Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusijos apie pašalpas

vakar per lNK rodos buvo gera laidą apie tai.

Kur buvo pasakyta kad sumokėjus sodrai mokesčius, o ji tos mokesčius priėmusi, jau įsipareigoja jums mokėti pašalpą(na kažka tokio)
Atsakyti
Tiesa sakant manau visi zino, kad vogti, zudyti yra blogai.. bet as cia irgi matau istatymo spraga.. Nes kai as isejau i vaiko prieziura, reikejo 6 menesius gyvenime pradirbti, o 2 metus mokama pasalpa skaiciavo uz paskutinius atrodo 3 menesius.. visi tuo ir pasinaudojo.. Manau kad kalte cia to zmogaus kuris sugalvojo toki istatyma, ir pasirase. O sugalvojo ne siaip sau.. kazkam tai buvo palanku ir reikalinga.. o dabar visi kas "turejo praslysti" - valdzios tetos, anukes ir t.t. -praslydo, ir dabar galima jau naikinti istatyma ir dar tegu visi sumoka ismoketus pinigus. Kodel kai as imu biuleteni, sodra man ji apmoka, o po savaites neskambina ir sako: ne, grazink pinigus, man atrodo tu nesirgai... Arba pvz jei man pakeltu atlyginima dvigubai, ir as staiga susirgciau kiauliu gripu.. tada irgi sodrai kiltu itarimas kad as matai ne laiku susirgau, ir cia jau grobstymas vadinasi...sukciavimas stambiu mastu..
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 12 16, 15:45)
įstatymo spragos nėra. yra sankcijos, ir jos taikomos. nebent jūs ir tiesioginio draudimo žudyti nebuvimą suvokiate kaip "spragą" ir leidimą žudyti. o nuorodos kartotos ne kartą ir ne du. jei nepastebite - ką gi, tai ne jūsų žodžiais, ne mano bėda, tai bėda jūsų.

būtent. nes dėl vagių kenčia nekaltieji. o vagys kartais net turi sarmatos su visais triukšmauti 'man mažina, valdžia šiokia tokia ir anokia, spragos!'

palyginimas su zudimu tai ziauriai nevykes

o sankcijos,kurios tik dabar pradetos taikyti, gal ir butu teisingos ir geros, jei viskas cia nebutu taip painu, butu lengva irodyt
ir pakliuva tos,kurios nekaltos., bet nei taip,nei taip neiseina irodyt ir turi tasytis, gaisti laika, negauti pasalpos ir pan.,
Atsakyti
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2009 12 16, 16:03)
Arba pvz jei man pakeltu atlyginima dvigubai, ir as staiga susirgciau kiauliu gripu.. tada irgi sodrai kiltu itarimas kad as matai ne laiku susirgau, ir cia jau grobstymas vadinasi...sukciavimas stambiu mastu..

matai, jeigu tu susirgtum, pašalpą skaičiuotų nuo trečio ketvirčio iki ligos, tarkim susergi gruodi, tai skaičiuoja už 04,05 ir 06 mėnesius mirksiukas.gif taip kad būtų menkas biznis, nebent galima jau dabar "ruoštis" kokiam ožkų gripui kitą sezoną lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(zuikispuikis @ 2009 12 16, 16:04)

o sankcijos,kurios tik dabar pradetos taikyti, gal ir butu teisingos ir geros, jei viskas cia nebutu taip painu, butu lengva irodyt
ir pakliuva tos,kurios nekaltos., bet nei taip,nei taip neiseina irodyt ir turi tasytis, gaisti laika, negauti pasalpos ir pan.,

visiškai sutinku, jog nuo to labiausiai nukenčia sąžiningos mamos, kurios yra tampomos per apklausas ir teismus drinks_cheers.gif

bet, pasikėlusių algas man nei kiek negaila schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alina: 16 gruodžio 2009 - 16:42
QUOTE(Fruzina @ 2009 12 16, 14:56)
L'EAU, jūs neatsakote į paprastą mano klausimą-koks įstatymas draudžia pakelti algą besilaukiančiai moteriai? Paprastas klausimas, jūsų valia neatsakyti.

atsakiau ir net ne kartą. jūsų valia jo 'nepastebėti'.
QUOTE(zuikispuikis @ 2009 12 16, 16:04)

palyginimas su žudymų vykęs, nes reglamentavimas identiškas. juk žudyti nedraudžiama aišku ne visiems tai (norėti) suprasti.
QUOTE(alina @ 2009 12 16, 16:41)
visiškai sutinku, jog nuo to labiausiai nukenčia sąžiningos mamos, kurios yra tampomos per apklausas ir teismus  drinks_cheers.gif

taip, tiesa. o vagys dažnai įsistato kiaulės akis ir dejuoja 'kaip tai galima', nors būtent dėl jų ir kenčia sąžiningosios.
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2009 12 16, 15:34)
Ne Sodros, o tų pačių mokesčių mokėtojų ir pašalpų-pensijų gavėjų..Nes kuo daugiau kažkas išvogs, tuo mažiau liks sąžiningiems smile.gif

