Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-4

QUOTE(RiMami @ 2010 01 26, 18:46)
o tu lakštų prieš kepant nesubadai šakute mastau.gif tada nesiburbuliuoja taip mirksiukas.gif bet gal dar ir nuo recepto priklauso ar reikia subadyt ar ne rolleyes.gif



o dėl šito tai visai nepagalvojau, dėkui už patarimą mirksiukas.gif reiks mėgint thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2010 01 25, 12:34)
Atnesu savo sarlotes receptuka smile.gif
biskvitas toks, kaip Cipciuko pasigerusios sarlotes:

4 kiausiniai
120 gr cukraus
1 a.s. vaniles
75 gr miltu
50 gr krakmolo
2 a.s. kepimo milteliu

kremas biskvitui sutepti:

pakelis sviesto
puse indelio kondensuoto pieno
2a.s. tirpios kavutes

kremas i torto vidu:
200g. varskes (as naudojau 0.5% riebumo)
200g. grietines
cukraus, pagal skoni
saldytu braskiu

Eiga:

Kremas biskvitui pertepti:

sviesta isplakti iki baltumo, tada supilti kondensuota piena ir tirpia kavute ir viska isplakti. Kremas jau paruostas smile.gif

kremas i torto vidu:

varske ispalkti iki purumo, tada sudeti grietine ir cukru ir vel isplakti. I isplakta mase sudeti saldytas atsilusias braske ir viska ismaisyti saukstu. Viskas smile.gif

biskvitas:

kiausinius su cukrum, vaniliniu cukrum ir 4 saukstais silto vandens isplakiau iki gausiu putu, tada supyliau miltus sumaisytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir vel viska isplakiau. Kepimo inda  isklojau kepimo popieriumi (indo (blekos) matmenys pas mane 40*40cm), supyliau mase ir ja islyginau, kepiau ikaitintoje 200 laipsniu orkaiteje apie 8min.

Iskepusi biskvita isemus nuemiau kepimo popieriu ir istepiau kremu ir suvyniojau standu vyniotini, dr isukau i kepimo popieriu ir padejau nakciai i saldytuva.
Sustingusi vyniotini supjausciau apie 1cm griezineliais ir isdeliojau jais  indo sieneles, kiek imanoma suglaudziant labiau viena prie kito (inda isklojau maistine plevele). I vidu supyliau varskes krema su braskemis ir ant virsaus dar sudjau likusius vyniotinio griezinelius. Palikau nakciai saldytuve. Tada isemiau is indo ir ant padeklo.
Skanaus smile.gif

Cia visas tortukas
man tai nerealiai skanus, tiek vyniotinis tiek pats kremas, tiek visas tortas kartu  thumbup.gif

Ojei,kaip viska surasei graziai,butinai isbandysiu,tikrai tikrai,labai idomiai atrodo,saunuole

[quote=ŽaismingaStiklas,2010 01 26, 11:13]
Jau tas tortas alkoholikas, kaip skaniai atrodo .... wub.gif pasitaikius progai reiks mėgint daryt bigsmile.gif

Db pasorodysiu savo "Napoleoną" kurį pasidaryti tikrai daug nekainuoja bigsmile.gif

Lapams reikės:
250g margarino EVE
500g miltų (aš naudojau extra)
100ml grietinės
100ml majonezo

Persijostus miltus suberti į dubenį ir į juos sutarkuoti margariną, kurį vis pamaišyti miltuose,kad nepasidarytų guzai.Susitvarkius su sviestu sudėti grietinę, majonezą ir viską gerai išminkyti.Jeigu trūksta miltų, tai galima ir daugiau įdėti. Ir viską dėti į šaldytuvą mažiausiai valandai, geriausia,kad tešla pastovėtų per naktį įvyniota į plėvelę.

