Įkraunama...
Įkraunama...

Ar imtumėt vėl paskolą būstui?

QUOTE(Pireja @ 2011 10 31, 12:08)
Kai lietuviskos nuomos salygos bus tokios pat, kaip uzsienyje, tai ir norinciu nuomotis bus daugiau.
Mes patys siuo metu nuomojames. Nuoma kainuoja pigiau nei tokio pat busto paskola, nes ant savininko peciu gula nemazai NT mokesciu, kuriu neturi nuomininkas. Be to, mums nereikia sukti galvos, ka daryti, jei vandens pasildymo katilas staiga sugedo - tai yra savininko problema, kuria spresti jis privalo tuoj pat, o ne tada kai tures laiko ar pinigu. Nuomos sutaries nutraukimas turi buti pranestas 6 men pries. Jei savininkas sugalvoja busta parduoti, pirmenybe ji nusipirkti yra skiriama nuomininkui. Registracija nuomojame bute yra privaloma, ir nuo savininko pageidavimui tai nepriklauso.
Manau, kad daugelyje V.Europos saliu salygos yra panasios.

tai visdelto ar turit galvoje visa kasmenesine paskolos imoka(ir ja lyginate su nuomos kaina) ar tik ta dali, kuria sudaro to menesio palukanos?
Atsakyti
Vat dabar galvoju, galbūt to poreikio turėti SAVO nėra, nes tėvų namai man - jokia vertybė/brangenybė, kurios pavyzdį norėčiau savo vaikams palikti. Pritariu, kad tas savo yra labai sąlyginis. Ir nežinau, kokias man sąlygas turėtų pateikti bankas, kad aš sakyčiau apsimoka mokėti paskolą, o ne nuomotis. Taip, nuomojamas būstas netaps mano nuosavybe, kita vertus, ir kam man to reikia. Na bent man tai nereikia tokia kaina kaip paskolos, palūkanos, remontai ir pan. Sakau, tikrai vertybių sistema skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2011 10 31, 13:23)
Vat dabar galvoju, galbūt to poreikio turėti SAVO nėra, nes tėvų namai man - jokia vertybė/brangenybė, kurios pavyzdį norėčiau savo vaikams palikti. Pritariu, kad tas savo yra labai sąlyginis. Ir nežinau, kokias man sąlygas turėtų pateikti bankas, kad aš sakyčiau apsimoka mokėti paskolą, o ne nuomotis. Taip, nuomojamas būstas netaps mano nuosavybe, kita vertus, ir kam man to reikia. Na bent man tai nereikia tokia kaina kaip paskolos, palūkanos, remontai ir pan. Sakau, tikrai vertybių sistema skiriasi.

na man tai norisi turesi savo,kad ir salyginai busta,o ne nuomuotis,vistiek juk gyveni,tvarkaisi ir pan ir tiki (nors galbut tai ir iliuzija) kad tavo,net nuomuojam buste gyvendamas juk jautiesi ,kad grysti namo...bet asmeniskai man per didele atsakomybe (atrodo nerealu kiekviena menesi tarkim 30m moket po 1000lt ,juk daug kas gali atsitikti per tuos metus ,o imoka vistiek turesi kas menesi imoket) ,o kai paskaiciuoji,kad dar bankui nuperki galutiniam rezultate 2 toki pati buta ,kaip savo,tai ir moraliskai ir finansiskai man per sunki kaina..
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 10 31, 11:15)
tai visdelto ar turit galvoje visa kasmenesine paskolos imoka(ir ja lyginate su nuomos kaina) ar tik ta dali, kuria sudaro to menesio palukanos?

