Įkraunama...
Įkraunama...

Įvaikintų/Globojamų vaikų miego problemos

myniau dabar dviratuka fitness3.gif ir prisiminiau savo teta/atsiprasau cia visai ne i tema/
jai virs 50,bet keistoko budo ji visa gyvenima.kiek prisimenu ji amzinai gydosi/nezinau kokias ligas lotuliukas.gif / vaistazolemis.Visos spinteles jomis uzkistos,tai va pamatytumet jus jos veideli,lyg is pieno plaukusi doh.gif Ir tokia strainute,grazute tongue.gif
mociute buvo siokia tokia zolininke.seniau visu mociutes tokios buvo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 04 vasario 2011 - 18:47
QUOTE(sri lanka @ 2011 02 04, 15:39)
as kol kas ir  nedarau nieko,bet nera viskas taip paprasta g.gif
tiesiog,kad ir kokiu laiku ja paguldyciau,ji niekaip negali nurimti.
man paciai buna kartais buna tokiu naktu,kai atrodo kad labai norisi miego,bet niekaip negaliu uzmigti...ir tai taip vargina.kazkokia nesamone-sukiesi ratu toje lovoje smile.gif
as pagalvojau ir apie tai,kad gal jai reikia maziau to miego,pradejau val.veliau guldyti,bet viskas kartojasi.Jai tiesiog reikia laiko "uzsimigdyti".Nezinau,na nebent jai reikia 6 val miego tongue.gif dar kas idomu,kad buna tokiu pietu miego,kai ji ismiega po tris valandas/ir net daugiau/,taip kokius 2-3 kartus per men..tarytum atsimiegodama uz visa ta laika blink.gif
galima ir nekreipti demesio,bet  kaip ir pirsto ciulpimas,kakojimas ar siusiojimas i kelnes,ar lova...juk nera toks "nekaltas" reikalas...nesiruosiu ir arklisku arbatos doziu girdyti lotuliukas.gif tiesiog neramu del vaiko.
bet dekui uz visus ir visu "pasiulymus".

nereikia vaikui prirašyti savo pačios nerimo. Reikia suprasti, kad tai visai atskiras individas, su atskirais poreikiais, ir su savo bioritmu. Reiškia kai trūksta miego- išsimiega. Vadinasi viskas tvarkoj, jokių problemų. Tai ir nereikia jų kurti dirbtinai. Jokiom dozėm vaikų nereikia girdyti jokiais preparatais veikiančiais CNS. Jei jau taip labai neramu, kad vaikas valandą biggrin.gif migdosi, ir anksti pribunda, tai pačiai tos arbatos gerti gal ir nepakenktų, o vaikui tai nieko nėra. Jis normalus, sveikas šešiametis vaikas, kaip didžioji dauguma.

Ir apskritai suaugusiųjų nerimas "dėl vaikų" dažniausia niekaip nesusiję su vaiku- tai tiesiog suaugusiojo asmeninės problemos ir tiek. Objektyvaus tame nieko nėra.
Papildyta:
QUOTE(sri lanka @ 2011 02 04, 19:44)
myniau dabar dviratuka fitness3.gif ir prisiminiau savo teta/atsiprasau cia visai ne i tema/
jai virs 50,bet keistoko budo ji visa gyvenima.kiek prisimenu ji amzinai gydosi/nezinau kokias ligas lotuliukas.gif / vaistazolemis.Visos spinteles jomis uzkistos,tai va pamatytumet jus jos veideli,lyg is pieno plaukusi doh.gif Ir tokia strainute,grazute tongue.gif
mociute buvo siokia tokia zolininke.seniau visu mociutes tokios buvo smile.gif

ir iš tiesų kaip tai susiję su tavo vaikais? Tai tavo teta, jos problemos, saugęs žmogus tegu su savim daro ką tik nori. Bet ta teta su tavim ,regis, daug bendrų bruožų turi
tongue.gif
Atsakyti
mes kiekvieną vakarą geriame įvairių žolių arbatas (negriame žolių, kurios aktyvina). Kas vakarą vis kitokią arbatą(tokia pati ir neišeitų: žoles maišau). Žolės nėra tai, kas labiausiai nervus (CNS ar kaip ten) veikia. Mums jokios žolės nepadeda, jei tėtis vėlai turi grįžti...laukiam ir tiek.
Mes nuo dienos įspūdžių irgi migdomės apie valandą. Skaitomos pasakos, (tėtis skaito, aš seku. jei yr noras lopšinę gauna), vėliau lieka vienu du. Taisyklė: negalima lipti iš lovos, atsikloti, garsiai kalbėti. Jie ten kuždasi apie dienos įvykius, kartais dičkis seka pasaką mažiui (įdomiai jungia visas pasakas, kurias atsimena). Per valandą-pusantros išsijungia. belieka tik užklostyti.
Atsakyti
o aš galvojau, kad aš viena čia tokia biggrin.gif pas mumi geriausiai miegasi tada, kai mamos lovoje arba kai mama mokosi. tada nėra veiksmo, užmiega viena puikiausiai, bet vat jeigu aš gretimoje lovoje doh.gif valanda ir ne kitaip. pietų nemiega (teisingiau miegoti nenori, nuolat barama darželyje, užtat į darželį eiti - katorga, bet ji pelėdžiukas, ryte norėtų miegoti ilgai.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2011 02 04, 20:39)
Žolės nėra tai, kas labiausiai nervus (CNS ar kaip ten) veikia. Mums jokios žolės nepadeda, jei tėtis vėlai turi grįžti...laukiam ir tiek.

