QUOTE(ediper @ 2010 01 27, 20:05)
aha ryskinimui timerio klausiau,nes nieko be telefono laikrodzio neturiu

mobiliakas turbut negerai?
Naudoju aš ir mobiliaką, tik svarbu, kad nešviestų ekranas dedant juostą į bakelį ir kad niekas nepaskambintų tuo metu

Todėl jis būna kišenėje.
Aš tik juostą dedu tamsoj, visa kita darau šviesoj. Juostą susukęs į ritę, tamsoje įdedu ją į bakelį ir jį uždengiu. Tada užsidegu šviesą ir pripilu vandens, kurį nupilu ir pilu ryškalus po kokių 5 minučių. Pradėjau tai daryti, kai pradėjau naudoti dalinę agitaciją (juosta chemikaluose pasukama ar vartoma rečiau, nei įprastai). Tokio metodo privalumas, mažesnis grūdas, kurio dydis, kaip žinom, priklauso ir nuo agitacijos (sukimo ar vartymo) intensyvumo. Jei vandens nepilti, nutiks, kaip nutiko andriuskai - ties perforacija gausis "patiokai". Tų 5 minučių kaip tik užtenka išsivirti kavos prieš pradedant ryškinti. Tolia belieka malonumas
P.S. pradžioje patariu nekreipti dėmesio į dalinę agitaciją ir daryti taip, kaip rašo gamintojas. Vėliau bus galima eksperimentuoti. Rašau tik tam, kad liktų atmintyje, jog yra tokia alternatyva.
QUOTE(Sansara @ 2010 01 27, 21:57)
parlekiu o jau ne minute praejus... net nepajuntu. na bet nieko baisaus nenutinka, nes chaliavinti link pabaigos tik pradedu

tik kontrastas krenta, bet ir tai ne tragiskai
tiesa, vandens stopu nelaikau. todel ir pasakiau kad nenaudoju... cia daugiau praplovimas ir tiesiog ryskalo koncentracijos sumazinimas iki salyginio minimumo skiedziant, nei reakcijos sustabdymas. vis tiek po to fiksazas sustabdo tik visiskai

ar klystu...
Yra būdų, kaip ryškinti neagituojant iš viso. Supili ryškalus ir palieki viską valandai ar dviem. Tiesa aš bandžiau tik kartą. Kažkas gavosi, tik aš dar ir pušinau 400 juostą iki 3200. Dėl to eksperimentas nėra visai tikras. Reiks pamėgint pakartot su vienu nežinomuoju.
Vanduo proceso nestabdo, tiesa. Palengvina gyvenima, t.y. jį prailgina fiksažui. Procesą stabdo fiksažas. Jei naudojama stop vonia, ji visiškai stabdo procesą.
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso