Įkraunama...
Įkraunama...

Kanarėlės: raudonosios, geltonosios ir kitokios :)

QUOTE(*bitele* @ 2010 02 20, 09:30)
Šalta,
Jei 14 d. tai jau nebeilgai liko laukti. Taip gaila mano paukštytės : tupi pasišiaušus, kuodukas nupliko, palesti išskrenda tki anksti ryte  doh.gif .  O kaip patikrinti ar apvaisnti kiaušinėliai? Gal be reikalo jinai ten tupi?

4u.gif Sveikos,pradedu nuo paskutinio laiškelio
Patikrint kiaušinukus labai lengva,- tereikia juos atsargiai sudėti į indelį su šiltu,drungnu vandeniu smile.gif Jei ten yra gyvastis,-kiaušiniai sujuda.Tiesiog jie linguoja į šalis..Aš taip tikrinau visus 4 kiaušinėlius blush2.gif Ir sekančią dieną išsirito 4 kanariukai bigsmile.gif Tiesa,vienas neišgyveno schmoll.gif Bet ne dėl''' pasiplaukiojimo'''.Dar galima prieš lempą,ar ryškią šviesą patikrint...Bet man tie visi kiaušiniai atrodė vienodi doh.gif ...Ir nieko keisto,nes jie visi buvo pilni blush2.gif ir gyvi.O prieš lempą reikia imt tikrint po 2 kiaušinukus...Kai tuščias,--bus skaidrus,toks permatomas..O apvaisintas,-tiesiog matosi,kad kazkas yra,tamsesnis tūris viduje mirksiukas.gif
Dar rašo,kad būtina sudrėkint kiaušinėlius--kad ''vištukams'''būtų lengviau prasikalt pro lukštą tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(kicius_be_batu @ 2010 02 17, 22:11)
Oho ohmy.gif o seniai taip? Gal pas alergologą vertėtų nueit?  unsure.gif

Vertėtų,bet tai ne mano kišenei doh.gif Ir be to,zinau,kad esu alergiška labai daug kam...Visiems kailiniams gyvūnėliams,išskyrus šinšiliukus ax.gif Šunims,katėms ,kiek zinau ,esu alegiška 2 metai g.gif Žiedadulkėms ir medaus produktams...Ir vis visko daugėja,todėl nešiojuos su savim vaistus...
Papildyta:
QUOTE(.lea. @ 2010 02 18, 01:46)
na taip, iš tikrūjų, kam tas grožis, jei negali į jį žiūrėti...

Liūdna,bet tai tiesa...Dabar aš tik trumpam uzeinu į paukštelių kambarį verysad.gif įpilt lesalo,paduot zalumynų,virto kiaušinio ir t.t.
..Kai valau narvelius,ir kambarį po to...Sutvarkius viską skubu po dušu..Ir jeigu jaučiu,kad uzgula,smaugia gerklę---greitai geriu vaistus...Dar svajoju,kad sulauksiu šiltų orų,yra įstiklintas balkonas...Bet po vasaros vėl bus ruduo....
Taip nesinori atsisakyt visų gyvų sutvėrimų... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(giekab @ 2010 02 18, 12:19)
Kaip gerai, kad aš niekam nealergiška, galiu viską laikyt  4u.gif Nors... kol ateitis neaiški, irgi negali visko ko norisi laikyt  blush2.gif Jei išvažiuosiu į užsienį nebus kaip, bus svarbesnių dalykų nei gyvūnai, o ir ten, jei laikyt, turbūt būtų daug sudėtingiau nei LT  g.gif Ir šiaip tokiems augintiniams reikia turėt pastovų gyvenimą, negali gi visur keliaut su jais...  verysad.gif
Kanarėlių laikymą teks atidėt tolimai ateičiai...  sad.gif

Uzsieny labai sudėtinga laikyt gyvūną...Kai ieškaisi nuomotis kambario,pirmas klausimas būna ar yra mazų vaikų ir gyvūnų? blink.gif Gyvūnus laiko tie,kurie turi,nuomuojasi visą namą,butą...Na aš tik apie Londoną zinau blush2.gif Bet gyvūnų ten laiko tikrai mazai,nes yra griezti reikalavimai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Arven @ 2010 02 18, 21:35)
Alergija gali buti praktiskai nuo bet ko. O nuo naminiu gyvunu (kaciu, sunu, pauksciu) buna ypac daznai, nes ju kailis, plunksnos, pleiskanos turi daug mums svetimu baltymu, kurie ir tampa alergenais.
Papildyta:
Na, nezinau ar cia mandagu taip sakyt... Bet jei Jus is Vilniaus ir vis delto nuspresite pauksteliu atsisakyti, galbut priglausciau negimininga porele. Siuo metu kaip tik vyksta parengiamieji darbai pries pauksteliu isigijima pas mane.