Taigi pažvelkim giliau, kad jau taip sakote. Visi prikibo prie mamų, nors suprantu, kad gal ir negerai jos padarė. Tačiau kaip bebūtų jos tik pasikėlė algą, bet ir dirbo iki to neštumo , ir mokesčius ne vienus metus mokėjo, ir paskui vėl grįž po tų dviejų metų ir vėl dirbs ir mokės. Tačiau niekas nekalba apie tas šeimas, kurios dabar gauna vokelyje, kokios joms bausmės, gal ir yra bet aš negirdėjau. Pagavo, nubaudė vienkartine bauda ir viskas. Tokios šeimos tampa soc. remtinom ir tada ima iš tų visų mok. mokėtojų įvairiom formom, vaikų nemokamu maitinimu, soc. pašalpa, darželis per pusę, būreliai puse kainos, šildymas , maisto paketai, kanc. prekėms. Ar girdėjote, kad pagavus sakykim tėtį imant vokelį kokiems dviems metams nuimtų visas pašalpas šeimai. Aš negirdėjau. Pilna šeimų, ypač kaimuose, kur uždarbiauja nelegaliai, pas ūkininkus, mašinas remontuoja (pajamos didelės patikėkit), statybininkai, remontuoja butus. Mokesčių tai nemoka nei lito, ir netgi visą gyvenimą taip, bet visą gyvenimą ima pašalpas, vaiko pinigus ir t.t. Negirdėjot dabar tokio dalyko, kad patys žmonės yra suinteresuoti gauti vokelį, ir visai nepyksta ant darbdavio, kadangi ir algą normalią gauna ir dar soc. pašalpų aibė priklauso. Šitų niekas nebaudžia, po teismus netampo. Kai palygini tokius dalykus, tos pasikėlę tik dviems metams algas mamos menkos nusikaltėlės, prieš tokius, kurie naudojasi metų metus mūsų mokesčių mokėtojų pinigais.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 12 17, 10:03)

Bet koks mokesciu slepimas yra nusikaltimas. Paskutiniais metais jau beveik nebebuvo imoniu,kurios vien MMA "rode",taciau... Neskubekime smerkti tu zmoniu,kuriems darbdavys ta 1MMA,arba net 0,5MMA "rodo".Dabar darbuotojui pasirinkimas menkas:nenori tokiomis salygomis dirbti-nedirbk.
Zinoma,kad ir darbuotojui,gyvenanciam sia diena to minimumo rodymas apsimoka,nes dar ir papildomu pajamu i seima "ateina"(Jus apie jas minejote). Tai va,jeigu keturiu asmenu seima(du suauge or du vaikai:darzelinukas ir mokyklinukas),kuriu dviems suaugusiems dirbantiems nariams yra mokami (oficialiai) po 1 MMA,jie menesio begyje,sildymo sezono metu) tikrai +(-) 400 Lt papildomu pajamu gauna(sildymo kompensacijos,50 proc.darzelio kainos,nemokamas maitinimas mokykloje,maisto paketai).Taigi,apytiksliai paskaiciavus,tokia seima valstybei per metus dar 3600 LTL grynu islaidu iseina.
Tikrai neginu tokio dalyko,bet ar ne pati valdzia su savo didinama mokesciu nasta nevercia gyventoju ir verslo sektoriaus taip elgtis? Pati skurdina,kad remtu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 12 17, 06:21)
Taigi pažvelkim giliau, kad jau taip sakote. Visi prikibo prie mamų, nors suprantu, kad gal ir negerai jos padarė. Tačiau kaip bebūtų jos tik pasikėlė algą, bet ir dirbo iki to neštumo , ir mokesčius ne vienus metus mokėjo, ir paskui vėl grįž po tų dviejų metų ir vėl dirbs ir mokės. Tačiau niekas nekalba apie tas šeimas, kurios dabar gauna vokelyje, kokios joms bausmės, gal ir yra bet aš negirdėjau

Visų pirma, ne visi atvejai tokie, kad dirbo normaliai ir tik šiek tiek pasikėlė prieš nėštumą..Dauguma atvejų, kurie dabar nagrinėjami yra iš serijos "virš naglumo", su fiktyviai įsidarbinimais papildomai pas gimines ir pan.., tik popierinėm algom ir t.t..

Ir vis tiek nesuprantu tos lietuviškos logikos..Nagrinėjam konkretų atvejį apie neteisėtas machinacijas siekant apvogt Sodrą, tai prie ko čia visi kiti dalykai-asocialai, seimūnai ir visi kiti sukčiai..Aišku pasaulyje pilna vagių ir kitų nusikaltėlių, ir ne tik Lietuvoj..Bet ar čia apie tai tema-ne globaliai ar filosofiškai šįkart nagrinėjam, o apie konkrečias vagystes iš Sodros, tai gal ir nepradėkim nuo to kaip Judas Jėzų išdavė doh.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif Taciau,jei sodinti,tai sodinti visus mirksiukas.gif Mokesciu slepimas-nusikaltimas. Kiek i biudzeta neteisetai ismoketu,neprimoketu pinigeliu ir dar baudu bei delspinigiu surinktume bigsmile.gif Krize moment baigtusi mirksiukas.gif
Atsakyti
mano galva cia is vis absurdas,net ir tuo atveju,kai mamos prisidure sau atlyginima
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2009 12 17, 11:28)
mano galva cia is vis absurdas,net ir tuo atveju,kai mamos prisidure sau atlyginima

Tai kompensuokit joms praradimą. Sumokėkit kas mėnesį papildomai porą tūkstančių. Tuomet tikrai bus aišku, kad jūs turite tvirtą poziciją..
Atsakyti
Juokinga skaityt žurnaluose apie panelių Jackaičių, bitučių ir panašių pavirkavimus-prisidirbai, tai bent tylėk kaip pelė po šluota, o čia sklaidosi, reiškiasi..Gėda..

Na tik nepavydekit,dar ne pabaiga ir nesprinkit is pykcio blush2.gif ,nera ko tylet,nes niekas neprisidirbo lotuliukas.gif Laukite tesinio mirksiukas.gif
Atsakyti