Įkraunama...
Įkraunama...

Terasos, pavėsinės

QUOTE(sarra @ 2010 08 04, 14:58)
O klinkerio plytelėmis galima dėti tomis pat kaip ir namą apdedi.  g.gif

mes tai medį iš karto atmetėme, bus iš plytelių...dabar tik ginčai eina su vyru...
as noriu kad terasa būtu iš kart išėjus iš namo..t.y. dedi koją ir terasoje..gal jei aiškiau tai terasos grindys lygiai su pamatu..mano vyras įrodinėja kad taip negalime daryti nes jei bus lygiai su pamatu per smarkius vėjus su lietumi laikysis vanduo terasoje ir per pamato viršų veiks vanduo sieną ar tai kitokią apdailą...sako reikia daruti bent vieną laiptuką tada terasos viršus bus žemiau nei baigiasi pamatas...as užsispyrusiai įrodinėju kad man tai negražu, aš noriu lygios terasos o paskui nulipi laiptukais žemyn....
Papildyta:
norečiau įkelti paveiksleli bet nežinau ar išeis va taip panačiai nori vyras..vienas ar keli laipteliai o paskui teras...o aš noriu iš karto kad terasos grindys...

jei pavyks, vakare pafotkinsiu ir pabandysiu įkelti, kaip pas mus padaryta. Pas mus klinkerinės plytelės kambaryje ir terasoje - gaunasi kaip pratęsimas. Man tai labai labai patinka
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2010 08 04, 15:57)
jei pavyks, vakare pafotkinsiu ir pabandysiu įkelti, kaip pas mus padaryta. Pas mus klinkerinės plytelės kambaryje ir terasoje - gaunasi kaip pratęsimas. Man tai labai labai patinka

labai laiksiu...reikia kaip nors įtikinti vyrą kad taip grąžiau,
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 08 04, 13:13)
o kodel Lt visi naudoja maumedi, o ne kokia egle ar pusi? nes pvz Norvegijoj, tai kaip tik visi naudoja pusi ar egle. zmones patenkinti, o ir pigiau. aisku reikia gerai impregnuota pirkti mediena...  smile.gif

Į šitą klausimą galima atsakyti klausimu: O kodėl norvegai kasmet perdažo savo namus?
Daugelis užsieniečių teikia mažiau dėmesio ilgaamžiškumui, būstą nuomuojasi, iš karto žino, kad vaikai su jais negyvens. Lietuviai stengiasi daryti viską taip, kad ir proanūkiams užtektų.
Atsakyti
QUOTE(ostė @ 2010 08 03, 23:00)
Pas mus terasa išklota plytelėmis, tai nieko blogo negaliu pasakyti, vasarą būna maloniai šiltos, lengvai valomos, negaliu lyginti su medinėmis terasos grindimis, nes jų neturiu. Jaukumo atžvilgiu man labiau patinka medinės, dėl praktiškumo turbūt plytelės, bet čia tik mano nuomonė.

kadangi mes turime terasą medinę, o įėjimo į namą terasą klotą lytelėm, tai aš palyginti galiu tongue.gif Tiek akmens plyteles,tiek maumedžio terasą plaunam karcheriu,arba šluoju šluota ... ir ant vienos ir ant kitos būna dulkių, purvo, šuns plaukų ir t.t. doh.gif jei nebūtų medinė terasa "pašinuota" tai basomis būtų smagiau ant jos vaikšinėti nei ant plytelinės terasos,bet mano įportis jau toks - jei einu į kiemą,deduosiu lauko tapkes,taigi jokio skirtumo per kokią dangą vaikštau smile.gif

QUOTE(374 @ 2010 08 04, 10:06)
Nėra blogų medžiagų, yra blogi sprendimai ir neteisingas naudojimas. Visos medžiagos turi savo pliusų ir minusų, o jų pasirinkimas skonio reikalas.

Niekas ir nesako kad buvo blogos medžiagos smile.gif buvo daryta taip,kaip būtų gražiau,kad nerioksotų varžtai lentose, nes jie grožio nepriduoda... kad būtų suteikta spalva lentoms,nes jų natūrali nė pro kur netiko prie namo ir t.t. smile.gif žodžiu darėmė kaip gražiau,bet gavosi kaip visada .... lotuliukas.gif

