Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(cezi @ 2009 12 16, 22:04)
nu bet ir prirašę..... doh.gif aš tiek raidžių nepažystu doh.gif

Kriste, būk gerutė pasidomėk per paskaita kokiu konkrečiai būdu vaikai priskiriami tai spec. ugdymosi poreikių grupei, jaučiu, kad jis toks ir yra o mokykla mane tiesiog išdūrinėja, nes per krize bando sutaupyt doh.gif
jei reikia dėtytojui pateik konkretų mano pavyzdį, jei tai bus būtina tikrai prisistatysiu tikru vardu

Pries metus buvau trumpai pasidomejusi ir net radusi straipsni internete, kad autistams priklauso kazkoks spec. zmogus mokykloje. Ta zmogu berods reikia specialiai prasyti savivaldybeje. Dabar to straipsnio nerandu, o i mokykla mums tik kitamet.
Tik va perskaiciau, kad mokyklose berods panaikino priedus, jei yra spec.poreikiu vaiku paprastose klasese. Ta pati istorija ir paprastose (ne spec.) darzeliuose (pati valstybe "nusuka" priedus krizes metu, tai eiliniai darbuotojai neusinteresuoti dirbti su spec.poreikiu vaikais doh.gif ). Tai cia per metus visko galima tiketis... g.gif
Siaip tai siulyciau eiti i konsultacija i savo savivaldybe, bet ne pas eilinius darbuotojus, o pas skyriaus vedeja. Jei ka, tai galima is karto ir rastiska prasyma nest, nes tada privalo atsakyti rastiskai.
Atsakyti
Norėjau paklausti mokinukų mamyčių o pagal kokią programą mokosi jūsų vaikai, adaptuotą ar modifikuotą? Nes man PPT sakė, kad jei reikia padėjėjo, tai adaptuota.
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2009 12 17, 06:58)
Norėjau paklausti mokinukų mamyčių o pagal kokią programą mokosi jūsų vaikai, adaptuotą ar modifikuotą? Nes man  PPT sakė, kad jei reikia padėjėjo, tai adaptuota.

Kiek suprantu, tai esant adaptuotai programai nereikia laikyti baigiamuju egzaminu?

O kas tas modifikuota programa? Paaiskinkit trumpai kokie skirtumai. Ir kaip programos pasirinkimas gali veliau itakoti stojima i aukstacias/kolegijas/ profesines mokyklas. Nes su kazkuria is siu programu berods vaiko issilavinimas baigiasi ties vidurines mokyklos. unsure.gif Toliau niekas nepriima...?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 17 gruodžio 2009 - 08:15
QUOTE(Sviesioji @ 2009 12 17, 09:14)
Kiek suprantu, tai esant adaptuotai programai nereikia laikyti baigiamuju egzaminu?

O kas tas modifikuota programa? Paaiskinkit trumpai kokie skirtumai. Ir kaip programos pasirinkimas gali veliau itakoti stojima i aukstacias/kolegijas/ profesines mokyklas. Nes su kazkuria is siu programu berods vaiko issilavinimas baigiasi ties vidurines mokyklos.  unsure.gif Toliau niekas nepriima...?

Tai su adaptuota ir baigiasi, nes mokinys negauna atestato, o tik pažymą apie mokyklos baigimą. O modifikuota tik užduotys palengvintos, . Na noriu išsiaiškinti, kaip čia viskas.
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2009 12 17, 09:29)
Tai su adaptuota ir baigiasi, nes mokinys negauna atestato, o tik pažymą apie mokyklos baigimą. O modifikuota tik užduotys palengvintos, . Na noriu išsiaiškinti, kaip čia viskas.

