:11)
Flight, tokių kaip tu, va kaip surašei, yra ne didžiuma. smile.gif  Imant visas muzikų teritorijas, ir choristus taip pat. Ir baleto skyrių. Yra ne vienas depresiją keliantis pavyzdys.

Jei žmogus gali ir nori - anksčiau ar vėliau susiras kaip iš tos depresinės situacijos pabėgti. Jei žmogus nenori, arba negali...Tada taip, liūdna, kad laiku nebuvo padarytos išvados.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 11 liepos 2012 - 17:07
Na, iš esmės groti man patiko. Net labai. Nebūčiau traukusi tiek metų. O jau pasiruošti ir kažkur pasirodyti (nepaisant visų jaudulių ir stresų) - tai oi, kaip patiko. Man nepatiko kasdienis kablys nugaroje. Ar gimtadienis, ar Nauji metai, ar vasaros atostogos, ar savaitgalis... jokių išlygų. O jeigu "nusimuliuoji", tai ir jautiesi toks pasimuliavęs. Kol taip ir tuo gyveni (ir aplinka visa taip gyvena), nesigilini, kaip būtų, jeigu būtų. Bet kai pajaučiau, kas yra atostogos be instrumento, tai penkis metus negalėjau atitokti.
Bet iš tiesų taip - muzikanto kelias ne man. Todėl ir sakau, kad nepavydžiu ir labai gerai jaučiuosi. Ir dar gerai jaučiuosi, nes vis dėlto nesu "negramatna" tame. lotuliukas.gif
Nesakau, kad visi programuotojai turi laisvą grafiką. Nuo darbovietės priklauso. Bet muzikantai irgi ne visi tuos laisvus grafikus turi. Va, esi mokytojas kokioj, kaip Subjektyvi pavadino, mažareikšmėj muzikos mokykloj, ir nei pavėluosi, nei anksčiau išeisi, nei darbas pasitenkinimą teikia, nei iš jo kokia reali nauda yra. Taip kad ir čia neabsoliutinkim.
Tarp kitko, darbas laisvu grafiku turi labai daug pliusų, bet ir laaaabai daug minusų. biggrin.gif Kalbant apie "mažiau laisvo laiko" - irgi priklausytų nuo aptariamos situacijos. Jeigu jis nuo 8 iki 17 val. "aria" yra viena, o jeigu SM'e rašinėja, krūvą reikalų "aplinkui" sutvarko, kažkaip "išsprūsta" vaikų reikalus patvarkyti, tai teoriškai dirba, o praktiškai - laisvas laikas (realiai pažįstu taip dirbantį žmogų, ir dar sugeba mažu atlyginimu skųstis lotuliukas.gif ). O dirbant "laisvu grafiku" nori nenori tenka dirbti ir "podarbinėm" valandom arba ir iš viso savaitgaliais, kas darbuotojui nuo 8 iki 17 niekaip negresia: uždarė duris ir pamiršo.
Bent jau aš daugiau laisvo laiko turėjau tada, kai dirbau nuo 8 iki 17. Dirbdama laisvu grafiku norėčiau dvigubai ilgesnės paros. Nes vis tiek visko norimo apžiot nespėju. O jeigu spėčiau, tai dar tiek norimo ir įdomaus atsirastų.
Žodžiu, maža man laiko. O ir SM'e pakomentuot neatsispiriu. biggrin.gif

Prirašiau visai jau ne į temą, bet kad nulingavom nuo MKČ. rolleyes.gif

Jautriai nepriimu. Tik komentuoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 11 liepos 2012 - 19:07
QUOTE(mititėja @ 2012 07 11, 20:01)
Bet muzikantai irgi ne visi tuos laisvus grafikus turi. Va, esi mokytojas kokioj, kaip Subjektyvi pavadino, mažareikšmėj muzikos mokykloj, ir nei pavėluosi, nei anksčiau išeisi, nei darbas pasitenkinimą teikia, nei iš jo kokia reali nauda yra.

Kodėl? Jei esi mokytojas muz.mokykloj, tai susidėlioji tą darbio grafiką daugiau mažiau PAGAL SAVE, kada tau patogu, kuriom dienom, valandom etc. Ir nieks nekontroliuoja, kada atėjai, kada išėjai. Negali - susitari su mokiniu/iais, kad ateitų kitu laiku, kitą dieną ir tiek žinių.

Mititėja - panašu, kad nelabai žinote ir nelabai orientuojatės..

