Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulių gripas

QUOTE(lemurmur @ 2009 12 04, 12:22)
O tas gripolis, temperaturos kartais nemusa? Nebijokit tos poliklinikos, nueikit atsilikti tyrimus, nors bus sudetinga gauti tikslius rezultatus nes nera temperaturos kraujas gali neka rodyti. Gali but prasidejus organizmo infekcija, bet kol temperatura nesukils ar neisryskes kokie skausmai ..  doh.gif  Musu seimoj daznai susirgus temperatura nekyla bet krenta, tai visad sunku rasti problema.  doh.gif Musu mazylis vis taip neaiskei sirgo kol pastebejau kad nedagirdi  blink.gif , atliko tyrimus, apziura ir diagnozavo sinusita, prasirgom 1,5 menesio.  unsure.gif
Taip kad geriausia gali ivertinti gydytojai  4u.gif    Kiauliu gripas - kiauliski simtomai  doh.gif

Ačiū visiems atsakiusiems, taip ta arbata gripolis 2, muša temperatūra, naikina gripo simptomus, bet ji iš žolių, paprasta arbata, plikoma. Yra ir vaikams. Su ja ir nėščia persišaldyma gydžiausi, ar gripą, bet visiškai pasveikti be paracetamolio nepavyko, taigi..Mažosios i poloklinika nutariau netempti. Eisiu aš pati ir dukra vyresnioji . Reikalausiu antivirusinių, jei ką pasidėti mažajai. O pati darysiuos tyrimus su dukra. Dar vienas toks dalykėlis, tuštinimasis tiek mažosios tiek mano vienodas, ne viduriuojam, bet spalva doh.gif Kaip minėjau lyg papykina, lyg papučia pilvą vakarais g.gif Ir dabar, kai rašau taii keistas jausmas, valgyt nesinori ir pilvas urzgia, galva sunki. Kas čia per nesamonės darosi. Ir dar , imunitetas, jau pas ka, pas ka , ber mano tai tikrai silpnas, ligų ligelių galo nėra, o širdelė tai doh.gif Visa ligas šeimoj pasigaunu pirmoji ir , sergu visada sunkiai. Bet dabar mes vartojam daug maisto papildų , gal tai neleidžia ligai prasimušt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Soni @ 2009 12 04, 11:48)
tai kokia  temperatūra buvo, kad kreipėtės į klinikas, kiek suprantu antrą dieną?

38.5 tai 39 laipsniai ir niekaip nekrito su jokiais vaistais bei nakti pradejo labai sunkai kvepuot
Atsakyti
Sveikos, jei sveikos, jei ne, tai sveikatos jums 4u.gif
Mes su dukryte, atrodo, jau persirgom, man tai visai nieko baisaus, o dukrytei temperatūra, kosulys, sloga, o baisiausia 4 naktis dusulio priepuoliai,pirmą naktį jau buvom pasiruošę į ligoninę važiuot, bet dukrytė labai bijo ligoninių, o nuraminus, kad nevažiuosim praėjo ir dusimas, kitas naktis jau kažkaip ramiau ir mes ir ji tuos dusuliukus iškentėm. Neapsiėjom be antibiotikų, bet šiandien jau paskutinė dienelė geriam (tikiuosi).
Tiesa, kosuliukui palengvint be vaistukų mums labai padėjo kaitinimas bulvėm, anksčiau druska kaitindavau, bet išbandžiau bulves ir jos tikrai DAUG ilgiau šilumą išlaiko. thumbup.gif
Sveikit visi ligoniukai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baibai @ 2009 12 03, 23:56)
Sveiki, skaitau čia ir šiurpas ima, kokioj dabar mes visi situacijoj. Bet norėčiau paklausti, ar kam taip nebuvo, kaip mano šeimynai. Jau bus penkta para, kaip nežinia kuom sergu aš, ketvirta vyresnioji dukra ir atrodo, kad mažoji dukrytė taip pat , nes neįmanoma pamatoti temp. tik kai užmiega naktį, o tada temp. nėra. Aš kiekvieną vakarą, jaučiuosi taip, kaip pradėčiau sirgti gripu ir jau penkta para. Skauda nugara, pradeda perštėti gerklę, pasidaro silpna, krenta spaudimas ir tep. kyla tik iki 37, ryte atrodo vėl viskas gerai, o po pietų vėl daromės ligoniai. Nekostim nečiaudim , gal tik pora kart kai prasideda tie simptomai. geriam gripolio(žolelių) arbatas, daug česnako, citrinos ir t.t. ,paracetamolio negeriam. Mažoji aišku tik citrina palaižo ir arbatos išgeria . Vyras komandiruotėj, skambinomės gyd. klausinėja ar nekostim, kokia tem.,ir nieko konkrečiai pasakyt negali, nes lyg ir netelpam į gripu serg. standartus. dar kartais atrodo papykina truputį, galvos viena pusę paskauda. man ir vyresnei dukrai tas pats. Į veidus pažiūrėjus, tai vakare raudonai mėlynos pasidarom, o naktį ir ryte viskas gerai. nebežinau, kas čia ir galėtų būti, ar kam taip buvo. Esam sirgę gripu ir rota virusu, jausmas panašus į gripo, bet nėra aukštos tem. man jau penkta para. Bijau dėl mažosios, nes gyd. sako atvest parodyt į klinika, o ten marios sergančių ištikrųjų, tai nežinau ka ir daryt, ka rodyt, nes iš pažiūros vaikas sveikas, tik diena atrodo kaktytė karštoka, o nekosti. na nežinau, gal kas taip sirgot, gal kam taip buvo ir kokia buvo diagnozė. ????Atsiprašau, kad išsiplėčiau 4u.gif