Sunute,vat nereikia. Nieko neišmanau apie etno kultūrą, na bent jau ne tiek, kad galėčiau kitiems aiškinti kas ten yra taip, kas ne taip. Iš mėtų yra gaminamas eterinis aliejus. Tai ji yra ne šiaip nekalta žolė. Ir melisa,ir apynys, ir dobilas raudonas, ir jonažolė, bijūnas. Žolė ar organinis junginys, ar gavai kokį izomerinį junginį( kuris žolėj nesisintetina) veikia taip pat ir tą patį. Visi biocheminiai junginiai yra titikmuo kas yra randama ląstelėje. Raminanti arbata vaikui yra atitikmuo antidepresantų suaugusiam. Bet taip ir yra sakoma ne žolių arbata(šieno), o VAISTAŽOLIŲ.
Ir vaistažoėse, na vaistinių medžiagų yra ir kanapėse, aguonose, kolamedis, tabake, dėmėtoj maudoj, ricina, pelynas, rožės, vėdrynai, pakalnutės ir etc. ir visa tai yra žolės kurių parindu yra gaunami patys paveikiausi kaip vaistai, taip patys efektyviausi nuodai. grybuose, samanose pilna tų medžiagų.
Žolininku gali būti ne kas panorėjo, o tas kuris turi specifines žinias ir ne vien botanikoj. Eksperimentuojan su žolėm bandomuoju galima būti tik pačiam, o vaikus reikia palikti nuošalėj. Negalima trikdyti natūralių procesų, savireguliacijos mechanizmo griauti nereikia, nes tai atima galimybę prisitaikyti. Taip ir vystosi priklausomybė nuo pagalbos iš šalies, nes priklausomybė yra biocheminis reiškinys. Visada viskas prasideda nuo arbatėlės, o baigiasi neretai ir adatėlėm. Ir taip sakydama visai neturiu galvoje narkomanijos. Kitaip sakant nepasitraukia nuo neuro/psich durų, nes niekaip prie nieko negali prisitaikyti nervų sistema be pagalbos iš išorės.
Ir viskas tik todėl, kad mamai pasirodė jog vaikas turi norėti miegoti tada, kada jai pasirodė jog jis privalo to miego norėti.
Atsakyti
Alfija - bent jau vienuose globos namuose vaikai nuolat girdomi raminančia arbata. vajė kokios buvo isterijos, kai tos arbatos nutrūko. aš suprantu - adaptacijos laikotarpis, bet manau, kad kažkuria prasme buvo ir abstinencinis laikotarpis sad.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 02 04, 08:51)
Bet ta teta su tavim ,regis, daug bendrų bruožų turi
tongue.gif

Aha,stengiuosi kad sulaukus 50 bent kiek buciau panasi i ja irnesakyk.gif
Papildyta:
QUOTE(alfija @ 2011 02 04, 08:51)
nereikia vaikui prirašyti savo pačios nerimo. Reikia suprasti, kad tai visai atskiras
ir iš tiesų kaip tai susiję su tavo vaikais? Tai tavo teta, jos problemos, saugęs žmogus tegu su savim daro ką tik nori.