Man čia ne per seniausiai buvo vienas toks koncertas, kuriam reikėjo ekstra ruoštis, laiko nedaug buvo, programa - labai labai sunki, iššūkis. Tai aš savaitę sėdėjau prie instrumento (ne namie, turiu sąlygas ir kitur) iki 23 val. Tai buvo nuostabus laikas, laukiu, kada galėsiu pakartoti smile.gif VA dabar atostogauju, o gailiuosi, kad neprigriebiau natų, pamiršau namuose blush2.gif - o būtų taip gerai truputį paanalizuoti, pasižiūrėti. Tai nors įrašus klausau.. Nelabai suvokiu, kaip galima norėti ar džiaugtis ilgom atostogom be instrumento, ir mano kolegos - tokie pat kaip aš.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 11 liepos 2012 - 20:08
QUOTE(flight @ 2012 07 11, 21:06)
Kodėl? Jei esi mokytojas muz.mokykloj, tai susidėlioji tą darbio grafiką daugiau mažiau PAGAL SAVE, kada tau patogu, kuriom dienom, valandom etc. Ir nieks nekontroliuoja, kada atėjai, kada išėjai. Negali - susitari su mokiniu/iais, kad ateitų kitu laiku, kitą dieną ir tiek žinių.
Ir kokioj muzikos mokykloj taip leidžia pamokas kaitalioti kada užsimanius? Nepastebėjau, kad mokytojai labai tuo piktnaudžiautų. Kai serga ar turi kitų rūpesčių - taip. Bet ir kituose darbuose sirgdamas (kai darbdavys normalus) nedirbi. Bent jau mūsų muzikos mokykloj tai mokytojai tvarkingai vaikšto į pamokas ir negirdėjau dar tokių bajerių, kad va šiandien noriu į vakarėlį nueit, tai rytoj galvą skaudės - davaj šiandien dvi pamokas atvarom vietoj rytojaus pamokos. O laisvu grafiku dirbantis taip gali.
Be to, gali "nesiimti" tam tikro darbo. Taip, pinigai mažesni, bet tu pats taip renkiesi. Mokytojas gi vidury mokslo metų negali pasakyt, kad dabar noriu savaitę mažiau dirbti, tai jūs mokiniai neateikit kurį laiką. biggrin.gif

QUOTE(flight @ 2012 07 11, 21:06)
Mititėja - panašu, kad nelabai žinote ir nelabai orientuojatės..
Man panašu, kad jūs nelabai orientuojatės, kas yra laisvas grafikas. Nėra jokio darbo laiko. JOKIO. Jokių derinimųsi su mokiniu, darbdaviu ar kaimynu. Jeigu spragtelit pirštais ir darbas padarytas - galit iš viso nedirbti. Niekas nekontroliuoja, ar tai iš viso darot. Gal už jus vyras padaro, ar kaimynė. Padaryta, vadinasi viskas tvarkoj. Jeigu sugebat greitai ir gerai dirbti, galit darbą, kurį kitas padaro per pusdienį, pasidaryt tarkim per valandą (čia tik pavyzdys).
Muzikos mokytojas deja negali "greitai ir kokybiškai" su mokiniu padirbėti 25 minutes vietoj priklausančių 45. Ir negali padirbėt vėlai vakare arba anskti ryte. Negali padirbėt sėdėdamas parke ant žolės, ar laukdamas vaiko muzikos mokykloje. schmoll.gif

Dėl atostogų tai negaliu komentuot, nes neturiu tokios patirties. Gal kaip tik jos ir trūko. Kiek save pamenu - grojau. Gal jeigu nebūtų prievolės kablio nugaroj, irgi būčiau pasiilgus. Bet tai tik spėliojimas, kas būtų, jeigu būtų.
Beje, dar iš puikių atradimų: ruošiantis egzui ką išmokai, tas ir išmokta. Jokios parkės, kad iš jaudulio pamiršiu tekstą, kad pradės pintis pirštai ar šiaip "lievokai" pagrosiu. Išmokta ir taškas. Nes net jeigu ir primirši ką, tai juk tam ir duoda laiko prieš atsakinėjimą - prisiminti, ką išmokai. Žodžiu, svarbiausia būdavo rasti laiko išmokti. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 11 liepos 2012 - 22:00
Mititėja, ką bandot įrodyti? Kad muzikantų gyvenimas - labai blogai, o visų kitų - labai gerai? Ar gal tai, kad kažkada bandėt muzikuoti, tas jums nelabai sekėsi (o iš aprašytų įspūdžių - panašu) ir dabar bandote save įtikinti, kad "vynuogės vis tiek žalios"? smile.gif
Pavargaujau ginčytis iki absurdų, jūs taip manot, nors nė sykio nedirbot to darbo ir net nežinot kas tai yra - na ir tegu sau, ir manykit.
Tingiu, tiesą sakant, ardytis ir aiškintis. Atostogos, vienok smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 11 liepos 2012 - 22:36
QUOTE(flight @ 2012 07 11, 23:28)
Mititėja, ką bandot įrodyti? Kad muzikantų gyvenimas - labai blogai, o visų kitų - labai gerai? smile.gif
Kad kitų - irgi gerai.
QUOTE(flight @ 2012 07 11, 23:28)
Pavargaujau ginčytis iki absurdų, jūs taip manot, nors nė sykio nedirbot to darbo ir net nežinot kas tai yra - na ir tegu sau, ir manykit.
Tingiu, tiesą sakant, ardytis ir aiškintis. Atostogos, vienok  smile.gif
Bet juk jūs irgi nežinot, kas tai yra būt ne muzikantu - nebandėt niekad. Bet ginčijatės iki pavargimo. "Girdėjau, pažįstu" jums galioja, kitiems gi ne. Iš tiesų beprasmis ginčas, kai sau leidžiate argumentus, kurių nepiimate iš oponento. Gerų atostogų.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 07 11, 23:37)
Kad kitų - irgi gerai.