geras, man lygiai tas pats blink.gif tik dar priedo aš nesčia, tai vat labai baiminosi
Atsakyti
nelabai randu ankstesnes temeles, tai sorry, jei pasikartosiu... Nezinia ar sis baisus gripas atejo ir i musu namus. Uzvakar vakare mano dukrai ( 10 metu) pradejo skaudeti galva, vakar pakilo temparetura 37,6 - galvos skausmai, pilvo skausmai, sausas kosulys ( skausmo stiprumo nelabai galiu ivertinti, nes toks amzius, kad megsta truputeli susireiksminti smile.gif ) vakar buvom pas gydytoja - pagal paziurejima i pacienta diagnoze: PANDEMINIS gripas. Bijau klysti, bet man ji nelabai panasi i dideli ligoni, siandien kas idomiausia - temperaturos sokinejimas (nuo 37.2 iki 38 ir atvirksciai),nuo temperaturos jokiu vaistu neduodam nes ji nera auksta, duodam tik antibijotikus nuo bronchito, nes gydytoja pasake, kad dabar reikia jau gydyti komplikacijas. Gal pas kuria nors is Jusu buvo panasi situacija? Zinodama, kad praktiskai per visa Lietuva jau kaip ir praejo sis baisus gripas ir liko tik musu pajurys, tai prasau Jusu mielos mamytes pagalbos savo ziniomis ir praktika, nes nezinau kaip elgtis dabar butu teisingiausia. Stengiuos islaikyti "blaivu" prota ir nepasiduoti visuotinei panikai, bet galvoj kirba negeros mintys, kad gal neteisingai elgiuosi... Laaaabai bijau baisiu pasekmiu...
Atsakyti
Laba mielos mamytes, bandau ieskoti panasiu atveju i musu ir dideliai mano nuostabai ziuriu, kad kiauliu gripo atveju gali buti labai skirtingu...Nezinia ar sis baisus gripas atejo ir i musu namus. Uzvakar vakare mano dukrai ( 10 metu) pradejo skaudeti galva, vakar pakilo temparetura 37,6 - galvos skausmai, pilvo skausmai, sausas kosulys ( skausmo stiprumo nelabai galiu ivertinti, nes toks amzius, kad megsta truputeli susireiksminti ) vakar buvom pas gydytoja - pagal paziurejima i pacienta diagnoze: PANDEMINIS gripas. Bijau klysti, bet man ji nelabai panasi i dideli ligoni, siandien kas idomiausia - temperaturos sokinejimas (nuo 37.2 iki 38 ir atvirksciai),nuo temperaturos jokiu vaistu neduodam nes ji nera auksta, duodam tik antibijotikus nuo bronchito, nes gydytoja pasake, kad dabar reikia jau gydyti komplikacijas. Gal pas kuria nors is Jusu buvo panasi situacija? Zinodama, kad praktiskai per visa Lietuva jau kaip ir praejo sis baisus gripas ir liko tik musu pajurys, tai prasau Jusu mielos mamytes pagalbos savo ziniomis ir praktika, nes nezinau kaip elgtis dabar butu teisingiausia. Stengiuos islaikyti "blaivu" prota ir nepasiduoti visuotinei panikai, bet galvoj kirba negeros mintys, kad gal neteisingai elgiuosi... Laaaabai bijau baisiu pasekmiu...
Atsakyti
QUOTE(Kasandra @ 2009 12 04, 16:52)
Stengiuos islaikyti "blaivu" prota ir nepasiduoti visuotinei panikai, bet galvoj kirba negeros mintys, kad gal neteisingai elgiuosi... Laaaabai bijau baisiu pasekmiu...

