QUOTE(Giedre.vs @ 2010 02 19, 22:46)
Labas, žinai čia gali būti ir kitos ligos. Man buvo pernai vasarą, vis sirgau, kosėjau, slogavau, bet kai nueidavau pas savo daktarę užkniso- sako tau Gerlas. Kosulys nuo jo. Sakau, bet jis drėgnas su skrepliais, niu ir ką sako. Padarė nuotrauką- tipo nieko nėra. Tada mano vaikas persirgo plaučių uždegimu kai buvo 30 karščio be temperatūros. Ir viena vaikų daktarė pasiūlė pasidaryti tyrimus dėl mikoplazmos ir plaučių chlamidijos, nes buvau negėrus antibiotikų (vaikui to tyrimo negalėjo daryti, nes buvo atgėręs ne vieną kursą) ir žinokit rado to gėrio * 10 negu norma. Tada sugėriau kursą antibiotikų. Ir po jų vėl man prasidėjo po kokio gero mėn. tokie kosuliai, po kažkokios ligos, tai žinok ir sugėriau kursą nuo skrandžio ir nusiuntė į alergologinį, o viską ištyrus padėjo pulmonologės konsultacija- buvo diagnozė abstrukcinis bronchitas, nes alergijų nerado. O gydžiausi žinok su astminiu inhaliatoriumi, nes jau ir į astmą panašu buvo. Ir pasibaigė tie kosuliai su skrepliais, nes varydavau ir žaliai ir geltonai. Nors man sakė kad ir nuo gerl tipo būna kosuliai su skrepliais. Manau, kad nueik dar pas pulmonologą, nepamiršk paminėti skrandžio (o kada tyrimą dareisi?) ir paklausk ar nereikia pas alergologus eit. Šiaip manau gydymą turi skirti pulmonologas+ skrandžio daktarė. O tas tyrimas nuo mikoplazmos ir plaučių chlamidijos labai brangus ir turbūt nieko neparodytų, nes daug antibiotikų prigėrei.
turbut kad del mikroplazmos ir chlamidijos negaliu tyrimu darytis, nes geriau antibijotiku ir dar tiek, lygtais po 3men tik gali darytis po antib. gerimo, o is kitos puses man rodos kad sios ligos gydomos klacid antibijotikais. o as kaip tik ir tuos geriau bet pagerejimo nejauciu.
mano pulmanologe zino apie gerl, bet pacioje pradzioje iskart sake, akd dregnas toks kosulys ir zali geltoni pulingi skrepliai negali buti nuo gerl, tai reiskia kad infekcija yra uzsitesusi.bet kai sugeriau tiek antibijotiku ji sako nebezinau kuo tau padeti gerk nuo gerl vaistus ir susitvarkys tada ir skrepliai.
Siaip as jauciu kad tie baisus skrepliai zali pulingi geltoni pareina tik tada kai smarkiau atsikoseju ir pati jauciu kad is plauciu man rodos pareina, kartais atrodo akd tas baisumas pasirodo tada kai pasalu kojas, siaip pastoviai ziema as jas nusalu, tai niekur per salcius ir nesimaskatuoju, bet buvo pora kartu kai po turgu pavaiksciojau, nusaliau kitas dienas taip smarkiai skrepliavaus, tai reikstu kad skrepliavimasis su gerl nesusijes, jei tai nebuvo sutapimas.siaip nei sloguoju nei ka, atrodo i persalima net nepanasu.
vakar buvau pas gastroenterologe, tai prirase vaistu, liepe gaseca viena gerti(nes juos jau turiu nusipirkus, siaip sake geriausi pariet, po to nexium), tada tokios juodos tabletes del tulzies veiklos sutvarkymo ir po menesio liepe pasirodyti, sake man visas pilvas jautrus, dirgliosios zarnos sindromas ir t.t.t. nors ka jos is akies be tyrimu sako nevisada priimu.
pradzioje lyg ji ir sako bronchitas, bet kai pasakiau kiek antib. isgeriau ir nepadejo pradejo skescioti, kad kaip tiek dave, ar dare skrepliu paselio tyrima, o man aisku niekas jo nedare, sako pirma ji padaryt reikejo ir tik pagal ji skirti gydyma antib.galiausiai sako tai gal tie sali skrepliai tulzis, nes mano endoskopija rode kad skjanrdyje pilna tulzies, sako stemple gamina gleives ir susimaisius su tulzim gaunasi tokie zali, del tu gleiviu sutinku nes tas skrepliavimasis pastovus yra ir baltais skpreliais, bet va del tu zaliu gelsvu rytiniu kazkaip nelabai sutinku, nes ji pati minejo kad juos pauoscius turetu uzsiuosti tulzis, o pas mane to nera.
tai galiausiai paklusau jai, geriu ka liepe ir laukiu ta menesi,nes daugiau jau ir neturiu kur kreiptis, pas pulmanologe vel nebeisiu, bandysiu laukt pagerejimo, nors kolaks jo visai nejauciu pykina, kakle atrodo kazkas stoovi,zarnynas pastoviai streikuoja, tai pucia, tai spazmuoja, tai dujos kaupiasi tai gurguliuoja, nenurimsta visai, nors ir geriu dar vaistus zarnyno darbui pagerinti. o del nexiumo pirma gal ir padauginau, nors ji sako nieko labai blogai nepadarei akd po 2 gerei, bet dabar pati tik po 1 paskyre.mat neisigilinau i jusu situacijas, kiek akda jus geret , paskubejau ir padauginus busiu.reikejo nuo 1 pradet.
nu ir prirasiau