Įkraunama...
Įkraunama...

Namo apšiltinimas purškiama termovata

QUOTE(mintas @ 2012 04 05, 21:38)
O tai kai oras pasikeičia ne per rekuperaciją, o per plyšius sienose tai ekonomija didesnė  blink.gif ? Nustebinot, visad maniau, kad šilumokaitis rekuperatoriuje leidžia daugiau sutaupyti, o dabar pasirodo, kad "kvėpuojančios" sienos yra gėris leidžiantis taupyti.

As apsieinu ir be teno rekupe (kas man rekupose ir buvo vienitelis minusas pasisrendziant). Pigiau tada paduoti didesne siluma i grindis, jei ipuciamas oras su saltesne temperatura, elektra visada brangiau sildyti.
Papildyta:
QUOTE(Dumblas @ 2012 04 06, 12:08)
Kur sakiau kad geriau kad siluma eina per sienas ar langus ir duris?
Geriau tiems,kurie nenori investuoti daugybes pinigu i tokias vedinimo sistemas.
Tai gal jus stebina visi zmones,kurie neturi rekuperatoriaus?Visi kvaili,tik jus protinga(as)? g.gif

Pavyzdys pas mano gimines kaime. Tik pakeitus langus sename plytiniame name, NEapsiltintame, apipelyjo sienu kampai. O jei dar namas apsiltintas, normalia medziaga tokia kaip polistirolas ar PUR ("sudo" prie normaliu medziagu neivardisiu), tai pelesis aptrauktu visas sienas per kelias dienas.
Rekuperatorius butinas siltame name, kad silumos neisleisti per langus arba sienas (apsisiltinus su "sudu"). Tada turima ir sviezaus oro, ir sugrazinta siluma is "ismetamo" oro - ekonomija ir nauda.

Atleiskite jei ka izeisiu kategoriskumu, bet tokia mano nuomone tuo klausimu ir tomis medziagomis. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zojux: 09 balandžio 2012 - 09:21
QUOTE(zojux @ 2012 04 09, 09:20)
As apsieinu ir be teno rekupe (kas man rekupose ir buvo vienitelis minusas pasisrendziant). Pigiau tada paduoti didesne siluma i grindis, jei ipuciamas oras su saltesne temperatura, elektra visada brangiau sildyti.

Labai teisingas požiūris, nors galima vandeniniu kontūru, ta pačia kaina kaip ir grindis, pašildyti ir paduodamą orą.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 04 09, 12:00)
Labai teisingas požiūris, nors galima vandeniniu kontūru, ta pačia kaina kaip ir grindis, pašildyti ir paduodamą orą.

Vierna beda kad tas vandeninis konturas nepigiai kainuoa.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 04 09, 11:51)
Vierna beda kad tas vandeninis konturas nepigiai kainuoa.

ne apie kainą kalbėjau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Laba.Dabar paaiskinkit man ukiskai .Zadam sildyti nama,kuris buvo medinis,bet veliau apmurytas ir isemus plyta pripildyti ta tarpa putom.Ar del to gali isimesti pelesis,jei namas nekvepuos,ar geriau sildytis is vidaus?
Atsakyti
Turejau omeny apie tai http://www_kalga_lt/...-termoputa.html
Cia labai graziai parasyta,kad sienos kvepuoja.
Nors turiu pavizdi.Tarp dvieju senos statybos namu,buvo mazas tarpas.Siena labai dreko.Dailylentes net susiraukslejo.Tik kai pripute i ta tarpa putu,dregme dingo.
Atsakyti
QUOTE(Dusetelle @ 2012 04 15, 10:03)
Turejau omeny apie tai http://www_kalga_lt/...-termoputa.html 
Cia labai graziai parasyta,kad sienos kvepuoja.

Kuo daugiau sluoksnių Jūsų sienoje, tuo namas bus sandaresnis, tai reiškia kad per sienas nešvilpaus vėjai ir neišneš visų prikvėpuotų garų. Jei bus labai sandaru, tai patalpose būnantys žmonės prikvėpuos daug drėgmės ir tikėtina kad ant šaltesnių paviršių ta drėgmė kondensuosis, bet kuo sienas labiau apšiltinsit, tuo jų vidinė temperatūra bus aukštesnė ir mažesnė tikimybė, kad ant sienų kaupsis kondensatas. Jis kaupsis ant kitų šaltesnių paviršių, pav. langų. Teks dažniau vėdinti patalpas ir tiek.

Nors turiu pavizdi.Tarp dvieju senos statybos namu,buvo mazas tarpas.Siena labai dreko.Dailylentes net susiraukslejo.Tik kai pripute i ta tarpa putu,dregme dingo.

Čia kaip tik ta situacija, kai po apšiltinimo, pakilo sienų vidinė temperatūra, ir nustojo ant jų kondensuotis patalpose esantys garai.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 04 09, 11:00)

Kazkaip skaiciavau sprendziau tuo momentu del vandeninio, bet galutinis sprendiams yra toks, tikriausiai ir del kainos ir del papildomu reikalu ir pan. Kolkas nesigailiu, nes tie 2-3 issijungimai del per salto oro didelio diskomforto nesudare mirksiukas.gif
Atsakyti
O gal kas žinote įmones kurios apšildina namus? Jau baigė statyti man namą, angas visas jau užsidėjom, viena įmonė ir langus ir garažo vartus sudėjo, viskas tvarkingai, šiluminė varža žadėta labai gera, siūlo surast kas ir apšildins namą, bet man atrodo, kad per tarpininkus bus brangiau nei pačiam rasti..
Jei kam domina iš ko pirkau garažo vartus ar langus į pm. smile.gif)
Atsakyti
Gal kas rekomenduotumėt patikimus purškėjus Kaune, pilnam šiltinimui, ne į tarpus.
Atsakyti
O man reiketu purskeju Siauliuose smile.gif
Atsakyti
.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 rugpjūčio 2012 - 08:05