Viską gerai darai. Būtų gerai, kad panelė pagulėtų lovoj kol turi temperatūros, net jei ir gerai jaučiasi. Temperatūra reikia mušti, kai daugiau negu 38,5 (žinoma, jei sunkiai pakelia - muškit ir žemesnę).
Atsakyti
Siandien susirgo ir maniske ( 1m 8 men.) nesuprantu ar cia tas kiauliu ar siaip. Nakti jau pradejo sloguoti, bet temperaturos nebuvo, visa diena laikesi apie 37,2, nurasiau slogai. Dabar pamatavau 38,2 verysad.gif Jauciu duosiu paracetamolio, kai bus 38,5, jei nekris teks iki ligonines vaziuoti
Atsakyti
aciu uz palaikyma 4u.gif as galvoju, gal koki gripexa ar panasu vaista dar jai duoti, nes dabar geriam tik hedelix ir klabax ( antibiotikas), kaip zinoma, kad vienos geriausiu pediatriu yra pacios mamytes ( cia mano asmenine nuomone smile.gif ) pasidalinkit patarimais "liaudiskais" ir ne tik kuom Jus gydot savo seimas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasandra @ 2009 12 04, 17:19)
aciu uz palaikyma  4u.gif  as galvoju, gal koki gripexa ar panasu vaista dar  jai duoti, nes dabar geriam tik hedelix ir klabax ( antibiotikas), kaip zinoma, kad vienos geriausiu pediatriu yra pacios mamytes ( cia mano asmenine nuomone smile.gif ) pasidalinkit patarimais "liaudiskais" ir ne tik kuom Jus gydot savo seimas.  4u.gif

Gripex'e yra to paties paracetamolio, kuris muša temperatūrą (ir svarbu nepamiršt, jei vėliau duosi paracetamolio, kad nepaduotum per didelės dozės), jei mergaitė neblogai jaučias gal nereikalingas. Hedelixas jums skystina gleives, antibiotikas naikina mikrobus - viskas kas reikalinga yra daroma. Nepamirškit gert kuo daugiau skysčių. Kai nebebus temperatūros galima pagarint ar pamirkyt kojas karštam vandeny (kiek gali iškentėt) su druska, jei dar kosės. Neišsigaskit jei ryt pakils aukštesnė temperatūra (maniškei taip buvo, tik trečią dieną pradėjo krist be vaistų nuo temperatūros). Manau, gyvenkit ramiai.
Atsakyti
sveikso mamos na ka ir mes i ligoniu gretas mano mazsis sianakt su temperatura sloga gerkle kosulys verysad.gif temperatura visa diena 37,5 o nakty buvo net 39 doh.gif siaubas kaip baisu man doh.gif doh.gif
Atsakyti
Sveiki,nezinau kas cia maniskiui darosi,bet jau nerimauju unsure.gif ppirmadieni prasidejo is niekur nieko uzkimimas.Po to kosulys,sloga,temperatura.Kadangi pirmadien idar buvom UK,tai nusiveziau i priemima,pasake kad duot arbatu ir paracetamolio doh.gif Grizus daviau Stodalio,Tonsilgono,paracetamolio,dejau bulviu ant kaklo,medaus su pienu,bet nuo jo isbere vaika doh.gif .Dabar grize i LT,bet tik tiek kad temp.nera,bet vis dar uzkimes,sloga,kosti,gerkle.Pirmadieni butinai reikes veztis pas daktare.Patarkit kokiu vaistuku jam nupirkti,ir kokiais naminiais budais gydyti,bijau kad neuzdelsciau su gydymu unsure.gif
Atsakyti