sveika, Eugute

ir sveikos visos mamytes
esu uzrasiusi abu savo pametinukus i si darzeli. 15 min kelio nuo namu, bet netoli gyvena mociute, tad orientavomes i tai. Kadangi vyresnioji, kuriai rugseji bus dveji, yra/buvo alergiska, turi invaliduma net, tai uzrasem dar pirma menesi ir i alergisku vaiku darzeli prie Akropolio. Nes ten juk sudaro individualia dieta... taciau bego menesiai ir ji bedeles lyg kai kurias isaugo...deja, artejant darzeliui, vel pradejo berti. Ne tiek, kad pratestu invaliduma, bet nezinau net, kaip is gydytojos reiketu issiprasyti individualaus saraso maisto produktu, kuriuos galima vartoti, nes tyrimai, daryti 6 menesiu, bus jau netikslus... vienu zodziu- galvosukis man.
QUOTE(ernoja @ 2011 02 14, 17:24)
Auklėtojai pasakykit. Bet maisto atskirai negamina, tik pasaugoti gali. Ir pažymą atneškit apie alergiją. Yra alergiškiems vaikams darželis, ten pritaiko meniu ir t.t. Tik jei iš Šilainių, labai nepatogu, jis prie AKROPOLIO.
aha, apie sita kalbejau. Ten sunku patekti... mes rasem beveik nuo gimimo- tai turetume patekt... bet jei dabar atsisakysim, tai.... o be gydytojos sudaryto meniu nepriima
QUOTE(Eugute @ 2011 02 15, 10:43)
Teko man pasiskaitineti kitu ale prezistiskesniu darzeliu meniu,patikekit,ten budavo ir pusryciams zuvies pirsteliai su keciupu ir dar plius raugintas agurkas. Ir dar visokiu perliuku galeciau vardint,pamacius tokius meniu tai kartais pakraupdavau. O jeigu jusu vaikai alergiski,ar kazko nevalgo tai gi pagal uzsakymus nepagamins.pabandykit pacios uz 6-7lt per diena ismaitint savo vaikus,abejoju ar galesit priruost ivairiausiu patiekalu. O kad maziukams sunkiau priprast prie darzelio maisto atejus is namu tai cia nieko nepakeisi.
zinot, del maisto. Asmeniskai musu seima ne del alergiju (nors ir tai prisideda), bet viska beveik, ka tik imanoma, perkam ekologiska. Ir buities reikmenis, ir kai kuriuos daiktus, ir, zinoma- MAISTA. Tai kai perskaiciau apie zuvies pirstelius, SILKE, nes silpna pasidare. Cia jau ne alergisko vaiko klausimas- cia sveiku vaiku nuodijimas gliutomatinem bombom

Pasidomekit, kas yra silke- turbut ir pacios nebevalgysit... Arba zuvies pirsteliai... arba daktariska desra...varskes sureliai (bent jau 90 procentu kuriuos siulo lentynos prekybos centruose). Gi tragedija. O visu tuo seria musu vaikus. Na bet ka mes galime padaryti- jei tikrai 6-7lt per diena yra skiriama vaistui...
Turbut nesuklysiu spedama, kad ir indu ploviklis ten naudojamas koks nors fairy, o grindis plauna su kokiais ajax

tai dar prisideda prie ejimo link ivairiausiu 21 amziaus "ryksciu", nuo pat mazu dienu. Tiesa, cocacolos gal nesiulo vaikams? Nors nenustebciau
Tokia realybe. Bet gal jus mane paguosit- tos, kurios kasdien veda vaikus i LOPSELI- koks yra tas meniu? Kur ji butu galima pamatyti? Papasakokit, mielosios, gal man visam laikui atsoks fantazija kada nors abu vaikus leist i darzeli....kaip nors versla kursiu su dviem kleckais ant ranku, nes i darba eiti jau matau, kad neiseis man.
Atsiprasau uz nuomone, jei ji jums neitiko. Nesmerkit, nemetykit akmenim- esu paprasta kaip ir jus, studiju metais ir mes su fairiu ir uzpilamais makaronais gyvenom bei konservais

bet pasikeite poziuris i viska, tai todel ir nuomone apie maista yra tokia, kokia yra. Geriau valgyti maista, bet labai jo nedaug, negu AleMaista.
p.s. gal leidziama vaikams atsinesti savo porcija i darzeli? Ideciau vaikui bent ekologisko jogurto...