Įkraunama...
Įkraunama...

Ar imtumėt vėl paskolą būstui?

QUOTE(kumiko @ 2012 01 03, 18:59)
tema darosi be prasme,net nebeidomu,tas pats per ta pati,aisku ,kad pasiemusiesi sakys,reikia imti ,kiti ne...mano kl buvo apie pasikeitusias palukanas? kaip jos keitesi is praktikos tuos metus ,kol mokejote paskola? ir kaip gyvent kai jos nuolat keiciasi,siandien gali moket imoka po 500lt,rytoj pasikeitusioms palukanoms 700lt nebe...dar vienas kl turintiems paskolas,kadangi perkant tarkim buta,jis buna tuscias,dar emete vartojama paskola baldams ar kaip? g.gif  o given444,ka siulot tiems ,kuriems neduoda paskolos? negimdyti,neauginti augintiniu?

Bet kalbant is esmes buto nuomos kainos taip pat krenta ir kyla g.gif kokiais 2005 m. gaudavau uz nuoma 850 lt dabar 400 smile.gif zinoma visada galima rinktis bet esmes tai nekeicia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 04 sausio 2012 - 10:15
QUOTE(Bekasė @ 2012 01 04, 12:11)
imokos dideja neprognozuojamai ir dvigubai....

bet yra tokia galimybe ,kad po 5m imoka padides dvigubai,o algos ne? prisiminkit,kokios palukanos buvo bumo metu ir dabar..o kodel is cia pasisakiusiu niekas neime fiksuotu palukanu,manau imoka didesne kazkiek,bet ramiau,zinai,kad artejancius 10m turesi mokt po tarkim 500lt ir ramu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kumiko: 04 sausio 2012 - 12:58
QUOTE(kumiko @ 2012 01 04, 13:53)
bet yra tokia galimybe ,kad po 5m imoka padides dvigubai,o algos ne? prisiminkit,kokios palukanos buvo bumo metu ir dabar..o kodel is cia pasisakiusiu niekas neime fiksuotu palukanu,manau imoka didesne kazkiek,bet ramiau,zinai,kad artejancius 10m turesi mokt po tarkim 500lt ir ramu g.gif

Nelabai isivaizduoju situacijos, kad imokos padvigubetu g.gif
Jei labai neramina staiga labai uzaugusios palukanos (kas nebuna nei staiga, nei netiketai) ar kiti nenumatyti atvejai (pvz. darbo netekimas, sunki liga ar pan), gali sudarant sutarti issireikalauti kad itrauktu punkta del imoku mokejimo sustabdymo tam tikram laikotarpiui, tuo laikotarpiu reiktu moketi tik palukanas.
Galima issireikalauti, kad i sutarti itrauktu punkta del isankstinio kredito grazinimo nemokant papildomu mokesciu. Manau kad tai labai gera salyga.
Del fiksuotu palukanu - bankas finansine istaiga ir nedarys taip, kad jam butu nuostolis. Fiksuotos palukanos tik saugumo iliuzija klientui.

Del algos - niekas nelaiko prievarta ten kur per mazai moka. Ar zmogus is tikruju nori daug uzdirbti ir ar pasirenges del didesnio uzdarbio ka nors aukoti (tarkim laisvalaiki, iseigines, atostogas vasara ar pan.), cia jau kitas klausimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solnyszko: 04 sausio 2012 - 13:49
Aš prispyrus reikalui imčiau...bet senos statybos būstui ir turint jau bent 50 proc sumos...kitaip ne. turim sodo sklypą- tai gal išeitų keisti su priemoka- apiforminant kaip pirkimą tik susitarti su savininku reiktų įvertint butą- sklypą- (vertė sklypo grubiai 15-20t) imti paskolą sakykim 60 000 eriktų aišku susitaupyt nžbent 20 000 kitaip niekaip o va už 100 000 galima Vilniuje senos statybos ir 2k gaut...
čia šiaip- svaikčiojimai... o realybė-

buvęs grupiokas pasiėmė paskolą- abu turėjo gerus darbus- susituokę- pasigimdė- ir- jin netur kur gryžt darbas abu vienoje firmoje vaikui buvo metukai kai iš karto pasakė kai gryš- vienam teks arba taip arba taip bet išeit, atlyginimus sumažino 25 beveik procentais (gerai kad jos pašalpa motinystės buvo didelė) pastojo iš karto antrą kartą neatleido- susitarė pora mėnesių padirbo vėl dekretinės... dabar situacija tokia: jie atiduoda už komunalines ir paskolą visus beveik pinigus lieka 400itų atrodytų daug bet- už nuolaitinį 100 vyrui- ne kas belieka kaip 4 asmenų šeimai kai pieno nuo streso nėr... gerai kad pas vyrą kaimas yra bet ir už siuntinius moka... nors maistui neišleidžia- vaiko į darželį neleidžia nes brangu- galvoja apie trečia nes situacija darbe ta pati o dar pašalpa abai sumažėjo- verkė net žmogus sako:" neištversiu- pasikarsiu" o ką padėt- patys gyvenam mamos bute mums gerai tik už komunalines bemokam...pakolkas gerai o kas bus paskui baisu ir pagalvot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2012 01 12, 01:33)
Aš prispyrus reikalui imčiau...                                                                    galvoja apie trečia

