Įkraunama...
Įkraunama...

M.K. Čiurlionio menų gimnazija

QUOTE(flight @ 2013 03 14, 12:27)
Baltike, matau, jūs ne vilniečiai - smalsu, negi galvojot apie MKČ internatą vaikui?

Internatas ar koks kitas variantas (Vilniuje turim ir giminių, ir labai artimų draugų) - būtume svarstę, jei vaikas būtų pasirinkęs ir įstojęs ax.gif .
Atsakyti
Internato labai nerekomenduočiau...Niekam.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 03 14, 12:43)
Internato labai nerekomenduočiau...Niekam.

Jame daugiau nei prieš 20 metų gyvenusio pusbrolio įspūdžiai (beje, jis MKČ labiausiai dėl internato ir metė) ir dabar ten gyvenančių draugės dukters ir sūnaus buvusios šokio partnerės įspūdžiai skiriasi kaip diena ir naktis. Tad aš jau nebuvau labai kategoriškai nusiteikusi, kad tik jau ne internatas....
Atsakyti
Internatas yra internatas. Kažkas adaptuojasi, kažas - ne, bet vaikus priduoti "valstybinėms auklytėms" nuo tokio amžiaus - žiauru.
Mano bendraamžių patirtys iš internto: nuolatinis alkio jausmas (berniukams), nulis privatumo ir savo saugios zonos (vagiama iš vieni kitų spintelių, nuo maisto iki asmeninių daiktų, nėra jokio savo kampo), džiunglės (kas stipresnis - tas aukštesnis), vaikai "auginami" ir auklėjami svetimų žmonių, kuriems iš tiesų svarbiausia visą tą bandą sužiūrėt, kad ko baisaus nenutiktų ir kad vaikas nedingtų.

Kadangi tėvai nelabai turi galimybės palaikyti glaudų kontaktą su speco dėtytojais, tai į juos ir žiūrima atatinkamai - niekam nereikalingas, pastumdėlis, kurį galima, jei reikia, "paaukot", nustumt, "nepamatyt" - vis tiek niekas nepasiskųs, niekas jo neužstos.

Ar pasikeitė kas iš esmės per tuos metus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 14 kovo 2013 - 13:56
QUOTE(flight @ 2013 03 14, 13:53)
Internatas yra internatas. Kažkas adaptuojasi, kažas - ne, bet vaikus priduoti "valstybinėms auklytėms" nuo tokio amžiaus - žiauru.
Mano bendraamžių patirtys iš internto: nuolatinis alkio jausmas (berniukams), nulis privatumo ir savo saugios zonos (vagiama iš vieni kitų spintelių, nuo maisto iki asmeninių daiktų, nėra jokio savo kampo), džiunglės (kas stipresnis - tas aukštesnis), vaikai "auginami" ir auklėjami svetimų žmonių, kuriems iš tiesų svarbiausia visą tą bandą sužiūrėt, kad ko baisaus nenutiktų ir kad vaikas nedingtų.

Kadangi tėvai nelabai turi galimybės palaikyti glaudų kontaktą su speco dėtytojais, tai į juos ir žiūrima atatinkamai - niekam nereikalingas, pastumdėlis, kurį galima, jei reikia, "paaukot", nustumt, "nepamatyt" - vis tiek niekas nepasiskųs, niekas jo neužstos. 

Ar pasikeitė kas iš esmės per tuos metus?

negaliu susilaikyt neparasius. Kodel jus taip suabsoliutinat viska, tai gali buti buti vienetiniai atvejai, bet tikrai ne visiems taip ir net namanau, kad daugumai blink.gif . nesutinku su jumis visai, kazkokios asmenines nuoskaudos jauciasi is jusu posto.
Atsakyti
QUOTE(laumike @ 2013 03 17, 23:14)
Kazkokios asmenines nuoskaudos jauciasi is jusu posto.

Aš internate negyvenau 4u.gif

Apibendrinu stebėjimų patirtį. Mano klasiokų, kitų žmonių. Galit bandyt ant savo vaikų, jei norite. Aš - nebandyčiau, prisižiūrėjau tokių vaikų iš pakankamai artimo atstumo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 17 kovo 2013 - 22:21
QUOTE(flight @ 2013 03 17, 22:17)
Aš internate negyvenau  4u.gif

Apibendrinu stebėjimų patirtį.  Mano klasiokų, kitų žmonių.