Atestata berods gauna, tik paskui su tokiu atestatu ji niekur toliau nepriima? g.gif Na, reiks man cia prie progos viena kaimyne mokytoja uzklausti...
Ir ziuriu gudriai visa sistema sutvarkyta... Jei prasai pagalbininko, tai is karto taip iseina uzdarai savo vaikui visas perspektyvas. O jei neprasai, tai kankinasi klases pedagogai, prastai ji vertina (na patys suprantat... autistu elgesio ypatumai ir lavona is kantrybes isves...) ir rezultatas tas pats gaunamas? unsure.gif
Na, pakomentuokit moksliuku autistiuku tevai... mirksiukas.gif
Papildyta:
Dar noreciau paklausti moksliuku autistiuku tevu: ar galima vienam is seimos nariu sedeti savo autistiuku klaseje pvz. kur nors gale? Arba kiek pasefuoti vaika per pertraukas, kol normaliai nesiadaptuos?
Cia cia klausiu su tokia intencija, jei kartais koks pedagogas sugalvos neadekvaciai vertinti vaika ir kiltu dvejopa, ar konfliktine situacija? Arba butu problemu su adaptacija.
Na, man dabar sunku issivaizduoti kas darosi mokyklose, prisiskaiciau cia visko...tai norisi suzinoti detaliu. unsure.gif
Nors mano autistiukas svetimoje aplinkoje elgesi gan padoriai, bet retsykiais islenda "velnias is maiso". lotuliukas.gif Ir labai pergyvena, jei jam kazkas nesiseka.
Atsakyti
Man atrodo čia kaip su mokytoja susitarsi, maniškio gal ir būtų nieko prieš, bet aš pati nenorėčiau. Aš ir labai noriu apsaugoti savo vaiką nuo visokių negandų mokykloje, bet iš kitos pusės suprantu, kad jis ir pats turi užimti kažkokią poziciją ir vaikų kolektyve, ir prie mokytojos reikalavimų prisitaikyti, jam pačiam šito reikia. Pagaliau visai neblogas variantas jei namai bus ta vieta kur jis jausis saugiausiai, kur labiausiai jį supras. Na mano galva, mano kaip mamos uždavinys, parengti jį kiek galima savarankiškesniam gyvenimui.
Atsakyti
Sviesioji, o taviskis darzeli lanko? Jei lanko tai perejes i 1 klase mokykloje su ta pacia grupe nebutu jokios adaptacijos.
Atsakyti
Na maniškis iš nulinukų perėjo į 1 klasę su tais pačiais vaikais. Ir galiu pasakyti, kad adaptacija vis tiek buvo ilga ir sunki. Pirmiausia, kad reikia anksti keltis. Mokykloje iš jo reikalauja sėdėti suole ( o jis juk hiperaktyvus ir šito nesugeba) per pamoką 10 kartų apibėgti turi suolus. Šią savaitę kalbėjausi su mokytoja, tai pasidžiaugė, kad lakstymai apmažėję, bet jie yra. Muzikos pamoka-dudelės plastmasinės šaižiai skambančios. O juk jis hiperjautrus garsams. Kai vaikai užgrojo, tai vaiką ištiko isterija. Muzikos mokytoja pasimetė. O kur dar reikalavimai, kad jis suspėtų atlikti užduotis, kai susikaupiam tik keliom sekundėm, o vėliau dėmesys nuslysta. Net ir namuose atliekant užduotis reikia jį grąžinti į prie sąsiuvinio, pastoviai judint už peties, kad nepamirštų ką daro. O mokosi mano, logopedės ir spec. pedagogės dėka, visai neblogai. Bet dirbam patikėkit kokius 3 kartus daugiau nei paprastas pirmokas.
PPT pasiūlė adaptuotą programą. Bet kas iš to, jei mokykloje nėra nei logopedo, nei spec. pedagogo ir jų pateiktų rekomendacijų adaptuotai programai vis tiek niekas nevykdys. Ir mano galva taip vaikas nurašomas, nes tada iš jo nereikalaujama. O kai nereikalaujama, tai nėra preteksto ir mokytis. Be to nesuprasi kaip jis vertinamas. Tai iš kur sužinoti, koks jo lygis?
Nesutikau tai adaptuotai programai, pasilikau modifikuotą. juo labiau, kad ir mokytoja buvo už ją. Bet gal aš ko nors nesuprantu, tad ir noriu, kad mamos kurių vaikai mokinukai ką nors patartų ar rekomenduotų, nes dievas mato, neturiu nei su kuo pasitarti, nei pasikalbėti.
Atsakyti
Mamytes, kuriu maziukai nevalgus:
http://www.webapteka.../name11441.html
vaistukas (jei taip galima vadinti), kurio pagalba vaikai daugelyje atveju pradeda sluoti viska nuo stalo. biggrin.gif
Teiravausi pas mamytes, kurios isbande.
Lietuvoje yra analogas L-karnitinas. Vitaminu pasaulis prekiauja.
Dar domesiuos del koncentracijos ir t.t. Parasysiu po to.

