Įkraunama...
Įkraunama...

Ką žinote apie skydliaukę?

Sveikos, jau patyrusios arba tik tokios busiancios mamytes. ir as prie jusu burio prisijundsiu, mat man jau 9 savaites! thumbup.gif
bet atsirado problema: daktare pasake, kad pas mane skydliauke per daug hormonu gamina. gal zinot, kokios gali buti to pasekmes, a?
truputi baiminuosi del mazylio cry.gif
aciu
Atsakyti
QUOTE(Indrulis @ 2005 11 03, 21:45)
Sveikos, jau patyrusios arba tik tokios busiancios mamytes. ir as prie jusu burio prisijundsiu, mat man jau 9 savaites!  thumbup.gif
bet atsirado problema: daktare pasake, kad pas mane skydliauke per daug hormonu gamina. gal zinot, kokios gali buti to pasekmes, a?
aciu

Siuo klausimu BUTINAI reikia pasitarti su endokrinologu. Nes tai labai atsiliepia vaikeliui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 03 lapkričio 2005 - 23:58
Mano draugei nustatė suaktyvėjusią skydliaukę ir pasakė, kad jei ir pastotų, neišnešiotų...
Kadangi tu jau nėščia, kelio atgal kaip ir nėra. Saugok save, pasikonsultuok su gydytojais, galgi viskas bus gerai... 4u.gif
Atsakyti
Labai nenusimink. Aš jau pusantrų metų kaip gydausi skydliaukės hiperfunkciją. Nuolatos tyriuosi hormonus TSH ir FT4. Gėriau Metizolį. Kai pastojau, gydytoja išrašė Prpycilo, nes jis mažiau toksiškas ir mažiau lelliukui kenkia.
Įmanoma išnešioti ir su suaktyvėjusia skydliauke, tik reikia nuolatos tikrinti hormonus ir reguliuoti vaistų dozę. Konsultuokis su savo endokrinologu.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Jeigu skydliauke pakitusi, bet dar gamina hormona, tai ne taip jau ir blogai. As pati turiu padidejusia, bet dar hormona gamina, tai man jokiu papildomu vaistu nestumo metu neskyre, nes kas keisciausia, nestumo metu pradejo geriau funkcionuoti. Kaip sake gydytoja apie 80 proc moteru pagereja skydliaukes veikla nestumo metu. taip kad nera ko be reikalo gasdintis... Del visa pikta nueik pas gydytoja ir pasisakyk kad laukiesi, jis nuspres ka daryti, svarbiausia nepulti i panika. Pabaigoje nestumo, del sutrikusios skydliaukes veiklos gali padideti kraujospudis, bet ir tai kontroliuojama... nieko baisaus jeigu turi gera MEDICININE prieziura thumbup.gif
Atsakyti
man nestumo metu skydliauke irgi dirbo kaip laikrodukas, nereikejo nieko papildomai gert, bet va po gimdymo niekaip neprisiruosiu nukeliaut pas endokrinologa blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrulis @ 2005 11 03, 20:45)
Sveikos, jau patyrusios arba tik tokios busiancios mamytes. ir as prie jusu burio prisijundsiu, mat man jau 9 savaites!  thumbup.gif
aciu

Aš turiu sutrikusią skydliaukės veiklą jau apie septynis aštuonis metus.Kasdien geriu L-thyroxin ir taip pat dabar,nėštumo metu.Panikuoti tikrai nėra dėl ko,daug svarbiau laiku apsilankyti pas gerą endokrinologą ir pasidaryti reikiamus tyrimus.
Man yra griežta kas mėnesinė kontrolė ir kas porą mėnesių darausi FT4 tyrimus.

Tiea ir tai,kad jeigu tai apleisi,gali sukelti problemų vaikeliui,netgi tokių kaip apsigimimai ir taip pat nieko gero tai neatneš tau pačiai,jei tik nekreipsi ir toliau į tai dėmesio.
Tad nusiramink,ir šuoliuok pas endokrinologą wink.gif
Atsakyti
as ir turiu problemu su skydliauke apie tris metus ir tikiu kad ji kenkia nestumui doh.gif girdejau kad nuo jos buna persileidimai arba apsigimimai....
as esu turejus du persileidimus todel visko gali but kad tai del jos g.gif
Atsakyti
Nėštumo metu skydliaukės veikla smarkiai suintensyvėja,arba sulėtėja,todėl būtina nuolat turėti gerą endokrinologo priežiūrą visą tą laiką ir o gimdymo.Nes reikalui esant(ypač nėštumo pabaigoje)gali būti didinama vaistų dozės.
Atsakyti
aš skydliauke turiu jau apie 10metų,dėl to ir turėjau 2persileidimus.Bet neščia buvau ir daug bedu turėjau,laabai sunkiai,bet išsaugojau neštuma,turim nuostabų sūneli.Tačiau žinau,kad del skydliaukės dažnai neišnešioja kūdikiu,todel reikia labai stebėti ir gyditi šią liga.Neštumo metu negalėjo jokiu skirti vaistų nuo šios ligos.Bet viskas bus gerai
Atsakyti
QUOTE(VILGRA @ 2006 03 02, 18:27)
aš skydliauke turiu jau apie 10metų,dėl to ir turėjau 2persileidimus.Bet neščia buvau ir daug bedu turėjau,laabai sunkiai,bet išsaugojau neštuma,turim nuostabų sūneli.Tačiau žinau,kad del skydliaukės dažnai neišnešioja kūdikiu,todel reikia labai stebėti ir gyditi šią liga.Neštumo metu negalėjo jokiu skirti vaistų nuo šios ligos.Bet viskas bus gerai

ziuriu ne as viena del skydliaukes tiek isgyvenau bet daba jau tikiu kad viskas bus gerai thumbup.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(VILGRA @ 2006 03 02, 18:27)
aš skydliauke turiu jau apie 10metų,dėl to ir turėjau 2persileidimus.Bet neščia buvau ir daug bedu turėjau,laabai sunkiai,bet išsaugojau neštuma,turim nuostabų sūneli.Tačiau žinau,kad del skydliaukės dažnai neišnešioja kūdikiu,todel reikia labai stebėti ir gyditi šią liga.Neštumo metu negalėjo jokiu skirti vaistų nuo šios ligos .Bet viskas bus gerai

Bet kaip tau negalėjo skirti vaistų nėštumo metu? Aš tai kasdien geriu thyroxiną ir jei negerčiau,būtų šakutės,ir tai,žada didint dozę,kad nebūtų komplikacijų.

O problemų iki pastojant ir aš turėjau.. Tik va,jūs merginos buvot pastojusios ir turėjot persileidimus,o man išvis pastoti daugiau nei tris metus nepavyko būtent dėl skydliaukės.Bet uffff... jau pilvelis nemažas užaugo ir aš skrajoju padebesiais ax.gif
Atsakyti