Turiu galvoje paskola (visa menesine imoka)+visus mokescius, remontus (stogo, vandentekio), gedimus+NT mokescius, kurie keiciasi kas metai i didesne puse ir slegia butent savininko pecius.
Dar pamirsau pamineti, kad nuomos kaina nera keiciama savininkui panorejus. Zinau atveji, kai panos Vilniuje issinuomojo apleista buta (nes buvo nebrangi nuoma), susitvarke ji savo lesomis ir jegomis, ir tada savininkas pareiske, kad butas super tvarkingas ir jis kelia nuomos kaina unsure.gif Tai cia nuo tokiu nesamoniu esi apsaugotas.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2011 10 31, 16:05)
Zinau atveji, kai panos Vilniuje issinuomojo apleista buta (nes buvo nebrangi nuoma), susitvarke ji savo lesomis ir jegomis, ir tada savininkas pareiske, kad butas super tvarkingas ir jis kelia nuomos kaina  unsure.gif Tai cia nuo tokiu nesamoniu esi apsaugotas.

kazkokius didesnius remontus nuomuojam bute daryciau tik uz savininko lesas,galbut isskaiciuojant is nuomos pinigu,jei sutiktu(musu savininkas sutiko ir net apsidziauge,kad renovuosime jo vonia,nors jam tai to nereikia,reikia tik mums ir galbut kol issikraustysime vonia vel teks is naujo renovuot) bet siaip juk savininkui lieka visi tie remontai..o jei savininkas nesutinka ,bet norisi gyventi graziau, geriau, yra brangesni grazesni nuomuojami bustai,nes manau tikrai neapsimoka remontuoti svetimu butu savo lesomis... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kumiko: 31 spalio 2011 - 14:17
Ne visi gali daugiau moketi uz nuoma. O bent jau svariai ir tvarkingai norisi gyventi visiems.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2011 10 31, 17:14)
Ne visi gali daugiau moketi uz nuoma.  O bent jau svariai ir tvarkingai norisi gyventi visiems.

suprantu,bet uz savo pinigus remontuoti svetimus butus tai kvailyste 4u.gif stai ir matom ,kuo tai baigesi...
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 10 31, 10:46)
jeigu jam imta paskola, tai koks jis SAVO :
.....

ar po banko?
.......

kita vertus, turbut daugelyje europos saliu zmones nuomuojasi bustus n metu ir vargo nejaucia, senatveje taippat bigsmile.gif o pas mus kazkodel yra kitaip g.gif

haha, o kur as paminejau, kiek mes emem paskolos, o kiek savu pinigu turejom ir inesem tongue.gif musu gal inestu pinigu suma didesne, nei imama paskola wink.gif

.....

tikrai jau vien ne po banko wink.gif Nes sklypa pirkom patys ir dengem dali statybu, man geriau zinoti, kokia situacija, tik aisku, nenugincysiu, kokia bebutu imamos paskolos suma, palukanos nesikerta su proto riba. Bet jei mums truko kazkiek pinigu, reikejo pasiimt paskola. Kiekvienam savaip. Manai, kad mes neapskaiciavom visko uz ir pries? Neesam akli tokie, kad tik kur dave paskola, ten ir lekem imti. Zodziu, jums gerai nuomojame, tai ir gyvenkite, duokdie kad tu nuomotoju netruktu biggrin.gif

.....

as l. gerai zinau vienos salies, nenoriu tik viesai sklebtis kokios, istatymus ir paskolas bankui ir nuoma. Pati esu pirkus buta uzsienyje ir esu trumpa laika nuomojusis. Patikekit manim, uzsienyje daug pigiau pirktis, nei nuomotis wink.gif Aisku, ten salygos kitokios, atlyginimai kitokie, tik vienas dalykas ten rimtai priziurimas-nemetomos paskolos banku bile kam paprasius, kaip cia mums. Darba reikia pastovu tureti, geras pajamas, ten po kauleli isnagrineja, jokiu skolu ir t.t. Kaip bebutu skaudu pripazinti, ten simat kartu geresnes salygos imant paskola nei cia, palukanos juokingos. O jau kai savo busta ten turi, tai ponas, nes daug zmoniu niekaip neranda tinkamu butu issinuomoti, tai vieta netinka (daug rasistu), tai kaina kanda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 10 31, 12:15)

na paziurejus nuomos kainas, tai paskola ( visa pilna imoka su paskolos dalimi, su palukanomis ir privalomu busto draudimu) kainuoja maziau nei analogisko buto nuoma. Nekalbant jau apie stabilumo jausma. Nuomos atveju nesvarbu ar tu mokesi reaguliariai ir neveluodama imoka, nuomininkas bet kada sugalvojas gali isspirti tave su seima i gatve, taip pat kur dar ir apribojimai pasirinkti paslaugas ( ineterneta, kabeline..), nora auginti augintinius - kur viska tu turi derinti su nuomininku.
QUOTE(kumiko @ 2011 10 31, 12:53)
o kai paskaiciuoji,kad dar bankui nuperki galutiniam rezultate 2 toki pati buta ,kaip savo,tai ir moraliskai ir finansiskai man per sunki kaina..

