Na čia jau daug buvo rašoma apie tas dietas, aš galiu tik šiek tiek papildyti, nes iš ligoniės gavau lankstinuką neblogą

tik gaila, kad neturiu galimybės nuskanuoti. Taigi pabandysiu perrašyti.
Po operacijos mėnesį laiko:Kruopos,miltai,makaronai - juoda duona vakarykščio kepimo (su sėlenomis, saulėgrąžomis, skaldytais grūdais), košės (avižų, sėlenų, ryžių, grikių), makaronų patiekalai, javainiai.
Vengti: mielinės tešlos, riebių kepnių, riboti baltą duoną, bandeles.
Mėsa, paukštiena - valgoma 2-3 k. per savaitę. Jautiena, laukinių žvėrių mėsa, triušiena, paukštiena be odos, geriausia virta ar troškinta.
Vengti - Keptų, riebių patiekalų, rūkytų, paniruotų.
Žuvis, jūros produktai - valgoma 3-4 k. per savaitę. Žuvis paruošta garuose, vandenyje, kepta orkaitėje. Nepaniruoti, vengti riebalų.
Vengti - riebaluose keptos žuvies.
Na o po mėnesio po operacijos jau galima pradėti naudoti šiuos produktus:Kiaušiniai - 2-3 vnt. per savaitę, patariama baltyminiai omletai.
Vengti - kiaušinienės su lašiniais, kitų riebių patiekalų.
Pienas ir jo produktai - pienas, rūgpienis, kefyras, 1 proc., liesa varškė ir sūris iki 15 proc., fermentiniai sūriai iki 30 proc, grietinė (1 valg. š. per dieną), sviestas (1 arb. š. per dieną).
Vengti - nenugriebto pieno ir visų riebių jo produktų.
Daržovės, vaisiai - visos daržovės (400-500g. per dieną, 2/3 kiekio - šviežios), visi vaisiai (300 g. per dieną).
Vengti - riboti daržovių konservus ir keptas bulves (fri, kroketai, bulviniai blynai, traškučiai).
Saldumynai - Želė, putėsiai, saldainiai, medus.
Vengti - riebių.
Gėrimai - Vanduo, arbata, sultys.
Vengti - alkoholis, kava (ne daugiau 2 puodeliai per dieną tik natūrali pupelių, tik filtruota), limonadai.
Riebalai - aliejus 2-3 valg. š. per dieną dedamas į paruoštus patiekalus, salotas.
Vengti - visų kitų.
Prieskoniai - Žoliniai prieskoniai.
Vengti - aitrių.
Kiti - migdolai, virti grybai.
Vengti - riebaluose ruoštų grybų.
Na ir tokios bendros rekomendacijos:1. Valgykite dažnai, nedideliais kiekiais (man sakė reikia valgyti 4 k. per dieną )
2. Sumažinkite riebalų kiekį maiste - rinkitės liesus produktus.
3. VArtokite daugiau vaisių ir daržovių.
4. Salotas ruoškite naudodami nedaug aliejaus.
5. Atsisakykite riebaluose kepto bei rūkyto maisto.
6. Venkite šalto maisto, iš karto iš šaldytuvo. Maistas turi būti kambario temp.
7. Stenkitės nevartoti druskos.
8. Valgykite mažiau cukraus, saldumynų.
9. Vartokite Vit. A,D,E,K.
10. Riboite alkoholį.
Tikiuosi pagelbėjau jums

manau truputėlis dietos tik į naudą, sunkiausia kol kas matyt atsisakyti vaisių, daržovių, kai visas oras dabar kvepia braškėmis

ir man asmeniškai nelengva valgyti reguliariai, bei pastoviai gamintis maistą, kad viskas būtų šviežia