Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulių gripas

QUOTE(klomba @ 2009 11 26, 14:19)
Siaip Caplikas nelabai tikes ministras man atrode. Bet pries visa sita furora labai stebejausi, kaip jis toks atsparus farmacininku spaudimui. Nepirko nei vakcinos nei tamiflu, nes puikiai suprato kame suo pakastas, ir kodel pas ji farmacininkai vaiksto ir spaudzia.

Jei jis būtų viso to atsisakęs dėl savo įžvalgumo - būtų gal ir nieko.
Bet, manding, greičiau jie viso to neužsipirko dėl taupymo bet kokia kaina ir tiek.

Kita vertus, neužsipirkti vakcinos - vadinasi, atimti iš žmonių galimybę apsispręsti. O tas jau man nepatinka. Pati veikiausiai nesiskiepyčiau, bet aš - už tai, kad norintiems tokia galimybė būtų suteikta. Ir laiku, o ne dabar.

Beje, pasitikėtų liaudis nors kiek ta valdžia - ir tos panikos mažiau būtų. Nes jei patikimas ministras pasakė, kad visiems tiems, kuriems reikia, vaistų bus - viskas OK.
Deja, dabar, jei taip pasakė, visiems aišku: vaistų nebus. O jei jų ir bus - tai reikiamu laiku pas medikus nepateksi, nes eilės, tobiš recepto negausi. Todėl būtina tą receptą gauti dar nesusirgus. Todėl būtina vaistą pirkti ne kai reikia, o kai jo yra. O jei visi taip perka, kad net vaistas dingsta - vadinasi, reikia dar ir atsargų prisipirkti.

Ir viskas dėl ko? Dėl to, kad valdžia mums meluoja nuolat. Taip meluoja, kad net kritinis mąstymas daugeliui išsijungia - veikia tik instinktas daryti atvirkščiai, nei jam sakoma smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salsa: 26 lapkričio 2009 - 14:27
QUOTE(alfa159 @ 2009 11 26, 11:00)
VISI iki vieno mano sutikti Lietuvos gydytojai savo praktikoje nesibaido fitoterapijos (aciu dangei uz terminu patikslinima), kaip PRIEDO prie oficialios medicinos. Bet apie homeopatija vietoj medicinos net nesneka.

O mano sutikti Lietuvos daktarai praktiškai visi siūlo gert ir tą occilosociną (ar kaip ten jis biggrin.gif ), ir influcidą, umkalorą..Nors aš taip dozuotai į tai atsižvelgiu, bet visi siūlo kažkodėl g.gif
Atsakyti
Man rodos, kad psichozė su gripu eina koja kojon. Panika yra. Gripas taip pat. Vakar buvom pas gydytoją, kaip ir ramu atrodė. o va naktį per 70 iškvietimų greitoji gavo ir visi karščiuojantys. Vaikų ligoninė pilna. Vis atidaromi nauji skyriai gripui.
Dabar jau džiaugiuosi, kad pasirūpinau vaistų nuo gripo (nepopuliariųjų aišku), nes jų jau vaistinėse nėra. Važiavom į gretimą miestą, kad gaut paracetamolio.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drum: 26 lapkričio 2009 - 14:52
QUOTE(dange @ 2009 11 26, 14:07)
Va tokia veiklos imitacija ir stebina. Lyg kiekviena gydymo įstaiga savarankiškai nesugebėtų įvertinti, ar jai pakanka turimų pajėgumų darbui užtikrinti ir savarankiškai nutarti, reikia ilginti darbo laiką, ar ne, gali ji išleisti darbuotojus atostogų, ar ne  g.gif

