Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2010 01 26, 21:27)
Siaip tai didesnio kazin ar reikia. Atkreipk demesi, kad rites i kaina neieina.

Taimeris kam? Juostai ryskint? As naudojuosi rankiniu laikrodziu. Kelios sekundes neturi esmes, net jei ir nepataikysi.

Aciu ,atkreipsiu 4u.gif siaip galvoju eit i vieta ir viska nusipirkti,gal kelis pinigus sutaupyt pavyks biggrin.gif

aha ryskinimui timerio klausiau,nes nieko be telefono laikrodzio neturiu smile.gif mobiliakas turbut negerai?
Atsakyti
Ediper, jei naudosi tą bakelį, kurį rodei, tai tiks mobiliakas. Ai žinok, aš anksčiau kaip nenormali viską darydavau tamsoje, neduok Dieve, kad tik neapšviesčiau juostos. Ir be reikalo. Sillwio vieną kartą pasakė, kad ir filmą dar beryškindamas, besukdamas pasižiūri . Tai ir aš pabandžiau. Ir nieko - viskas o.k. Patersono ( ir AP, kurį irgi turiu)bakelis pasirodo (hihihi.gif) nebijo šviesos. Tik viską reikia daryti uždengus - pilti, nupilti ir t.t. Tik juostelę tamsoje susisuk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 27 sausio 2010 - 22:00
as sillwio sugedinta irgi sviesoj viska dariau, be susukimo aisku... ir apsisviete vos vos krastelis. ne problematiskai, vos milimetro dalis, bet vis tiek - visisko sandarumo nera pas mane. todel dabar ryskinu ne tamsoje, ne sviesoje, o isjungus sviesa su atidarytomis durimis wc. tai kursuoju ten atgal, nebutina kad vaikas miegotu (tai paaaaats didziausias privalumas sio budo), tik vat su periodisku pasukimu bakelio - tai jau niekaip biggrin.gif nes tamsoje, tai neturi ka veikti, tik laukti pasukimo naujo, o kai iseinu, tai parlekiu o jau ne minute praejus... net nepajuntu. na bet nieko baisaus nenutinka, nes chaliavinti link pabaigos tik pradedu biggrin.gif tik kontrastas krenta, bet ir tai ne tragiskai biggrin.gif

naudoju mobiliako chronometra. tik beda, jei paskambina kas ar zinute atsiuncia. ar klava uzsirakina ne laiku doh.gif o man karta sesti baterija pradejo, gerai jau juosta buvau panardinusi... todel kazkaip nepatikimas sis budas visiskai, bet man retai kas skambina - tai naudoju ir dar nepavede smile.gif nors pupeliukas ir programa susimete, kuri padeda ryskinti ir pypteli kai reik pasukti, isimti ir t.t.

tiesa, vandens stopu nelaikau. todel ir pasakiau kad nenaudoju... cia daugiau praplovimas ir tiesiog ryskalo koncentracijos sumazinimas iki salyginio minimumo skiedziant, nei reakcijos sustabdymas. vis tiek po to fiksazas sustabdo tik visiskai g.gif ar klystu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 27 sausio 2010 - 22:04
QUOTE(ediper @ 2010 01 27, 20:05)
aha ryskinimui timerio klausiau,nes nieko be telefono laikrodzio neturiu  smile.gif mobiliakas turbut negerai?

Naudoju aš ir mobiliaką, tik svarbu, kad nešviestų ekranas dedant juostą į bakelį ir kad niekas nepaskambintų tuo metu biggrin.gif Todėl jis būna kišenėje.
Aš tik juostą dedu tamsoj, visa kita darau šviesoj. Juostą susukęs į ritę, tamsoje įdedu ją į bakelį ir jį uždengiu. Tada užsidegu šviesą ir pripilu vandens, kurį nupilu ir pilu ryškalus po kokių 5 minučių. Pradėjau tai daryti, kai pradėjau naudoti dalinę agitaciją (juosta chemikaluose pasukama ar vartoma rečiau, nei įprastai). Tokio metodo privalumas, mažesnis grūdas, kurio dydis, kaip žinom, priklauso ir nuo agitacijos (sukimo ar vartymo) intensyvumo. Jei vandens nepilti, nutiks, kaip nutiko andriuskai - ties perforacija gausis "patiokai". Tų 5 minučių kaip tik užtenka išsivirti kavos prieš pradedant ryškinti. Tolia belieka malonumas smile.gif

P.S. pradžioje patariu nekreipti dėmesio į dalinę agitaciją ir daryti taip, kaip rašo gamintojas. Vėliau bus galima eksperimentuoti. Rašau tik tam, kad liktų atmintyje, jog yra tokia alternatyva.