niekas ir neima paskolos siaip sau,ima,kai neturi,kur gyvent...
nesuprantu,kaip galima tokioje situacijoje galvoti apie trecia,jau siai dienai vos 4 isgyvena,tai ,kaip bus penkiese doh.gif du metus gelbes pasalpa,o kas po to,vaiku poreikiai jiems augant dideja...ir aplamai baisu,kaip is reikalo(siuo atveju del pasalpos,gimdo vaikus)
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2012 01 12, 12:12)
niekas ir neima paskolos siaip sau,ima,kai neturi,kur gyvent...
nesuprantu,kaip galima tokioje situacijoje galvoti apie trecia,jau siai dienai vos 4 isgyvena,tai ,kaip bus penkiese doh.gif du metus gelbes pasalpa,o kas po to,vaiku poreikiai jiems augant dideja...ir aplamai baisu,kaip is reikalo(siuo atveju del pasalpos,gimdo vaikus)

Nu ir man si situacija labai jau keista, patys vos gala su galu suduria, dar apie trecia vaika galvoja. Pati moku paskola ir turiu viena vaika ir tai jau galvoju kaip cia vienam sukaupt mokslam pinigu, kur jau apie tris kalbet.
Atsakyti
Nebutinai paskola imama kai neturi kur gyventi. Jei turi kur gyventi, taciau turimas bustas netenkina, galima parduoti sita busta, pasiimti nedidele paskola ir nusipirkti labiau poreikius atitinkanti busta smile.gif

QUOTE(Klepesova @ 2012 01 12, 00:33)
buvęs grupiokas pasiėmė paskolą... galvoja apie trečia

Arba tie zmones netiesa kalba, arba su galvom pas juos negerai... Neturi pajamu, uzuot ieskoje darbo, iesko budu kaip pagyvent is pasalpu doh.gif
Atsakyti
man taip pat nesuprantama, kam reikia 2-3-n vaiko, jei finansine situacija , tokia kad zmogus kartis nori ????? reikia kito darbo iekoti ar papildomo pajamu saltinio..
Atsakyti
QUOTE(S.Sandra @ 2012 01 12, 13:22)
Nu ir man si situacija labai jau keista, patys vos gala su galu suduria, dar apie trecia vaika galvoja. Pati moku paskola ir turiu viena vaika ir tai jau galvoju kaip cia vienam sukaupt mokslam pinigu, kur jau apie tris kalbet.

nežinau aš kai pasiklausiau man plaukai tik piestu stojasi- bet padėt... nu kuom gali padėt? pats žiūri kaip kokį lituką vaiko sasakiton padėt kad paskui netektų nors pirmus metelius mokslams paskolos imti...
doh.gif

gal ir sutirštino jie spalvas nežinau- aš visko ką sakė net nerašiau - man iš viso šiurpu juk jie ėmė paskolą ne tik būstui - baldai odiniai , telikass vos ne per pusę sienos... lizingą dėkui dievui spėjo išsimokėt doh.gif
Atsakyti
kumiko, as nesiuliau negimdyt ir neaugint augintiniu kas nuomuojasi.
man kaip tik irodymas-kas VISA GYVENIMA nuomuojasi, tai tuo maziau sneka apie vaikus. todel ir susidariau ispudi, kad nuoma nesaugi. isvis tokiems zmonems jau VIENAS vaikas - kaip septyni.
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2012 01 16, 19:15)
gal ir sutirštino jie spalvas nežinau- aš visko ką sakė net nerašiau - man iš viso šiurpu juk jie ėmė paskolą ne tik būstui - baldai odiniai , telikass vos ne per pusę sienos... lizingą dėkui dievui spėjo išsimokėt doh.gif

Tada ne su paskolom negerai, o su tas paskolas neatsakingai imanciais zmonemis. Patys kalti
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 01 17, 10:55)
kumiko, as nesiuliau negimdyt ir neaugint augintiniu kas nuomuojasi.
man kaip tik irodymas-kas VISA GYVENIMA nuomuojasi, tai tuo maziau sneka apie vaikus. todel ir susidariau ispudi, kad nuoma nesaugi. isvis tokiems zmonems jau VIENAS vaikas - kaip septyni.

man atrodo bet kokiu atveju nesaugu,kai nera patikimo darbo ar menkos pajamos,kai net pasitaupyt neiseina,o jei visas menesio pajamas atiduodi paskolai ir nieko nelieka daugiau,tai ar cia saugu? man ir su paskola ar be jos uztektu vieno,septyniu nei nenoreciau,net jei milijoniere buciau ax.gif
Atsakyti