Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 61 dalis...

QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 15, 13:05)
sveikutes 4u.gif

Siandiena pradejau skaityti Kafkos 'Pilis'. kol kas patinka.

o dabar kiek ne i tema, bet man reikia kaunieciu pagalbos. Gal kas paaiskintu kaip rasti Tumo-Vaizganto 2  unsure.gif  labai reikia, o as net neisivaizduoju kur tai, nors Kaune ir gyvenau studiju laikais  blush2.gif

o is kur vaziuosi? vairuoji ar su visuomeniniu? o siaip Delfi.lt labai neblogas zemelapis yra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 15, 13:05)

o dabar kiek ne i tema, bet man reikia kaunieciu pagalbos. Gal kas paaiskintu kaip rasti Tumo-Vaizganto 2  unsure.gif  labai reikia, o as net neisivaizduoju kur tai, nors Kaune ir gyvenau studiju laikais  blush2.gif

Turite galvoje Vaižganto gatvę? Ji yra prie Vytauto parko, pakilus Parodos kalnu reikia pasukti Vytauto parko link (Perkūno alėja) ir važiuoti ta gatvele, ten viena pirmųjų iš gatvelių į dešinę ir yra Vaižganto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aaukse: 15 gruodžio 2009 - 14:50
QUOTE(Jurzole @ 2009 12 15, 15:39)
Ai, siaip tai labai sunku paaiskinti ir pailiustruoti visus tuos niuansus, kalbant apie skirtumus tarp ivairiu saliu. Vienintele isvada, kurios as kol kas priejau, yra tai, kad rojaus is tiesu niekur nera  tongue.gif , ir kad zmogiskoji prigimtis visur yra ta pati. O pilietiskumo/samoningumo koeficienta (salies mastu) nulemia visgi pragyvenimo lygis... sakykit, ka norit, o as tebelieku tuo isitikinusi  ax.gif
Nu nesiseka man aiskiai mintis destyti... blush2.gif 

Sunku nesutikti. Ir mintis labai aiškiai dėstai. 4u.gif

Tačiau aš įsitikinusi, kad pragyvenimo lygis yra tik viena iš sudedamųjų pilietiškumo/sąmoningumo dalių.
Per didelis "riebalinis sluoksnis" taip pat kartais trukdo judėti ir mąstyti pilietiškai. Kai visuomenė orientuota vien tik į perteklinį vartojimą, tuomet ir sąmoningumas apsnūsta. Pilietinis sąmoningumas, man regis, stovi ant moralinio/vertybinio pamato. Jei tokio pamato nėra, tuomet galimi patys nemoraliausi įstatymai ir visuomeninės santvarkos. Žmogiškąjai prigimčiai, kuri , kaip mes teigėme, yra netobula ir nuodėminga, galima įteigti daug ką, pvz. kad viena tauta yra geresnė ir vertingesnė už kitas , arba, kad galima vogti prisiduriant prie atlyginimo. Tiesa, šis atvejis labiau įmanomas sunkmečiu, na, o kai yra per didelis riebalų sluoksnis, tuomet dingsta motyvas siekti kažko daugiau, galvoti giliau. Atsiranda tarsi savotiškas "aklumas", toks vaikiškas ir niekuo nepagrįstas optimizmas. biggrin.gif
Tad, kur tas aukso vidurys? Kaip jį pasiekti? O gal tai ir yra Pažadėtoji žemė, o krikščioniškai tariant, Rojus. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darbinga: 15 gruodžio 2009 - 15:09
QUOTE(Savūnė @ 2009 12 14, 22:39)
Faina. Sergu už Faulknerį, o kadangi gerų atsiliepimų apie jį bent jau šioje temoje daugiau neatsimenu, tai  thumbup.gif

As radau dar pora apygeriu... mirksiukas.gif

http://smknyguklubas...=...i&Itemid=54
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 15 gruodžio 2009 - 15:29
QUOTE(Gemma @ 2009 12 15, 13:33)
o is kur vaziuosi? vairuoji ar su visuomeniniu? o siaip Delfi.lt labai neblogas zemelapis yra  thumbup.gif

mes autobusu is vilniaus atvaziuojame ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2009 12 15, 17:27)

