Įkraunama...
Įkraunama...

Rygos reprodukcijos centras

[quote=rugegele1,2009 12 13, 13:04]
[quote=Dijav,2009 12 12, 11:15]
Dėl visų to citomegalo aš asemniškai lankiausi pas infekcionistę Marcinkute, dirba Vilniuje raudono kryžiaus ligoninėje. Ar pas ja pasiėmus siuntima ir užsiregistravus atsivežti naujus tyrimu ar ten vietoje padarytų?Ačių didelis 4u.gif
[/quote]
Aš nusivežiau paskutinį tyrimą, bet ji vis tiek kartojo. Dirba ji tik pirmadieniais ir treciadieniais po nuo 13-18 (jei kas nors nepasikeitė). Eilės didelės, bet kviečia pagal užsiregistravimo laiką.Paima tyrimus ir nurodo telefonus, kuriais jai galima pasiskambinti dėl tolimesnio gydymo.
Pirmą kartą kai nuvykau, paguldė ir iščiupinėjo mane visą biggrin.gif .Tikrino limfmazgius (pazastyse, kakle,kirksnyse). Po to labai atdižiai gerklę patikrino.Nu tokia šaltoka gydytoja, bet savo srities tikra profesionalė, jai jau pakliūsi pas ja su problemomis taip lengvai nepaleis-gydis iki galo.Be siuntimo pas ja kainuoja 80lt konsultacija. Su siuntimu-nieko. Tyrimai ar su siuntimu ar be yra mokami (vieną kartą mokėjau 20Lt, kitą kartą 80lt). Čia priklausomai kokius daro. Kai mokėjau 80-tai darė-citomegalą;herpes;kaskokį kraujo ištitravimą (leukogramą lygtai).
Atsakyti
tai susiparinu visi daar ir as del to citomego unsure.gif dariausi paskutini jo tyrima pas Treijsa (Embrions) ir va pasiziriu kad ats: Citomegalovīrusa IgG>22.0 ñ<0.4IU/mL. Rezultātu interpretācija: Negatīvs < 0.4; Robežvērtība 0.4 - 0.6; Pozitīvs ≥ 0.6- cia taip iseina norma yra iki 0,4, o pas mane daugiau nei 22? blink.gif
Citomegalovīrusa IgM<8.0 <15AU/mL. Negatīvs < 15; Robežvērtība 15 - 30; Pozitīvs ≥ 30 - tai IgM norma kiek matau
gydytoja nieko neakcentavo, gal kad telefonu snekejom... doh.gif
Dijav, help unsure.gif
beje, dar del homocisteino (jis ten kazkaip B grupes vitaminus ir folio rugsti prodo), tai ats: Homocisteīns9.10 ñ4.40 - 8.10µmol/L - irgi ne normoj verysad.gif gal kas gali pakomentuoti? g.gif
Atsakyti
RositaK,tiksliai negaliu pasakyt,bet kiek pamenu is senu skaitalu tai tas lygis pakiles kai truksta b grupes vitaminu-dazniausiai b12 ir folio rugsties.Pas mane pacia b12 del kazkokiu priezasciu daznai per zemas,uztat man rekomenduoja 5mg folio plius pastoviai gert b12.Nezinau kaip LT,bet UK kai kuriose klinikose prie ivf,iui ar siaip stimuliaciju ijungia dar ir b grupes vitaminu,tikriausiai apsisaugot nuo per didelio to homocisteino lygio.Kituose organizmuose naturaliai nesigamina folis,ar jam antikuniai buna.UK viena mergina persileido 19 kartu,kol atseke ,kad ji is vis folio neturi.Tik pradejus ji gerti pagimde graziai mergyte,atrodo gydymas paprastas,o kol atrado kas kur kaip ir kada turejo daug praradimu.
Veliau truputi pasiziuresiu,zinau,kazkur lyg turejau atsiprintinus info apie tuos trukumus.Parasysiu 4u.gif
Va cia truputi info is neto.Raso apie metformino itaka zemiem b vitaminu lygiams,bet esme ta pati,per mazin b kiek kelia ta homocysteine ir problemos tos pacios ar su metforminu ar be.Zinau,kad yra kazkokie antikuniai pries b12,mane tyre,bet nepasitvirtino.Arba gali buti,kad virskinimo sistema neabsorbuoja jo.

ELEVATED HOMOCYSTEINE. People who take Glucophage tend to have higher homocysteine levels.(14) Women with PCOS also tend to have elevated homocysteine.(15)

Homocysteine is an amino acid in the blood. A normal amount is OK. But an elevated level means that your metabolic processes are not working properly. Elevated homocysteine is associated with coronary artery disease, heart attack, chronic fatigue, fibromyalgia,(16) cognitive impairment.(17), and cervical cancer. (18)

Vitamin B12, along with vitamin B6 and folic acid (another B vitamin), is responsible for metabolizing homocysteine into less potentially harmful substances (19). Therefore, when metformin reduces absorption of vitamin B12, you lose one of the nutrients needed to reduce homocysteine and thus reduce your risk of cardiovascular disease.

