Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 01 25, 20:53)
eterinių aliejų garintuvė  mirksiukas.gif (nu molinis indelis toks, apačioj statosi žvakutė, viršuj jos yra talpa vandeniu pilti. tai į tą vandenį lašinį ET aliejaus ir uždegi žvakutę). na tai tokia pagalbinė priemonė aišku, bet aš kažkaip galvoju, kad turi padėt (aišku jei vaikas nealergiškas tiems aliejams), gi pvz čiobrelių EA turi stiprų priešvirusinį poveikį, eukaliptų - plečia bronchus, lengvina kosulį, arbatmedžio - priešbakterinis. na ir daugiau aš jų turiu visokių.
par pamiršau paminėt, kad susirgus tepu krūtinę ir nugarą eukaliptų tepalu sumaišytu su barsuko taukais.

žinok net kai išmoksti, vistiek nesi apsaugotas nuo ligoninių  verysad.gif

man tas pats, kone isterija ištinka, iškart atsimenu tuos antruosius jo metus, kai vos ne kiekviena sloga baigdavosi reanimacijoj  doh.gif

biggrin.gif man mb irgi kartais pasiūlo ten kreiptis, bet aš tada taip susinervinu, kad einu valerijonų gert  lotuliukas.gif  doh.gif

Aciu, kad palaikot. Todel galvoju surasyti taip visur, kad niekada nepamirsti. Na zinot, kad griesti nurodymai butu, susirgo,jei sloga tai taip elgtis, temp taip ir pan., na man buvo atvejis kad paskambinau i greitaja ir pamirsau gydytojos pavarde ir kokiam gydymosi centrui priklausau, na iki tol nemiegojau labai ilgai ir buvau issigandusi, tai dabar stengiuos viska uzsirasyti, na kad prie telefono butu pavardes ir adresai ir t.t.
o susirgus darau toki plana, na rasau kada ka gerem, kokias proceduras, matuoju temp ir pan rasau savijauta, kiek skysciu kada isgeria. mane taip ligoninej ismokino, sako jei i priimamaji atsinesi toki lapa daktarei buna lengviau ir gauna teisinga informacija, mato kiek laiko veikia kokie vaistai.
Atsakyti
dabar kai yra šitokie šalčiai labiau nei bet kada saugokit savo astmatikus , astma ir šaltis = baisios pasekmes . pati esu patyrus niekam nelinkėčiau ...
Papildyta:
Šaltas oras ir astma Kodėl šaltas oras kelia problemų sergantiesiems kvėpavimo ligomis? Dėl šalto oro kvėpavimo takai susitraukia. Tai vadinama bronchokonstrikcija. Pasireiškus bronchokonstrikcijai, kvėpavimo takai susiaurėja, į juos patenka ir išeina mažiau oro. Kai kuriems astma sergantiems vaikams šaltas oras gali išprovokuoti astmos priepuolį. Priklausomai nuo bronchokonstrikcijos masto ir astmos priepuolio sunkumo, šaltas oras gali būti ir mirties priežastis. Tačiau tai nereiškia, jog šaltuoju metu laiku reikia vengti buvimo lauke. Mayo klinikos JAV gydytojai siūlo keletą priemonių, kaip mažinti šalto oro poveikį:

