Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(trr @ 2010 01 07, 00:30)
sakyčiau super, ir jis žyyymiai įdomesnis ir originalesnis lyginant su pirmom aguonom, argi ne?  bigsmile.gif  mirksiukas.gif  pirmą akimirką man tie koteliai gal kiek per daug laužyti pasirodė, bet paskui apsipratus visai nieko. nieko nekeisčiau.  thumbup.gif
išdykusios gėlės  biggrin.gif  thumbup.gif

Man sis irgi labai prie sirdies
Gal del to, kad piesdama pasijutau visiskai laisva lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ringute @ 2010 01 07, 00:33)
Man sis irgi labai prie sirdies
Gal del to, kad piesdama pasijutau visiskai laisva  lotuliukas.gif

taip ir jaučiasi smile.gif jūsų nuotaika persidavė į kūrinį, taip ir turi būti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kusachius @ 2010 01 06, 17:28)
O jeigu kopijuojama tik todėl, kad trūksta savų minčių, tai geriau tiesiog pavartyti menininkų albumus, pažiūrėti koks paveikslas patinka, pabandyti įsigilinti, kas norima juo pasakyti, ir tą pačią mintį perteikti savaip. Juk kiekvienai idėjai galima pritaikyti daugiau nei vieną simbolį  mirksiukas.gif

Labai patiko si Jusu pastaba. Jau pati susiduriau su panasia situacija, kad vartydama knygas, paveikslus internete, atsirinkau pora dailininku, kurie man labai patinka. Ir patinka, zinia, mintis, spalvos, visuma - tai, ka jie nori pasakyti. Atsispausdinusi nuotrauka supratau, kad idealiai perpiesti nepavyks, o piesti tik tam, kad piesti, ranka nekilo. Baugu rezultato. biggrin.gif Bet po Jusu pamokymu atvivere akys. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ringute @ 2010 01 07, 00:24)
Nutariau siandien pasipramogauti.  Ir stai, koks rezultatas gavosi  bigsmile.gif

http://public.fotki..../untitled1.html

Nuostabus paveikslas thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki,

Vis paskaitau šią temą, pasigrožiu darbeliais, bet vis neprisijungdavau. Tačiau paskutinės aptartos temos aktualumas privertė tą padaryti.
Kad ir ne taip senas įvykis.... g.gif
http://whatson.delfi...o.d?id=26057317
Aš buvau priblokšta..ką manot?

Pati laisvu laiku tapau...esu ieškojimuose.. smile.gif Patinka abstraktumas, kad kiekvienas mano pav. mato savo vaizdinį..
Įkeliu keletą savo darbelių, labai įdomi nuomonė..aciuks.gif
Abu tapyti akrilu ant drobės (80/60)

user posted image

user posted image
Atsakyti

kadangi daryta dar mokyklos laikais, tai tikslas daugiau buvo pajusti aliejinių dažų lesiravimo specifiką, o ne idealiai nukopijuoti.
[/quote]

pagooglinus neradau - kas tai per technika lesiravimas?
Atsakyti
QUOTE(Madika @ 2010 01 07, 13:59)
Sveiki,

Vis paskaitau šią temą, pasigrožiu darbeliais, bet vis neprisijungdavau. Tačiau paskutinės aptartos  temos aktualumas privertė tą padaryti.
Kad ir ne taip senas įvykis.... g.gif
http://whatson.delfi...o.d?id=26057317
Aš buvau priblokšta..ką manot?

Pati laisvu laiku tapau...esu ieškojimuose.. smile.gif Patinka abstraktumas, kad kiekvienas mano pav. mato savo vaizdinį..
Įkeliu keletą savo darbelių, labai įdomi nuomonė..aciuks.gif

neblogi darbai, ypač pirmas. antrame (gaila tas blicas truputį trukdo žiūrėti, ta tamsioji dalis blogai matosi) ta balta kiek kietoka, norisi suteikti jai gyvumo, įvairovės (tapybiškumo), ypač tiem langų apvadam, truputį prigesinti juos (o gal čia tas blicas juos taip išryškina doh.gif ). tačiau pats siužetas labai savotiškas, lengvai siurealistinis ir turintis nuotaiką. smile.gif labai skirtingi darbai pirmas toks švelnus ir šviesus, antras niurus, paslaptingas... smile.gif