nesusije su mano vaikais...ir as net nesieju,jeigu ka :blink:klausiau apie vaika,o gavau sau patarimu,nu liuks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 05 vasario 2011 - 09:44
visi 3 mano vaikai uzmiega ne maziau nei per valanda, kartais reikia pusantros.zvengia, dainuoja, pasakoja istorijas ir niekaip negali nurimti. nu ka daryti, jeigu jie tokie aktyvus tampa 10 val. biggrin.gif siaip dizuagiuosi kad jie pilni gyvnimo ir energijos, aisku kartais pasinervuoju, kad ilgokai , suprantu butu liuks jei paguldai ir miega, bt taip nera...anksciau kai mokiausi, buvo daug daug itampos, net su laisvu valandu zutbut reikejo mokslams, bet dabar reaguoju ramiau...tiesiog jie bendrauja ir tiek. aisku, jei matai kad vaikas negali uzmigti del baimes ar vidinio nerimo, cia kas kita, reikia jam padeti ir neneurasyti siap sau, turi padeti, tai faktas. bet pries tai turi isitikitni kad tavo pagalba nepakenks
Atsakyti
as ir klausiau...noredama suzinoti kaip cia su kitais vaikais blush2.gif tuo labiau ,kad pati nesiruosiu gydyti rolleyes.gif
maniske neisdykauja,ji tiesiog guli tyliai val.ir krebzdenasi tenai pati,sese labai greitai uzmiega,tai ji viena "gulineja".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 05 vasario 2011 - 10:34
na sakykim mano globotinis, kai eina pietu miego (tie du darze), tai jis irgi guli apie valanda, maldele sukalba , pasaka sau papasakoja, kazka snibzda, nu as ir netrukdau smile.gif matyt jautrios nervu sistemos, reikia viska suvirskinti jam...aisku, kiek tiems vaikuciams teko istverti, kur cia nebus jautrios CNS. unsure.gif
Papildyta:
nu ir asiku indiviadualus vaiko jautrumas, gal kiek ir pasdidejes. bet cia jau asmenybes,buozai, kol kas mazai ka padarysi,o po to, aiku reikes ji mokinti ne taip jautriai i viska reaguoti, uzauginti storesne oda.jai pavyks aisku smile.gif musu tai jautruolis , ir toks tylus. jei ka- uzsiskleidzia ir tyli, turi iskapstyti ji is ten...nu mano dukra irgi jautri, jie panasus. o sunus (savo)turi dramblio oda, va pasiseke jam. o ir as pati labai jautri, todel visus jautruolius labai uzjauciu ir bandau padeti, kiek galiu
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 02 05, 10:15)
Alfija - bent jau vienuose globos namuose vaikai nuolat girdomi raminančia arbata. vajė kokios buvo isterijos, kai tos arbatos nutrūko. aš suprantu - adaptacijos laikotarpis, bet manau, kad kažkuria prasme buvo ir abstinencinis laikotarpis sad.gif

Aš va kievieną kartą skaitau tą- globos namuose duodavo ir siaubstu. Taip, kol organizmas neišmoko prisitaikyti, kol susireguliavo savi biocheminiai procesai tai ir buvo ta abstinencija.

Atsakyti
QUOTE(MamaMia @ 2011 02 05, 11:39)
na sakykim mano globotinis, kai eina pietu miego (tie du darze), tai jis irgi guli apie valanda, maldele sukalba , pasaka sau papasakoja, kazka snibzda, nu as ir netrukdau smile.gif matyt jautrios nervu sistemos, reikia viska suvirskinti jam...aisku, kiek tiems vaikuciams teko istverti, kur cia nebus jautrios CNS. unsure.gif
Papildyta:
nu ir asiku indiviadualus vaiko jautrumas, gal kiek ir pasdidejes. bet cia jau asmenybes,buozai, kol kas  mazai ka padarysi,o po to, aiku reikes ji mokinti ne taip jautriai i viska reaguoti, uzauginti storesne oda.jai pavyks aisku smile.gif musu tai jautruolis , ir toks tylus. jei ka- uzsiskleidzia ir tyli, turi iskapstyti ji is ten...nu mano dukra irgi jautri, jie panasus. o sunus (savo)turi dramblio oda, va pasiseke jam. o ir as pati labai jautri, todel visus jautruolius labai uzjauciu ir bandau padeti, kiek galiu

Šaunuolė. Ką bebūtų tekę mūsų vaikams gyvenime patirti jie vis viena turi su tuo išmokti susigyventi, išgyventi ir priimti tai. Jų patirtis- jų pačių dalis.
Dėl CNS ką aš tuo norėjau pasakyti. Kad tos arbatėlės ir žolelės veikia tai,kaip bet kuris kitas raminantis preparatas ne tik galvos smegenis, bet ir stuburo, ir galų gale veikia ir periferinę nervų sistemą.

biggrin.gif biggrin.gif dabar pagalvojau, kažin kad taip jums kuriai atsigulusiai į lovą ir knygą ten skaitančiai,ar su mylimuoju bendraujančiai apie praleistą dieną, kas arbatos atneštų ar tablečių- tipo miegokit jau. Gana.
Atsakyti