QUOTE(klomba @ 2009 11 26, 14:19)
Siaip Caplikas nelabai tikes ministras man atrode. Bet pries visa sita furora labai stebejausi, kaip jis toks atsparus farmacininku spaudimui. Nepirko nei vakcinos nei tamiflu, nes puikiai suprato kame suo pakastas, ir kodel pas ji farmacininkai vaiksto ir spaudzia.
Jei jis būtų viso to atsisakęs dėl savo įžvalgumo - būtų gal ir nieko.
Bet, manding, greičiau jie viso to neužsipirko dėl taupymo bet kokia kaina ir tiek.
Kita vertus, neužsipirkti vakcinos - vadinasi, atimti iš žmonių galimybę apsispręsti. O tas jau man nepatinka. Pati veikiausiai nesiskiepyčiau, bet aš - už tai, kad norintiems tokia galimybė būtų suteikta. Ir laiku, o ne dabar.
Beje, pasitikėtų liaudis nors kiek ta valdžia - ir tos panikos mažiau būtų. Nes jei patikimas ministras pasakė, kad visiems tiems, kuriems reikia, vaistų bus - viskas OK.
Deja, dabar, jei taip pasakė, visiems aišku: vaistų nebus. O jei jų ir bus - tai reikiamu laiku pas medikus nepateksi, nes eilės, tobiš recepto negausi. Todėl būtina tą receptą gauti dar nesusirgus. Todėl būtina vaistą pirkti ne kai reikia, o kai jo yra. O jei visi taip perka, kad net vaistas dingsta - vadinasi, reikia dar ir atsargų prisipirkti.
Ir viskas dėl ko? Dėl to, kad valdžia mums meluoja nuolat. Taip meluoja, kad net kritinis mąstymas daugeliui išsijungia - veikia tik instinktas daryti atvirkščiai, nei jam sakoma