Duona su saulėgrąžomis
Tešlai:
1kg. miltų
620ml šilto vandens
30g mielių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
Miltus supilame į dubenį, padarome viduryje skylutę į ją supilame greitkratyje išplaktas mieles su cukrumi, druska ir 100ml vandens. Supilame likusį vandenį ir su plakimo šluotele gerai išmaišome. Pasitepame rankas aliejumi ir minkome tešlą, kol ji nebekibs prie rankų. Tešlą minkydamos vis padaužykite ją į stalą ir kuo daugiau ją minkysite, tuo skanesnė duona bus.
Išminkius paliekame kilti. Kai tešla iškils suberiame porą saujų saulėgrąžų, perminkome ir leidžiame tešlai dar katrą pakilti. Padaliname tešlą į dvi dalis, dedame į dvi ,,Karališkąsias silikonines formas. Kepame 200laipsnių temperatūroje apie pusę valandos.
Skanaus