Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

QUOTE(mazzyla @ 2006 07 13, 23:46)
Mes pernai , kai Mantui buvo 1,9 amžiaus buvome, tačiau jis dar nelabai viskuo susidomėjęs buvo, jam vien tik ta didelė salė, erdvė, vanduo įspūdį darė.
Kiek atsimenu Vaiko raidos centre buvo skelbimas, su kontaktiniais telefonais, kadangi gyvenu  šalia galėsiu užsukti , tik liepa jie atastogauja. Tai jei nevėlu rugpjūčio pradžioje telefonai bus. bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Butu labai gerai, nes kaip tik rugpjuti planuojam vaziuot ilsetis prie juros ax.gif

O jus mieste atostogaujat? Galim kada pasivaiksciot 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Aš apie darželius ax.gif
Tokiem vaikiukam yra geriau su sveikiais vaikais, tik bėda ta, kad sveikųjų grupėse yra labai daug vaikų verysad.gif bet iš esmės sveiki vaikučiai labai globoja, saugo, prižiūri dauniukus, nes pačios aukletojos lenkia prie to, kad silpnesnis būtų visaip globojamas. Bet yra kita bėda su kuo dažniausiai dauniukų mamos susiduria - su vis dar netoleruojančia ir nemandagia visuomene - sveikųjų tėvais verysad.gif nes atsiranda vis tokių tėvų, kurie išreiškia savo neaiškų, nemotyvuotą nepasitenkinimą, ar užlipa ant nuoskaudų. Na tokių yra ir nieko nepadarysi. Kol mūsų supūvusi visuomenė nepasikeis, reiks dar pakovot.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
cia pasiteiravimui apie terapija 8-46-490740.dar siek tiek informacijos www.juru.muziejus.lt Del terapijos stebejimo taremes is anksto.Susiburem nemazas mamu burelis kurios augina vaikucius su negalia ir kurias domino delfinu terapija,susiskambinom ir mus prieme,parode filmuka kaip delfinai bemdrauja su vaikuciais,o veliau leido paziuret terapijos seansa,tik reikejo tyliai sedet kad neblaskytume delfinu ir vaikucio.
Atsakyti
QUOTE(Vilte28 @ 2006 07 14, 09:41)
cia pasiteiravimui apie terapija 8-46-490740.dar siek tiek informacijos  www.juru.muziejus.lt  Del terapijos stebejimo taremes is anksto.Susiburem nemazas mamu burelis kurios augina vaikucius su negalia ir kurias domino delfinu terapija,susiskambinom ir mus prieme,parode filmuka kaip delfinai bemdrauja su vaikuciais,o veliau leido paziuret terapijos seansa,tik reikejo tyliai sedet kad neblaskytume delfinu ir vaikucio.

Labai dekoju uz informacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokenytė @ 2006 07 12, 13:27)
Begalo jumis žaviuosi kad jūs mokat džiaugtis tuo ką turit,aš tikriausiai per dielė gopšuolė esu kad pastoviai nusiminus vaikštau,bet pagalvojus kodėl gi aš nenoriu perdaug  noriu tik būti tokia kaip ir visi ar tai gopšumas?

o as pasakyciau, kad tau labai truksta savanaudiskumo. Mum visiem reikia tureti daug savanaudiskumo, kad dar galetume skirti ir laiko sau, kad galetume pasirupinti ir savimi.
tu pagalvok i ka tu paversi savo gyvenima taip besielgdama? Ne tik savo, bet ir artimuju, o labiausiai vaiko! atrodo, kad labiausiai tau rupi visi kiti, o ne tavo vaikas, ne tu pati. Divo isakymas yra mylek savo artima kaip save pati, o tu jam nusizegi, nes pirma sakinio dalis yra mylek save!ziuredama i kitus tu zudai save. Zinok labai palengvetu, jei tu galu gale nusispjautum i visa pasauli ir gyventum savo gyvenima, o ne kitu, kad rpintumeisi savo vaiko raida, o ne kitu nuomone. juk nieko nepakeisi, tai slepdama, nes visi vistiek pastebes, anksciau ar veliau suzinos ir tada tu busi pasmerkta, bet ne del savo vaiko, o del saves. Ir tu pati renkiesi savo kelia. tu pati i visa tai vedi. Ir blogiausia, kad taip skaudini savo vaika.