* Išlaikykite astmos kontrolę visus metus, nešiokitės skubios pagalbos inhaliatorių.
* Prieš eidami į lauką, patikrinkite, kokios oro sąlygos. Tinkamai apsirenkite – pirštinės, šalikas ir kepurė ne tik šildo, jie gali būti labai madingi ir gražūs.
* Nešiokite šalmo tipo kepures, kurios uždengia burną ir nosį, itin atvira lieka tik akių zona; tai padės į kvėpavimo takus įeinančiam orui greičiau sušilti, išlikti drėgnam.
* Įsigykite šalto oro "kaukę" vaistinėje ir ją nešiokite itin šaltu oru.
* 30 min. prieš eidami į lauką pavartokite bronchodilatatorių, jeigu žinote, kad šaltas oras išprovokuoja astmos simptomus ar taip prevenciškai elgtis patarė gydytojas.
* Svarbiausia - kvėpuoti pro nosį, o ne per burną – per nosį į kvėpavimo takus pakliuvęs oras jau būna sušilęs.
* Venkite fizinio aktyvumo, kai lauko temperatūra nukritusi gerokai žemiau nulio.
* Nuolat kalbėkitės su savo gydytoju apie būdus išlaikyti astmos kontrolę
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 01 27, 15:37)
dabar kai yra šitokie šalčiai labiau nei bet kada saugokit savo astmatikus , astma ir šaltis =  baisios pasekmes . pati esu patyrus niekam nelinkėčiau ...
Papildyta:
Šaltas oras ir astma Kodėl šaltas oras kelia problemų sergantiesiems kvėpavimo ligomis? Dėl šalto oro kvėpavimo takai susitraukia. Tai vadinama bronchokonstrikcija. Pasireiškus bronchokonstrikcijai, kvėpavimo takai susiaurėja, į juos patenka ir išeina mažiau oro. Kai kuriems astma sergantiems vaikams šaltas oras gali išprovokuoti astmos priepuolį. Priklausomai nuo bronchokonstrikcijos masto ir astmos priepuolio sunkumo, šaltas oras gali būti ir mirties priežastis. Tačiau tai nereiškia, jog šaltuoju metu laiku reikia vengti buvimo lauke. Mayo klinikos JAV gydytojai siūlo keletą priemonių, kaip mažinti šalto oro poveikį:

* Išlaikykite astmos kontrolę visus metus, nešiokitės skubios pagalbos inhaliatorių.
    * Prieš eidami į lauką, patikrinkite, kokios oro sąlygos. Tinkamai apsirenkite – pirštinės, šalikas ir kepurė ne tik šildo, jie gali būti labai madingi ir gražūs.
    * Nešiokite šalmo tipo kepures, kurios uždengia burną ir nosį, itin atvira lieka tik akių zona; tai padės į kvėpavimo takus įeinančiam orui greičiau sušilti, išlikti drėgnam.
    * Įsigykite šalto oro "kaukę" vaistinėje ir ją nešiokite itin šaltu oru.
    * 30 min. prieš eidami į lauką pavartokite bronchodilatatorių, jeigu žinote, kad šaltas oras išprovokuoja astmos simptomus ar taip prevenciškai elgtis patarė gydytojas.
    * Svarbiausia - kvėpuoti pro nosį, o ne per burną – per nosį į kvėpavimo takus pakliuvęs oras jau būna sušilęs.
    * Venkite fizinio aktyvumo, kai lauko temperatūra nukritusi gerokai žemiau nulio.
    * Nuolat kalbėkitės su savo gydytoju apie būdus išlaikyti astmos kontrolę

Pritariu, dusuliu ir kosuliu pasibaigė mano vaiko pasivaikščiojimas -10C temperatūroje. unsure.gif
Atsakyti
Mano panele ir dabar vis koseja per tuos salcius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 01 27, 17:15)
Pritariu, dusuliu ir kosuliu pasibaigė mano vaiko pasivaikščiojimas -10C temperatūroje.  unsure.gif

kadangi segu ir aš ir mano vaikas tai patirties ir žinių yra daug tai jau žinau kaip kas ir kada tai vaiką išeina pasaugot , o va kažkada pamėlynavau ir nukritau pora žingsniu nuo namo durų ... tiek tereikėjo .. o įtakos turėjo ai kad lauke buvo lb. smarkus šalčiai o name buvo gerai prikūrenta tai va tokia staigi temperatūrų kaita padarė savo , ta pačia sekunde kai išėjau ( pažiūrėt saliutu , buvo naujieji) apsisukt iš grįžt jau negalėjau užteko vieno oro įkvėpimo ... kitas kartas buvo iš prekybos centro einant ... paskui jau visada ėmiausi profilaktikos priemonių dar veliau rimtesnio gydymo tai tokiu dalykų pavyko išvengt pačiai ir vaiką apsaugot , bet pradinukams galima neeit į mokyklą kai būna -20.. bet astmatikams nerietai ir -10 pakanka .. ir niekam nepapasakosi kad neatėjai nes dusti , juk visa žiema neprasidėsi namuose..

