QUOTE(Soni @ 2009 12 11, 13:06)
tai jei šitus davėt, tai ir nukrito ta temperatūra

suprasčiau, jei davėt TIK Tamiflu, o čia dar tiek vaikui prigirdėt, tai normalu, kad ta tempė nukrito
tame ir reikalas kad tik kelios dalys nukrisdavo po šitų, tarkim nuo 39,8 iki 39

. o po tamiflu krisdavo iki 37-38

. ir gal tu šiaip kiekius pažiūrėk prieš komentuodama. visi ibufenai buvo suduoti pirmą kritinę parą, kai tempa kilo iki 40, antrą parą jokių vaistų nuo tempos nebereikėjo. juk tamiflu negalima duot kaip vaistu nuo temp, jie duodami 2 kart per parą.
na grafikas maždaug toks vaistų buvo: 1 kartą užkilus iki 39, davėm ibuprofeno, nukrito iki 38,5, po to (kokių poros val) vėl iki 39 pakilo. po kelių val gavo pirmą tamiflu dozę (apie 9 vakaro), tempa nukrito iki kažkur 38 ir nepakilo iki 5 ryto. 5 ryto buvo 39,5, davėm ibuprofeno, krito iki 38,8 tik. 9 ryto davėm antrą tamiflu, tempa nukrito iki 37,5. nepakilo iki 13 val, tada pradėjo kilt, 14 val buvo 39,8

, davėm paracetamolio, nenukrito NĖ KIEK

. po valandos davėm pusę tabletės analgino, nukrito iki 38. po to dar pakilo kelios dalys. 21 val gavo 3-čią tamiflu dozę, tempa nukrito visiškai, nebesiekė 37

. ir viskas. daugiau nebepakilo iki tokių nesąmoningų skaičių. na dar kelias dienas keliom dalim pakildavo ir viskas.
jau nekalbant apie savijautą - po pirmos paros nebeskaudėjo nei galva nei kaulai.
aš nieko neagituoju, tik dalinuosi patirtimi. man tik plaukai šiaušias kai paskaitau kaip mamkos leidžia vaikams karščiuot iki 39-40 po 4 paras, kai vaistais niekaip nenumuša ilgiau nei 2 valandoms. tai kiek tie vaikeliai suryja paracetamolių ir ibufenų per tas kelias paras????? iš kur toks naivus įsitikinimas, kad vaistai nuo temp nekenkia. tokiom dozėm jie tikrai nepradžiugina nei kepenų, nei inkstų, nei virškinamojo trakto.
aš pasirinkau lengvesnį gydymo kelią. nu ir kažkaip nesigailiu.