Šiti lakštai faktiškai yra kibinams daryti, bet man labai patiko jų skonis, o tešla gaunasi beprotiškai trapi, tai labai norėjosi kažką su ja pasidaryti, tai gavosi "Napoleonas"

Plikytas kremas:

200g sviesto
maždaug viena stiklinė miltų
maždaug vienas puodukas pieno
cukraus (pagal skonį)
citrinos žievelės (pagal norą)
citrinos rūgštelės (pagal poreikius)
Sviestą išlydyti nedideliame puode.Tada suberti miltus ir viską gerai išmaišyti,kad neliktų guziukų. Į miltų ir sviesto mišinį supilamas pienas,vėl viskas labai gerai išmaišima.Ir tik pačioje pabaigoje suberiamas cukrus, supilamos citrinų sultys ir sudedamos citrinos žievelės.Jeigu kremas gavosi skystas, nepergyvenkit, kai sutepsit pyragą, pastovėjęs jis apstengsta, o jei per tirštas, įpilkit pieno ir viską vėl gerai išmaišyti.

Tikiuosi bus skanu mirksiukas.gif
Štairezultate turėtų gautis bigsmile.gif

Pagal sita tesla as kepu kibinus liuks thumbup.gif Bet kad napaleonui pritaikyt sita tesla,nepagalvojau,gal bandysiu,nes tai mano favorite tortas
Atsakyti
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 01 26, 18:12)
o dėl šito tai visai nepagalvojau, dėkui už patarimą  mirksiukas.gif  reiks mėgint  thumbup.gif


aš ir kažkada kepiau napaleono lakštus, ir taip smarkiai viena prie kito subadžiau šakute, tarpai visai nedideli, tai pasakysiu VISIŠKAI NEBUVP BURBULŲ idealūs lakštai gavos
Papildyta:
o aš vieną kart padariau napaleoną pagal aseni man visiškai nepatiko, bet spėju kažką ne taip padariau smile.gif dėl to ir nepatiko, nes visom skanu labai/ taip svajoju kada pamėginti dar kartelį, bet vis kažkaip susilaikau smile.gif
Atsakyti
[quote=*Jonė*,2010 01 26, 19:42]
Ojei,kaip viska surasei graziai,butinai isbandysiu,tikrai tikrai,labai idomiai atrodo,saunuole

[quote=ŽaismingaStiklas,2010 01 26, 11:13]
Jau tas tortas alkoholikas, kaip skaniai atrodo .... wub.gif pasitaikius progai reiks mėgint daryt bigsmile.gif

Db pasorodysiu savo "Napoleoną" kurį pasidaryti tikrai daug nekainuoja bigsmile.gif

Lapams reikės:
250g margarino EVE
500g miltų (aš naudojau extra)
100ml grietinės
100ml majonezo

Persijostus miltus suberti į dubenį ir į juos sutarkuoti margariną, kurį vis pamaišyti miltuose,kad nepasidarytų guzai.Susitvarkius su sviestu sudėti grietinę, majonezą ir viską gerai išminkyti.Jeigu trūksta miltų, tai galima ir daugiau įdėti. Ir viską dėti į šaldytuvą mažiausiai valandai, geriausia,kad tešla pastovėtų per naktį įvyniota į plėvelę.

Šiti lakštai faktiškai yra kibinams daryti, bet man labai patiko jų skonis, o tešla gaunasi beprotiškai trapi, tai labai norėjosi kažką su ja pasidaryti, tai gavosi "Napoleonas"

Plikytas kremas:

200g sviesto
maždaug viena stiklinė miltų
maždaug vienas puodukas pieno
cukraus (pagal skonį)
citrinos žievelės (pagal norą)
citrinos rūgštelės (pagal poreikius)
Sviestą išlydyti nedideliame puode.Tada suberti miltus ir viską gerai išmaišyti,kad neliktų guziukų. Į miltų ir sviesto mišinį supilamas pienas,vėl viskas labai gerai išmaišima.Ir tik pačioje pabaigoje suberiamas cukrus, supilamos citrinų sultys ir sudedamos citrinos žievelės.Jeigu kremas gavosi skystas, nepergyvenkit, kai sutepsit pyragą, pastovėjęs jis apstengsta, o jei per tirštas, įpilkit pieno ir viską vėl gerai išmaišyti.