o dėl skandalo įdomu, (šitas dailininkas geras, labai ekpresyvi tapyba, bet aš jo nemėgstų, kažkokia pikta ta jo kūryba, net agresyvoka ax.gif juolab kai regis žmogui šlovės klausimas ne paskutinėj vietoj.. rolleyes.gif ). na su tuo apsivogimu įdomu ar jo paaiškinimas sekė jau po skandalo, ar buvo pateiktas nuo pat pradžių. g.gif jei tik po skandalo tai gėda. o šiaip visai realu, kad kopijavimas gali tapti pagrįsta koncepcijos dalis (ypač dabartiniame postmodernizmo mene). kaip jis aiškina idėjos vinis yra džinsai. bet nežinodamas nei tos nuotraukos (kad tai reklama) nei autoriaus paaiškinimo pats niekaip nedasigalvotum, nes tų džinsų ten beveik nėra.. g.gif na pritempta mintis atrodo, neįtikina (bent jau manęs). tačiau kai jis pasakoja kaip jis daug vartė, gilinosi ir ruošėsi prieš piešdamas paskutinę vakarienę, tai viskas teisingai, taip ir turi būt, ir tai nėra kopijavimas, nes tai religinis siužetas, o jie dažniausiai būna labiau kanonizuoti (kadangi turi tiksliai pailiustruoti Šv.Rašto žodžius), turi tam tikras ikonografines taisykles. (beje, šiuolaikinės religinės tapybos klausimas man žiauriai įdomus rolleyes.gif biggrin.gif buvau maloniai nustebinta kai kažkurioje europos bažnyčioje pamačiau šiuolaikišką paveikslą, visišką abstrakcija, bet sakralumo joje buvo ne mažiau nei klasikiniuose religiniuose kūriniuose.. rolleyes.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 07 sausio 2010 - 16:31

Lesiruotė– plonas, skaidrus dažų sluoksnis, kuriuo dengiamas pradžiūvęs aliejumi arba tempera tapyto paveikslo paviršius. Lesiruojama skystais korpusiniais dažais arba lesiruojamaisiais dažais - lakais. Lesiruotė pakeičia (sustiprina, prislopina, suteikia naujų atspalvių) apatinio prasišviečiančio dažų sluoksnio spalvą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo masumi: 07 sausio 2010 - 19:32
QUOTE(masumi @ 2010 01 07, 20:31)

Lesiruotė– plonas, skaidrus dažų sluoksnis, kuriuo dengiamas pradžiūvęs aliejumi arba tempera tapyto paveikslo paviršius. Lesiruojama skystais korpusiniais dažais arba lesiruojamaisiais dažais - lakais. Lesiruotė pakeičia (sustiprina, prislopina, suteikia naujų atspalvių) apatinio prasišviečiančio dažų sluoksnio spalvą.

aciu uz paaiskinima blink.gif
o ar daug kas lesiruoja savo paveikslus?
Atsakyti
QUOTE(ringute @ 2010 01 07, 21:31)
aciu uz paaiskinima  blink.gif
o ar daug kas lesiruoja savo paveikslus?

As lesiruoju.Pas mane minimalistines abstrakcijos, dideli plotai, tai darau lesiruotes su laku.
Atsakyti
QUOTE(masumi @ 2010 01 07, 21:48)
As lesiruoju.Pas mane minimalistines abstrakcijos, dideli plotai...

o gal galima būtų pamatyti? blush2.gif labai smalsu.. ax.gif šiai temai visai nepakenktų profesionalaus meno gūsis.. rolleyes.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 07 sausio 2010 - 21:12
QUOTE(trr @ 2010 01 07, 22:04)
o gal galima būtų pamatyti? blush2.gif  labai smalsu..  ax.gif šiai temai visai nepakenktų profesionalaus meno gūsis..  rolleyes.gif  4u.gif  biggrin.gif

Nufotografuosiu dirbtuvese ir parodysiu smile.gif 4u.gif
Atsakyti