na tai prisesk ir lygiai taip pat paskaiciuok, kiek isleidai per ta laika nuomai - ismetei pavejui taip sakant. Nes nesvarbu, kiek sukisai, finale lieki be nieko - tusciomis rankomis.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2011 10 31, 23:06)
na tai prisesk ir lygiai taip pat paskaiciuok, kiek isleidai per ta laika nuomai - ismetei pavejui taip sakant. Nes nesvarbu, kiek sukisai, finale lieki be nieko - tusciomis rankomis.

man palukanos lygiai tokie pat pinigai i bala....o kiek finale,pasiiemusiu paskola, liks su butu(senu ,reikalaujanciu remonto,nuvertejusiu) ? si krize parode,kad labai greit galima netekti darbo ,o po to ir paskolinio buto plius dar ir su skola likti...aisku bet kokiu atveju reikia darbo ir pinigu norint ir nuomuotis,bet bent gali rinktis pagal pajams sumazejusias ar padidejusias ,galu gale emigruoti..esi laisvesnis tiesiog...na as negaleciau ramiai gyventi su tokiu dideliu isipareigojimu 20 ar 30 metu...
Atsakyti
Esam paėmę paskolą,todėl noriu išsakyti ir savo nuomonę 4u.gif
Aš tik už paskolą 4u.gif Gal , kai esi jaunas, su vyru ar draugu dviese be vaikų gyvenant , jei nesi tikras, kur galutinai apsistosi ir aplamai jei nelabai esi užtikrintas dėl santykių, dėl darbo, dėl dar kažko tam tikrą laiką galima pagyventi ir nuomojamam bute. Bet visą gyvenimą miegoti svetimoje lovoje, sėdėti prie svetimo stalo arba kraustytis su savo lova ir stalu ( indais, puodais,patalyne, rūbais...) iš buto į butą schmoll.gif
Vaikai lanko darželį, mokyklą, susiranda draugų ...Oi, atleiskit,retai vaikam dažnos permainos tinka doh.gif
O kažin kiek skiriasi nuomos ir bankui mokama kasmėnesinė įmoka? 300lt? 500lt?
Per metus 4000-6000 , grubiai skaičiuojant. Nepritaupysi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jovaida @ 2011 11 01, 22:45)
Aš tik už paskolą  4u.gif Gal , kai esi jaunas, su vyru ar draugu dviese be vaikų gyvenant , jei nesi tikras, kur galutinai apsistosi ir aplamai jei nelabai esi užtikrintas dėl santykių, dėl darbo, dėl dar kažko tam tikrą laiką galima pagyventi ir nuomojamam bute. Bet visą gyvenimą miegoti svetimoje lovoje, sėdėti prie svetimo stalo arba kraustytis su savo lova ir stalu ( indais, puodais,patalyne, rūbais...) iš buto į butą  schmoll.gif
Vaikai lanko darželį, mokyklą, susiranda draugų ...Oi, atleiskit,retai vaikam dažnos permainos tinka  doh.gif

Pritariu Jūsų nuomonei. Jei jau turi šeimą, vaikų, iš tiesų neparanku kraustytis kaip klajūnams iš vienos vietos į kitą...Susidarė įspūdis, kad dauguma čia diskutuojančių ir pasisakančių už amžinąją nuomą, dar neturi vaikų ir nenutuokia, ką reiškia kraustytis su visa manta...
Aišku, labai svarbu, kad paskola būtų paimta protingai, pagal galimybes..
Atsakyti