QUOTE(Ruti @ 2010 02 01, 15:12)
Flixotide, jei paumejimas uzsitese, yra butinas. Kitaip nenuimsit bronchu spazmo.
Pati nuo mazens sergu BA, dabar vidutinio sunkumo eiga, bet vaikysteje buvo sunki forma. Pastebiu, kad mamos, nesusidurusios su sia liga yra linke kankinti savo vaikucius, nes yra isikale i galva, jog hormoniniai vaistai yra negerai

Vienoje temoje jau rasiau, pabandysiu ir jums paaiskinti, kaip jauciasi jusu vaikutis, kai bronchai yra suspazmuoti, pilni karkalu, kuriu vaikas negali iskoseti. Pabandykit jus kvepuoti labai negiliai pavirsutiniskai kokias 5 min, 10 min, pusvalandi... Nepatinka? Norisi ikvepti giliai? Ir tam vaikeliui to paties norisi, bet del to spazmo jis to padaryti negali. Ir kvepuoja jis taip sunkiai net keleta dienu arba dar ilgiau, t.y. kol paumejimas pradeda trauktis. Kitaip ta busena vadinama dusuliu. Ir nuima sita dusuli tik Ventolinas, kuris laikinai praplecia ir Flixotide, kuris gydo ta bronchu spazma. Vien tik su Ventolinu toli nenuvaziuosit, priesingai, bukle gali tik sunketi ir gali tekti vartoti dar stipresni Flixotide.
Gal kam prevers mano patirtis

Nekankinkit vaikuciu
P.S. Nei ant saves, nei ant savo vaikuciu, kurie deja abu turi sita liga, nepastebejau jokiu salutiniu Flixotide poveikiu. Ir apskritai, vaistai skiriami su mintim, jog laukiamas efektas bus daug didesnis uz galbut galima salutini poveiki
Sveikos.Aš ir už šį vaistą,nes dukrai tikrai padėjo ,kaip palakščius ar padūkus dusdavo.Nors pradžioje labai buvau prieš,kai daktarė išrašė.
Papildyta:
QUOTE(Čili @ 2010 02 01, 16:09)
mes irgi

Bet netgi nenuostabu, nes tai labai glaudžiai susiję...
Beje, ką mamos pasisakytumėt apie disbakteriozę? Nei vienos vaikui jos nebuvo? Šiandien kaip ir privertė mane susimąstyti,kad jei ankstyvoj vaikystėj trūksta gerųjų bakterijų, dėl prastos žarnyno veiklos sutrinka imunitetas, subujoja dermatitai ir alergijos bei didelė astmų tikimybė

Ar ką girdėjote apie tai? Gal kas girdote gerąsias bakterijas? Aš girdau kai nepamirštu abiems...
Tai taip suprantu ir dabar nesergant duodate gerųjų bakterijų?Ar su daktare konsultavotės,dėl to,ar pati išmastėt?O gal tikrai verta duoti.
Papildyta:
QUOTE(Amelita @ 2010 02 01, 20:03)
Sveikutes, o man siandien liudna diena nuo pat ryto. Buvom pas gyd. tai dukrytes BA bukle pablogejus. Skyre po 2 paspaudimus Salbumatalio ir 1 paspaudima Flixotide. Taip 2 kart dienoj. Ir vartot Salbumatalio 1 men., o Flixotide 2 sav. Paskui reiks apsilankyti pas gyd. Dar gerti Tartedhereal po 10 lasu 3 kart dienoj taip du menesius. Pakeisti Monkasta i Singuliar. Dar israse del vos vos paraudusios gerkles Tonsilgon 10 lasu *3 kart dienoj.
Ar tuos hormoninius vaistukus jus suduodat vaikams per ta duda vadinama? Mums israsys ja tik gyd. pulmonologe. Tai tik treciadieni. Sakykit ar greitas poveikis tu abieju purskiamu vaistu: Salbumatalio ir Flixotide?
Treciadieni vaziuosiu i santariskes pasitarti su pulmonologe. Jusiene, jei neklystu. Idomu ka ji patars. Nesam buve su BA santariskese.
Patikekit verkiau po gydytojos.

Dar pasake neveskit i darzeli 2-3 men. Mes negalime taip daryti. Dabar nevesim vaiko 3 savaites. Bent jau taip planuojam.
Užjaučiu jus ir linkiu jums stiprybės,mes per šį košmarą jau lyg ir praėjom.