asmeniškai su tuo baisiu gripu niekur nesusiduriu. Ligoninėn niekas neatneatnešė nieko, viešam transporte irgi nieko, teatre visos vietos užimtos, reiškias ir ten sveiki susirinko, kine jokių bacilų. Pradedu tikėti ta slapta kiaulių gripo sirgimo versija- sergam visi, kažkaip nepastebimai ir nepajaučiamai, kiauliškai taip, kaip ir dera tikram kiaulių priedermės virusui. Ir tik vieni chirurgai juos mato, a, dar policija bei garbusis geodezijos mokslas, ir dėl to tvirtai žino, kad dar porą savaičių visi kiaulėsime tik labiau. O Kalėdom visai sukiaulėję sėsim švęsti, taip ir nesuprasdami sveiki jau ar dar sergam, ir kada galų gale pasveiksim.
Supratau kam prisireikė okulistų darbo laiką pratęsti- jie gali pajėgūs virusą pamatyti bigsmile.gif , ginekologai irgi, nukad jei kas jaukioj vietoj pasislėpęs būtų, įdomu kaip dėl proktologų g.gif jiems ką- bus išeiginės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 26 lapkričio 2009 - 14:45
QUOTE(Salsa @ 2009 11 26, 15:24)
Kita vertus, neužsipirkti vakcinos - vadinasi, atimti iš žmonių galimybę apsispręsti. O tas jau man nepatinka. Pati veikiausiai nesiskiepyčiau, bet aš - už tai, kad norintiems tokia galimybė būtų suteikta. Ir laiku, o ne dabar.

Taip, jus teisi. Turi buti galimybe zmogui pasirinkti. Bet norint suteikti galimybe rinktis, reikia ir informacija praleisti i viesuma visokia. Jeigu vakcinos pas mus butu laisvai, o informacija tik nupirktu farmacininku i vienus vartus, apie tai kad oi oi jei nesiskiepysit tai numirs 20 000 zmoniu lietuvoj, ir jokiu net pasvarstymu apie samokslus ar tos vakcinos zala (kas yra ir dabar), tai tikrai atjungtu zmoniu smegenis ir visi begtu masiskai skiepytis. Turi buti vaistai, turi buti vakcinos, bet turi buti ir ivairi informacija, ir galu gale pasirinkimas. Aisku cia daug kas kaltina kad negalima cituoti ir tiketi ne moksliniais ir neirodytais faktai, bet tai juk taip akivaizdu - kas leistu isleisti oficialu mokslini straipsni apie kokio tai vaisto ar vakcinos zala, jeigu visi pasaulio pinigai ju gamintoju rankose, jeigu jos driekiasi iki amerikos vyriausybes.
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2009 11 26, 14:31)
O mano sutikti Lietuvos daktarai praktiškai visi siūlo gert ir tą occilosociną (ar kaip ten jis biggrin.gif ), ir influcidą, umkalorą..Nors aš taip dozuotai į tai atsižvelgiu, bet visi siūlo kažkodėl g.gif

Todėl, kad pasiūlęs gerti visus paminėtus produktus profilaktikai, praktiškai niekuo nerizikuoji: šalutiniai poveikiai nežinomi,taigi nepakenks, o jei(ir kai) nepadės- tai irgi "menka nuodėmė" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 11 26, 15:43)
Todėl, kad pasiūlęs gerti visus paminėtus produktus profilaktikai, praktiškai niekuo nerizikuoji: šalutiniai poveikiai nežinomi,taigi nepakenks, o jei(ir kai) nepadės- tai irgi "menka nuodėmė"  mirksiukas.gif

pamenu gerai, vieną gydytoją ir influcidą, nuo enterito paskyrė, ir niekaip man nessekė jos įtikinti, kad prie enterito tas vaistas tinka lygiai taip pat gerai, kaip lavonui kompresas. Labai įsižeidojo, ir pasakė, kad jei jau taip netinka toks gydymas, tai galiu greitąją kviesti, sakiau tai taip ir padarysiu, ale pirma tą receptuką duokit, duokit, ir jau kai išeisit- kviesiu. Pakviečiau- atgulė vaikas porai parų reanimacijon. Koks mano buvo nustebimas ministerijos palociuose sutikti tą pačią gydytoją bevadovaujančią vienam iš skyrių bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2009 11 26, 15:00)

Klausimas mokinukų mamoms.
Šiandien skambino mokytoja, klausė, ar leistumėm nuo pirmadienio į mokyklą dukrą..Daro apklausą..na, aš susimėčiau, bet pasakiau, kad vesčiau..nors pati nežinau, gal negerai..Sakė kol kas mažai tokių atsirado..Kažkaip man jau padeda įkyrėt tas gyvenimas apkasuose..
O ką jūs atsakytumėt? Leistumėt, jei vaikai jau sveiki???
Beje, šiandien išleidau dukrą su draugais į kiną unsure.gif

