Įkraunama...
Įkraunama...

Amariliai (10 tema)

QUOTE(Eglužė žiemos @ 2010 01 08, 12:57)
diasaja kad ir patupdytos ant žemių mano bešaknės ar apdžiuvusiom šaknim, bet jos tik pelyja ir pūva g.gif Iš Rimi "obuolinio" visai nupuvo šaknys (visą dugną ir šonus su zelionke nudažiau) - patupdžiau, tai pradėjo ant dugnelio vėl pelėsiukas dėtis.

pas mane tas pats sad.gif viena laikau ant vandens jau trechia diena- visvien, padla neroso jokiu gyvybes zhenklu ish to dugnelio....o 3 stiebai ishlinde...nors verk:((
Atsakyti
Vat butent kad su tom saknim ir man taip buvo, pradejo leisti snapukus tai susodinau ant zemiu ir neliejau , o vistiek nupuvo senos ir padukai apipuve buvo, gramdziau dezinfekavau suzelionke tepliojau ir angliukais barsciau, as dabar tik viliuosi, kad prades dienos svieseti ir silteti ir jie sugalvos atsigaut...
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2010 01 08, 12:18)
As tikiuosi, kad atejus pavasariui mano besakniai dar bus gyvi, tai as juos pasodinsiu kur pries saulute ir gal tada issisaknys.....
Va keletas mano besakniu, o dar yra ir vazonuose patubdytu....user posted image

zinok, pas mane taip pat jie atrodo. Tai as juo ir migdau. Speju, iki pavasario. Saknu - lygiai 0
Atsakyti
Jo saknu lygiai nulis , padukai lygus...
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2010 01 08, 15:26)
Jo saknu lygiai nulis , padukai lygus...

Nu pas mane irgi tokių yra ir buvo, bet ką aš žinau- ant sausų žemių patupdau ir NELAISTAU ax.gif tai keli TIKRAI įsikabinę jau tupi rolleyes.gif

NAUJI NAMUČIAI
Atsakyti
Laukiu ir meldziuosi, jau ir pazadus duodu, kad daugiau nemigdysiu, kad tik atsigautu....
Atsakyti
Aš ir nelaistyčiau, o bet tačiau.... Papilio išleido 2 nedidelius žiedstiebius ir jie pradėjo po biški vysti. Juos šiek tiek praplėšiau - pumpurai ne iki galo prasiskleidė ir jau vysta blink.gif Tai nutariau grįžus namo vieną stiebą į vazą, kitas lai žydi
daivasen galima vazonuose migdyt - maniškis taip Lemon Lime miegojo - dabar jau 2 snapus kiša, Red lion -dar vis miega
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglužė žiemos: 08 sausio 2010 - 16:12
QUOTE(Eglužė žiemos @ 2010 01 08, 15:57)
auryle tai kad ta parduotuvė nuo senų laikų yra mirksiukas.gif . Gal žiemos sezonui ją uždarė. Aš joje pavasarį paskui rudenį buvau. Tik aišku ant amarilių sezono jau neužtaikiau verysad.gif  lotuliukas.gif - pardavėja sakė "kad prieš 1,5 sav. paskutinį pardavėm" doh.gif

Ji yra neuždaryta, bet pertvarkoma. Eurogėlės su visa vadovybe iš Kauno persikrausto į Vilnių.. Automatiškai ir visi amarilių cibuliai atvažiuoja... lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglužė žiemos @ 2010 01 08, 14:57)
diasaja kad ir patupdytos ant žemių mano bešaknės ar apdžiuvusiom šaknim, bet jos tik pelyja ir pūva g.gif

Tai jeigu pelyja ir pūva, tai manau, kad drėgmės per daug g.gif aš dėčiau kur nors sausai ir stebėčiau. Pas mane namie sausa, tik 30 proc. drėgnumas, tai gal dėl to tokios "bėdos" neturiu. Nors, atsiprašau, buvo dviems puvinys, kurie rūsyje miegojo, o ten vėsiau ir drėgniau. Atsinešiau į kambarį ir "sutvarkiau" puvinį. Dabar sausau ant žemių tupi. Kol kas puvinio nematau.
Atsakyti
Net keista, kaip čia tiems Jūsų amariliams šaknys neauga g.gif
Atsakyti
Aš vieną tokį bešaknį pernai turėjau žydėjo 2 žiedstiebiais sausy,o šaknis leist pradėjo tik balandžio pab.Turiu ir šiemet vieną bešaknų, todėl manau be pavasario nepajudės rolleyes.gif dar iš pradžių laikiau ant vos vos drėgnų kiminų galvojau gal tai greičiau paskatins leist šaknis-nė velnio.Padėjau ant sausų žemių tegu tupi.Pavasary TIKRAI įsišaknys.
Atsakyti
Dėl šaknų nebuvimo
Man toki atvejai būna tik su naujai pirktais svogūnais. Visi kiti su šaknimis (didesnėmis ar mažesnėmis). Reikalas tame, kad aš jų poilsiui neišraunu. Pas mane auga ir ilsisi vazonuose. Jei be gailesčio rudenį išraunat svogūnus ir žiauriai nudžiovinat šaknis, tai ir toks rezultatas. O dar blogiau, jei nupjaunat šaknis.
Laikant poilsiui išrautus, apdžiovintus svogūnus šaknis vertėtų užberti sausomis durpėmis.
Tupdyti ant drėgnų kiminų nerekomenduočiau, nes gali iššaukti puvinį. Tinkamas uups variantas, tik reikia stengtis, kad svogūno dugnas neliestų vandens paviršiaus. Bet ir čia reikia stebėti ar nuo drėgmės nepradės pūti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 09 sausio 2010 - 10:04