Ai,dėl terasos aukščių,tai jei standartiškai namo colokis virš žemės iškyla apie 20cm,tai tada neišvengiamai terasa bus per laiptelį aukštyn nuo žemės (žolės ar trinkelių)... o jau lyginant su namo vidum,tai žinoma ji tam pačiom aukštyje kaip ir kambario grindys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diija: 05 rugpjūčio 2010 - 20:14
QUOTE(374 @ 2010 08 05, 07:27)
Į šitą klausimą galima atsakyti klausimu: O kodėl norvegai kasmet perdažo savo namus?
Daugelis užsieniečių teikia mažiau dėmesio ilgaamžiškumui, būstą nuomuojasi, iš karto žino, kad vaikai su jais negyvens. Lietuviai stengiasi daryti viską taip, kad ir proanūkiams užtektų.

na tikrai ne kasmet perdazineja norvegai savo namus smile.gif bet juk ne apie tai ejo kalba... o ir koks skirtumas ar maumedis ar egle, medis vistiek reikalaus prieziuros, ir tikrai neuzteks proanukiams... o maumedis gi isbrangina terasos kaina... vaizdas, bent jau man, ir vienos ir kitos medienos, vienodai grazus smile.gif
cia as siaip tik garsiai pamasciau, nes kazkaip keista, kad zmones nemato kitos medienos rusies, kaip tik maumedi...
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 08 05, 22:57)
na tikrai ne kasmet perdazineja norvegai savo namus smile.gif bet juk ne apie tai ejo kalba... o ir koks skirtumas ar maumedis ar egle, medis vistiek reikalaus prieziuros, ir tikrai neuzteks proanukiams... o maumedis gi isbrangina terasos kaina... vaizdas, bent jau man, ir vienos ir kitos medienos, vienodai grazus smile.gif
cia as siaip tik garsiai pamasciau, nes kazkaip keista, kad zmones nemato kitos medienos rusies, kaip tik maumedi...

Pasirinkimą lemia ne išvaizda, o fizinės savybės. Niekuo neimpregnuotos ir neapdirbtos pušinės/eglinės terasinės lentos Po atviru dangumi atlaikys 5-10 metų (konstrukciškai), maumedžio lentos 40-80, o gal ir daugiau (maumedis naudojamas net hidrotechninėms konstrukcijoms). Tam, kad pušinė/eglinė terasa laikytų panašų laiką kaip maumedis ją reikia nuolat prižiūrėti, o tai kainuoja. Taigi, pvz., 10m pušinės terasos lentų kainuos apie 300-350 lt, maumedinių 600-700 lt. darbų kaina panaši. Pirmam impregnavimui reikės 3-4l impregnananto, kuris apynormalis kainuos apie 100 lt, vėliau dar bent kas antri metai reiks nupirkti apie 2l impregnanto po maždaug 50lt. taip pertepant kas antri metai mes 10 tais metais išlyginame kainas ir pradedame eiti į minusą. pertepant kasmet tai atsitiks greičiau, bet terasa laikys ilgiau. Jau nekalbant apie tai kad kažkas turės tą terasą tepti už dyką arba už atlygį.
Čia kaip Terry Pratchett'o personažo Kapitono Samuelio Vimes'o socialinės neteisybės teorijoje kur turtingi yra tokie, nes tiesiog išleidžia mažiau pinigų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Diija @ 2010 08 05, 21:11)
Niekas ir nesako kad buvo blogos medžiagos  smile.gif  buvo daryta taip,kaip būtų gražiau,kad nerioksotų varžtai lentose, nes jie grožio nepriduoda... kad būtų suteikta spalva lentoms,nes jų natūrali nė pro kur netiko prie namo ir t.t.  smile.gif  žodžiu darėmė kaip gražiau,bet gavosi kaip visada ....  lotuliukas.gif

Šiuo atveju buvo ne blogos medžiagos, o blogas panaudojimas. Jei terasa medinė, su varžtais teks susitaikyti. Varžtų nemylėtojams yra sintetinių medį imituojančių lentų terasos (kainos labai įspūdingos). Kita vertus varžtai neriogso, o slepiasi lentose. Naudojant gerus terasinius varžtus su pjaunančia kepurėlės briauna beveik nelieka aplinkinio plaušų išdraskymo. Dėl maumedžio spalvinimo ypač tamsesne spalva, galiu patarti: geriausia pakentėti porą metų ir palikti maumedinę terasą neapdorotą, kad saulė šiek tiek išdegintų paviršinį sakų sluoksnį. Tada gerai nuplauti ir suteikti spalvą kokiu nors antiseptiku ar lazūra.
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2010 08 02, 17:00)
O vat aš štai kokiu klausimu: Kadangi sklype turim dar 20m2 terasą atokiau nuo namo, ir ten planuojame pavėsinę didesniems susiėjimams, baliukams  smile.gif  pradžioje buvo planas mūryti kampinę pavesinę (iš dviejų sienų) su stogu ir lauko židinuku... tačiau kuo toliau,tuo labiau šios minties atsisakau, nes kažkaip man toks variantas labiau tinka sodyboje,kaime, o ne prie gyvenamojo namo. Tai štai dabar užsimaniau tokio tipo pavėsinės:
user posted image
user posted image
http://www.caneline....BackgroundImage