QUOTE(kristutyte @ 2006 07 12, 19:23)
O aš norėčiau sužinoti, kuo daugiau apie kalbos lavinimą. Nes mano Justukui jau tuoj 3-eji, o kalba labai labai mažai  verysad.gif . Atrodo, ir bendraujam daug su juo, ir pasakėles skaitom, ir brolis eilėraščius deklamuoja... o jis taria tik minimumą žodelių  verysad.gif . Žinau, kad panikuoti nėra reikalo. Iš tikrųjų tai ir nepanikuoju smile.gif. Tik gal kuri nors skaitė kur nors ką nors įdomaus biggrin.gif.

Ir dar. Ką planuojat apie darželius? Mano Justas jau gerą pusmetį lanko spec.darželį. Bet aš iki šiol mėtausi ir abejoju savo sprendimu. Iš vienos pusės, atrodo, mažesnės grupės tai įvairių užsiėmimų metu daugiau dėmesio tenka kiekvienam vaikui. Iš kitos pusės, jeigu vaikas būtų gabesnių vaikų grupėje, tai gal savaime imtų lygiuotis į juos  g.gif . Bet ir vėl... Ar auklėtojos mylės mano vaiką??? Žodžiu, šimtas klausimų ir abejonių...

del kalbos, tai visu pirma yra ta manksta su visokiom priemonem tik nezinau iki kokio amziaus ji veiksminga... Paskui eina zaidimai, pabandysiu paieskot ko nors...
O del darzelio, kadangi man reikes mokytis, tai augustas jo paragaus nuo 1.5 metuku, o iki to laiko reikes aukles... bet kol toks maziukas tai visa kitaip...

QUOTE(Vilte28 @ 2006 07 13, 13:21)

Labas. is ties esat patys vyriausi. tai klausinesim mes visko jusu..

kaip kitiem sekasi ka veikiat kai atveso?

beje parsiveziau is mamos tokia knyga su visokiausiais pratimais tai kada atskanuosiu ir imesiu.
Atsakyti
Ka tik radau, gal ka gero rasit cia
Atsakyti
QUOTE(ad23 @ 2006 07 15, 12:06)

Labai aciu.Radau tikrai geru patarimu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ad23 @ 2006 07 15, 11:06)

Labutis, ad23, labai neblogas puslapelis 4u.gif

O mes pirma karta su mazyle iskylavom prie ezero ir viena nakti nakvojome palapinese. Gretutei labai patiko biggrin.gif miegojo puikiai, o ir apetitu nesiskunde thumbup.gif
Sakem kai pauges, galesim daugiau pakeliauti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Kaip jums sekasi butuka pirkti?
Mes pradejom remonta, tai pasitaikius progai dumiam is namu ax.gif
Atsakyti
Sveikutės.
Pasiskusiu, jog mano blogasis laikotarpis nesibaigia verysad.gif , mama sužinojo, jog serga cukralige, vakar palaidojau, tetą ir kai sugrįžau, vakare pipirui vėl pakilo temperatūra, numušiau.
Šiandien ryte vis tikrinu, atrodo nieko, po to staiga pradėjo mėlynuoti visas kūnelis kažkokiomis dėmėmis, pakilo temp. 38,5, išsikviečiau greitąją ir pasirodo angina turim, o pamėlynavo nuo staigaus temperatūros kylimo. Išrašėm antibijotikų.
Dabar vėl pakilo verysad.gif , numušiau, tai miega su tėtčiu abu užpakalius suglaudę.
Atsakyti
QUOTE(mazzyla @ 2006 07 16, 18:50)
Sveikutės.
  Pasiskusiu, jog mano blogasis laikotarpis nesibaigia verysad.gif , mama sužinojo, jog serga cukralige, vakar palaidojau, tetą ir kai sugrįžau, vakare pipirui vėl pakilo temperatūra, numušiau.
Šiandien ryte vis tikrinu, atrodo nieko, po to staiga pradėjo mėlynuoti visas kūnelis kažkokiomis dėmėmis, pakilo temp. 38,5, išsikviečiau greitąją ir pasirodo angina turim, o pamėlynavo nuo staigaus temperatūros kylimo. Išrašėm antibijotikų.
  Dabar vėl pakilo verysad.gif , numušiau, tai miega su tėtčiu abu užpakalius suglaudę.

