Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

Aš pernai kepiau Kalėdinį vaisių pyragą pagal šį receptą:

150 g sviesto
130 g rudojo cukraus
3 kiaušiniai
0,5 šaukstelio kepimo miltelių
0,5 apelsino sultys
0,5 citrinos sultys
300 g miltų
1 kg džiovintų vaisių, iš kurių maždaug 1/3 riešutų ir 2/3 džiovintų vaisių ir uogų


Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi. maišykite kiaušinius, supilkite apelsino ir citrinos sultis, galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite susmulkintus džiovintus vaisius, uogas ir riešutus. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 2 valandas 140 laipsnių orkaitėje.
Iškeptą pyragą sulaistykite 50 g brendžio, sandariai uždenkite arba užriškite maišelyje ir palikite kambario temperatūroje. Pyragas turi subręsti. Brendžiu pyragą laistykite kas 2 savaitės, arba kas savaitę, jei pyrago brandinimo laikas trumpesnis. Jei pyragą kepate vaikams, brendžiu jo laistyti nebūtina, bet palaikyti vis tiek reikia.


Kepiau iš pilnos normos apvalioje 25cm skersmens formoje, gavosi panašiai 5-6cm aukščio. Štai kaip atrodė:

user posted image
user posted image

Atsakyti
Rugiagele, ačiū už puikią idėją dėl kepimo rankovės 4u.gif Reiks ir man išvynioti savo popierių ir pauostyti biggrin.gif

Beje gal kas žinote kur ieškoti popieriaus saldainiams suvynioti. Na kažko panašaus į spalvotą foliją ar kaip čia pavadinti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 12 02, 09:11)
vieną perpjoviau... viskas ten viduj normaliai... paragavau ta proga  blush2.gif  ne toks skanus kaip pernai  schmoll.gif  elementariai per šlapias sad.gif  bet kaip keista.. kitas tai net net nelabavęs jokio pelėsiuko  g.gif  na visus dabar sukroviau ant radiatoriaus  lotuliukas.gif  tegu padžiūsta  cool.gif

Gerai tiek, kad ne vieną kepei 4u.gif
ir kaip keista, kad šlapias, maniškis sausas blink.gif gal net sausesnis nei vos iškepęs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 12 02, 10:43)
Gerai tiek, kad ne vieną kepei  4u.gif
ir kaip keista, kad šlapias, maniškis sausas  blink.gif  gal net sausesnis nei vos iškepęs  doh.gif

bet tai kepiau per vieną kartą doh.gif

tai visa mano klaida ir šlapumas būtent dėl tų nelaimingų sulčių doh.gif pernai irgi sausas buvo rolleyes.gif ir laaabai skanus essen.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
QUOTE(Mulan @ 2009 12 02, 09:37)
Rugiagele, ačiū už puikią idėją dėl kepimo rankovės 4u.gif Reiks ir man išvynioti savo popierių ir pauostyti biggrin.gif

Beje gal kas žinote kur ieškoti popieriaus saldainiams suvynioti. Na kažko panašaus į spalvotą foliją ar kaip čia pavadinti blush2.gif

