QUOTE(flight @ 2012 10 12, 10:36)
Šiaip, jei kalba eina apie konkursus, ypač - vietinius, respublikinius, tai ten tikrai vienodai šviečia tie vaiko gabumai. Jei sugeba paruošt ir atlikt scenoje rimtą konkursinę programą - tai vadinasi, yra tie gabumai. Ir jie pas visus konkursinius, su retom išimtim - daugiau mažiau vienodi. Taigi, kas lemia, kad vienas bus laureatas, o kitas - tarkim, diplomantas ar tik dalyvis? Ogi, pedagogo statusas

Kiek žinau, iki šiol vyksta slapti pasitarimai ir susitarimai, iš serijos: "tu duok balą mano vaikui, aš - tavo", arba - "katedros vedėjui visi balai" ir t.t.
Kita vertus, yra tarptautiniai konkursai, kai kuriuose jų (reikia žinoti, kur važiuoti) šitų nesąmonių nėra ir vertinimas pakankamai objektyvus.
O kas dėl egzaminų - vertinimas normos ribose, jei vaikas gerai groja, tai jo specialiai žlugdyti niekas nesiruošia..
aha, užtat ir reikia suėsti vaiką dar iki egzamino, stengtis visaip jog neišlaikytų įskaitos, kaip mūsų atveju.
Aš metus vaikščiojau pernai į kas antrą užsiėmimą- ir mokytoja nė karto vaikui nepataisė rankų, kartojo kad rankos pačios atsistoja, nepamokė nei vieno judesio, netaisė nei dinamikos, nei ritmo. Ir būtų galima patikėti jog vaikas tikras asilas, bet trečią klasę jis baigė aukščiausiu lygiu, o į ketvirtą klasę tik atėjęs jis sužinojo jog groti jis nemoka apskritai, kad visi kūriniai kuriuos jis grojo iki to- tame tarpe ir tribalses invencijas tai tik pirmoko lygis, ir tai jas jos pirmokai moka geriau, kad per dvi valandas ji gali bet kokį vaiką pamokyti lapo kūrinį išmokyti groti ir jis gali jį sugrot salėj. Žodžiu stebuklų man pasakojo daug ir įvairių, nedirbo tik su vaiku, ir aš neturėjau jokių poveikio priemonių, nieko negalėjau pakeisti. Kadangi aš galėjau vertinti pagal kriterijų- Gabrielė darė taip ar nedarė(aš neturiu muzikinio išsilavinimo), iki pirmos įskaitos ir neįvertinau tokio ėdimo laipsnio. Tik tai, kad vaikas nepaprastai daug serga- va kas mane neramino. Su amžinu virusu, bet temperatūra nebuvo ta, kad jis nebūtų galėjęs muzikuoti. Prasirgo pirmo semestro2/3 ir jis jam buvo neužskaitytas ne dėl ligos, o dėl to kad...nesugrojo tiek kūrinių, kiek pagal programą priklausė. Priklausė išmokti 8- jis išmoko septynis. Gerai. Pirmą įskaitą jis išlaikė. Ir gamų įskaitą jis išlaikė 10. Ir trečiai įskaitai jis ruošėsi- tam kad neišlaikytų buvo imtasi to ko buvo imtasi.