Atkrepkit demesi, kad nuorodoje parasyta jog gydoma nervine anoreksija (cia apie musiskius) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2009 12 17, 05:58)
Norėjau paklausti mokinukų mamyčių o pagal kokią programą mokosi jūsų vaikai, adaptuotą ar modifikuotą? Nes man  PPT sakė, kad jei reikia padėjėjo, tai adaptuota.

ADaptuota programa pritaikita prie vaiko asmeniskai ( mokosi tiek kiek vaikas gali ), cia tiems kurie isviso nesugeba pagal bendra programa mokitys,jiems sudaroma asmenine programa mokimui.O modifikota -tai ta pati programa kaip ir kitiems tik palengvinta. As pavizdziui nesutikau adaptuotai programai,tegul vaikas turi galimybe.
Kai turejom namu mokima tai mokytoja mums leido ateidinet i pamokas ( kiek jau vaikas gales) ,ir sedet su jo kartu ,ar uz duru smile.gif. Tik vaikui buvo isterijos nuo skambuciu sad.gif labai issigasdavo ,ir jis isviso atsisake eit i mokykla.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 12 17, 12:00)
Sviesioji, o taviskis darzeli lanko? Jei lanko tai perejes i 1 klase mokykloje su ta pacia grupe nebutu jokios adaptacijos.

Maniskis lanko Ciauskuti. Kadangi tai logopedinis darzelis, tai jame vaikai is viso miesto. Paciu vaiku grupeje 11. Tad tikimybe, kad i viena mokykla eis su grupiokais praktiskai 0. O siaip tai planuoju vesti i spec. klase, kur turetu buti 6 vaikai. Detaliau dar reiks pasidomet.
Papildyta:
QUOTE(maliukas @ 2009 12 17, 12:29)
Na maniškis iš nulinukų perėjo į 1 klasę su tais pačiais vaikais. Ir galiu pasakyti, kad adaptacija vis tiek buvo ilga ir sunki. Pirmiausia, kad reikia anksti keltis. Mokykloje iš jo reikalauja sėdėti suole ( o jis juk hiperaktyvus ir šito nesugeba) per pamoką 10 kartų apibėgti turi suolus. Šią savaitę kalbėjausi su mokytoja, tai pasidžiaugė, kad lakstymai apmažėję, bet jie yra. Muzikos pamoka-dudelės plastmasinės šaižiai skambančios. O juk jis hiperjautrus garsams. Kai vaikai užgrojo, tai vaiką ištiko isterija. Muzikos mokytoja pasimetė. O kur dar reikalavimai, kad jis suspėtų atlikti užduotis, kai susikaupiam tik keliom sekundėm, o vėliau dėmesys nuslysta. Net ir namuose atliekant užduotis reikia jį grąžinti į prie sąsiuvinio, pastoviai judint už peties, kad nepamirštų ką daro. O mokosi mano, logopedės ir spec. pedagogės dėka, visai neblogai. Bet dirbam patikėkit kokius 3 kartus daugiau nei paprastas pirmokas.
PPT pasiūlė adaptuotą programą. Bet kas iš to, jei mokykloje nėra nei logopedo, nei spec. pedagogo ir jų pateiktų rekomendacijų adaptuotai programai vis tiek niekas nevykdys. Ir mano galva taip vaikas nurašomas, nes tada iš jo nereikalaujama. O kai nereikalaujama, tai nėra preteksto ir mokytis. Be to nesuprasi kaip jis vertinamas. Tai iš kur sužinoti, koks jo lygis?
Nesutikau tai adaptuotai programai, pasilikau modifikuotą. juo labiau, kad ir mokytoja buvo už ją. Bet gal aš ko nors nesuprantu, tad ir noriu, kad mamos kurių vaikai mokinukai ką nors patartų ar rekomenduotų, nes dievas mato, neturiu nei su kuo pasitarti, nei pasikalbėti.

