Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(nataliuncik @ 2011 08 22, 18:34)
drinks_cheers.gif dar visai nieko Rimi popierius, nebrangus, bet galima nei karta panaudot  mirksiukas.gif
duona skyla kai staigiai pakyla kepdama, reiškia ne pilnai buvo iškilusi kai statėt kept

kad kildinu 12 val. nemanau, kad per mazai, o ir pirmus kartus kepant neskildavo...
Atsakyti
QUOTE(marmari @ 2011 08 20, 21:40)
Turbūt š nusipirkau unsure.gif na tikrai niekada taip nėra buvę, lengviausiai nusiimdavo, o čia prilipo ne tas žodis, tiesiog atrodo kad kartu iškepė, plėšosi po cm doh.gif ir su vandeniu patepu ir su lašiniais, žaidžiu dabar.
Bet jau duona kokia skani thumbup.gif

Neprisimenu gal jau ir rasiau g.gif ,bet man labai patiko kepti ant klevo lapu niekas neprilipo ,malonaus aromato pridejo ir pinigai susitaupe thumbup.gif Nors is manes duonos kepeja prasta bandziau tik kelis kartus ir nieko stebuklingo man nepavyko iskepti,bet gal kuri ir pasinaudosit patarimu rolleyes.gif
Atsakyti
wink.gifp+2011 08 22, 19:28-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 08 22, 19:28)
kad kildinu 12 val. nemanau, kad per mazai, o ir pirmus kartus kepant neskildavo...

sudėjus į formą, apglostykit kepaliuką šlapiom rankom ir tada kildinkit, neturi skilt mirksiukas.gif

QUOTE(KATE4 @ 2011 08 22, 22:13)
Neprisimenu gal jau ir rasiau g.gif ,bet man labai patiko kepti ant klevo lapu niekas neprilipo ,malonaus aromato pridejo ir pinigai susitaupe thumbup.gif Nors is manes duonos kepeja prasta bandziau tik kelis kartus ir nieko stebuklingo man nepavyko iskepti,bet gal kuri ir pasinaudosit patarimu rolleyes.gif

taip, kai vasarą galima kept ant klevo, ąžuolo, kopūstlapio, ajerų...
Atsakyti
Sveikos, gal kepet duona pagal recepta, kur vietoj vandens pilamas rugpienis? Kuo tokia duona skiriasi nuo vandens pagrindu darytos? Radau toki recepta smetoniskoj receptu knygoj.
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2011 08 23, 15:48)
Sveikos, gal kepet duona pagal recepta, kur vietoj vandens pilamas rugpienis? Kuo tokia duona skiriasi nuo vandens pagrindu darytos? Radau toki recepta smetoniskoj receptu knygoj.

greičiau pakils, bet greičiau ir rūgs, labiau korėta
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 08 23, 17:08)
greičiau pakils, bet greičiau ir rūgs, labiau korėta

itariu, kad minstesne ir dregnesne.
kai i bulkutes pilu rugpieni, tai jos buna nerealiai minkstutes
Atsakyti
QUOTE(marmari @ 2011 08 20, 22:40)
Turbūt š nusipirkau unsure.gif na tikrai niekada taip nėra buvę, lengviausiai nusiimdavo, o čia prilipo ne tas žodis, tiesiog atrodo kad kartu iškepė, plėšosi po cm doh.gif ir su vandeniu patepu ir su lašiniais, žaidžiu dabar.
Bet jau duona kokia skani thumbup.gif


kepant duona popieriu patepu aliejumi ir gerai pabarstau sezamo seklomis, ax.gif ir duona neprilimpa ir papildomas skonis labai tinka
Atsakyti
As tai duona kepu Berghoff kepimo formoj dengtoj keramika. Visai niekuo netepu, neprilimpa wub.gif
Atsakyti
Kaimiškas batonas

user posted image


450 gr. miltų
50 ml. vandens
200 ml. pieno
šaukštelis druskos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus
4 gr. sausų mielių

Į šiltą pieną įmaišyti mieles ir cukrų, leisti šiek tiek pastovėti. Vandenį sumaišyti su druska ir aliejumi ir supilti į miltus, pridėti ir mielių mišinį, užminkyti tešlą.
Pastatyti šiltai , kad tešla padvigubėtu. Tai užtrunka apie valandą. Perminkyti tešlą, iškočioti ploną lakštą ir susukti į volelį. Statyti šiltai maždaug 20-čiai minučių.
Įkaitinti orkaitę iki 210 C. Į apatinę lentyną aš statau standartinę skardą pilna vandens.
Kai vanduo įkais virš jo dėti skardą su batonu ir kepti 15 min. Vėliau temperatūrą sumažinti iki 180 C ir išleisti garus, skardą su vandeniu išimti.Kepti dar 20 min.

user posted image


Išėmus batoną aptepti pienu ir palikti , kad atvėstu.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 08 29, 08:55)
Kaimiškas batonas



Ne, normalios psichikos moteriskei, kencianciai nuo visokiu dietu, negalima ramiais nervais ziureti i tokias nuotraukas doh.gif . Dabar taip uogienes, pieno ir puse kepalo sio pyrago essen.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti