Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulių gripas

Siandiena paskutine diena, kada geriu Tamiflu, nors buvo skirtas tik po poros savaiciu neaiskaus temperaturos svyravimo 36.8-37.5. Dare eile tyrimu, kuriu tik vienas rodiklis leukocitai kraujyje 3.5, kas rode virusa, po to ir buvo paskirtas tamiflu. Siandiena padare C reaktyviojo baltymo tyrima, rodiklis 1.05, o tai reiskia jog organizmas jau neberodo nei viruso, nei uzdegimo ar bakterijos. Tai vat ir nebezinau kam cia dabar tuos laurus nurasyt, ar paciam organizmui ar vis del to visu engiamam Tamiflu g.gif Dar antradieni einu pasidaryt kontrolini kraujo tyrima, kad matyti leokocitu padeti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Greituole: 11 gruodžio 2009 - 12:50
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 12 09, 21:48)
nieko aš nepateikinėsiu. aš gi nesakiau kad objektyviai geriau yra prasirgti su vaistais. juk sakiau - kas kaip moka, tas taip ir šoka. aš kalbėjau subjektyviai - man subjektyviai geriau yra gydyt ligą vaistais, nei negydyt jos. nematau prasmės kankintis karščiuojant iki 40 C 4 paras, kai galima karščiuot tik 1. man neatrodo prasminga gert tik arbatas ir rizikuot komplikacijom, plaučių uždegimais ir pan. nes šalutiniai poveikiai vaisto info lapely niekuo nesiskiria nuo išvardintų bet kuriuose plataus veikimo antibiotikuose, didelė dalis tų pačių poveikių yra parašyta prie paracetamolio, analgetikų ir kt "nekaltų" vaistų, kurių kalnus suryja karščiuojantis žmogus. tuo tarpu vartojant tamiflu, tempa nukrenta greičiau, todėl visų kitų "gėrybių" tiek neprireikia.
bet taigi jūs gydykitės kaip norit.  4u.gif ši tema ir yra tam, kad dalytis patirtimi.
aš savo sūnų gydžiau su tamiflu ( Pradėjo gert tą pačią dieną kai susirgo). aukšta temp laikėsi 1 parą. kiti vaistai, kurių prireikė: 1 tab paracetamolio, 2 tab ibuprofeno, pusė tab analgino (visų šių prireikė pirmą parą, antrą - temp nepakilo aukščiau 38, todėl nenumušinėjom); buteliuko PROSPAN, pakelio gelomyrtol. Viskas. be abejo vit C, žuvų taukai, daug arbatos, inhaliacijos su soda.
Liga prasidėjo ryte sausu lb stipriu kosuliu (rodos iš pačių kūno gelmių). po kelių val pradėjo kilt temp, vakare jau buvo 39 (tada sudavėm 1 tamiflu dozę), iki kito vakaro taip ir svyravo 38,5-39,8. pylė prakaitas, skaudėjo galva, nugara, kojų kaulai. po paros karštis nukrito ir nebepakilo aukščiau 38, galva ir kūnas irgi nustojo skaudėt, liko kosulys ir silpnumas kelias dienas. nuo kosulio gėrė prospaną, po to gelomyrtolį. nedidelis negilus kosulys laikėsi ~2 savaites, bet bronchai ir plaučiai buvo švarūs. paskui praėjo. temp irgi kartais vakarais pakildavo 1-2 dalim, bet kraujo tyrimai nerodė jokio uždegimo, gyd sakė, kad šiai ligai būdingas temp svyravimas gali būt net mėnesį po ligos.

ir dar va taip labai subjektyviai pasakysiu - niekada per 12 metų nesu mačius savo vaiko tokio, kaip tą pirmą ligos parą  blink.gif . kai jo nenustygimo vietoj, nerealaus judrumo ir plepumo neliko nė ženklo, kai nesugebėjo nė kelių žodžių iš silpnumo ištart ir galvos nuo pagalvės atkelt verysad.gif . todėl man ši liga neatrodo smulkmena, kurios nereikia gydyt vaistais.

