Įkraunama...
Įkraunama...

Šilainiai, l/d "Žingsnelis"

QUOTE(mergina05 @ 2011 03 09, 08:31)
tėvų taryboje buvo kalba apie komercines grupes, kuriose tėvai patys remontuotų patalpas, nustatytų vaikų skaičių grupėje, nustatytų meniu ir t.t. Maistas tai tik vienas sraigtelis visoje toje kalboje. Aš ir esu tėvų taryboje, ir dalyvavau tenai, poto dar šnekėjau su vadovybe dėl maisto, buvo aiškiai pasakyta, kad susitarkit grupėje, mokėkit daugiau, padarysim geriau, Viskas. Ir nėra čia reikalo šūkauti ir rėkauti, eikit į grupes ir tarkitės, susitarę pas direktorę keliaujat.

Tai Jūs kalbate apie visuotinį tėvelių susirinkimą, kuriame buvo susirinkę visų grupių tėvelių komitetų pirmininkai, o darželio taryba yra visiškai kitas administracinis vienetas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mergina05 @ 2011 03 09, 08:31)
. O tokie kaip aš nežinau ir kodėl aš turiu eiti kažkur kažką susižinoti, nu tai sorry jei įdomu eik ir aiškinkis tai kas įdomu, visa info prieinam tik pasidomėti reikia.

va būtent smile.gif dažnai net neperskaito, kas grupės stenduose parašyta, tai kokiu būdu tada juos informuot? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 09 kovo 2011 - 08:43
Ačiū apšvietusioms padėtį, tikrai nežinojau pasirodo daug ko. Apie tą galimą darželio uždarymą tai auklėtoja sakė, nes pinigėlius rinkom, taigi paaiškino kam to reikia. Bet apie tą galimą geresnį meniu tai tikrai nežinojau. Tikrai sutikčiau mokėti daugiau nė nesvarstydama, nes man tikrai "ne tas pats" ką valgo mano vaikai.
Atsakyti
QUOTE(melide @ 2011 03 09, 08:50)
Ačiū apšvietusioms padėtį, tikrai nežinojau pasirodo daug ko. Apie tą galimą darželio uždarymą tai auklėtoja sakė, nes pinigėlius rinkom, taigi paaiškino kam to reikia. Bet apie tą galimą geresnį meniu tai tikrai nežinojau. Tikrai sutikčiau mokėti daugiau nė nesvarstydama, nes man tikrai "ne  tas pats" ką valgo mano vaikai.

Bet, manau, tai reikia spręsti bent jau grupės mastu g.gif ... nes atskirai keliems vaikams nemanau ar kas gamins valgyt...

tada dar kyla klausimas ką daryti su tais, kuriems darželio mokestis vienaip ar kitaip kompensuojamas (nes visose grupėse tokių yra) ... g.gif taigi gerokai viskas pasidaro sudėtingiau... ir verta ši tema labai gero pamąstymo...
Atsakyti
Savaime suprantama, kad keliems vaikams niekas negamins ir kaip tai atrodytų, kai vienas kokius skrylius "tampytų" kitas kokią vištą "kimštų", vaikai to nesuprastų, kodėl vienas valgo skaniau nei kitas. Čia reiktų visos grupės sutarimo, bet ištikrųjų neįsivaizduoju kaip reiktų spręsti problemą, tų, kurie moka ne visą kainą. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melide: 09 kovo 2011 - 09:10
QUOTE(Peperoni @ 2011 03 09, 10:00)
Bet, manau, tai reikia spręsti bent jau grupės mastu g.gif ... nes atskirai keliems vaikams nemanau ar kas gamins valgyt...

tada dar kyla klausimas ką daryti su tais, kuriems darželio mokestis vienaip ar kitaip kompensuojamas (nes visose grupėse tokių yra) ...  g.gif  taigi gerokai viskas pasidaro sudėtingiau... ir verta ši tema labai gero pamąstymo...

