Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-4

QUOTE(Olesta @ 2010 01 27, 22:25)
išplakit sviestą iki purumo, kol pabąla, tada po šaukštą įplakit rududu, išsiplaka puikiausiai, ti abu turi būti kambario temperatūros  4u.gif


Kitą kartą žinosiu. 4u.gif

Sviestas tikrai buvo kambario temperatūros,o rududu katik iš parduotuvės..Tame ir bėda.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 01 27, 16:48)
Drasiai gali keisti fruktoze,as kazkur turejau vyniotinio recepta tik su fruktoze g.gif

Gal galima būtų vyniotinio receptuką, ar čia, ar į až. dėkui.
Atsakyti
Na ka...ismucinau vakar Stiklo Napoleona doh.gif
Pasirodo ne man vienai juoda diena vakar buvo rolleyes.gif Bet rezultatas, gavosi man jis - tik vat su ta tesla taip prisikankinau - teko dadedant grietines minkyti apie 0.5 val, jei nedaugiau - jauciausi kaip is sporto sales isejusi lotuliukas.gif .....kazkaip sunkiai jin man paskui kociojosi - gal dar per kieta tesla buvo, taip ir nesupratau - bet po ilgo triuso gavosi man 8 lakstai - 1 nuejo trupinukams, nes rankuose tiesiog suluzo doh.gif
Paskui su tuo plykomu kremu bedu apturejau - miltai (nors ir pasoviai maisant) atsiskyre nuo sviesto, t.y. plykiti miltai plaukiojo istirpintam sviete, ir taip nutiko po to kai ipyliau pienuko doh.gif . Bet po geru 15 minuciu plakimo sio "kremo" susiprotejau dar pieno ipilti, tai rezulatas buvo puikus - siandien is ryto jau prapjovem, bet tik kad dar ne iki galo pramirko jis....Bet tikrai labai skanus - o jau sotus blush2.gif
Atsakyti
Olesta, gal gal pasakyt, ka darai kitaip naujajam Asseni sokoladiam torte, tas kur su vysniom mirksiukas.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasyte_ @ 2010 01 28, 09:33)
Olesta, gal gal pasakyt, ka darai kitaip naujajam Asseni sokoladiam torte, tas kur su vysniom mirksiukas.gif
Aciu 4u.gif

Kiek zinau, Olesta daro kita karamelini sluoksni
Ne plikyta krema o kondensofke su grietinele, tas jos vadinamasis karamelinis ganasas.

jeigu apie tai klausi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 28 sausio 2010 - 09:47
QUOTE(Asseni @ 2010 01 28, 09:47)
Kiek zinau, Olesta daro kita karamelini sluoksni
Ne plikyta krema o kondensofke su grietinele, tas jos vadinamasis karamelinis ganasas.

jeigu apie tai klausi

Aciu 4u.gif Viena karta jau ji dariau - nerealus skonis, o kazkada perskaiciau, kad Olesta kazka daro kitaip, tai parupo ka rolleyes.gif
Atsakyti
Labai dėkui už PAUKŠČIŲ PIENO receptą thumbup.gif dariau naminiam pabandymui tai vyrai patvarkė iš karto lotuliukas.gif labai liuksiškas tortukas, lengvai ir greit padaromas ir labai malonaus skonio viskas gavosi puikiai iš pirmo karto, jokių nesklandumų thumbup.gif Mano vaizdas ne koks, nu bet kaip yrodymą idedu kad buvo toks lotuliukas.gif
user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2010 01 28, 12:15)
Labai dėkui už PAUKŠČIŲ PIENO receptą thumbup.gif  dariau naminiam pabandymui tai vyrai patvarkė iš karto  lotuliukas.gif labai liuksiškas tortukas, lengvai ir greit padaromas ir labai malonaus skonio viskas gavosi puikiai iš pirmo karto, jokių nesklandumų  thumbup.gif Mano vaizdas ne koks, nu bet kaip yrodymą idedu kad buvo toks lotuliukas.gif



nuostabus vaizdelis thumbup.gif
man skonis irgi patiko, o siandien tik supratau del ko man nesusitingo jis vakar rolleyes.gif mano zelatina matyt pasenusi, norejau siandien pataisyti krema idejus dar zelatinos, o kai ja istirpinau supratau, kad jis visai nelipni... doh.gif
Atsakyti
Uzniukas - kaip skaniai atrodo bigsmile.gif
Darysiu savaitgaliui ir as essen.gif
Atsakyti
Gal galima gauti pauksčių pieno receptuką ,kad nereiktų ieškoti..
Atsakyti
QUOTE(biriusa @ 2010 01 28, 11:19)
nuostabus vaizdelis  thumbup.gif
man skonis irgi patiko, o siandien tik supratau del ko man nesusitingo jis vakar  rolleyes.gif  mano zelatina matyt pasenusi, norejau siandien pataisyti krema idejus dar zelatinos, o kai ja istirpinau supratau, kad jis visai nelipni... doh.gif


