Įkraunama...
Įkraunama...

M.K. Čiurlionio menų gimnazija

QUOTE(note @ 2012 02 24, 17:20)
Prasau patarimo:
Ar verta leisti mergaite i sia mokykla(muzika), jei rugseji jai bus lygiai 6 su puse?
Paprastai mokyklai ji tikrai pasiruosusi, bet ar nebus cia per didelis kruvis?
Dar keli klausimai:
1.Ar pradinukai turi atskira auksta ar kazkokia dali mokyklos (kur atskiras toletas, rubine jiems ir t.t.)?
2. Kiek kartu per savaite specialybe?
3. Kaip sudaromos klases? muzikantai atskirai? ar ju buna tik viena pirma klase( kitos dailes, baleto)? ar klases dar sudaromos pagal instrumenta-pvz, chorinis dainavimas atskirai.
4. domina chorinio dainavimo specialybe- kokia nuomone apie ja?
5. taip pat fortepijonas- ar cia didele konkurencija?

Dekinga uz visas nuomones, tik nerasykit, prasau, kaip ten jums sugadino gyvenima.  blush2.gif

galiu parašyti, kaip apgadina....visiems. Leisčiau vaiką tik į pradines klases. Gauna pagrindus, nėra labai didelės konkurencijos. Mokytojų dauguma padorios. Yra daug galimybių kitų tapti profesionaliu muziku.
Kaip jūs ir kur dirbančią įsivaizduojat savo mergaitę, tapusią pianiste-soliste ar chorvede. Pirmuoju atveju - geriausias var. - užsienyje arba koncertmeisterė. II var - muzikos mokytoja. Kiek žinote Lietuvoje pianistų, pragyvenančių iš solisto karjeros ar chorvedžių, pragyvenančių iš vadovavimo chorui. Sėkmės apsisprendimuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 24 vasario 2012 - 17:40
QUOTE(Sunute @ 2012 02 24, 18:39)
galiu parašyti, kaip apgadina....visiems. Leisčiau vaiką tik į pradines klases. Gauna pagrindus, nėra labai didelės konkurencijos. Mokytojų dauguma padorios. Yra daug galimybių kitų tapti profesionaliu muziku.
Kaip jūs ir kur dirbančią įsivaizduojat savo mergaitę, tapusią pianiste-soliste ar chorvede. Pirmuoju atveju - geriausias var. - užsienyje arba koncertmeisterė.  II var - muzikos mokytoja. Kiek žinote Lietuvoje pianistų, pragyvenančių iš solisto karjeros ar chorvedžių, pragyvenančių iš vadovavimo chorui. Sėkmės apsisprendimuose.

Bet jei ji turi negincytina talenta ir jau dabar negali be muzikos? Ar as turiu teise nuspresti, kad is to nepragyvens?
O kam vaika varginti per kelias mokyklas, jei sioje vienoje gaus viska? Ir dar atleis nuo pamoku, kai bus koncertai. Kitose vietose tikrai to nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo note: 24 vasario 2012 - 22:58
QUOTE(Sunute @ 2012 02 24, 17:39)
Kaip jūs ir kur dirbančią įsivaizduojat savo mergaitę, tapusią pianiste-soliste ar chorvede. Pirmuoju atveju - geriausias var. - užsienyje arba koncertmeisterė.  II var - muzikos mokytoja. Kiek žinote Lietuvoje pianistų, pragyvenančių iš solisto karjeros ar chorvedžių, pragyvenančių iš vadovavimo chorui. Sėkmės apsisprendimuose.

Kodėl būtinai reikia taip nuvertinti ir visur žiūrėti tik piniginės naudos??..
Jei vaikas talentingas ir jam tai labai patinka, aš kaip tik jį tada skatinčiau daryti tai kas jam prie širdies. Jei žmogus daro tai kas jam patinka ir suteikia didžiulį džiaugsma pinigai patys ateina. Nu negali būti visi teisininkais, verslininkais, nes tipo iš to pragyventi gerai galima..Ne visiems ir teisę ar kokią ekonomiką baigus pasiseka gerai gyventi, nes jie nėra tam skirti ir jų ta veikla nedžiugina, o tai kas nesuteikia džiaugsmo ir pasitenkinimo..tas mažai ir kitokios naudos duoda..tai ar čia gyvenimas??..

Aš jei matyčiau, kad mano vaikui kažkokia srytis įdomi, jis yra gabus, jam sekasi..pats to labai nori ir siekia...tai tik skatinčiau ir padėčiau.. 4u.gif ..Jau geriau būti gera muzikos mokytoja, kuri kaifuoja dirbdama tą darbą, arba pianiste, kuri gyvena ta muzika, negu kažkokiu vidutiniu verslininku ar teisininku, kuriam nemielas tas darbas, ir kuris dirba vien tik tam, kad užsidirbtų. Pilna pas mus tokių žmonių, kurie yra "ne savo rogėse"..ir jie tikrai nėra nei labai laimingi, nei daug kažko pasiekę, ar daug uždirbę..
Atsakyti
QUOTE(Salne @ 2012 02 25, 13:28)
Kodėl būtinai reikia taip nuvertinti ir visur žiūrėti tik piniginės naudos??..
Jei vaikas talentingas ir jam tai labai patinka, aš kaip tik jį tada skatinčiau daryti tai kas jam prie širdies. Jei žmogus daro tai kas jam patinka ir suteikia didžiulį džiaugsma pinigai patys ateina. Nu negali būti visi teisininkais, verslininkais, nes tipo iš to pragyventi gerai galima..Ne visiems ir teisę ar kokią ekonomiką baigus pasiseka gerai gyventi, nes jie nėra tam skirti ir jų ta veikla nedžiugina, o tai kas nesuteikia džiaugsmo ir pasitenkinimo..tas mažai ir kitokios naudos duoda..tai ar čia gyvenimas??..