matai gal nebūtų tas klausimas toks sudėtingas, jei būtų aiški paklausa tokiam reikalui, tuomet suformuoti grupę ar net dvi grupes kurios mokėtų daugiau, bet ir gautų daugiau būtų paprasčiau.
Atsakyti
QUOTE(melide @ 2011 03 09, 09:09)
Savaime suprantama, kad keliems vaikams niekas negamins ir kaip tai atrodytų, kai vienas kokius skrylius "tampytų" kitas kokią vištą "kimštų", vaikai to nesuprastų, kodėl vienas valgo skaniau nei kitas. Čia reiktų visos grupės sutarimo, bet ištikrųjų neįsivaizduoju kaip reiktų spręsti problemą, tų, kurie moka ne visą kainą.  g.gif

tai vat... unsure.gif net ir sprendžiant paramos darželiui klausimą iškart kilo diskusijos dėl to.. ką daryt tiems, kurie nemoka už darželį, ar moka pusę kainos? (dažniausiai dėl finansinių priežasčių) taip pat kilo nepasitenkinimas ir iš tų tėvelių pusės, kurie turi du vaikus... Nuspręsti taip, kad visiems būtų gerai - labai labai sunku... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2011 03 09, 10:12)
matai gal nebūtų tas klausimas toks sudėtingas, jei būtų aiški paklausa tokiam reikalui, tuomet suformuoti grupę ar net dvi grupes kurios mokėtų daugiau, bet ir gautų daugiau būtų paprasčiau.

Suformuoti grupę tai būtų nesudėtinga, nes per visą darželį tokių kurie nori "daugiau" savo vaikams tikrai atsirastų, bet nesujungsi dvimečių su septynmečiais schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2011 03 09, 09:12)

yra ir toks variantas... smile.gif tik reiktų pasitarti su pedagogais, ar išeitų suformuoti nors po vieną tokią grupę visose amžiaus grupėse smile.gif
Papildyta:
QUOTE(melide @ 2011 03 09, 09:17)
Suformuoti grupę tai būtų nesudėtinga, nes per visą darželį tokių kurie nori "daugiau" savo vaikams tikrai atsirastų, bet nesujungsi dvimečių su septynmečiais  schmoll.gif

va va, apie tai ir kalbu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2011 03 09, 09:31)
tėvų taryboje buvo kalba apie komercines grupes, kuriose tėvai patys remontuotų patalpas, nustatytų vaikų skaičių grupėje, nustatytų meniu ir t.t. Maistas tai tik vienas sraigtelis visoje toje kalboje. Aš ir esu tėvų taryboje, ir dalyvavau tenai, poto dar šnekėjau su vadovybe dėl maisto, buvo aiškiai pasakyta, kad susitarkit grupėje, mokėkit daugiau, padarysim geriau, Viskas. Ir nėra čia reikalo šūkauti ir rėkauti, eikit į grupes ir tarkitės, susitarę pas direktorę keliaujat. O tokie kaip aš nežinau ir kodėl aš turiu eiti kažkur kažką susižinoti, nu tai sorry jei įdomu eik ir aiškinkis tai kas įdomu, visa info prieinam tik pasidomėti reikia.

