Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų fizinis auklėjimas

Vaikai visu pirma naturaliai turi lauke issilakstyt o ne prie kompo sedet kiaurom dienom. Aisku kompas irgi gerai ir idomu, bet tai vis labiau ir labiau tampa problema. Vaiku kiemo judrumo zaidimus pakeite pirmo asmens saudykles ir panasus briedai, del ko blogiau formuojasi judejimo aparatas, atsiranda stuburo isnykimai ir t.t. Saunu ne as vienas kalbu apie kovos menu reiksme tiek judejimo kulturai, tiek augancio vaiko psichologijai. Kas liecia sporto pritaikyma gyvenime, tai tikrai priklauso nuo instruktoriaus, ko ir kaip jis siekia. Man labai patinka ir judo ir karate, kaip kovos menai, bet nemegstu ju pavertimo sportu. Kur prasideda ippon rinkimas, ten baigiasi bet koks realus to pritaikymas. Bet, nekalbant apie tai, bet koks sportas del saves (gal isskyrus gal DIDIJI sporta ir sunkiaja atletika) yra sveika. smile.gif Ninjutsu
Atsakyti
QUOTE(glinglingas @ 2008 10 29, 09:59)
matau rashot apie sporto shakas  ax.gif
gal kas parashys kur kaune yra graiku romenu imtyniu (treniruotes maziems vaikams (gal keli klubai yra nes smazai info randu nete) ? ir  kurie treneriai geriausi kaune? pas ka verta vesti maza vaika, kad padarytu teisinga pradzia  smile.gif  ??


jei vaikas (vaiko mama) domisi imtynemis, mazaji pradekite nuo dziudo pratinti. su mazais vaikais gerai dirba Lolita Dudeniene, padarysite teisinga pradzia.
Papildyta:
QUOTE(tvini @ 2008 11 13, 00:20)
Gal kokia gimnastika tiktu? bet manau ne visada fizinis kruvis aktyviam vaikui irgi tinkamas...juk pvz ir muzikos mokykla,piesimas ir daug daug visko,dainavimas....atima daug jegu is vaiko taip jis islieja savo energija..kodel?todel ,kad visur reikia daug pastangu, kad ir ka bedarytu



fizinis kruvis aktyviam vaikui pasiskirsto tolygiai, vaikas turi tokius "saugiklius" apie kuriuos suaugusieji pamirse yra. del to jegas jiems atimti uzima nemazai kantrybes. taip visur reikia pastangu, kad ir ka bedarytum.
Atsakyti
karta per savaite lankome saviginos treniruotes, o kitom dienom dukstam, siuntam zaidymo aiksteleje. nuo rugsejo pradesime lankyti futbola, bveliau plaukima. Mano 5metu vaikas. TOoooooooks aktyvus, kad eina na..... doh.gif butinai reik issydukt, nes kitai lubos verciamos su grindym.... biggrin.gif
Atsakyti
savigynos kokia krypti lankote? gimnastikos turite galimybe leisti vaika nors viena diena per savaite?
Atsakyti
lankome va sita http://www.richmondm.../lildragons.htm

o del gimnastikos, negalvojom apie tai.
Atsakyti
savigina gerai, kiek laiko trunka treniruote ir ka vaikas ten ismoksta? tevam kartu leidzia buti saleje kur sportuoja vaikas?
gimnastika - tempimo pratimai tokio amziaus vaikui labai gerai.
Atsakyti
tevams negalima palikti vaiku, laukiam visi...

o trukme, apie valanda, pradzioje begioja, laksto, megdzioja gyvunus, paskui kaip tik daro tempimo pratymus, tik db pagalvojau kas tai biggrin.gif paskui kalba kokia nors tema, pavizdziui praeita karta kalbejo apie pikti, kaip nusiraminti ir t.t. paskui atlieka pratimus susijusius su ranku koju padetim, ivairus blokai, t.sakant nelabai suprantu kaip tai galima pavadinti.

o kodel domites? klauskyt jei dar kas idomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nataliukė: 01 kovo 2009 - 11:27
Esu girdėjusi, kad gimnastika lėtina augimą į ūgį, ar tiesa?
Atsakyti
sneku yra daug ir apkalbu, geriau butu isitikinti pasikalbejus su gimnastikos treneriais. bet cia tik snekos, kad letina ugi, tuo labiau gimnastikoje.
Atsakyti
Nuo 5 metų vaikus praktiškai ima visur. Tik sportinė akrobatika - nuo 8 ir šaudymas dar vėliau, nes mažų šautuvėlių nebūna. Galima įkalbėti kad paimtu nuo keturių jei vaikas yra gabus, tačiau tai mažai duoda naudos - mes savo atidavėm nuo 4 į čiuožimą, tai pirmus metus ypatingos pažangos nebuvo.

Kur atiduot - patys spręskit, kur atiduosit ten ir bus, o tuoliau jau priklauso nuo to ką jus norite - ar jaunojo sportininko ar tiesiog laisvalaikio.
Atsakyti
Kai tevai neskiria vaikams laiko tai ir sedi jie prie kompu, o veliau sunku juos nuo ju patraukti cool.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,tikrai labai aktuali tema;) as esu dziudo trenere ir noriu pasakyti,kad pas mus priema nuo keturiu metuku vaikucius, mes randames Kaune. pas mus teveliai atveda vaikucius ir palieka,aisku pirma treniruote turi teise paziureti teveliai,o po to mes stengiames,kad vaikai butu tik su treneriu,nes kai buna teveliai salia,jie negali sukoncentruoti viso demesio i uzduotis,o kai gryzta namo jie tada issipasakoja,ka veike,ka dare ir t.t. dziudo sporte pirmoj vietoj ugdoma asmenybe,tai vaikutis po truputi ismoksta savarankiskumo,kovoti uz save,nes tai individuali sporto saka. per mazuju treniruote vaikuciai mokosi ugdyti vikruma,greiti,koordinacija,pusiausvyra,jegos siek tiek,lankstuma ir istvermes. aisku su dziudo jie supazindinami labai po truputi,nes jie treniruotese pagrinde zaidzia zaidimus,estafetes, ivairios uzduoteles,tai su kamuoliais,tai su puzle(ypac lavina koordinacija ir pusiausvyra),ismoksta lipti i virve,daryti kuleversti,zodziu jie tikrai issiduoda saleje,ir kaip mamos sako tikrai buna ramesni namuose thumbup.gif veliau,kai vaikuciai pasportuoja koki pusmeti,darome varzybeles,ir nei vienas is sales neiseina be medalio,kad jus matytumete tu vaikuciu akutes ziba,kai kaba ant kaklo pirmasis jo iskovotas medalis thumbup.gif
tai va mamytes,jei sudomintu tikrai kvieciame pabandyti atvesti vaikucius,smulkesne informacija galesiu pasakyti veliau thumbup.gif
Atsakyti