labai uzjauciu , angina nemaloni liga, mano vyresnioji anksciau labai sirgdavo... Zinau kaip sunku, kai temperatura auksta ir nezinai ka daryti verysad.gif
As dedavau ant blauzdu saltame vandenyje suvilgytus ranksluoscius, kad karstis mazetu...
Laikykis, mazzyla 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas

QUOTE(saulesmamyte @ 2006 07 15, 16:21)
Labai aciu.Radau tikrai geru patarimu thumbup.gif

Ner uz ka!

QUOTE(Butybė @ 2006 07 16, 15:35)
Labutis, ad23, labai neblogas puslapelis  4u.gif

O mes pirma karta su mazyle iskylavom prie ezero ir viena nakti nakvojome palapinese. Gretutei labai patiko  biggrin.gif miegojo puikiai, o ir apetitu nesiskunde  thumbup.gif
Sakem kai pauges, galesim daugiau pakeliauti  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Kaip jums sekasi butuka pirkti?
Mes pradejom remonta, tai pasitaikius progai dumiam is namu  ax.gif

Kaip faina, as irgi labai noriu tokiu nuotykiu, abu su vyru svajojam, kad kai isigysim masiniuka pirksim palapine ir turistausim, bet tai turbut bus tik kita vasara.
Buta sekasi visai neblogai pirkti. Kaip tik siandien nesa visus dokumentus del lengvatines paskolos. Labai laukiam, kada bus viskas baigta. O as kaip mazas vaikas uzsisvajoju ir dziaugiuosi...
Na ir mum ateis laikas, kai remontuosimes.... tongue.gif

QUOTE(mazzyla @ 2006 07 16, 18:50)
Sveikutės.

oi lailykis. gal galim kuo padet?Gal reikia pediatres konsultacijos, viena nebloga paziustu ir savas zmogus.
Isivaizduoju kaip sunku, man net plaukai siausias pagalvojus apie tokius isgyvenimus.
Na ka likimas mus pasirinko pats, tad mums belieka su juo kautis ir irodyt ko esam verti. Laikykis.

Cia va visiem "Tekancios seiles salele"
user posted image
Atsakyti
ad23, labai fainas jūsų vaikutis. toks laimingas atrodo. o tai juk svarbiausia, ar ne?
žinai, viena tolima vyro giminaitė turi tokio pat likimo dukrą, tik ji jau didelė - gal 17-os. bet jos specifiniai bruožai ypač ryškūs. tačiau ji moka ir telefonu atsiliepti, ir su žmonėmis pakalbėti. ir į mokyklą ėjo kartu su jaunesne sese. mokykloje jos neskriaudė, visi globojo. o tai - vaikui tik į naudą. aišku, nieko ji užaugusi negalės dirbti, bet patirtis ją padarė kitokia ax.gif
Puikiai žinau tą širdies skausmą, kai sužinai, kad tavo vaikas - kitoks. pati tai išgyvenau: mūsų sūnus turi įgimtų stuburo problemų, kitų problemų su kaulais. kol kas neoperuojam, tikimės, kad ir neprireiks. Jis jau didelis - 11 metų, pats viską supranta. šiaip protingas, geras, gerai moksoi. bet širdį tai vistiek skauda sad.gif sad.gif ir tas nuolatinis klausimas - kodėl?
Atsakyti