Mes tokio tipo pavesine turim antri metai. Is grozio tai ji man irgi super, bet... stogas... ji jau naujai siuvom, nes pirktine stogo medziaga atlaike vos viena vasara. Papildomai stiprinom ir sonu medziagele, nes tos lipuskes istiesus tas uzuolaidas - nelaiko jei koks vejelis didenis yra, tai...
Atsakyti
QUOTE(374 @ 2010 08 06, 10:53)
Pasirinkimą lemia ne išvaizda, o fizinės savybės. Niekuo neimpregnuotos ir neapdirbtos pušinės/eglinės terasinės lentos Po atviru dangumi atlaikys 5-10 metų (konstrukciškai), maumedžio lentos 40-80, o gal ir daugiau (maumedis naudojamas net hidrotechninėms konstrukcijoms).

o jei naudojamos giluminiu budu impregnuotos eglines ar pusines lentos? (as apie tokias butent ir kalbejau visalaik), kaip tada?
Atsakyti
Įkeliu pora žadėtų foto su mūsų terasa iš klinkerio plytelių. Vaizdas gal nėra pats geriausias (fotografavau vakare), bet esmė matosi...

Truputi atsispindi, bet kairėje matosi realus vaizdas - terasa atkartoja kambario grindis. Lieka tik stiklinė siena (vitrina) tarp terasos ir kambario

user posted image

O čia vaizdelis iš lauko į kambarį:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 08 09, 13:14)
o jei naudojamos giluminiu budu impregnuotos eglines ar pusines lentos? (as apie tokias butent ir kalbejau visalaik), kaip tada?

Tokios laikys ilgiau, bet jau apie 5 metus jomis derėtų pradėti rūpintis panašiai kaip ir paprastai teptomis. Kitas klausimas impregnavimo kokybė, lentos drėgnumas impregnavimo metu. Bet kokiu atveju gerai išdžiovinta ir impregnuota pušinė ar eglinė lenta kainuoja ne tiek pat kiek neimpregnuota.

Šiaip nesu aršus maumedžio šalininkas visiems lauko darbams, ar pušies/ eglės priešininkas. Pas patį fasadas neobliuotų eglinių daililenčių, nes ant fasado tiesiogiai nelyja. Tačiau terasinis takas, švieslangių uždengimai maumediniai.
Atsakyti
QUOTE(374 @ 2010 08 10, 10:42)
Tokios laikys ilgiau, bet jau apie 5 metus jomis derėtų pradėti rūpintis panašiai kaip ir paprastai teptomis. Kitas klausimas impregnavimo kokybė, lentos drėgnumas impregnavimo metu. Bet kokiu atveju gerai išdžiovinta ir impregnuota pušinė ar eglinė lenta kainuoja ne tiek pat kiek neimpregnuota.Šiaip nesu aršus maumedžio šalininkas visiems lauko darbams, ar pušies/ eglės priešininkas. Pas patį fasadas neobliuotų eglinių daililenčių, nes ant fasado tiesiogiai nelyja. Tačiau terasinis takas, švieslangių uždengimai maumediniai.

faktas.
bet vistiek pigiau, nei maumedis, o prieziuros reikalaus vienodai ir vaizdas niekuom neprastenis vienu ar kitu atveju.
Papildyta:
QUOTE(Spurga577 @ 2010 08 09, 12:03)
Įkeliu pora žadėtų foto su mūsų terasa iš klinkerio plytelių. Vaizdas gal nėra pats geriausias (fotografavau vakare), bet esmė matosi...

labai grazi jusu terasa wub.gif
Atsakyti
Dėkui, Giedre... MB savo rankomis viską padarė, tai man ji ne tik miela, bet ir brangi širdžiai...

Labai skaitau šitą temą, nes svarstome apie galimybę pasikabinti markizę virš šitos terasos. Ji yra pietvakarinėje namo pusėje.

Gal kuri mergina galėtų pakomentuoti: kaip draugystė su nedidelių (nestipriu) lietumi ir vėju? Ir kaip išgyveno savaitgalį?
Atsakyti