ELEVATED HOMOCYSTEINE & PREGNANCY COMPLICATIONS. Pre-eclampsia is a complication of pregnancy characterized by increasing blood pressure and edema. If left untreated, pre-ecampsia can lead to eclampsia, a serious condition that puts you and your baby at risk. In a study conducted at the Center for Perinatal Studies at Swedish Medical Center in Seattle, a second trimester elevation of homocysteine was associated with a 3.2 fold increased risk of pre-eclampsia.(20)

The Dept. of Obstetrics and Gynecology, Nijmegen, The Netherlands, reviewed a series of studies on the linkage between elevated homocysteine and early pregnancy loss. They concluded that high homocysteine levels are a risk factor for recurrent early pregnancy loss.(21)

Ovarian follicular fluid contains detectable amounts of homocysteine along with B12, B6, and folic acid. The follicular fluid provides nourishment to the egg by facilitating transport of nutrients from blood plasma. High levels of homocysteine as well as an insufficiency of B vitamins may adversely influence the process of fertilization and early fetal development.(22)

NOTE: We are suggesting that elevated homocysteine, not metformin itself, could contribute to pregnancy complications in some women. However, metformin does contribute to increased homocysteine levels.

PREGNANCY WARNING. Many women use metformin in their pursuit of a successful pregnancy. However, Glucophage is a category B drug, meaning its safety for use while pregnant has not been established. It is found in breast milk so it's not advisable to breast feed while taking Glucophage.

ANEMIA. By preventing optimal absorption of vitamins B12 and folic acid, metformin could induce or contribute to megaloblastic anemia.(23) Megaloblastic anemia occurs when your bone marrow doesn't have enough B vitamins to manufacture red blood cells. Your bone marrow then releases immature and dysfunctional red blood cells into circulation.

Although anemia is not common among people taking metformin, it remains a risk for those whose B12 and folic acid levels were already low when metformin therapy was started.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.P.Keberiokst: 14 gruodžio 2009 - 12:04
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 12 14, 12:46)
Raso apie metformino itaka zemiem b vitaminu lygiams,bet esme ta pati,per mazin b kiek kelia ta homocysteine ir problemos tos pacios ar su metforminu ar be.Zinau,kad yra kazkokie antikuniai pries b12,mane tyre,bet nepasitvirtino.Arba gali buti,kad virskinimo sistema neabsorbuoja jo.

ot aciu 4u.gif a manaiu, kad jei per didelis, tai ir tu B per daug g.gif
taip iseina geriau pagerti B12 grupe ir folio rugsti? bet as tuo metu geriau folio rugsti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(RositaK @ 2009 12 14, 11:09)
ot aciu  4u.gif a manaiu, kad jei per didelis, tai ir tu B per daug  g.gif
taip iseina geriau pagerti B12 grupe ir folio rugsti? bet as tuo metu geriau folio rugsti...  g.gif

As nezinau ar LT gausi vien tik b12 pirkt.Kazkas ieskojo,bet nerado.Tu berods kauniete?As kita savaite i Kauna parskrendu,galeciau atvezti vien tik b12 4u.gif
Folio rugsties bent man rekomendavo gerti 5mg( kai dienos norma berods 0.4 ,jei matavimo vienetu nemaisau).Nors pastaruoju metu as geriau visus B grupes vitaminus,ten jau visko yra.Kiek zinau vaisingumui B6,B12 IR B9 (sitas folio rugstis) svarbus.Gal ir tau didesnes normos reiktu?
Idomu ar galima kazkur issitirti ar nera trukumo b vitaminu.Kazkada Via medikoj teiravausi,sake nedaro jie situ tyrimu.
Nezinau kiek tai turejo itakos,bet tik per paskutini nestuma hcg normaliai augo,pries tai buvau menesi laiko gerus tuos visus b vitaminus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.P.Keberiokst: 14 gruodžio 2009 - 12:26
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 12 14, 13:14)
As nezinau ar LT gausi vien tik b12 pirkt.Kazkas ieskojo,bet nerado.Tu berods kauniete?As kita savaite i Kauna parskrendu,galeciau atvezti vien tik b12  4u.gif
Folio rugsties bent man rekomendavo gerti 5mg( kai dienos norma berods 0.4 ,jei matavimo vienetu nemaisau).Nors pastaruoju metu as geriau visus B grupes vitaminus,ten jau visko yra.Kiek zinau vaisingumui B6,B12 IR B9 (sitas folio rugstis) svarbus.Gal ir tau didesnes normos reiktu?
Idomu ar galima kazkur issitirti ar nera trukumo b vitaminu.Kazkada Via medikoj teiravausi,sake nedaro jie situ tyrimu.
Nezinau kiek tai turejo itakos,bet tik per paskutini nestuma hcg normaliai augo,pries tai buvau menesi laiko gerus tuos visus b vitaminus  g.gif