Mano kanarėlės Marijampolėje ax.gif
Papildyta:
QUOTE(giekab @ 2010 02 19, 13:04)
Laukine kate
o jei sakykim sumažintut iki vienos porelės, gal alergija sumažėtų (nes kaip supratau dabar auginate daugiau, vadinasi ir alergenų daugiau, jei būtų tik dvi, gal ir reakcija į jas būtų silpnesnė - pakenčiama...) unsure.gif

Dabar jaunikliai keičia plunksnas doh.gif Tai į kambarį įeinu kuo nors uzsidengus nosį doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Šalta @ 2010 02 20, 00:36)
reiketu skaiciuoti ne nuo tos dienos kaip padeda kiausinuka o nuo tos dienos kaip pradeda nuolat šildyti kiaušinius tai 14 d turetu buti. Reiktu patikrinti kiaušiniai ar apvaisinti.
Papildyta:

gaila... gal qiekab teisi, gal taip stipriai neelergizuotu viena porele?

Net nezinau g.gif Bet net ir mano mamai,grauzia nuo jų akis,ašaroja...Kazkaip gaila jeigu reikės visų atsisakyt...Pas mus problema,kad daug kambarių,ir visi jie nedideli unsure.gif Jeigu būtų didesnė patalpa,gal taip stipriai nesijaustų,kol tie alergenai neiššaukia rimtų priepuolių unsure.gif
Virtuvėj laikyt nelabai sveika,ir šalta pas mus joje...Na vienu žodziu---galvoju ką daryt g.gif O dabar daznai vėdinu,reikia daznai valyt narvelius,dulkes,visą kambarį....Gal sulauksiu orų atšilimo mirksiukas.gif Tada kanarėlės keliaus į įstiklintą balkoną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine kate @ 2010 02 20, 10:35)
Net nezinau g.gif Bet net ir mano mamai,grauzia nuo jų akis,ašaroja...

jei rastai atliekamu pinigeliu,pabandyti i orlaide ideti nedidely vintiliatoriu kuris istrauktu ora i lauka, tai stipriau maisytusi oras kambaryje, istrauktu gal didziaja daly dulkiu puku g.gif
vasara butu gerai balkonas, bet neiseitis, nes vistiek ateis saltasis sezonas ir teks vargti.
Papildyta:
QUOTE(*bitele* @ 2010 02 20, 08:30)
Šalta,
Jei 14 d. tai jau nebeilgai liko laukti. Taip gaila mano paukštytės : tupi pasišiaušus, kuodukas nupliko, palesti išskrenda tki anksti ryte  doh.gif .  O kaip patikrinti ar apvaisnti kiaušinėliai? Gal be reikalo jinai ten tupi?

as tikrinu prie lempos, apvaisintas kiausinis buna toks"pilnas" kaip pasvieti lempa tai jis visas vidui užpildytas. o tuscias buna permatomas, matosi tik vidui kad trynys plaukioja.
Laukines kates varianto nebandziau.
Atsakyti
Na va, mano namuose jau atsirado visi irengimai, maisteliai ir papildai reikalingi kanariukams. biggrin.gif Planavom narva patys daryt (60X40X60), bet kai paskaiciavom tai gavos pigiau turguj nusipirkt (55x35x75). Na, gal kiek maziau atitinkantis kanariuku reikalavimus, bet gerokai pigiau gavos ir darymui laiko nereikejo svaistyt.
Dabar truksta tik mazuju gyventoju. bigsmile.gif Gal kas turite prieauglio ar pazistate gerus pardavejus Vilniuje?