aš dėjau Dr.Oetker želatinos 20 gr tai netgi per daug gal sustingo - toks visiškai tvirtas tortukas gavos, kitą kart gal tuputėli mažiau dėsiu, bus puresnis. Bet skonis tai tikrai - pasakiškas rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(ZVALI @ 2010 01 28, 11:23)
Gal galima gauti pauksčių pieno receptuką ,kad nereiktų ieškoti..

PRAŠOM 4u.gif nuorodos neturiu , turiu tik nusikopinus ax.gif
Biskvitui:
2 kiaušiniai
1/2 st. cukraus
1/2 st. miltų.

Sufle:
5 kiaušiniai
20 g želatinos
75 ml vandens
1 st. cukraus
1 a. š. su kaupu miltų
1/2 st. pieno
150 g sviesto.

1. Iškepti biskvitą, tam kiaušinius išplakti su cukrumi, po to atsargiai įmaišyti miltus. Kepti 180° temperatūroje ~15 min. Pilnai ataušinti ir perpjauti į du lakštus.
2. Gaminsime suflė. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 30–40 min.
3. Trynius ištrinti su puse cukraus šluotele, persijoti į juos miltus ir įmaišyti pieną. Virti vandens vonelėje, kol sutirštės, pilnai ataušinti.
4. Išplakti sviestą ir toliau plakant, supilti ataušusius trynius.
5. Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų. Tuo metu želatiną ištirpinti ir leisti vos-vos (!) atvėsti. Toliau plakant baltymus supilti želatiną. Po to baltymus sumaišyti su trynių kremu, išmaišyti greitai, bet atsargiai.
6. Masę supilti ant biskvitinio pagrindo į paruoštą formą ir uždengti antru lakštu.
7. Kai tortas sustings, padengti jį glajumi. Glajui sumaišyti 4 v. š. su kaupu grietinės, 4 a. š. kakavos, 6 v. š. cukraus. Virti, nuolat maišant, kol sutirštės. Šiek tiek atvėsinti ir aplieti tortą.
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2010 01 28, 12:30)
aš dėjau Dr.Oetker želatinos 20 gr tai netgi per daug gal sustingo  - toks visiškai tvirtas tortukas gavos, kitą kart gal tuputėli mažiau dėsiu, bus puresnis. Bet skonis tai tikrai - pasakiškas  rolleyes.gif
Papildyta:

PRAŠOM  4u.gif nuorodos neturiu , turiu tik nusikopinus  ax.gif
Biskvitui:
2 kiaušiniai
1/2 st. cukraus
1/2 st. miltų.

Sufle:
5 kiaušiniai
20 g želatinos
75 ml vandens
1 st. cukraus
1 a. š. su kaupu miltų
1/2 st. pieno
150 g sviesto.

1. Iškepti biskvitą, tam kiaušinius išplakti su cukrumi, po to atsargiai įmaišyti miltus. Kepti 180° temperatūroje ~15 min. Pilnai ataušinti ir perpjauti į du lakštus.
2. Gaminsime suflė. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 30–40 min.
3. Trynius ištrinti su puse cukraus šluotele, persijoti į juos miltus ir įmaišyti pieną. Virti vandens vonelėje, kol sutirštės, pilnai ataušinti.
4. Išplakti sviestą ir toliau plakant, supilti ataušusius trynius.
5. Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų. Tuo metu želatiną ištirpinti ir leisti vos-vos (!) atvėsti. Toliau plakant baltymus supilti želatiną. Po to baltymus sumaišyti su trynių kremu, išmaišyti greitai, bet atsargiai.
6. Masę supilti ant biskvitinio pagrindo į paruoštą formą ir uždengti antru lakštu.
7. Kai tortas sustings, padengti jį glajumi. Glajui sumaišyti 4 v. š. su kaupu grietinės, 4 a. š. kakavos, 6 v. š. cukraus. Virti, nuolat maišant, kol sutirštės. Šiek tiek atvėsinti ir aplieti tortą.




O is kremo is vienos normos darei? 20 g, cia visam tortui ar vienai normai? As dariau biskvitus kaip ir siule is 3 kiausiniu o krema tik is 1 normos tai ir gavosi mazdaug per puse kiek jos nuotraukoje
Atsakyti