QUOTE(Sansara @ 2010 01 27, 21:57)
parlekiu o jau ne minute praejus... net nepajuntu. na bet nieko baisaus nenutinka, nes  chaliavinti link pabaigos tik pradedu biggrin.gif tik kontrastas krenta, bet ir tai ne tragiskai biggrin.gif

tiesa, vandens stopu nelaikau. todel ir pasakiau kad nenaudoju... cia daugiau praplovimas ir tiesiog ryskalo koncentracijos sumazinimas iki salyginio minimumo skiedziant, nei reakcijos sustabdymas. vis tiek po to fiksazas sustabdo tik visiskai g.gif ar klystu...

Yra būdų, kaip ryškinti neagituojant iš viso. Supili ryškalus ir palieki viską valandai ar dviem. Tiesa aš bandžiau tik kartą. Kažkas gavosi, tik aš dar ir pušinau 400 juostą iki 3200. Dėl to eksperimentas nėra visai tikras. Reiks pamėgint pakartot su vienu nežinomuoju.

Vanduo proceso nestabdo, tiesa. Palengvina gyvenima, t.y. jį prailgina fiksažui. Procesą stabdo fiksažas. Jei naudojama stop vonia, ji visiškai stabdo procesą.
Atsakyti
oi Aciu uz patarimus 4u.gif 4u.gif baugokas tas ryskinimas atrodo,bet jau ne be toks kosmosas,kaip anksciau biggrin.gif savaitg.tikiuosi susipirksiu viska ir pradesiu eksperimentus biggrin.gif
Atsakyti
isties tai dar paprasciau viskas smile.gif cia tik taip sudetingai sukurta iliuzija wink.gif

QUOTE(ediper @ 2010 01 28, 11:43)
oi Aciu uz patarimus  4u.gif  4u.gif baugokas tas ryskinimas atrodo,bet jau ne be toks kosmosas,kaip anksciau  biggrin.gif savaitg.tikiuosi susipirksiu viska ir pradesiu eksperimentus  biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 28 sausio 2010 - 09:55
ir nuotraukų gamyba nesudėtinga namuose tongue.gif tik reik vietos didintuvui ir biški laiko.... taip tikiuos, kad dar kas užsikrės ir ryšis namuose patys gaminti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 28 sausio 2010 - 10:08
QUOTE(_ms_ @ 2010 01 28, 09:55)
isties tai dar paprasciau viskas smile.gif cia tik taip sudetingai sukurta iliuzija wink.gif

ms teisus. Atrodo baisiau, negu yra is tikruju. Svarbu pirmiausia sviesoje pasitreniruot idet juosta ziurint, po to neziurint ir pirmyn. Taip pat svarbu nebijot sugadint pirma juosta, tada ji tikrai pavyks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 01 28, 11:25)
ms teisus. Atrodo baisiau, negu yra is tikruju. Svarbu pirmiausia sviesoje pasitreniruot idet juosta ziurint, po to neziurint ir pirmyn. Taip pat svarbu nebijot sugadint pirma juosta, tada ji tikrai pavyks smile.gif

aha drinks_cheers.gif
oi man kaip juostu gadinimo ekspertei nebaisu smile.gif)

Atsakyti
Ką ten kalbėjot apie gražias kameras? mastau.gif :

http://www.flickr.co...N00/3653852460/

http://cgi.ebay.com/...=item483875e42f

Čia kaip su tuo raudonuoju eksponometru... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 28 sausio 2010 - 13:40
QUOTE(Puriena6 @ 2010 01 28, 14:36)
Ką ten kalbėjot apie gražias kameras?  mastau.gif  :

http://www.flickr.co...N00/3653852460/

http://cgi.ebay.com/...=item483875e42f

Čia kaip su tuo raudonuoju eksponometru...  wub.gif