QUOTE(epopėja @ 2011 05 09, 17:24)
Labas visoms,
turiu beda! pries pradedama naudoti zepter keptuve, matomai, netinkamai ja paruosiau, nors ir tepiau su tuo spec. pieneliu, bet turbut per trumpai palaikiau ar dar ka. kepant be aliejaus svyla nors tu ka
ar yra kokia gudrybe istaisyti padeti? ar teks naudotis kaip pacia paprasciausia keptuve uz 800 lt
Siaip, tai tas spec. kremas, jis taip vadinamai "iskkonservuoja" metala, ne daugiau. Nuvalo visa hemija smemija ir panasiai. Kokio tai poveikio kepimui vyrimui tikrai neturi.
Tam, kad keptuveje maistas neprisviltu, tereikia gerai ja ikaitinti. Kaitini tol, kol uzlasinus , tiksliau ipilus slakeli vandens, jis ne garuotu, o kaip gyvsidabris, rutuliukais ritinetusi. (gerazus vaizdelis beje ) Tada jau dedi maista ir gali net truputeli spusteleti, kad priliptu. Sumazini ugni, "kaitruma". Po poros minuciu (priklausomai nuo gabaliuko storio) pabandai ja apversrti. Jei dar neatlimpa-vadinasi dar neiskepe ta puse. Iskepusi, ji pati atsoka ir nereikia jos grandyti. Jei jau matai. kad svyla-tiesiog visai nuimk nuo ugnies ir lai pastovi ramiai. Dugnas toks karstas, kad baigs kaisti be papildomo sildymo.
Pasiulymas. Jei bandai gaminti pirmus kartus, nesiimk nieko imantraus, brangaus. geriausia pradzia-vistiena. Na, bet cia tik pasiumymas.
Jei nenori paskrudusios, Visa tai, ka as jau minejau, reikia daryti uzdengus dangti.
Ikaitinai, prilipdei prie dugno, uzdengei dangti ir primazinai ugni. Jei namuose ramu, kitu kvapu nera.... tiesiog nosis pagauna malonu pakvipima maistu. Tada atidengi dangti, paziuri ar jau verciasi. jei taip, apvertei ir vel uzdengei dangti. daryti tai gan greitai, kad kuo maziau garu isgaruotu. Apvertus...po poros minuciu, supilu i ja bulvytes, morkytes.....saldytas darzoves, ka nori ...priesakonius...zodziu. Dar po kokiu 10 minuciu uzdedu karscio, minute pakaitinu ir neatidengusi dangcio iskungiu ugni. Paserviruoju stala, pakvieciu seima ir tada nuimu dangti. Viskas kas dar neiskepe-pabaige susti.
P.S. visada man lieka nuo vistos perdaug riebalu, juos tiesiog nupilu lauk.....arba suniui
O kaip as cia siandien. Gal ir ne i tema, bet ikvepima kai pagavau
A, dar tiesa. Visos keptuves turi tokia "beda" turi. Jei joje praeita syki troskinai-tai kai noresi dabar ka kepti/skrudinti-svils. Todel namuose ir turi buti min. dvi keptuves. Kepimui ir troskinimui. Aisku Zepteris brangus malonumas-tad tiesiog reikia geriau pakaitinti, neskubeti, kantrybes. Ar kokia druska pakaitinti, kad keptuves nesudegintumet.