Video: nueikite i YouTube, suveskite i paieska "NYT bread", ir spustelekite ant video, kurio autorius yra "TheNewYorkTimes".
Nuotraukose mano rezultatai:




Ingredientai:
(1) 3 puodeliai miltu
(2) 1 1/2 puodelio drungno vandens
(3) pusantro arbatinio saukstelio druskos
(4) ketvirtis arbatinio saukstelio sausu mieliu arba cielas saukstelis paprastu mieliu.
-Sumaisom gerai sausus ingredientus dideliame bliude. Uzpilame vandeni, gerai viska sumaisome, kol gausis vienalyte mase. Per daug minkyti nereikia, kad tik nebutu laisvo vandens ar miltu.
-Bliuda uzdengiam permatoma plevele ar maiseliu ir paliekam kambario temperaturoje per nakti (mazdaug 12-16 valandu). Uzdengti reikia, kad neisgaruotu vanduo ir nesusidarytu plutele.
-Ant stalo paberiam gera sluoksni miltu. Is bliudo isverciam tesla, papleksnojam, kad susprogtu dideli burbulai tesloje. Tesla gali lipti prie ranku, bet jei pamiltuosite rankas, bus gerai.
-Tesla istempiame, tada uzverciame pacia ant saves (kaip voka): is kaires, is desines, is priekio, is uzpakalio. (zr video, bus aiskiau)
-Suformuojame kepaliuka, paberiame ant stalo kvietiniu selenu. Padedam kepaliuka ant selenu, kad "siule" butu apacioje. Ant virsaus uzberiam daugiau selenu. Uzdengiam ranksluosteliu arba plevele ir paliekam iskilti pora valandu.
-Kai lieka pusvalandis, orkaiteje gerai ikaitiname stora spizini (svarbu!) puoda su dangciu (iki mazdaug 260 C). Atsargiai nenusvilkite!
-Paimame iskilusi kepaliuka ir pliumptelejame i superkarsta puoda, taip, kad "siule" butu virsuje. Arba galima imesti taip, kad siule butu apacioje, bet tada reikia su britvute ipjauti keliose vietose teslos pavirsiu, kad kepalas galetu issipusti kepdamas.
-Uzvoziame puoda dangciu ir kepame 30 minuciu. Dangtis reikalingas tam, kad puode susilaikytu dregme ir per greitai nesusiformuotu kieta duonos pluta, kuri neleistu kepalui pilnai iskilti kepant.
-Po 30 min nuimame dangti ir kepame dar 15 min sumazine temperatura iki mazdaug 230 C.
-Isimkite kepala is puodo, turetu buti gerai apskrudes. Leiskite atsalti apie pusvalandi kambario temperaturoje, tada perlauzkite ar perpjaukite. Skanaus!
-P.S. nenusivilkite jei is pirmo sykio nesigaus, technologija tikrai veikia. Reikia naudoti gerus kvietinius miltus, geriausiai specialius duonos miltus su daug gliuteno.