tai jei šitus davėt, tai ir nukrito ta temperatūra 4u.gif suprasčiau, jei davėt TIK Tamiflu, o čia dar tiek vaikui prigirdėt, tai normalu, kad ta tempė nukrito biggrin.gif
Atsakyti
MAMYTES neskiepinkite saves ir savo mazyliu nuo kiauliu gripo!!! rinkites kitas imunines sistemos apsaugas
pasiziurekite
http://www.youtube.c...h?v=Hd4xQ6m_6S4
Atsakyti
Paracetamolis, analginas, Ibubrofenas ir kt. panašūs muša tempą tik kelioms valandoms, ir, jei liga nesitraukia, tempa toliau sėkmingai "kilinėja'. O vat jei kertama antivirusiniais (nebūtinai Tamiflu) ar antibiotikais, tada tempa nuosekliai mažėja pati.
Atsakyti
QUOTE(Soni @ 2009 12 11, 13:06)
tai jei šitus davėt, tai ir nukrito ta temperatūra  4u.gif suprasčiau, jei davėt TIK Tamiflu, o čia dar tiek vaikui prigirdėt, tai normalu, kad ta tempė nukrito  biggrin.gif

tame ir reikalas kad tik kelios dalys nukrisdavo po šitų, tarkim nuo 39,8 iki 39 blink.gif . o po tamiflu krisdavo iki 37-38 mirksiukas.gif . ir gal tu šiaip kiekius pažiūrėk prieš komentuodama. visi ibufenai buvo suduoti pirmą kritinę parą, kai tempa kilo iki 40, antrą parą jokių vaistų nuo tempos nebereikėjo. juk tamiflu negalima duot kaip vaistu nuo temp, jie duodami 2 kart per parą.
na grafikas maždaug toks vaistų buvo: 1 kartą užkilus iki 39, davėm ibuprofeno, nukrito iki 38,5, po to (kokių poros val) vėl iki 39 pakilo. po kelių val gavo pirmą tamiflu dozę (apie 9 vakaro), tempa nukrito iki kažkur 38 ir nepakilo iki 5 ryto. 5 ryto buvo 39,5, davėm ibuprofeno, krito iki 38,8 tik. 9 ryto davėm antrą tamiflu, tempa nukrito iki 37,5. nepakilo iki 13 val, tada pradėjo kilt, 14 val buvo 39,8 blink.gif , davėm paracetamolio, nenukrito NĖ KIEK blink.gif . po valandos davėm pusę tabletės analgino, nukrito iki 38. po to dar pakilo kelios dalys. 21 val gavo 3-čią tamiflu dozę, tempa nukrito visiškai, nebesiekė 37 thumbup.gif . ir viskas. daugiau nebepakilo iki tokių nesąmoningų skaičių. na dar kelias dienas keliom dalim pakildavo ir viskas.
jau nekalbant apie savijautą - po pirmos paros nebeskaudėjo nei galva nei kaulai.

aš nieko neagituoju, tik dalinuosi patirtimi. man tik plaukai šiaušias kai paskaitau kaip mamkos leidžia vaikams karščiuot iki 39-40 po 4 paras, kai vaistais niekaip nenumuša ilgiau nei 2 valandoms. tai kiek tie vaikeliai suryja paracetamolių ir ibufenų per tas kelias paras????? iš kur toks naivus įsitikinimas, kad vaistai nuo temp nekenkia. tokiom dozėm jie tikrai nepradžiugina nei kepenų, nei inkstų, nei virškinamojo trakto.
aš pasirinkau lengvesnį gydymo kelią. nu ir kažkaip nesigailiu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Juracius @ 2009 12 09, 00:10)
oi kaip sedi, mums irgi tokia temperatura 2 savaite, po pirmos nuvedziau sako gali buti, kai buvo pries tai auksta kai sirgom gripu, bet padare tyrimus, leukocitu padideje, todel dare rentgena ir ka: plauciu uzdegimas, sedim ir geriam antibijotikus. Jau nuo lapkricio 18 sergam  verysad.gif  blink.gif

g.gif net ir paprasciausia sloga ar gripas darosi vis pavojingesni ir piktesni:verysad: tikriausiai reiks ir mums prasyti,kd plauciu nuotrauka padarytu g.gif
[quote=oksy,2009 12 09, 09:52]
Mes su BA lankomės pas pulmonologę Jadzevičienę Šiauliuose.
[/quo
aciu 4u.gif teko girdet jau sia pavarde thumbup.gif bet visdelto mums pataria vaziuoti i Klaipeda,nes ten visi vienoje vietoje(alergologai,LORISTAI,pulmonologai) ax.gif ir tikriausiai mums ju visu prireiks verysad.gif
TODEL PRASAU KLAIPEDIECIU PATARIMO,pas kokia alergologe geriausia registruotis adresu-KAROSO 13 g.gif g.gif g.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti

aš nieko neagituoju, tik dalinuosi patirtimi. man tik plaukai šiaušias kai paskaitau kaip mamkos leidžia vaikams karščiuot iki 39-40 po 4 paras, kai vaistais niekaip nenumuša ilgiau nei 2 valandoms. tai kiek tie vaikeliai suryja paracetamolių ir ibufenų per tas kelias paras????? iš kur toks naivus įsitikinimas, kad vaistai nuo temp nekenkia. tokiom dozėm jie tikrai nepradžiugina nei kepenų, nei inkstų, nei virškinamojo trakto.
aš pasirinkau lengvesnį gydymo kelią. nu ir kažkaip nesigailiu. biggrin.gif
[/quote]

