Įkraunama...
Įkraunama...

Namo apšiltinimas purškiama termovata

QUOTE(MoonDark @ 2009 12 23, 15:59)
Jeigu butu buvus mano valia, pretenzijos jau seniai butu pareikstos siems atstovams  cool.gif  Betgi vyras man neleidzia..  unsure.gif  reik kada antram aukste ji uzrakint, kad pagalia salta teisybe jam akis atvertu  hihihi.gif

keista, kaip galima nesirupinti savo ateities derove g.gif
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2009 12 23, 22:39)
keista, kaip galima nesirupinti savo ateities derove  g.gif

kuria jus cia ateities gerove turit omeny-vyra,ar tai,kad netinkama apsiltinimo buda pasirinkom..? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MoonDark @ 2009 12 23, 23:30)
kuria jus cia ateities gerove turit omeny-vyra,ar tai,kad netinkama apsiltinimo buda pasirinkom..? smile.gif

Putos yra geras apsiltinimo budas, tik reikia suderinti visas siltinimo medziagas, izoliuoti visus imanomus salcio ir vejo tiltus ir pamatysit koks puikus rezultatas bus. neuzmirskite, kad lubos turetu buti ~R10, sienos R6-8 tuomet ir rezultatas bus geras. o jei turite vitrininius langus ir neturite uzdaro koridoriaus, tai patalpose netenkate 2-4 laipsniu silumos..
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2009 12 23, 23:42)
Putos yra geras apsiltinimo  budas, tik reikia suderinti visas siltinimo medziagas, izoliuoti visus imanomus salcio ir vejo tiltus ir pamatysit koks puikus rezultatas bus. neuzmirskite, kad lubos turetu buti ~R10, sienos R6-8 tuomet ir rezultatas bus geras. o jei turite vitrininius langus ir neturite uzdaro koridoriaus, tai patalpose netenkate 2-4 laipsniu silumos..

o cia vitrininiai langai - tai langai be jokios galimybes juos atidaryti? blush2.gif
Vien zo - uzvakuotas antras aukstas kol kas, kad siluma neiskeliautu is pirmojo auksto smile.gif
beja,
kad per stoga iskeliauja daug silumos - cia ne siaip sau mintis iskelta. Tiesiog praeita rudeni buvo pas mus darytas termovizinis tyrimas. Tai va... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(MoonDark @ 2009 12 23, 22:30)

na as turejau omenyje tai, kad neatstovaujate savo teisiu ir nereiskiate reikalavimu i kokybe
Atsakyti
QUOTE(MoonDark @ 2009 12 24, 13:13)
o cia vitrininiai langai - tai langai be jokios galimybes juos atidaryti?  blush2.gif
Vien zo - uzvakuotas antras aukstas kol kas, kad siluma neiskeliautu is pirmojo auksto  smile.gif
beja,
kad per stoga iskeliauja daug silumos - cia ne siaip sau mintis iskelta. Tiesiog praeita rudeni buvo pas mus darytas termovizinis tyrimas. Tai va...  cool.gif

stogo varza turi buti R10. tuomet siluma laukan nekeliaus. pas mane antras aukstas tvarkoj, bet pro pirmo auksto du vitrininius langus, kuriu kiekvieno plotas yra 6kvm, iskeliauja didziausia dalis silumos. dabar jau drasiai galiu tvirtint, kad vitrininiai langai lietuvos salygomis yra visiska nesamone...
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2009 12 24, 18:14)
stogo varza turi buti R10. tuomet siluma laukan nekeliaus. pas mane antras aukstas tvarkoj, bet pro pirmo auksto du vitrininius langus, kuriu kiekvieno plotas yra 6kvm, iskeliauja didziausia dalis silumos. dabar jau drasiai galiu tvirtint, kad vitrininiai langai lietuvos salygomis yra visiska nesamone...

Keliaus nor ir 100 bus tik kokia santykine nauda (silumos "isejimo") is to ar R10 ar R4 g.gif
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2009 12 27, 23:11)
Keliaus nor ir 100 bus tik kokia santykine nauda (silumos "isejimo") is to ar R10 ar R4  g.gif

tai jau taip, jei vejai svilps pro kampus, tai varza gali buti nors ir 100, visa siluma bus ispusta lauk. uztat termoputa yra idealus budas uzsandarinti perimetra...
Atsakyti
Dėl EVOY paminėtos Novabrik apdailos - patiko. Iki šiol ventiliuojamam fasadui man konkurentų neturėjo Eternit Cedral apkala (pagrindiniai mano kriterijai buvo: išvaizda, ilgaamžiškumas ir montavimo paprastumas). Dabar jau turi... cool.gif Tik vienintelis dalykas "užkliuvo". Ar niekas neatkreipėte dėmesio, kad visur (montavimo instrukcijose) rašoma "Limit your insulation thickness to 50 mm". Tokiu atveju mūsų klimatui ji netinka. Ar aš čia kažką ne taip suprantu... g.gif

Gal EVOY galėtų pakomentuoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tekila4me: 29 gruodžio 2009 - 15:09
QUOTE(Pelius18 @ 2009 11 24, 11:09)
Kilo klausimas paskaicius apie sitas termoputas:

Stogo konstrukcija paprastai daroma is "gyvo" medzio, todel turi vedintis. Tam i stogus paprastai dedama vata, kuri po truputi isleidzia garus ir stogo konstrukcija nepuna.