To paties manes klause siandien sunaus mokytoja. Pirma parasiau, kad neleisiu. Paskui pamasciau ir parasiau, kad pirmadieni, jei viskas bus gerai, leisiu. nes gi musiskiai jau prasirgo. g.gif Tai pagalvosiu dar, bet jei viskas gerai bus savaitgali, tai leisiu sunu i mokykla, gal vyresnle, susirgus veliau, gales dar namuose pabuti.

beje, ryt gi tie dinozaurai. Pagal vaiku vaizda- gi galeciau leisti. g.gif Atrod kaip sveiki, tik poakiai dar tokie pajuode po ligu. Bet jau nei temperaturu, nei dar kazko... Dukra geria tuos antibiotikus, bet siaip viskas liuks atrodo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 11 26, 15:00)

VISI iki vieno mano sutikti Lietuvos gydytojai savo praktikoje nesibaido fitoterapijos (aciu dangei uz terminu patikslinima), kaip PRIEDO prie oficialios medicinos. Bet apie homeopatija vietoj medicinos net nesneka.

Is kitos puses, kai atsirado tokia psichoze, tai placebai- ne pati blogiausia iseitis. Jie veikia butent tai, ka reikia- zmogaus prota. O protas kazkiek veikia liga. Ne visada, ne labai jau smarkiai, bet tvarkinga makaule, gera nuotaika dar niekam nepakenke.

Todel galit gerti ta osc... Iskilmingai duodu savo leidima.  biggrin.gif

Mano vaikas sirgo sinusito o prieš tai buvo gavęs antibiotikus. Tad gydytojas skyrė homeopatinius ir fitoterapinius vaistus. Antibiotikų nebeskyrė. Taip kad ir medikai skiria homeopatinisu vaistus ne tik cheminius.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 11 26, 14:35)
asmeniškai su tuo baisiu gripu niekur nesusiduriu. Ligoninėn niekas neatneatnešė nieko, viešam transporte irgi nieko, teatre visos vietos užimtos, reiškias ir ten sveiki susirinko, kine jokių bacilų. Pradedu tikėti ta slapta kiaulių gripo sirgimo versija- sergam visi, kažkaip nepastebimai ir nepajaučiamai, kiauliškai taip, kaip ir dera tikram kiaulių priedermės virusui. Ir tik vieni chirurgai juos mato, a, dar policija bei garbusis geodezijos mokslas, ir dėl to tvirtai žino, kad dar porą savaičių visi kiaulėsime tik labiau. O Kalėdom visai sukiaulėję sėsim švęsti, taip ir nesuprasdami sveiki jau ar dar sergam, ir kada galų gale pasveiksim.
Supratau kam prisireikė okulistų darbo laiką pratęsti- jie gali pajėgūs virusą pamatyti bigsmile.gif , ginekologai irgi, nukad jei kas jaukioj vietoj pasislėpęs būtų, įdomu kaip dėl proktologų g.gif jiems ką- bus išeiginės?

Viena vertus, pastebėjau bent vieną epidemijos privalumą: ligoninėje leidžiamas hospitalizuotų lankymas tik gavus direktoriaus pasirašytą leidimą bigsmile.gif
Proktologai neišsisuks: visos slaptos viruso dauginimosi vietos turi būti patikrintos ir tinkamai dokumentuotos.Po to, kiekvienam atvejui- po audito komisiją bigsmile.gif
Atsakyti
apie Tamiflu ir Relenza
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 11 26, 14:43)
Todėl, kad pasiūlęs gerti visus paminėtus produktus profilaktikai, praktiškai niekuo nerizikuoji: šalutiniai poveikiai nežinomi,taigi nepakenks, o jei(ir kai) nepadės- tai irgi "menka nuodėmė"  mirksiukas.gif

Va tuo vadovaudamasi aš jau mėnesį ir girdau visai šeimai po kapsulę jo kas savaitę. Pakenkt nepakenks, o padėt... vis dėlto gal? Nors truputį? lotuliukas.gif

Nors šiaip savo pamėgtuoju citroseptu ligų sezono metu pasitikiu labiau thumbup.gif
Atsakyti