Saunuole! As pritariu 100%,aisku kiekvienas turi savo nuomone,bet tas vaiku kankinimas!!Gerai,jei dar su paracetamoliu ir ibufenu.Bet niekaip negaliu suprasti kad tevai leidzia karsciuoti vaikui keleta dienu ir gydymas- tik arbateles,vit C ir t.t.Bet suptantama jei iki 38 tempa organizmas pats kovoja ,bet kaip pakila 39-40 tai tai be vaistu niekaip neapseiti!Maziems vaikams gali prasideti net traukuliai!
Atsakyti
Na dabar ožkų gripo laukime ir panikuokime bigsmile.gif doh.gif
Atsakyti
Na bet ožkų gripu galima užsikrėsti tik nuo ožkų...žmogus žmogui neperduoda:mmm ...Kol kas...
Atsakyti
QUOTE(Liwita @ 2009 12 11, 22:10)
Na dabar ožkų gripo laukime ir panikuokime  bigsmile.gif  doh.gif

Apsurdas...biggrin.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir as savo patirtim.
Pirmas is artimuju rato susirgo paauglys vyro brolis. Dar ryte su mano vyresneliu ejo i mokykla, o vakare uzkilo temperatura. Persirgo, kaip eiliniu gripu, gulimas rezimas, daug arbatu ir tt. Po 3 dienu nuo paskutinio kontakto pozymiai atsirado mano vaikui. Dar is vakaro skundesi, kad kojas skauda. O as pamaniau, kad del augimo doh.gif Kai ryte atsikele su 38.6, supratau, kad is vakaro kaulus lauze. Pirmas 2 ligos paras vaikas karsciavo iki 38.6-38.8. Silpnumas, akiu ir galvos skausmas, asarojimas. Jokiu kitu pozymiu. Temperatura musem Ibuprofenu. Uztekdavo mazdaug 6 val. Tada savijauta zenkliai pageredavo. Pasibaigus vaistu poveikiui temperatura vel kildavo. Gere labai labai daug naturaliu arbatu, vitaminas C, i nosi Immuvash. Dar iki ligos duodavau profilaktines dozes Aflubin, tai susirgus duodavau tu lasiuku 6 kart per diena. Paskui 3 paras tempe laikesi 37.5. Stabiliai, maniau, kad termometras sugedo. Atsirado sloga, sausas kosulys. Nuo jo skyre ACC. Krutine tepem Rezorban. Po 5 paru nuo susirgimo temperatura nebekilo. Atsikele is lovos. Dabar toliau stirpinam organizma, nes kaip bebutu nualino liga vaika.

Cia sutapimas ar ne, po 3 paru susirgus vyresniam vaikui, uzkilo temperatura mazajam, kuriam dar ner 2m. Jis jau kokias 5 dienas buvo su slogyte, bet man rodesi reikalai ejo geryn, tiesiog buvo anksciau prisales kojytes. Kai nuvezem pas gydytoja, vaikas karsciavo. Rado letini ausu uzdegima nuo slogos ir karkalu bronchuose. Nuo gripo paskyre Tamiflu, nes vaikas turi polinki i obstrukcini bronchita. O gripas butent ir kerta i kvepavimo sistema. Negana to bakteriniui virsutiniu kvepavimo taku uzdegimui gydyt skyre ir antibiotikus. Aisku gaila buvo, kad tiek daug chemijos teko duot. Bet pasveiko greiciau ir lengviau nei vyresnis gydytas "naturaliai". Bet su gydytoja zinodamos vaiko silpna vieta, nerizikavom ir nelaukem komplikaciju. Nuo Tamiflu neveme, vienintelis salutinis poveikis, kad pabere veiduka. Bet tai nieko keisto..... isigydysim....

Aisku prisinervavau ta savaite be proto. Su arbatom nakti laksciau... nemiegojus, isvargus, save pamirsus...tai rezultate ir prie manes kibo kazkokia zaraza. bet temperatura apie 37.5 o vis tiek kaulus lauze, silpnumas. Buvo kosulys, giliai is krutines, toks sunkus. Gerkle perstejo. Bet arbatom, arbatom isveikem. Kazkur per 3 dienas pasveikau. Tik nezinau ar perpute per langus, kai vedinau kambarius, ar ir man kiauliu gripas, tik lengva forma buvo.
Atsakyti
Na, mano šeimynoje taip pat siautėjo gripas. Ačiū Dievui, kad sirgome gana lengvai ir ačiū Dievui, kad be komplikacijų. O sirgome ilgai, tiksliau vienas po kito smile.gif
Atsakyti