Įkraunama...
Įkraunama...

Juka

user posted image
Atsakyti
satanele 
post Vakar, 20:39
Turiu tokią pabaisą ir aš , nupjoviau , išleido iš apačios ir viršuje, bet liko nu negraži , schmoll.gif

Man buvo negraži, kai rėmė lubas, ilgos šakos buvo išsiklaipę. Nei jų suriši, nei paremsi. Vazoną ant šono verčia.
Dabar, kai nurėžiau, jaunos atžalos tokios vešlios, tiesios, vėl į viršų stiebiasi. Juka vėl "jauna" ir graži.
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2009 12 09, 22:48)
Man buvo negraži, kai rėmė lubas, ilgos šakos buvo išsiklaipę. Nei jų suriši, nei paremsi. Vazoną ant šono verčia.
Dabar, kai nurėžiau, jaunos atžalos tokios vešlios, tiesios, vėl į viršų stiebiasi. Juka vėl "jauna" ir graži.

O mano liko stovetią 1,5 metro ilgio stagaras su keliais lepeliais. Pavasari kazkoks kirminas, panasus i slieka buvo isimetes, tai per vasara balkone ji truputeli atsigavo, pradejo naujus lapelius leisti...
Atsakyti
4u.gif Sena tema 4u.gif

Ir aš auginu juką.
Gavau tokią truputį su apyplyšusiais lapais nuo apačios. verysad.gif
Tikiuosi paaugusi nusimes tie apatiniai lapai ir bus gražesnė. ax.gif
Atsakyti
[Tikrai atsigaus, jos gajos. Vasarą, jei turi galimybes, išnešk į lauką. Aš nuo gegužės iki rugsėjo laikau kieme, gauna pakankamai ir saulytės, tai taip sutvirtėja ir sustorėja šakos, kad rudenį atsinešu visai pasikeitusią, išgražėjusią. O tuos apatinius lapus tai aš kartais nuskinu ir nelaukdama kol jie pagels. Aišku, ne visus iš karto (po vieną) ir tik tuo atveju, jei tų lapų pakankamai daug.
Atsakyti
Mergaitės,kas tai galėtų būti,kai iš to storojo koto,kažkoks skystis išsiveržęs ir sustingęs,net keliose vietose???Iš lapų nieko ir nebeliko,išblyškę stovi,o vėliau ruduoja,nudžiūsta. verysad.gif Yra dar du stori kamienai,tai jie dar lyg ir laikosi, skleidžiasi lapeliai.Bet kažkodėl nujaučiu,kad mano juka visiškai numirs.Gal ką galėtumėte patarti???? unsure.gif
Atsakyti
Tai gal tas kamienas pūva. Gal perlaistei. Laistyti reikia nedaug. Maniškė auga dideliam vazone, tai aš kartą per mėnesį palaistau (gausiai) ir po to nelieju, kol žemė beveik išdžiūsta.
Gal tą pūvantį kotą pašalink, o likusius bandyk gelbėti. Jei tikrai daug laistei, tai bandyk dabar daryti atvirkščiai. Sulauk, kol žemė gerokai pradžius ir tik tada liek. Nebijok, drėgmės trūkumas jai tikrai nepakenks, jukos prisitaikę prie sausros.
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2009 12 17, 23:32)
Tai gal tas kamienas pūva. Gal perlaistei. Laistyti reikia nedaug. Maniškė auga dideliam vazone, tai aš kartą per mėnesį palaistau (gausiai) ir po to nelieju, kol žemė beveik išdžiūsta.
Gal tą pūvantį kotą pašalink, o likusius bandyk gelbėti. Jei tikrai daug laistei, tai bandyk dabar daryti atvirkščiai. Sulauk, kol žemė gerokai pradžius ir tik tada liek. Nebijok, drėgmės trūkumas jai tikrai nepakenks, jukos prisitaikę prie sausros.

Ačiū už pagalbą. smile.gif Tu buvai teisi-kotas pūva ir net du,jie minkštėja.Bet trečiasis,dar labai gražus ir auga.Tai dabar net nežinau,ką daryti,ar bandyti jį atskyrti ir persodinti atskirai,ar kaip pasielgti-juk metas dabar netinkamas???Gaila žiūrėti į gėlę,tokia gražuolė buvo,o beliko... verysad.gif Gal kas galit patarti?!!
Atsakyti
Man atrodo, jei jau du nupuvo, tai ateis eilė ir trečiam. Aš tavo vietoj, tikrai persodinčiau. Ištraukčiau iš žemės, apžiūrėčiau šaknis. Jei to trečiojo koto šaknys sveikos, puvinio nepaliestos, persodinčiau į kitą žemę. O gal jau ten viskas pradėję pūti. Tada nupjauk viršūnę (gali ir ilgesnę), merk į vandenį, po poros savaičių (vėliausiai po mėnesio) išleis šaknis. Tada sodink į žemę. Turėsi naują, sveiką juką.
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2009 12 20, 15:41)
Man atrodo, jei jau du nupuvo, tai ateis eilė ir trečiam. Aš tavo vietoj, tikrai persodinčiau. Ištraukčiau iš žemės, apžiūrėčiau šaknis. Jei to trečiojo koto šaknys sveikos, puvinio nepaliestos, persodinčiau į kitą žemę. O gal jau ten viskas pradėję pūti. Tada nupjauk viršūnę (gali ir ilgesnę), merk į vandenį, po poros savaičių (vėliausiai po mėnesio) išleis šaknis. Tada sodink į žemę. Turėsi naują, sveiką juką.

Labai,labai ačiū už pagalbą.Bandysiu taip ir daryti. smile.gif
Atsakyti
..kaip gerai, kad čia radau toki gera patarima bigsmile.gif
..mano Jukai tikiusoi bus nepervėlu.. Pasinaudot patarimu ir bandyt išauginti šakneles doh.gif
Atsakyti
Merginos kas galėjo atsitikti mano gelikei g.gif taip gražiai augo, bujojo kol viena dieną pradėjo vysti po lapą ir po to visa šaka nulinkdavo doh.gif nežinau ką dabar daryti ar tas šakeles nukirpti ar palikti g.gif
nuotrauka
Atsakyti