Tai manau, greičiausiai taip nerašytumėte. manau labai daug kas priklauso nuo pačio vaiko. Nors penktoko atiduoti į internatą aš irgi niekam nerekomenduočiau, tikrai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laumike @ 2013 03 17, 23:22)
Nors penktoko atiduoti į internatą aš irgi niekam nerekomenduočiau, tikrai  4u.gif

Atiduoda pirmokus. Būtent todėl taip ir rašiau. Nes dabar pažįstu, o ir tada kartu mokiausi su būtent tokiais, internatukais nuo pirmos klasės. Nuo penktos - irgi neatiduočiau.
Atsakyti
Nebandysiu ir aš 4u.gif Tačiau vistik jūsų nuomonė yra labai vienpusiška. Aš galiu lyginti daug vaikų ten gyvenusių ir tikrai visų jų patirtys būtų labai labai skirtingos. Galiu tik pasakyt, kad labiausiai gaila būtų tų, kurie tikrai nuo mažų klasių ten gyveno. Tiesiog kuo mažesnis vaikas, tuo labiau jam reikalingi tėvai, namai, šeima.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2013 03 17, 22:25)
Atiduoda pirmokus. Būtent todėl taip ir rašiau. Nes dabar pažįstu, o ir tada kartu mokiausi su būtent tokiais, internatukais nuo pirmos klasės.  Nuo  penktos - irgi neatiduočiau.

Sutinku su jumis tuomet drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 03 14, 13:53)

Viską nuo antros klasės savu laiku išgyveno mano vyras. Turiu visą būrį "dėžiečių" draugų ir jų vaikų - nėra taip viskas vienpusiška. Vyro nuomone tai buvo žiauri gyvenimo pamoka, bet būtent "dėžiečiai" gyvenime daugiausiai ir pasiekė - priešingai miestiečiams. Dabar jau buvę "dėžiečiai" savo vaikus atiduoda į internatą (berniukus) - reiškia nėra taip baisu ten. Savo mergaičių net ir nuo 5 kl. neatiduočiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2013 03 17, 23:00)
Viską nuo antros klasės savu laiku išgyveno mano vyras. Turiu visą būrį "dėžiečių" draugų ir jų vaikų - nėra taip viskas vienpusiška. Vyro nuomone tai buvo žiauri gyvenimo pamoka, bet būtent "dėžiečiai" gyvenime daugiausiai ir pasiekė - priešingai miestiečiams. Dabar jau buvę "dėžiečiai" savo vaikus atiduoda į internatą (berniukus) - reiškia nėra taip baisu ten. Savo mergaičių net ir nuo 5 kl. neatiduočiau  4u.gif

drinks_cheers.gif
Ir dar prisiminiau, kas liečia valgymą, tai tikra netiesa, maisto buvo sočiai, valgis 4 kartus per dieną ir valgyti galima buvo tiek kiek nori.
Tikrai nėra taip jau baisu. Tik klausimas ar yra tam tikras lavinimasis tiek jau svarbus , kad reiktų vaiką atskirti nuo šeimos (kalbant apie mažiukus) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laumike @ 2013 03 18, 10:28)
Tik klausimas ar yra tam tikras lavinimasis tiek jau svarbus , kad reiktų vaiką atskirti nuo šeimos (kalbant apie mažiukus)  4u.gif

Taip, būtent. Nežinau, kas turėtų galvoje susišviesti, kad norėčiau atiduoti savo vaiką nuo tokio amžiaus į internatą blink.gif Jau geriau pati persikelčiau gyventi į tą miestą, jeigu labai reikėtų.

Dėl valgio, man pasakojo vyrukas, kad bręstant LABAI nepakakdavo tų valgyklinių maisto porcijų.
Žinoma, dabar galima duoti vaikui pinigų, kad pavalgytų papildomai (ir tikėtis, kad jų neišleis kolai ir čipsams, ar žaidimams - maniškis kaip tik tokiu būdu juos išleistų be priežiūros biggrin.gif ).

Atsakyti