QUOTE(Mumuke @ 2009 12 16, 23:19)
Na mes gi apie karmą šnekame ar ne? Tai pagal jų filosofiją ir ligą prišaukė bloga karma, tad toks žmogus turbūt negalėtų tapti gydytoju, nes jis mąstytų "kentėkite už savo nuodėmes". Nors, tiesą sakant, gal Jūs geriau žinote tą tikėjimą, nes aš neįsigilinusi, tad nežinau ar galiu komentuoti ką toje situacijoje darytų žmogus su tokiu tikėjimu
Nesąmonė

Man nepriimtina manipuliuoti žmonėmis, bet aš esu pasirinkusi vieną iš Jūsų paminėtų profesijų. Ir tai nereiškia, kad aš, pasirinkdama šią specialybę, privalau manipuliuoti žmonėmis. Yra toks dalykas kaip pasirinkimas.
Atsiprašau, per daug suabsoliutinau kalbėdama apie žiniasklaidą, nors jos atstovų yra visokių. Bet dėl politikos savo žodžių neatsiimu.
Taip, sutinku, žmogus renkasi profesiją, kuri suderinama su jo vertybių sistema. Mediko profesija kokia? Gelbėti žmogaus gyvybę. Taip? Tai jis ir nori gelbėti, o ne ją atiminėti, kodėl Jūs to nesuprantate?

Visad maniau, kad mediko profesija - tai žmogaus gydymas. Jis gi ne supermenas, kad gelbėtų gyvybes. Jei gerai gydys, tai, galbūt jis tos gyvybės ir nepraras. O gal ir praras, jei pacientas turės krūvą pašalinių faktorių...Tegu tik daro medikai tai, kas jų galiose - profesionaliai gydo.
Nežinau, kas didesnė nuodėmė, žiūrint iš religinės pusės: ar padaryti abortą, ar atsisakyti jį daryti, žinant, kad moters apsisprendimas tvirtas ir ji eis pas bobutę mėsininkę, rizikuodama savo sveikata ir gyvybe...