Tikiuosi bus skanu mirksiukas.gif
Štairezultate turėtų gautis bigsmile.gif

Pagal sita tesla as kepu kibinus liuks thumbup.gif Bet kad napaleonui pritaikyt sita tesla,nepagalvojau,gal bandysiu,nes tai mano favorite tortas
[/quote]


sakau,kad superinė tešla thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(zuliaska @ 2010 01 26, 19:50)
aš ir kažkada kepiau napaleono lakštus, ir taip smarkiai viena prie kito subadžiau šakute, tarpai visai nedideli, tai pasakysiu VISIŠKAI NEBUVP BURBULŲ idealūs lakštai gavos
Papildyta:
o aš vieną kart padariau napaleoną pagal aseni man visiškai nepatiko, bet spėju kažką ne taip padariau smile.gif dėl to ir nepatiko, nes visom skanu labai/ taip svajoju kada pamėginti dar kartelį, bet vis kažkaip susilaikau smile.gif


Kad nors nepamiršus su šakute pasidarbuot sekantį kartą lotuliukas.gif
Atsakyti
O mano sarlote jau saldytuve,taip sugunde eglejk,kad teko daryt skubiai,irgi su nukrypimais,bet tikiuosi bus skanu essen.gif
Atsakyti
ačiū, už Napoleono receptą, kepsiu drinks_cheers.gif turiu kelis klausimus:

1. prieš kiek dienų kept, kad būtų skanus?
2. kaip padaryt kremą tokį baltą, kaip parduotuvėse?... plikyto šį kartą nenoriu, o noriu to bigsmile.gif
3. kiek laiko gali stovėt iškepti lakštai? (noriu daryt mažesnį tortuką, nes maža proga, o likusius pasidėt kitai mažai progai)

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EcceHomo: 26 sausio 2010 - 22:27
aš naikinau namie likučius..... Asseni šokoladinio torto biskvitas, pertepimui RiMami mascarponio torto su bananais kremas šiek tiek kitaip:

190 g mascarpone sūrio (tokį įpakavimą pirkau)
4 šaukštai cukraus
0,5 citrinų sultys
amareto iš akies (nematavau)
420 g grietinėlės
100 g juodo šokolado
šaukštas vanilinio cukraus

grietinėlę išplakti

mascarponės sūrį išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis, tarkuotu šokoladu, amaretu, baigiant plakti, sudėti palaipsniui po šaukštą plaktą grietinėlę.

Sulaistymui vyšnių sirupas su citrinos sultimis (tiksliau tuo kas liko nuo rafaelo sulaistymo).....

žiūrim ką turim blush2.gif

user posted image

mano skoniui - tobula thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(EcceHomo @ 2010 01 27, 00:26)
ačiū, už Napoleono receptą, kepsiu  drinks_cheers.gif  turiu kelis klausimus:

1. prieš kiek dienų kept, kad būtų skanus?
2. kaip padaryt kremą tokį baltą, kaip parduotuvėse?... plikyto šį kartą nenoriu, o noriu to  bigsmile.gif
3. kiek laiko gali stovėt iškepti lakštai? (noriu daryt mažesnį tortuką, nes maža proga, o likusius pasidėt kitai mažai progai)

ačiū  4u.gif


Prašom mirksiukas.gif
Na aš jį pertepiau vakar vakare, o šnd buvo suvartotas , buvo išties skanus thumbup.gif
Kad aš pirktinio lyg ir nevalgęs... Bandyk eksperementuoti, gal tiktų koks sviestinis kremas???
Ir dėl laikymo nežinau, aš jį dariau pirmą kartą gyvenime ax.gif
Gal užšaldyti gali stovėt ilgai... Bijau kažką ir sakyt,kad paskui neapsimeluočiau... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2010 01 27, 00:54)
aš naikinau namie likučius..... Asseni šokoladinio torto biskvitas, pertepimui RiMami mascarponio torto su bananais kremas šiek tiek kitaip:

190 g mascarpone sūrio (tokį įpakavimą pirkau)
4 šaukštai cukraus
0,5 citrinų sultys
amareto iš akies (nematavau)
420 g grietinėlės
100 g juodo šokolado
šaukštas vanilinio cukraus

grietinėlę išplakti

mascarponės sūrį išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis, tarkuotu šokoladu, amaretu, baigiant plakti, sudėti palaipsniui po šaukštą plaktą grietinėlę.