niekur nerašiau, kad kitų - blogai. O štai jūs, realiai nežinodama, nebūdama muzikė ir niekad nedirbusi šio darbo, atkakliai tvirtinate, kad oj, ir tas blogai, ir anas negerai..Tai neišlaikiau ir įsitraukiau į diskusiją, nes nusibodo skaityt, atsiprašau - visiškas nesąmones..
Atsakyti
Ohoho kokios aistros doh.gif lotuliukas.gif Jei atvirai, dirbtumete jus MKC (tikiuosi kad ne), ir savo vaikui, ir mokiniams uzdrausciau i ta puse net ziureti mirksiukas.gif na nenoreciau tokiu pedagogiu blush2.gif 4u.gif Mokykla puiki, turinti puikiu patyrusiu pedagogu. O juk visur visko pasitaiko. Ir ne i savo roges ilipusiu, ir is inercijos gyvenanciu, ir puikiai grojanciu, bet pedagogines patirties stokojanciu... Kiekvienam pagal poreikius, polinkius, galimybes 4u.gif Galu gale MKC siuo metu yra puiki galimybe, kaip as sakau, pasibandyti ar tai tavo kelias - neakivaizdinis skyrius.
Dirbu nereiksmingoje rajono mokykloje ir kaifuoju. Atostogu neturiu, beveik. bet man ju ir nereikia matyt. Nes jei reiketu - dirbciau kaip dauguma kolegu. Bet vel gi, per visa LT pazistu ne viena kolege, kuri lygiai taip pat kaifuoja neskaiciuodama darbo valandu. Yra mokiniu (tikrai nedaug), kuriu ateiti as matau susijusia butent su muzika - tai ju kelias, ju gyvenimas. Ir jiems laaabai pasiseke, kad turi mane, o man pasiseke, kad as turiu juos 4u.gif Ir ju ateiti as matau tik MKC. Nes geras pedagogas - tik viena salyga nelengvam muziko ugdymo kelyje.
O ten tie visi pamastymai del mokyklu uzdarymu ir pan. Zinot, ir bankai bankrutuoja. unsure.gif
Gyvenimas butu pilkas ir nuobodus, jei visi mastytu vienodai, ir rinktusi vienodas profesijas mirksiukas.gif Ir kieviena is jusu yra teisi, tik savaip drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigit @ 2012 07 12, 06:46)
Ohoho kokios aistros  doh.gif  lotuliukas.gif Jei atvirai, dirbtumete jus MKC (tikiuosi kad ne), ir savo vaikui, ir mokiniams uzdrausciau i ta puse net ziureti  mirksiukas.gif

Na nereikia taip kategoriškai vėl rašyti... jei dėl darbo ten - tai kaip ir visuose kolketyvuose yra pliusų ir minusų (tiesa vienas labai keistas ir jau dešimtmečius nesikeičiantis minusas - antraeilininkams pedagogams nemokama už atosotgas blink.gif tai realiai tokie mokytojai gauna tik 2 trečd. algos, o juk dauguma instrumentalistų-pedagogų yra antraeilininkai. Su malonumu ten vėl truputuką dirbčiau, bet tokiom salygom tikrai nesutinku doh.gif ) . Pati ten dirbai apie 8 metus - prisiminimai visai geri mirksiukas.gif
Dėl vaikų - vėlgi priklauso nuo vaiko ir jo gabumų, charakterio ir pašaukimo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 12 liepos 2012 - 08:40
QUOTE(Brigit @ 2012 07 12, 07:46)
Dirbu nereiksmingoje rajono mokykloje ir kaifuoju.

Kai kurių nuomone , turėtumėt būti užssidepresavusi asaba, "atsigrojanti" savo nusivylimą ant vaikų wink.gif

Aš šiuo metu nedirbu pedagoginio darbo, t.y., nesu mokytoja. Buvo laikas, kai dirbau ir džiaugiausi, paskui pajutau, kad tai - ne mano vieta, bent jau šiai dienai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 12 liepos 2012 - 09:47