Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo grupės

QUOTE(Loram @ 2008 04 05, 10:24)
g.gif

pasistengsiu paaiškinti suprantamai ir paprastai...
kraujyje yra baltymas, kurį vadiname Rh faktoriumi, tokį turi apie 85 proc., kiti jo neturi. Jei perpilant kraują būtų pilamas Rh(+) kraujas žmogui kuris neturi faktoriaus, pirmą kartą nieko neatsitiktų, tik pradėtų gamintis antikūnai prieš Rh faktorių (irgi baltymai), kurie antrą kartą patekus į organizmą faktoriui jau jį imtų pulti, vystytųsi kraujo ląstelių irimas ir kitų organų pakenkimas. Šiuo atveju nėštumas irgi kaip kraujo perpylimas (nes nėštumo metu maišosi vaisiaus kraujas su mamytės krauju), jei vaikutis paveldėja Rh(+) iš tėvelio - pirmo nėštumo metu, vaikutis butų sveikas, o antras... todėl gydytojai ir leidžia vaistukus, kad sustabdytų antikūnių gaminimąsi (arba nukenksmintų jau esamus).
tai gi - jei mamytė Rh(+), o tėvelis Rh(-) - tai antikūniai nesigamina ir nei mamytei, nei vaikučiui jokio pavojaus nėra...

Na matai,as placiau nesidomejau tuo,aciu uz issamu paaiskinima blush2.gif Tai taip iseina,kad 2 nestuke.gif: metu
suleidus tu vaistu nebus jokios rizikos? g.gif
Atsakyti
Mano RH (I) neigiama , sunaus (I) neigiama
Vyro RH (III) teigiama.
Kai buvau nestuke.gif suleido injekcija del antikuniu ir viskas buvo thumbup.gif
Atsakyti
I teigiama
Atsakyti
4u.gif mano II neigiama
Atsakyti
Mano visa šeima: II +
Atsakyti
norejau paklaust kiek zmoniu pasaulyje turi B(III) grupes kraujo? ir kiek pasaulio zmoniu turi kokios grupes kraujo? ir RH- turi tik 15% pasaulio zmoniu?

mano grupe B(III)- ar tai labai dazna? 4u.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(giintariuke @ 2008 09 12, 19:02)
norejau paklaust kiek zmoniu pasaulyje turi B(III) grupes kraujo? ir kiek pasaulio zmoniu turi kokios grupes kraujo? ir RH- turi tik 15% pasaulio zmoniu?

mano grupe B(III)- ar tai labai dazna? 4u.gif  unsure.gif  unsure.gif

Mano irgi drinks_cheers.gif

nemanau, kad labai dazna schmoll.gif
Atsakyti
Mano IV teigiama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2008 09 12, 20:01)
Mano irgi  drinks_cheers.gif

nemanau, kad labai dazna schmoll.gif

Mano irgi tokia pat,nemanau,kad labai reta grupė g.gif Vyresnioji paveldėjo mano,o mažoji III be minuso biggrin.gif Beje toks keistas dalykas buvo.Sovietiniais laikais,kai mokiausi vidurinėje,ėmė kraują visiems,tada man nustatė III+,ta grupė ir pase buvo,o va kai pastojau su pirmąja,net kelis kartus tikrino ir rado III- doh.gif Tai vat kaip dar būna...
Atsakyti
mano 2 teigiama arba neigiama,vieną kartą minusas kitą pliusas,nėštumo metu net 4 kartus nustatinėjo,tai taip ir nenustatė,pasakė,kad jei kas tai vistiek prireikus kraujo perpylimo vietoj nustatys,kokį rodys tokį ir perpils doh.gif vyras mane net ufonaute pavadino hihihi.gif
Atsakyti
Aha, mano pirma -,tai kai buvau niescia irgi antikunius leido,o dukrele gime antros +,kaip tecio tongue.gif
Atsakyti
As placiau nesidomejau, bet siokia tokia problemele su tuo rezus minusu. As minusine, o brangiausiasis pliusinis. Kiek cia paskaitinejau, tai suleidzia tuos antikunius ir viskas ok su nestumu buna? Nes kiek mama pasakojo, tai su pirmu nestumu nieko, antro vaikucio norint reiktu 5 metus palaukti, kazkaip kad tos rizikos nebebutu...ar nebutinai cia reiktu laukti tuos metelius?
Atsakyti