Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Sansara @ 2010 01 22, 15:25)
nezinau. as negalvoju ziuredama i foto taip giliai, kad matyt vienetukus ir nuliukus biggrin.gif tiesiog erzina tai, kad gauni produkta, kaip mato kitas zmogus, operatorius, skanuotojas, masina, o ne matau as... pasiemi foto ir galvoji, ar tikrai reikejo tiek kontrastinti, gal vat nebuvo tooooks kontrastingas negatyvas, o jie patys nuo saves perkontrastino... gal imanoma isspausti ne toki kontrasta, kad ant veido butu like pustoniai ir t.t.t. nesies foto ir jauti nepasitenkinima, kad nieko negali itakot ir telieka susitaikyti su tuo ka turi rankoje. o sau galima daaaaaaug atleisti biggrin.gif ir dulkes, ir subraizymus, ir pirstu antspaudus ant negatyvo, ir perkalimus, ir panasius dalykus, nes ir jie yra maaaaaano biggrin.gif ir cia maaano pirsto antspaudas, o ne kazkokio negrabaus laboratorsciko, kuris svolocius dryso palikti savo zenkla mano nuosavybeje ir savo riebiom kanopom suderge visa nuotaika biggrin.gif ir nereik kaltinti svolociaus, kad patingejo nupusti dulkes nuo skanerio.... nes siaip as pati patingejau per skubejima jas nuvalyt, gi vaikas miega ne parom, o tik valanda...  lotuliukas.gif

nu ir ka? smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2010 01 22, 15:19)
nu ir ka? smile.gif))

ziema, salta, dienos ilgeja tongue.gif
Atsakyti
Aš tai visai kitaip reaguoju. Manęs nejaudina mano ar ne mano pirštai, dulkės. Ne tame esmė. Na, nebelieka gyvybės nuotraukoje, kai mašina daro. Kažkaip viskas plokščia tampa. Skanai net geriau žiūrisi. Tonai pustoniai - aš juose nelabai gaudausi, bet mano supratimu, gyvumas ir dėl jų praradimo matyt nukenčia.. Ir dar visa eilė dalykų, nenusakomų mano, tik nujaučiamų, kurie kažkur dingsta ir taip nuotrauka nebėra ta, kokia turėjo būti.
Atsakyti
nzn. as tiesiog vakar didziavaus ta savo pilka nekontrastinga nuotrauka. jausmas "tai padariau as nuo a iki ž" nerealus. tiesiog pajutau, kad taip ir turi but.... nors rezultatas ir 100 k prastesnis nei padarytu bet kas kitas rolleyes.gif

ms nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2010 01 22, 16:13)
nzn. as tiesiog vakar didziavaus ta savo pilka nekontrastinga nuotrauka. jausmas "tai padariau as nuo a iki ž" nerealus. tiesiog pajutau, kad taip ir turi but....  nors rezultatas ir 100 k prastesnis nei padarytu bet kas kitas  rolleyes.gif

Aha, suprantu Tave. Aš irgi didžiuočiausi ir ta pilka nuotrauka būtų geresnė už nepilką labo darytą smile.gif
Atsakyti
Laba vakarą. Ryškinimo vakaras pas mane šian. Gal ką įdomaus rasiu.. seniai apskritai kažką apynormalio mačiau savo negatyvuose..
Atsakyti
Sveiki smile.gif Gal galit pasakyti koki asa skaiciu pasirinkti blush2.gif ,jei juostele 400 (superia x-tra 400)? ten tie skaiciai tokie mazi blush2.gif kalba eina apie mamiya 330 bigsmile.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas norit kartu užsisakyti už labai gerą kainą rollei retro be S raidės juostų? tų, kurių kitur kurį laiką nebebuvo?

http://macodirect_de...536-p-1947.html

Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2010 01 24, 01:57)
Sveiki  smile.gif Gal galit pasakyti koki asa skaiciu pasirinkti  blush2.gif ,jei juostele 400 (superia x-tra 400)? ten tie skaiciai tokie mazi  blush2.gif kalba eina apie mamiya 330 bigsmile.gif

jau radau smile.gif uzstrige buvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2010 01 21, 11:44)
niekas nesikilnoja. priestvaninis jis pas mane. suvestas idealiai ir nieko nebepajudinsi....