Įlindau ir įsiskaičiau. Eina sau, kiek darbo įdėta. 4u.gif Gerai, kad priminei, bo iki dantų griežimo nusibodau pati sau.... diskutuojanti apie pilietinę visuomenę. lotuliukas.gif
Atsakyti
Vis pamirštu priduoti savo įspūdžius apie Aubert B. "KETURI DAKTARO MARČO SŪNŪS" - man patiko tongue.gif Gana įdomus detektyvas sakyčiau, neįprastas, veiksmas lyg ir vyksta, lyg ir ne. Nors... žudiką jau nuo vidurio romano arspėjau. Tiesa, pabaiga vis tiek nustebino, kas neskaitė - neskaitykit toliauypač Dženės būdas įspėti policiją, kad ji buvo nužudyta. Po visų šaudo, gaudo detektyvų-trilerių šį detektyvą buvo smagu skaityti. Nors, jei lyginti su kita Aubert knyga, tai man asmeniškai "Mirtis iš miško" labiau patiko ir labiau nustebino. Tikrai skaitysiu šią rašytoją, jei tik ją leis lietuviškai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bulkute @ 2009 12 15, 12:36)
Gaila, kad vabzdziai ne zverys, nes Voro vestuves labai faina vaidinti 4u.gif

labas rytas, vakar neskaiciau, o rasiau - kalna atviruku smile.gif

Voro vestuves isties labai faina pasaka bigsmile.gif Na gal ir vabzdziais persikunysim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2009 12 14, 00:20)
Na gerai, jau gerai. smile.gif  Nematomą žmogų vaikystėj skaičiau. Ir Eldorado liūtus. Ir Orų valdovai. Altairo vėjai skaičiau tikrai tikrai.

O kas yra "Orų valdovai"?

QUOTE(Darbinga @ 2009 12 14, 12:07)
Registruojuosi : A. Užkalnis "Anglija:apie tuos žmones ir jų šalį". Dar tik įpusėjau, bet džiaugiuosi, kad pradėjau. Nemažai netikėtų įžvalgų, sugriautų stereotipų. Vietomis erzina provokuojantis autoriaus tonas, bet neatimsi iš jo šmaikštumo ir mokėjimo pagauti būdingus anglų bruožus, taipogi pateikti platesnį šalies vaizdą  bei kontekstą.  smile.gif Ir humoras kartais prasimuša toks nelietuviškas. Matyt,  penkiolika metų praleistų Anglijoje atliko savo "juodą darbą".  mirksiukas.gif

Sudominai knyga. Pasirodo, rašytojas ir susitikimus rengia knygynuose pristatydamas knygą.
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2009 12 15, 18:02)
Vis pamirštu priduoti savo įspūdžius apie Aubert B. "KETURI DAKTARO MARČO SŪNŪS" - man patiko  tongue.gif  Nors, jei lyginti su kita Aubert knyga, tai man asmeniškai "Mirtis iš miško" labiau patiko ir labiau nustebino. Tikrai skaitysiu šią rašytoją, jei tik ją leis lietuviškai  4u.gif

Man abi irgi patiko,bet aisku Mirtis is misko uzbaigtesne,suprantamesne ...Ir as labai laukiu,kad dar ka isleistu drinks_cheers.gif Bet manau pradesiu narsyti jau po rusiskus puslapius,gal ten rasiu.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 15, 15:43)
mes autobusu is vilniaus atvaziuojame  ax.gif

nuo autiku stoties 3 ir 38 autikai vaziuoja. (mikriku nepamenu blush2.gif) islipti reiktu uzkilus ant parodos kalno pirmoj stotelej, siek tiek paejeti atgal

p.s. aciu mergaitems uz labai saunu meet'a drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ačiū merginos už šaunų pasisėdėjimą 4u.gif Buvo labai smagu papliurpti ir skolas prieš naujus grąžinti smile.gif
Atsakyti