Sulaistymui vyšnių sirupas su citrinos sultimis (tiksliau tuo kas liko nuo rafaelo sulaistymo).....

žiūrim ką turim  blush2.gif

user posted image

mano skoniui - tobula  thumbup.gif



ATrodo labai gardžiai bigsmile.gif ir lengvai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 01 26, 23:54)
aš naikinau namie likučius..... Asseni šokoladinio torto biskvitas, pertepimui RiMami mascarponio torto su bananais kremas šiek tiek kitaip:

190 g mascarpone sūrio (tokį įpakavimą pirkau)
4 šaukštai cukraus
0,5 citrinų sultys
amareto iš akies (nematavau)
420 g grietinėlės
100 g juodo šokolado
šaukštas vanilinio cukraus

grietinėlę išplakti

mascarponės sūrį išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis, tarkuotu šokoladu, amaretu, baigiant plakti, sudėti palaipsniui po šaukštą plaktą grietinėlę.

Sulaistymui vyšnių sirupas su citrinos sultimis (tiksliau tuo kas liko nuo rafaelo sulaistymo).....

žiūrim ką turim  blush2.gif

[mano skoniui - tobula  thumbup.gif



NU atorodo labai skaniai wub.gif ir man patinka sokoladiniai biskvitai su tokiais pertepimais ale maskarpone ir gireitnele. Bet parasei, kad pertepimas su bananais bet receptelyje lyg ju ir nera g.gif tai kur ten tuos bananus deti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biriusa: 27 sausio 2010 - 00:06
QUOTE(Olesta @ 2010 01 26, 22:54)
aš naikinau namie likučius.....

Koks torto "gabalas" bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(biriusa @ 2010 01 27, 00:06)
NU atorodo labai skaniai  wub.gif  ir man patinka sokoladiniai biskvitai su tokiais pertepimais ale maskarpone ir gireitnele. Bet parasei, kad pertepimas su bananais bet receptelyje lyg ju ir nera  g.gif tai kur ten tuos bananus deti  doh.gif

iš torto su bananais pagal Rimami, tik kitaip, bananaų nedėjau niekur. Yra toks tortas, vadinasi TIESIOG TORTAS, arba mascarponės sūrio tortas su bananais.... aš tik nuorodos nebežinau kur yra, bet iš wordo galiu įmesti.... man tai vienas skaniausių mano gamintų totų apskritai, tik aš čia pritaikiau kitam biskvitui, be babanų ir kitom proporcijom, aš ir tą originalą kitaip darau...nedarau antro kremo, darau dvigubą pirmą..... nerealiai skanus tortas, cituoju:

„TORTAS SU BANANAIS IR MASCARPONE SŪRIU (arba "Tiesiog tortas")

Tešla:
4 kiaušiniai,
150 ml cukraus,
150 ml miltų,
3 v. š. kakavos,
1 a. š. kepimo miltelių.

Sudrėkinimas:
150 ml bananų likerio arba bet kokio kito alkoholio.

Įdaras:
3 bananai,
250 g mascarpone arba kitokio šviežio sūrio,
50 ml cukraus,
2 a. š. vanilės,
100 g karčiojo šokolado,
200 ml grietinėlės,
3 v. š. citrinos sulčių,
50 ml brendžio.


Padengimas:
250 g mascarpone arba kitokio sūrio,
3 v. š. grietinėlės,
1 v. š. kakavos,
1 v. š. cukraus,
razinų šokolade,
maltų migdolų arba migdolų plokštelių.