rezultatas 0.5 foto biggrin.gif 3 sugadinti lapai iki juodumo, 3 pusetinos pilkos foto.... biggrin.gif zodziu kazkas vyksta, bet dar toli grazu iki nuotraukos... o daugiau

kitą kartą kai darysi - paskambink prieš tai. atvažiuosiu (jei galėsiu) ir viską "ant pirštų" paaiškinsiu. o jei negalėsiu, tai duodu paprastą patarimą, taupantį nervus, laiką ir pinigus: paimi vieną lapą iš poko ir sukarpai (raudonoje šviesioje žinoma) gabaliukais maždaug 2x3 cm. ir sudėdi tuos gabaliukus su visais lapais kartu (kad žinotum, jog būtent to popieriaus). tada, prieš dedant normalų lapą, imi tą gabaliuką, jį eksponuoji kaip atrodo jog reikia, ryškini. ryškale reikia laikyti tiek, kad ryškinimas pilnai sustotų (RC popieriui iki 3 min.). jei trauksi gelbėdama nuo pajuodavimo bus visvien š..... eksponavimo laikas turi būti toks, kad ryškale normaliai išgulėtų visą skirtą laiką. taigi, jei gabaliukas juoduoja, trumpini laiką arba priveri diafragmą per stopą. vėl dedi gabaliuką.
žinoma, galima daryti kiek kitaip: supjaustyti juostelėmis lapą. tada dedi po didintuvų juostelę ir eksponuoji ją tam tikrą laiką, tačiau laipsniškai uždengdama ją tam tikrais žingsniais. tam turi matyti laikmatį. pasirenki žingsnį kas 2 s. pvz (jei eksponavimo laikas iki 10 s. ir uždenginėji maždaug po 1/5 juostelės. tuomet pirma dalis eksponuosis 2s., 2 - 4 s., 3-6s. 4-8 s., 5 - 10 s. meti ryškalan, laikai 2-3 min. , gali atfiskuoti trumpai ir išneši į šviesą, žiūri, kuri "zona" geriausiai atrodo, tiek laiko ir eksponuoji.

ai, geriau "ant pirštų" parodyti.

tiesa, diskusijai apie minilabus-rankinę spaudą. labai neapsigaukite galvodamos, kad jei darys rankom viskas bus čiki. darydamas Gaziulkai nuotraukas (o ir -ms-), aiškiai suvokiau, kad "užsakovas" turi būti šalia ir aiškiai išsakyti ko nori. bo tamsumas, kontrastas, tas pats kadravimas (nes kadras negatyve dažnai nesutampa su popieriumi...ir šiaip pakadruoti kartais sveika) - skonio reikalas labai.

p.s. projektas "van dam" sparčiai plėtojasi. stage one complete - šukuosena jau kaip pas žaną klodą cool.gif beliko smulkmena...ištobulinti kūno linijas ir atsisėsti virvutėn biggrin.gif gal fotodienoraštį pradėti g.gif nu gal ne. narcisizmo dozę sporto klube gaunu pakankama. šia tema jaučiu su Gaziulka reikia diskusiją išplėtoti...filosofinę/juslinę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 01 24, 10:27)
Sveiki, gal kas norit kartu užsisakyti už labai gerą kainą rollei retro be S raidės juostų? tų, kurių kitur kurį laiką nebebuvo?

http://macodirect_de...536-p-1947.html

Aš noriu, jau pamačiau šitą gerą deal'ą. Man kokių 20 reiktų.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 01 24, 12:22)
p.s. projektas "van dam" sparčiai plėtojasi. stage one complete - šukuosena jau kaip pas žaną klodą cool.gif  beliko smulkmena...ištobulinti kūno linijas ir atsisėsti virvutėn biggrin.gif  gal fotodienoraštį pradėti g.gif  nu gal ne. narcisizmo dozę sporto klube gaunu pakankama. šia tema jaučiu su Gaziulka reikia diskusiją išplėtoti...filosofinę/juslinę smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif idomu kokia jau tavo ta sukuosena.... del virvutes tai atsargiai, nesuplysk lotuliukas.gif

dėl pakvietimo kartu daryt, pas mane tai taip nenumatoma... net vietos neturiu normaliai pasiruosus, ant grindu tupejau tulike doh.gif tiesiog buvo "cia ir dabar reik, arba mirsiu" ir dariau bele kaip biggrin.gif tiesiog, kad pajusti tai doh.gif o kad normaliai tureti 2-4 val daryt foto - cia is fantastikos srities ir dar bus is tos srities kokius 2-3 metus.... todel vargu ar tai numatoma, nuspejama ir pasiruosiama... (pavydziu tau tavo vaiko amziaus lotuliukas.gif )

kokiu santykiu skiedi LQN? (jei tokie pas tave ryskalai)

supratau viska ka rasei labai aiskiai. mes su gaziulka tada pas tave irgi kvadratukais gadinom popieriu. ir su "stage" tamsinimu supratau viska. pasirinkau netinkama negatyva. jis pats pilkas kaip zeme, be normaliu tamsiu/sviesiu zonu, problematiskas. tiesiog motiniska sirdis toki issirinko. kita karta protu teks rinktis... dovilis nuramino, kad galvos filtru man uzteks ir tai labai patogu. todel bandysiu mokytis su jais, jie po ranka visada smile.gif

Atsakyti