Va va, as sito gerio irgi noreciau nusipirkti, tik nezinau kur ieskoti verysad.gif
o is kepimo rankoves as irgi pernai pasidariau puikius maiselius thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labukas,mielosios,
praeitas savaitgalis man irgi buvo kalėdinių kepinių savaitgalis.Kepiau kalėdinį pyragą-bet kepant pusę normos,tos dvi valandos kepimo buvo perdaug-pyragas apsvilo-tiksliau-razinos,kurios papuolė paviršiun.Brendžiu dar irgi nelaisčiau,nes ankstesniam recepte to net nebuvo akcentuota,bet dabar žiūriu,kad reikia ax.gif ...reiks imtis procedūrų biggrin.gif
Meduoliukus irgi kepiau-nepamenu,kurios merginos receptas,žinau,kad dėjau 200g medaus ir 1 stiklinę cukraus...dar įtarkavau žalio imbiero-bet tas bjaurybė tik plaušų privėlė...meduoliukai gavosi nepersaldūs,tačiau prėski-nors ir sudėjau 2 kupinus šaukštelius meduolių mišinio(pirkau specializuotoj prieskonių parduotuvėj)...nežinau,gal reik bandyt iš naujo...
Kitą savaitę kepsiu šližikus-nu liežuvis man nesiverčia juos kūčiukais vadint tongue.gif
Atsakyti
Oij, dieve, man kaip minimum reiks dar kokias 3 normas meduoliu kept, nes is vienos labai mazai, ir kas baisiausia mes juos valgom jau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 12 02, 13:59)
Meduoliukus irgi kepiau-nepamenu,kurios merginos receptas,žinau,kad dėjau 200g medaus ir 1 stiklinę cukraus...dar įtarkavau žalio imbiero-bet tas bjaurybė tik plaušų privėlė...meduoliukai gavosi nepersaldūs,tačiau prėski-nors ir sudėjau 2 kupinus šaukštelius meduolių mišinio(pirkau specializuotoj prieskonių parduotuvėj)...nežinau,gal reik bandyt iš naujo...

Aš, pvz., imbierą tarkuoju į sirupą (uogienė ar sirupas, ištirpintas medus, gvazdikėliai, cinamonas, pipirai, imbieras ir kt.), pakaitinu jį, atvėsinu ir perkošus per sietelį pilu į tešlą, tai jokių plaušų biggrin.gif Tik apelsino žievelę smulkiai tarkuoju tiesiai į tešlą, taip žymiai skaniau ir kvapniau!
O meduolių mišinys tai niekad nepakeis grynų ingridientų. Aš dedu ir to mišinio ir dar dvigubą kardamono, gvazdikėlių, cinamono, pipirų dozę ok.gif (viską pilu į sirupą ir po to perkošiu). Meduoliukai gaunas tokie su cinkeliu, prieskoningi, nes kitaip bus tiesiog įprastų sausainių skonio... irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smulkmena: 02 gruodžio 2009 - 12:16
QUOTE(Smulkmena @ 2009 12 02, 12:14)
Aš, pvz., imbierą tarkuoju į sirupą (uogienė ar sirupas, ištirpintas medus, gvazdikėliai, cinamonas, pipirai, imbieras ir kt.), pakaitinu jį, atvėsinu ir perkošus per sietelį pilu į tešlą, tai jokių plaušų  biggrin.gif  Tik apelsino žievelę smulkiai tarkuoju tiesiai į tešlą, taip žymiai skaniau ir kvapniau!
O meduolių mišinys tai niekad nepakeis grynų ingridientų. Aš dedu ir to mišinio ir dar dvigubą kardamono, gvazdikėlių, cinamono, pipirų dozę  ok.gif (viską pilu į sirupą ir po to perkošiu). Meduoliukai gaunas tokie su cinkeliu, prieskoningi, nes kitaip bus tiesiog įprastų sausainių skonio... irnesakyk.gif


As tai dejau 1 sauskteli cinamono, 1 saukstelis malto imbiero, 0,5 saukstelio kardamono, ir 0,5 saukstelio malto muskato riesuto. Mums pakanka tokio misinio smile.gif cia Cipciuko meduoliam. Gavosi minksti, nes kociojau storokai. Niam niam smile.gif
Atsakyti
O kas nors ruosiates daryti kaledine egle? Gal galit patarti, kuris meduoliu receptas labiausiai tiktu eglutei?
Atsakyti
Sveikos kepėjėlės norėjau paklausti pagal kokį receptą pirmą kartą kepančiai meduolius patartumėt juos kepti? Dr vienas kur galima nusipirkti formelų meduoliams ir kiek jos kainuoja?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Na va, uzminkiau pagal Cypciuka tesla. Nors ir raso kad tesla bus minksta, bet man ji per minksta ir nesikociojo. Siek tiek idejau daugiau miltu ir idejau i saldytuva. Na, dar vaniles siek tiek, citrinos zieveles, sauksteli brendzio ipyliau ax.gif
Atsakyti