Išplakti kiaušinius su cukrumi. Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti 30 min. 175° C temperatūroje.
Grietinėlę išplakti. Šokoladą sutarkuoti stambia tarka arba supjaustyti peiliu. Išplakti mascarpone su cukrumi, šokoladu, vanile, citrinos sultimis ir pabaigoje sudėti plaktą grietinėlę.
Biskvitą supjaustyti į 3 lakštus. Pirmąjį lakštą sulaistyti bananų likeriu ir apdėlioti bananų griežinėliais. Ant viršaus sudėti pusę kremo masės. Uždengti antru lakštu ir pakartoti viską nuo pradžių. Uždėti trečią lakštą, uždengti plėvele ir padėti kuriam laikui į šaldytuvą.
Migdolus paskrudinti, kol taps auksinės spalvos (galima orkaitėje 225° C, 2–3 min.). Išplakti mascarpone su 3 šaukštais grietinėlės, suberti kakavą, cukrų ir aptepti šia mase tortą.
Papuošti šokolado drožlėmis, migdolais ir razinomis šokolade.

Mano komentaras:
Biskvitas super lengvas ir man labai patinka, jokio vargo ir rezultatas puikus. Kiaušinius su cukrumi plakiau 10 min. Kepiau 26 cm formoje iš 1,5 normos produktų. Dėl įdaro: esu dariusi kaip pagal receptą su mascarpone sūriu, irgi iš 1,5 normos - laaabai skaniai gavosi. Sudrėkinau virinto vandens+cukraus sirupu + brendis. Dariau baliui, visi gyrė, kad labai skanus.
Šį kartą "prišinkavojau" turėjau 200 g "Filadelfijos" sūrio indelį, kurį būtinai reikėjo sunaudoti. Pagal receptą sūrio reikia 250 g, tai aš rizikuodama įdėjau 50 g kondensuoto dieno (svėriau, tai apie 2 šaukštus nekupinus) - ir viskas gavosi liuks. Dėl visa ko (tik šiuo atveju) grietinėlę plakiau su standikliu. Šokoladą "sudrožiau" peiliu, ir įmaišiau į kremą pabaigoje, prieš įmaišant grietinėlę (kartą tarkavau tarka ir plakiau kartu su sūriu... man nelabai patiko, buvau suabejojusi gal jį tirpint reikėjo, bet stambesniais gabaliukais labai gerai gavosi). Šį kart įdaro imiau 1 normą ir jo visiškai užteko pertepti dviem sluoksniams. Bananus lengvai apšlaksčiau citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Sulaisčiau virinto vandens+cukraus sirupu + šaukštas degtinės (nepersistengiau, nes tortą valgė ir vaikai).
Šis tortas buvo "pasmerktas" eksperimentams - pirmą kartą jį užklojau šokoladine iškočiota mase ir pirmą kartą pabandžiau nulipdyti gėlytes Tik gaila, kad nespėjau nufotkint viso torto (užvažiavo uošviai ir teko pavaišinti, negi lakstysi su fotiku aplink tortą) “
Atsakyti
[quote=Olesta,2010 01 27, 01:16]
iš torto su bananais pagal Rimami, tik kitaip, bananaų nedėjau niekur. Yra toks tortas, vadinasi TIESIOG TORTAS, arba mascarponės sūrio tortas su bananais.... aš tik nuorodos nebežinau kur yra, bet iš wordo galiu įmesti.... man tai vienas skaniausių mano gamintų totų apskritai, tik aš čia pritaikiau kitam biskvitui, be babanų ir kitom proporcijom, aš ir tą originalą kitaip darau...nedarau antro kremo, darau dvigubą pirmą..... nerealiai skanus tortas, cituoju:

„TORTAS SU BANANAIS IR MASCARPONE SŪRIU (arba "Tiesiog tortas")


Tikrai skamba ispudingai. Butinai bandysiu bet tikriausia be bananu. Kas kaip nepatinka man bananai visur apart grynus doh.gif nors karta teko salotas ragaut be proto skanius su bananais bet ju ten nesijaucia kas kaip...
viskas, si kepsiu sekanti po pauksciu pieno (biskvitas jau austa, ryt bus gatavas) ir sokoladinio torto su dziovintomis slyvomis kuriam sekmingai prilipo pavadinimas tortas alkoholikas lotuliukas.gif
aciu Olesta uz recepteli 4u.gif
Atsakyti