QUOTE(Arrivederici @ 2009 12 11, 22:06)

be zodziu....
o kiek laiko truko toki grozi pagamint?
ir kaip?????????
dėkui, kadangi auginu mažiuką "reikalų ministrą" kuris bėga ir nesustoja per dieną, tai gaminau nuo praeitos savaitės, nes neturiu laiko visai, šiaip prisėdus galima greitai, pernai tik mažesnę per pusdienį sukarpiau
mėginsiu paaiškint, jei kas nesuprasit, paklauskit, prasta aš aiškintoja ir foto su telefu, tai neryškios
baltą lapą perlenkiu pusiau, dar pusiau ir dar, tada susikarpau stačiakampiais, tokie didesni bus eglutės apačiai. stačiakampius po 4 sulenkiu pusiau išilgai, iš jų iškerpu štai tokius lapelius, jie turi gautis perlenkti
tada juos susiskirstau po 2, taip lengviau karpyt bus ir gražiau gausis. pirmais kartais prie įlenkimo nusibrėždavau pieštuku liniją per visą ilgį, dabar jau nebe. tada šiek tiek įstrižai įkarpau visą lapelį, kad gautųsi tokios plunksnos, bet karpau smulkiai, gražiau. čia tik pvz, tai stambiau

tada iš tokių 8 vienodo dydžio plunksnų padarau snaigę. pirmiau kaip kryžiuką suklijuoju 4, viduriuką užklijuoju maždaug 1 ar 20 ct monetos dydžio baltu apskritimuku, tada apverčiu ir kitas 4 plunksnas suklijuoju į tarpus ir vėl apskritimuką vidury, kad paslėptų suklijavimus. kad eglutė būtų gražesnė, kiekvienoj pusėj plunksnų spygliukai sušiaušti į viršų. va gaunasi tokia snaigutė. l. neryški, nes maža, jau čia nuo mano eglės viršaus.
tokias snaigutes pasidaru po kelias vienodas, pradžiai dariau 3 dideles, paskui 3 mažesnes, vis mažindama iškerpamus stačiakampius, tada ir plunksnos gaunasi mažesnės. susilipdau po kelias snaiges, leidžiu išdžiūt, per tą laiką karpau kitas. išdžiūvus, vidury ratuko padarau skylutė, yla ar žirklutėm ir užveriu ant strypo, šį kart naudojau plastikinę baliono lazdelę, ją tik nusmailinau. taip ir maustai snaiges, kol pasieki viršų. viršūnei susukau maža kokių 3 cm kūgutį, iš apačios užklijavau visia mažas plunksneles ir tada ant kūgučio šonų dar mažesnes tai vienur tai kitur ir užmoviau viršūnę.
nežinau ar aiškiai aš čia

pernai dariau ir snaigių tokių, garžu