Kas čia šūkauja, ar ne pati ir užvirėte košę savo pasisakymu doh.gif Beja, kaip jau dabar suprantu gerokai klaidinančiu doh.gif
Tai kaip mums grupėje spręsti tokį dalyką apie, kurį mes net negirdėjome, argi neturėtų grupei atstovaujantis žmogus pranešti visiems per susirinkimą apie idėjas kurios yra keliamos, kad galima būtų tai aptarti ?
Štai ką turėjau omenyje, tačiau matau yra čia labai protingų žmonių, kuriems svarbiau pažeminti kitą ir nesigilinti į tai ką kas turi omenyje ir ko tiksliai klausiama doh.gif
Nu bet taktiškumo trūksta labai stipriai, kaip matau.....
Atsakyti
QUOTE(Karablikas @ 2011 03 09, 12:26)
Kas čia šūkauja, ar ne pati ir užvirėte košę savo pasisakymu  doh.gif Beja, kaip jau dabar suprantu gerokai klaidinančiu  doh.gif
Tai kaip mums grupėje spręsti tokį dalyką apie, kurį mes net negirdėjome, argi neturėtų grupei atstovaujantis žmogus pranešti visiems per susirinkimą apie idėjas kurios yra keliamos, kad galima būtų tai aptarti ?
Štai ką turėjau omenyje, tačiau matau yra čia labai protingų žmonių, kuriems svarbiau pažeminti kitą ir nesigilinti į tai ką kas turi omenyje ir ko tiksliai klausiama  doh.gif

Tu skaityt moki? ar skaitai tik tai ką norisi perskaityti? Nieko aš neklaidinu ir neklaidinau, pasiūlymas apie komercines grupes yra nuskambėjęs jau senokai, o komercinė grupė daug ką reguliuojasi pati, tame tarpe ir maistą.
Ir dar raudonink mano pasakymą kiek tik norit, nes aš kalbėjau tik už save ir už savo grupę, o ne už visą darželį, taip, kad netaikykit to sau, o eikit ir patys kalbėkitės su tais kurie tokius dalykus gali nuspręsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergina05: 09 kovo 2011 - 12:37
QUOTE(Karablikas @ 2011 03 09, 12:26)
Kas čia šūkauja, ar ne pati ir užvirėte košę savo pasisakymu  doh.gif Beja, kaip jau dabar suprantu gerokai klaidinančiu  doh.gif
Štai ką turėjau omenyje, tačiau matau yra čia labai protingų žmonių, kuriems svarbiau pažeminti kitą ir nesigilinti į tai ką kas turi omenyje ir ko tiksliai klausiama  doh.gif

Na šiaip aš atstovauju Boružiukams iš tėvų pusės, bet nieko negirdėjau apie jokias komercines grupes, bet manau dėl to, kad apie tai buvo kalbėta dar iki tol, kol mūsų vaikai pradėjo eiti į tą Boružiukų grupę, be to kaip supratau ne visų grupių tėvų komiteto pirmininkai įeina į tarybą, o tik du, ar ne taip? Aš tik iš forumo sužinojau kad buvo kažkas svarstyta. Aš dėl to savęs nė kiek nekaltinu kad gal kažko nesužinojau grupės labui, nes nelabai įsivaizduoju kokiu būdu man rodyti iniciatyvą, ar eiti kas savaitę pas direktorę klausinėti, ar buvo koks tarybos posėdis ar susirinkimas? Turbūt mūsų grupė (Boružiukų) apie tai nieko nežino, nes tarybos posėdis svarstęs komercinių grupių klausimą vyko iki 2010 09 men, ar ne taip? Nes jei priešingai, tai manau aukletoja būtų tikrai kažką sakiusi. Siūlau išsiaiškinti, kada kas buvo svarstyta, kad nesipykti čia viešai ir tada spręsti kokias problemas reiktų kelti, eiti pas direktorę, kad vėl tokį posėdį sušauktų. Ir dar manau, kad po tokių posėdžių tikrai informacija tėvus turėtų pasiekti, ar auklėtoja turėtų kažkaip apie tai informuoti, ar kažkokiu kitokiu būdu, arba toje taryboje turėtų būti kiekvienos grupės tėvų komiteto pirmininkai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melide: 09 kovo 2011 - 13:04
Kažkur jūs čia nesusikalbate.. Kaip aš supratau, viena kalba apie viso darželio tarybos susirinkimus, kurioje tik keletas atstovų iš tėvų, kita- apie tėvų tarybos susirinkimus. rolleyes.gif

akimirkos iš vakarykštės Užgavėnių šventės
user posted image

user posted image
Atsakyti