QUOTE(Kazanova @ 2010 02 06, 18:05)
trrr o galit dar truputi paaiskinti del paties piesimo pasirinkimo budo, kodel ten piestukais pirmiausia, paskiau akvarele ir kitoms piesimo priemonem akademijose paiso?
Nezinau tiesiog spelioju, nes galvoju ar man pradejus piesti dazais, butina pereiti prie piestuko, akvareles, tusho, kreidutes, kad pamatinius igydzius kazkokius igyti? ...
kaip cia paaiskinus: Cia man buvo taip, kad akys negyvos piesiant gaudavosi, tai mokinausi ja konkreciai piesti butent tokiu budu kaip jos man ir nesigaudavo - su dazais. Stai darbelis mokymosi proceso, tai paskutine akis, man atrode jau pakankamai gyva( sunumeravau). Tai galvoju gal ir mokintis galima taip - tobulinant tik tas vietas, kurios stringa. ar vis tik svarbus tas ilgas kelias nuo piestuko iki dazu
nebūtina blaškytis prie įvairių priemonių (kreidelių, tušo, akvareles), tiesiog pieštukas yra pirminė, patogiausia ir paprasčiausia priemonė, kuria mokomės piešti. piešimas ir tapyba yra skirtingi dalykai. akademinis piešimas, tai nereiškia, kad jo mokoma tik akademijoj, tiesiog tai yra klasikinis piešimas, kuomet dailininkas pagal visas klasikines taisykles turi išmokti piešti kuo tiksliau ir kuo tikroviškiau pavaizduodamas materialų pasaulį, visus ir betkuriuos jo elementus. tai yra kiekvieno dailininko darbo pagrindai, nesvarbu ar jis grafikas, ar tapytojas, ar skulptorius. taigi pirma išmokstama piešti daiktą (jo formą) pieštuku , o tik paskui jau galime tapyti, t.y. imtis spalvų (nes tai jau kaip ir sunkesnis uždavinys). todėl jum ir nesigauna akis. tapyti nemokant piešti galima nebent tik abstrakcijas, bet vistiek tada reikalingi kompozicijos pagrindai.
beje, apskritai akis bene ir sunkiausia pavaizduoti

, įpūsti joms gyvybės, juk tai sielos veidrodis.

pirmiausia norint išmokti piešti akį reiktų "nudirti veidui odą"

t.y. pamatyti, kaip atrodo toj vietoj kaukolė, skruostikauliai, akiduobės forma, akies obuolio forma, vyzdžio ir obuolio tarpusavio proporcijos, visi raumenukai aplinkui, kur prasideda, kur baigias, kur jungias, kur pasislepia ir t.t.

piešdamas (tapydamas) kūną, dailininkas turi žinoti (nujausti, matyti) viską, kas yra po oda, visą po ja pasislėpusią kauliukų/raumenukų/sąnariukų struktūrą. va tada jau nesunkiai akis nusipieš ir pieštuku ir teptuku..