Situ putu "pranasumas" - visiskas sandarumas. Tai kaip bus su stogo mediena? Lyg ir turetu suputi...

Mediniu daliu siltinimas esmė, kad putos neišleidžia šilumos, sulaiko drėgmę, bet yra "kvėpuojančios" - bent jau IZoputos teigia, kad "kvėpavimo" rodiklis yra toks pats kaip medienos. T.y., ar stovėtų medinis namas, ar apipurkštas putomis, sandarumas būtų kitas, o kvėpavimo rodiklis beveik tas pats. Beje, kas tas kvėpavimas - juk namą statome, kad būtų sandarus, ar ne? "Kvėpavimui" įrangiamos vėdinimo sistemos... Tad čia ir dėl pelėsio tas pats atsakymas.

O ten apie vatą kur pasisakė, tai iš viso dalyvis - tos vatos kokio storio reikia, palyginti su putomis, kad kaina nėra baisiausias dalykas smile.gif. Ypač įvertinant, kiek daugiau turėsit sunaudoti medžio stogui, kad tarp gegnių būtų reikiamas plotas vatai sudėti. O neduok dieve kur pateks drėgmės - šakės vatai, visą reikės išiminėti aplinkui...

Man IZOputos patiko, tikrai modernus variantas, greitai, su garantija penkiems metams. Sutinku už tai sumokėti daugiau, kol proto ribose! Darbus atlieka Švykai - profesionali komanda, jokių problemų neturėjau. Tikrai liuks.
Papildyta:
QUOTE(Pisces77 @ 2009 12 29, 17:55)
Mediniu daliu siltinimas esmė, kad putos neišleidžia šilumos, sulaiko drėgmę, bet yra "kvėpuojančios" - bent jau IZoputos teigia, kad "kvėpavimo" rodiklis yra toks pats kaip medienos. T.y., ar stovėtų medinis namas, ar apipurkštas putomis, sandarumas būtų kitas, o kvėpavimo rodiklis beveik tas pats. Beje, kas tas kvėpavimas - juk namą statome, kad būtų sandarus, ar ne? "Kvėpavimui" įrangiamos vėdinimo sistemos... Tad čia ir dėl pelėsio tas pats atsakymas.

O ten apie vatą kur pasisakė, tai iš viso dalyvis - tos vatos kokio storio reikia, palyginti su putomis, kad kaina nėra baisiausias dalykas smile.gif. Ypač įvertinant, kiek daugiau turėsit sunaudoti medžio stogui, kad tarp gegnių būtų reikiamas plotas vatai sudėti. O neduok dieve kur pateks drėgmės - šakės vatai, visą reikės išiminėti aplinkui...

Man IZOputos patiko, tikrai modernus variantas, greitai, su garantija penkiems metams. Sutinku už tai sumokėti daugiau, kol proto ribose! Darbus atlieka Švykai - profesionali komanda, jokių problemų neturėjau. Tikrai liuks.

Dar beje, pasiklauskite tiekėjų, iš kokio gamaintojo ima medžiagas toms putoms pagaminti. Švykai pvz, daro su vokiškomis, ispaniškomis arba lenkiškomis medžiagomis - kaip jau pasirinksite. Nuo to ir kaina priklauso. Gal ir kokybė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pisces77 @ 2009 12 29, 17:05)

Papildyta:
Dar beje, pasiklauskite tiekėjų, iš kokio gamaintojo ima medžiagas toms putoms pagaminti. Švykai pvz, daro su vokiškomis, ispaniškomis arba lenkiškomis medžiagomis - kaip jau pasirinksite. Nuo to ir kaina priklauso. Gal ir kokybė smile.gif

O kuo Izoputos geresnes uz kitas termoputas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(tekila4me @ 2009 12 29, 16:05)
Dėl EVOY paminėtos Novabrik apdailos - patiko. Iki šiol ventiliuojamam fasadui man konkurentų neturėjo Eternit Cedral apkala (pagrindiniai mano kriterijai buvo: išvaizda, ilgaamžiškumas ir montavimo paprastumas). Dabar jau turi...  cool.gif Tik vienintelis dalykas "užkliuvo". Ar niekas neatkreipėte dėmesio, kad visur (montavimo instrukcijose) rašoma "Limit your insulation thickness to 50 mm". Tokiu atveju mūsų klimatui ji netinka. Ar aš čia kažką ne taip suprantu...  g.gif

Gal EVOY galėtų pakomentuoti...

Kalbama daugiau apie karkasinio namo "kailinius". "Apvilkus" namą kietomis šiltinimo plokštėmis, rėmas Novabrik'ui tvirtinamas ant jų (tvirtinant kiaurai šiltinimą). Kad namas ir Novabrik'as nepradėtų "gyventi savarankiškai"- rekomenduojama su "kailiniais" neviršyti minėtų 50 mm.

Daugelis technologijų (kaip ir ši) kurtos karkasinei statybai- ir tik po to bandomos "adaptuoti" mūrinei (arba atvirkščiai). Trisluoksnei mūrinei sienai- klausymų nėra. Tačiau dvisluoksnei- įdomus klausymas g.gif . Po švenčių reikės užklausti lenkų, apie galimus sprendimus dvisluoksniam mūrui- šiuo metu nenorėčiau burti 4u.gif .
Atsakyti