saugokit savo vaikus.
Atsakyti
sveikos,

mes šiandien su abiem mergytėm buvom pas pulmonologę smile.gif Tai naujienos kaip ir geros - joms visiškas pagerėjimas, neturi prie ko prikibti... Bet užtat sanatorijos ir nebepasiūlė šiems metams unsure.gif ..
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 01 27, 19:26)
sveikos,

mes šiandien su abiem mergytėm buvom pas pulmonologę smile.gif Tai naujienos kaip ir geros - joms visiškas pagerėjimas, neturi prie ko prikibti... Bet užtat sanatorijos ir nebepasiūlė šiems metams unsure.gif ..

Svarbiausia, kad mergytems gereja sveikatyte. Ir tegu sveiksta toliau. wub.gif

Mes eisim pas gyd. pirmadieni. Irgi laukiu ka pasakys.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2010 01 27, 19:38)
Svarbiausia, kad mergytems gereja sveikatyte. Ir tegu sveiksta toliau.  wub.gif

Mes eisim pas gyd. pirmadieni. Irgi laukiu ka pasakys.

aha,dūšioj tokia ramybė... blush2.gif Baika, pajūry galim ir patys nuvažiavę pabūti su šeima, kad tik taip toliau gerai jaustųsi..

Tiesa, dėl alerginės slogos dičkei darysim už poros savaičių odos dūrio mėginius nustatyti alergenams...
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 01 27, 20:26)
sveikos,

O kiek laiko tas pagerejimas?
Papildyta:
QUOTE(Čili @ 2010 01 27, 20:43)
aha,dūšioj tokia ramybė... blush2.gif Baika, pajūry galim ir patys nuvažiavę pabūti su šeima, kad tik taip toliau gerai jaustųsi..

Tiesa, dėl alerginės slogos dičkei darysim už poros savaičių odos dūrio mėginius nustatyti alergenams...

Pries kiek laiko vyresnei mergaitei darytas tyrimas alergenams nustatyt,kad darysyte odos lopo megini?
Atsakyti
o jus nuolatos einat pas pulmonologus?
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 01 27, 19:43)

Primink kokiam mieste gyvenat? Jus vaikstot del asmos pas pulmonologe? Nes mes vaikstom pas alergologe. Nors pagal tuos tyrimus kaip ir niekam nealergiskas vaikas. Bet pastebejau, kad paberia skruostukus, jei buna blogiau ir nugaryte, jei gauna mandarinu. Apelsinai jokios reakcijos. Tai solidariai visa seima dabar nevalgom mandarinu. Ir dar nuo darzelio kosiu kaz kokiu paberia. Speju, kad nuo manu ar kvieciu. Nes cia lyg ta pati kose, tik malimas skirtingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 27 sausio 2010 - 22:14
QUOTE(Amelita @ 2010 01 27, 23:12)
Primink kokiam  mieste gyvenat? Jus vaikstot del asmos pas pulmonologe? Nes mes vaikstom pas alergologe. Nors pagal tuos tyrimus kaip ir niekam nealergiskas vaikas. Bet pastebejau, kad paberia skruostukus, jei buna blogiau ir nugaryte, jei gauna mandarinu. Apelsinai jokios reakcijos. Tai solidariai visa seima dabar nevalgom mandarinu. Ir dar nuo darzelio kosiu kaz kokiu paberia. Speju, kad nuo manu ar kvieciu. Nes cia lyg ta pati kose, tik malimas skirtingas.

Ar daret tyrima kam vaikas alergiskas,jei beria ?
Papildyta:
QUOTE(asaraa @ 2010 01 27, 23:09)
o jus nuolatos einat pas pulmonologus?

Mes kas 3men.reikalui esant ir dazniau.
Atsakyti