Aš jei matyčiau, kad mano vaikui kažkokia srytis įdomi, jis yra gabus, jam sekasi..pats to labai nori ir siekia...tai tik skatinčiau ir padėčiau.. 4u.gif ..Jau geriau būti gera muzikos mokytoja, kuri kaifuoja dirbdama tą darbą, arba pianiste, kuri gyvena ta muzika, negu kažkokiu vidutiniu verslininku ar teisininku, kuriam nemielas tas darbas, ir kuris dirba vien tik tam, kad užsidirbtų. Pilna pas mus tokių žmonių, kurie yra "ne savo rogėse"..ir jie tikrai nėra nei labai laimingi, nei daug kažko pasiekę, ar daug uždirbę..

Nebūtinai piniginės naudos, bet svarstyti galimybę išgyventi iš profesijos būtina.
visa bėda yra tai, kad čiurlionkė auklėtinius taiko į "vienas roges" (ruošia solistus, atlikėjus, visa sistema čiurlionkė - LMTA neruošia pedagogų arba tai labai epizodiniai kursai), o realybėje jaunuoliai pakliūna į visai kitas "roges".
Dar išduosiu paslaptį: yra svajojančių pripažintų ir talentingų Lietuvoje dirbti kad ir santechniko darbą - taip išvargę nuo emocinio krūvio.
Atrasti save galima ir džiaugtis tuo atradimu įmanoma, tik reikia žinoti, kad Lietuvoje iš to džiaugsmo užteks duonai, sviestui nebe.
Pianistei "gyvenančiai ta muzika" ieškokit pasiturinčio vyro smile.gif Pianistė, kuri dirba pedagoginį darbą ir retsykiai sudalyvauja kamerinėje programoje pragyventi gali
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 25 vasario 2012 - 13:46
QUOTE(note @ 2012 02 24, 18:20)
Ar verta leisti mergaite i sia mokykla(muzika), jei rugseji jai bus lygiai 6 su puse?
Pirmiausia pasidomėkite, ar priims tokio amžiaus.
Gal mano žinios ir VBS serijos, bet esu girdėjusi iš ten dirbančių mokytojų, kad priima tik tuos, kuriems jau suėjo 7eri. Bet tik girdėjau, todėl gali būti neteisinga info. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 02 25, 18:45)
Gal mano žinios ir VBS serijos, bet esu girdėjusi iš ten dirbančių mokytojų, kad priima tik tuos, kuriems jau suėjo 7eri. Bet tik girdėjau, todėl gali būti neteisinga info.  4u.gif

priima tuos, kuriems iki gruodžio 31 d. sueina 7-eri Į pirmą klasę.

Į parengiamąją priima ir mažesnius.

Šiaip, kuo anksčiau pradedi žaisti su instrumentu, tuo geresnių rezultatų galima pasiekti. Pradėt galima jau nuo 4verių. Vaikas vaikui nelygu. Atminkit mamos tie vaikai neturi vaikystės (ji labai specifinė)
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 02 25, 22:11)
priima tuos, kuriems iki gruodžio 31 d. sueina 7-eri Į pirmą klasę.
Jeigu rugsėjo pradžioj vaikui bus 6,5 metų, vadinasi 7-neri sueis tik po naujųjų.
QUOTE(Sunute @ 2012 02 25, 22:11)
Į parengiamąją priima ir mažesnius. Šiaip, kuo anksčiau pradedi žaisti su instrumentu, tuo geresnių rezultatų galima pasiekti. Pradėt galima jau nuo 4verių. Vaikas vaikui nelygu.
Kad lyg ne apie tai kalba. Kalba apie priėmimą į mokyklą, ne apie ugdymo ypatumus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 02 25, 18:45)
Gal mano žinios ir VBS serijos, bet esu girdėjusi iš ten dirbančių mokytojų, kad priima tik tuos, kuriems jau suėjo 7eri. Bet tik girdėjau, todėl gali būti neteisinga info.  4u.gif

Priima manau ir jaunesnius negu 7 metų..Reikia tik atlikti kažkokius testus PPT (Pedagoginė Psichologinė Tarnyba)..Na čia visose mokyklose taip, jei vaikui einamaisiais metai nesukanka 7 metai, o tėvai jau nori leisti į mokyklą...tai kreipiasi į tą tarnybą ir ji jau arba leidžia, arba ne.. smile.gif ..
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 02 25, 19:45)

Kalbejau su pavaduotoja- priima ir 6 metu. Taip tvarka, kaip ir visose mokyklose reikia pazymos is PPT- turim.
Dar kalbejau su viena mokine, sake pas ja dauguma klaseje istojo 6 metu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 02 25, 21:33)
Jeigu rugsėjo pradžioj vaikui bus 6,5 metų, vadinasi 7-neri sueis tik po naujųjų.
Kad lyg ne apie tai kalba. Kalba apie priėmimą į mokyklą, ne apie ugdymo ypatumus.  mirksiukas.gif

Kalba apie MKČ mokyklą. Prašyčiau perskaityti ankstesnes žinutes
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 02 26, 12:19)
Kalba apie MKČ mokyklą. Prašyčiau perskaityti ankstesnes žinutes
Prašyčiau perskaityti, kas sukūrė šią temą. mirksiukas.gif

Kaip sakiau, mano žinios iš vienos mokytojos, todėl gali būti tendencingos, ar net klaidingos.
Atsakyti
Gal galite kas nors placiau papasakoti apie chorini dainavima- kaip vyksta pamokos, ar yra individualios vokalo pamokos? Koks uzimtumas?
Jei teisingai supratau is forumo- chorinis dainavimas visada antra pamaina?
Atsakyti