Dabar nusipirkau kazkoki Vitapol maisteli, kuri man kaip gera pasiule. Itariu, kad ir geresniu buna. Gal galit ka pasiulyt?
Atsakyti
na apie kiaušinių tikrinimą vandenyje girdėjau neigiamų dalykų, atseit tame vandenyje kiaušinis praranda apsauginę plėvelę, ir kai jos nėra bakterijos pakliuvę pro lukštą gali pakenkt paukšteliui.
o kad kiaušinukai sudrėktų galima tiesiog leist patelei išsimaudyt
Atsakyti
QUOTE(.lea. @ 2010 02 21, 18:25)
na apie kiaušinių tikrinimą vandenyje girdėjau neigiamų dalykų, atseit tame vandenyje kiaušinis praranda apsauginę plėvelę, ir kai jos nėra bakterijos pakliuvę pro lukštą gali pakenkt paukšteliui.
o kad kiaušinukai sudrėktų galima tiesiog leist patelei išsimaudyt

Aš vandens testą bandziau tik kartą,gal prie šviesos tikrint yra saugiau...O mano patelė niekaip nenorėjo maudytis,per visą perėjimą ir jam pasibaigus biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū, mergytės, už patarimus. thumbup.gif Šiandien vakare patikrinsiu kiaušinėlius ir tikiuosi mano Pankėzai (čia šeimoj taip patelę vadinam) pavyks ištupėti pirmuosius vaikelius soske.gif
Atsakyti
Štai mano namuose ir apsigyveno kanariukas. Dabar ieškau jam mergytės. Gal kas turi parduot "atliekamą" maždaug vienerių metų patelę Vilniuje?
Atsakyti
QUOTE(*bitele* @ 2010 02 22, 13:05)
Ačiū, mergytės, už patarimus.  thumbup.gif Šiandien vakare patikrinsiu kiaušinėlius ir  tikiuosi mano Pankėzai (čia šeimoj taip patelę vadinam) pavyks ištupėti pirmuosius vaikelius  soske.gif

ar issirito pauksteliai?
Atsakyti
Sveikos

o kaip sužinoti kada paukšteliai nori smileysex.gif
Atsakyti
kai nori, tai ir daro tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(giekab @ 2010 02 18, 11:19)
Kaip gerai, kad aš niekam nealergiška, galiu viską laikyt  4u.gif Nors... kol ateitis neaiški, irgi negali visko ko norisi laikyt  blush2.gif Jei išvažiuosiu į užsienį nebus kaip, bus svarbesnių dalykų nei gyvūnai, o ir ten, jei laikyt, turbūt būtų daug sudėtingiau nei LT  g.gif Ir šiaip tokiems augintiniams reikia turėt pastovų gyvenimą, negali gi visur keliaut su jais...  verysad.gif
Kanarėlių laikymą teks atidėt tolimai ateičiai...  sad.gif

Sveikos 4u.gif

Zinai esi teisi siuo klausimu. Vaikyste laikiau paukstelius.Ir visad apie ji svajojau cia Londone.Po 7metu gyvenimo nuomuojamuose butuose ir kambariuose( teko 7k.kraustytis doh.gif net ) isigijom savo nama ir po visu remontu nusipirkom savo giesmininka kanariuka biggrin.gif ,kurio vardas Pi biggrin.gif ( taip sunelis ji pavadino)tai dziaugiuosi pagaliau juo bigsmile.gif ,.Linksmuokis papuole-daug ciulba labai.O jei garsiau kalbi,tai jis visada perekti nori su savo giesmelem smile.gif
Nedidinsim seimynos schmoll.gif .Bijau kad nustos ciulbeti,jei gaus drauge rolleyes.gif
Atsakyti
Šaltai
Na ką verysad.gif paukštelių nesulaukėm, kaip ir sakė laukine kate atsėdėjo patelė 14 d. išlipo iš lizdelio ir nebeįlipo daugiau, ir dar kažkuris kiaušinukus prakapojo. doh.gif
Tiesa iš trijų kiaušinukų du buvo sudžiuvę, o vienas g.gif lyg ir kažkoks kitoks, net nesupratau gerai.

Bet kokiu atveju lizdelis tuščias, o meilės žaidimai toliau vyksta rolleyes.gif

gaukse,
žinai ne mažiau maniškis gieda nors ir turi draugę. Užtai neliūdna jiems - visą dieną gražiai žaidžia, draugauja. Įdomu stebėt ir "šeimyninį gyvenimą" smile.gif
Atsakyti