Mes dar darzelinukai, bet man jusu politika visai patinka. bigsmile.gif Siap tai mano vaikas irgi su hyperaktyvumo pozymiais, bet kokiu 20 min siai dienai sugeba islaikyti demesi. Ir jei su juo pastoviai uzsiimti keiciant veikla, tai jis dirba.
Su garsais viskas irgi tvarkoje. Kadangi jam muzika nuo vaikystes patiko, klausosi maga. Pastaruoju metu dar pradejo eksperimentus daryt su kompo kolonelemis (koloneles gan galingos). Tai paleisdavo garsiau, tai tyliau. Padaro garsiau ir pabega i kita kambari. lotuliukas.gif As ji kelis kartus isvariau prie tu rekanciu koloneliu: pasidarei garsiau, tai pats ir klausykis. Na ir klausesi. doh.gif Aisku man paciai jaustis kaip diskotekoje pabodo, tai as programiskai apribojau garsa, kad nevirsytu normalios ribos. lotuliukas.gif
Tik problema tame, kad toki vaika kaip mano negalima ilgiau nei keleta minuciu paleisti is akiracio, nes didele tikimybe, kad jis kazkur ilys, gali ka nors netycia nuversti (nes neziuri kur eina), gali sugadinti/perprogramuoti (pvz. kokia technika klaseje) ar pats i ka nors susizaloti (saves jis nezaloja, bet toks jausmas, kad skausmo beveik nejaucia doh.gif doh.gif ). doh.gif O kas ji stebes mokykloje visa diena... ? doh.gif
maliukas, jus privaciai samdotes logopeda ir spec. pedagoga, ar cia kazkaip per valstybe (gal as naivi... doh.gif ) susiveikt galima? ax.gif
Ir kas jusu hyperaktyvu vaika mokykloje priziuri? Mokytoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 17 gruodžio 2009 - 12:55
QUOTE(Nanuk @ 2009 12 17, 12:52)
Mamytes, kuriu maziukai nevalgus:
http://www.webapteka.../name11441.html
vaistukas (jei taip galima vadinti), kurio pagalba vaikai daugelyje atveju pradeda sluoti viska nuo stalo. biggrin.gif

Parasyta, kad negalima vartoti esant hyperjautrumui. As ne medikas ir man sunku spresti, bet autistams buna kartais burnos hyperjautrumas. Ar cia netinka?

QUOTE(Nanuk @ 2009 12 17, 12:52)
Teiravausi pas mamytes, kurios isbande.
Lietuvoje yra analogas L-karnitinas. Vitaminu pasaulis prekiauja.
Dar domesiuos del koncentracijos ir t.t. Parasysiu po to.

Atkrepkit demesi, kad nuorodoje parasyta jog gydoma nervine anoreksija (cia apie musiskius) biggrin.gif

O tai kuris cia konkreciai analogas?:
http://www.vaistai.l...com_vpcomponent
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 17 gruodžio 2009 - 13:18