as folio rugsti gedavau po 800mikrogramu. tai tu geri 5mg matyt g.gif kazkaip labai daug atrodo... O del B grupes vit., tai tu atskirai geri B12, B9, B6? zuriu kad ikrai nera LT atskirai siu vitaminu doh.gif bet tu nesivargink (nesu visiska is Kauno jau blush2.gif ), as nusipirksiu B grupes vitaminu kompleksa mirksiukas.gif beto, reiks pasiteirauti del tos grupes istyrimo kraujyje poliklinikoj g.gif
Atsakyti
QUOTE(RositaK @ 2009 12 14, 11:40)
as folio rugsti gedavau po 800mikrogramu. tai tu geri 5mg matyt  g.gif kazkaip labai daug atrodo... O del B grupes vit., tai tu atskirai geri B12, B9, B6? zuriu kad ikrai nera LT atskirai siu vitaminu  doh.gif bet tu nesivargink (nesu visiska is Kauno jau  blush2.gif ), as nusipirksiu B grupes vitaminu kompleksa  mirksiukas.gif beto, reiks pasiteirauti del tos grupes istyrimo kraujyje poliklinikoj  g.gif

Nu ziurek,jei persigalvosi iki savaitgalio ,sakyk.
Man skirtingi daktarai prirase ta foli ir b12 gert,tai ir gavosi atskirai,bet sudejus tuos visus vitaminus ir vaistukus,buteliuku kaip pas sena bobute atsirado,tai kazkaip visa kompleksa nusipirkau.Manau,kad esme vis tiek ta pati.
Jei ka suzinosi del tyrimu,parasyk,pati noreciau pasidaryt tyrimus.
Atsakyti
QUOTE(RositaK @ 2009 12 14, 12:30)
tai susiparinu visi daar ir as del to citomego  unsure.gif dariausi paskutini jo tyrima pas Treijsa (Embrions) ir va pasiziriu kad ats: Citomegalovīrusa IgG>22.0 ñ<0.4IU/mL. Rezultātu interpretācija:      Negatīvs < 0.4;  Robežvērtība  0.4 - 0.6;  Pozitīvs  ≥ 0.6- cia taip iseina norma yra iki 0,4, o pas mane daugiau nei 22?  blink.gif
Citomegalovīrusa IgM<8.0 <15AU/mL.  Negatīvs < 15;  Robežvērtība  15 - 30;  Pozitīvs  ≥ 30 - tai IgM norma kiek matau
gydytoja nieko neakcentavo, gal kad telefonu snekejom...  doh.gif
Dijav, help  unsure.gif
beje, dar del homocisteino (jis ten kazkaip B grupes vitaminus ir folio rugsti prodo), tai ats: Homocisteīns9.10 ñ4.40 - 8.10µmol/L - irgi ne normoj  verysad.gif gal kas gali pakomentuoti?  g.gif

Labas 4u.gif
Bijau kažką ne taip nupaistyti.
Aš parašau Marcinkutės tel. į a/ž , paskambink, šiandien ji nuo 13h kaip tik konsultuoja. Paaiškins ar čia verta nerimauti, ar ne?Man tai tavo tie skaičiai kažkaip žiauriai atrodo, pas mane IGM buvo 12,4 o IGG 0,36. Nu namuose pažėsiu, nebent aš sumaišiau tuos IGG ir IGM .Po tavo tokių didelių skiačių doh.gif
Atsakyti
Dijav, prasitrink a.z. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

As taip pat lankiausi sioje klinikoje,bet kaip ir anksciau kituose-man nepavyko,bet dziaugiuosi,kam pavyko,sekmes visoms thumbup.gif
Atsakyti
Papasakok ka tau tyre ir paskui dare Bikova? Nebegalvoji pakartot pas ja daugiau?

QUOTE(P.VILTIS @ 2009 12 14, 15:17)
Sveikos,

As taip pat lankiausi sioje klinikoje,bet kaip ir anksciau kituose-man nepavyko,bet dziaugiuosi,kam pavyko,sekmes visoms thumbup.gif

Atsakyti
Sveikos mergytes ,as tai pat prasau pagalbos ,dariausi tyrimus pas seimos gyditoja prolaktinas 47.96 o norma 46 sake kaip ir truputi padidejas,ar cia labai blogai g.gif ir tyre toxoplazma lyg ir gerai parasiau tai labai virsija norma ,riba yra 20 ,o pas mane 55.5,kaip sake seimos gyditoja kad yra bakterija ,gali ytakoti pastojimui,bet ji nezino kur siusti mane konsultacijai,gal galit kas ka parasyti kur kreiptis toliau jau po 2 ivf tai bandau ieskoti priezasciu kodel nepavyksta ,aciu 4u.gif
Atsakyti