Įkraunama...
Įkraunama...

religija per prievartą

QUOTE(pikkolo @ 2009 12 17, 15:32)
Ne tik. Beje, mes nešvenčiam Kūčių, Kūčių diena yra darbo diena, tad kokia čia šventė?

sena pilna tradiciju svente
Kūčios būdavo didelė šventė prie apeiginio stalo, lydima apeigų, burtų, aukų. Prieš Kūčias žmonės stengėsi užbaigti darbus. Kūčių dieną buvo draudžiama malti, skaldyti malkas, kulti, nes triukšmą sukeliantys darbai būsimą vasarą sukelią audringus debesis su krušomis. Pasiruošę šventėms žmonės pagal apeigas prausdavosi. Pirmiausia nusirengusius iki juosmens vyrus prausdavo šeimininkės arba merginos, paskui prausėsi moterys. Vėlesniais laikais prausdavosi pirtyse ar kubiluose.

Kūčias pradėdavo valgyti užtekėjus Vakarinei žvaigždei. Stalą apdėdavo šienu, dalį jo dėdavo ir pastalėn. Ant šieno klodavo staltiesę ir statydavo patiekalus. Pastatydavo žvakių, kartais – nekultą rugių pėdą, pavoždavo po puodu akmenį. Prie stalo pakviesdavo kaimynystėje esančius bešeimius, samdinius. Prieš valgydami visi atsistodavo. Vyriausiasis garsiai melsdavosi, o paskui visi vieni kitiems linkėdavo sveikatos, laimės. Pirmiausia valgydavo kūčią. Dalis maisto būdavo atiduodama vėlėms, paaukojama dievams. Per Kūčias taip pat kūrendavo ugnį, degindavo šiaudų kūlius ar trinką, kurią buvo pervilkę kaimo gatve persirengėliai.

beto, kadangi esam nereliginga seima, mieliau pagonybe mums tai per kucias valgome mesa, kuria krikscionybe isvijo is valgerascio ta diena.

Mėsa – seniau ji taip pat būdavo valgoma per Kūčias, tačiau, katalikų religijos veikiama, ilgainiui išnyko nuo Kūčių stalo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 17 gruodžio 2009 - 16:35
QUOTE(Dileta @ 2009 12 17, 18:28)
Tikybos vadovėlius mačiau,sūnaus tikybos užrašus ir piešinukus irgi.Su sūnum kalbėjau,kad nelabai imtų į galvą ką kalba mokytoja,kad religijų yra daug,jei įdomu,galim tom temom pasikalbėti,o būtent katalikų mano akim yra pati dogmatiškiausia ir negyva.O kaip universitete praėjus religiotyros kursą galiu pasakyti,kad tai ko buvo mokomas mano sūnus su religiotyra neturio nieko bendra,tai buvo būtent katalikiškų tiesų mokymas.Su choro vadove nekalbėjau,dukrai pasiūliau jei jinai noriu kad galiu kiekvieną sekm palydėti ją į bažnyčią,jinai atsisakė.

Mane tai labiausiai siurpina islamas! Brrrr... vien pagalvojus nupurto. schmoll.gif Musulmoniskoj bendruomenej mane akmenim uzmetytu.
Atsakyti
Manau kad nevertėjo.Tai jau viskas praeity.
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2009 12 17, 16:24)
Jei lytinis ugdymas negali buti destomas, nes izeidzia kai kuriu religingu zmoniu oruma, tai kodel gali but destoma tikyba?

Lytinis ugdymas programose numatytas. Rengimo šeimai ir lytiškumo ugdymo programa integruojama į atskirus mokomuosius dalykus (jau galite pradėti piktintis, kodėl integruojama smile.gif ).

QUOTE(dmu @ 2009 12 17, 16:27)
Lia lia lia.

svaru hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 12 17, 17:35)
Lytinis ugdymas programose numatytas. Rengimo šeimai ir lytiškumo ugdymo programa integruojama į atskirus mokomuosius dalykus (jau galite pradėti piktintis, kodėl integruojama smile.gif ).

svaru  hihihi.gif

o dėl ko piktintis? Čia nieko blogo nematau. Bet tik kažin ar tai nebus uždrausta kokiu nors nepilnamečių apsaugos įstatymu?..

Svaru, žinoma. Tiesiog perfrazavau Jus biggrin.gif
Atsakyti
Turėjau omeny,kad katalikų dogmatiškiausia iš visų krikščioniškų religijų.Islamas man nelabai suprantamas,su juo realiai niekur nesusiduriu.
Esu kažkiek susidūrus gyvenime su liuteronų tikyba,su reformatų,jie irgi krikščionys,jie man nežinau net kaip pasakyti,priimtinesni ar šiltesni atrodo.Paauglystės laikotarpy esu ir pirmą komuniją priėmus KB,ir išpažinties ėjau,mišiose dalyvavau,tai galiu atitinkamai kažkokias išvadas daryti.
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2009 12 17, 17:34)
Mane tai labiausiai siurpina islamas! Brrrr... vien pagalvojus nupurto.  schmoll.gif  Musulmoniskoj bendruomenej mane akmenim uzmetytu.

bet va kaip ir krikscionys rekia,kad tai ju tradicijos, ju vertybes.
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2009 12 17, 16:38)
Turėjau omeny,kad katalikų dogmatiškiausia iš visų krikščioniškų religijų.Islamas man nelabai suprantamas,su juo realiai niekur nesusiduriu.

kaip Jūs galite daryti išvadas apie vienos religijos dogmatiškuma, jei nieko nežinote apie kitą?
Atsakyti
Griztant prie temos, manau, kad medikas (sios srities medikas) tiesiog privalo moketi ir zinoti kaip atlikti abrazijos procedura. Ar jis ja atlikines jau praktikuodamas medicina, tik paciai moteriai prasant, jau yra jo pasirinkimo laisve.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo com: 17 gruodžio 2009 - 16:44
QUOTE(Arven @ 2009 12 17, 16:34)
Mane tai labiausiai siurpina islamas! Brrrr... vien pagalvojus nupurto.  schmoll.gif  Musulmoniskoj bendruomenej mane akmenim uzmetytu.

O krikščioniškoje jus sudegintų ant laužo.
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2009 12 17, 16:38)
Esu kažkiek susidūrus gyvenime su liuteronų tikyba,su reformatų,jie irgi krikščionys,jie man nežinau net kaip pasakyti,priimtinesni ar šiltesni atrodo.Paauglystės laikotarpy esu ir pirmą komuniją priėmus KB,ir išpažinties ėjau,mišiose dalyvavau,tai galiu atitinkamai kažkokias išvadas daryti.

O jums neatrodo, kad kiekvienoje šalyje yra savi papročiai ir kertinės religinės pakraipos, galų gale yra šeima. Vaikui nuo mažens tėvai ir aplinka skiepija pirminius kertinius dalykus: kalba, papročiai ir religija. Niekas neuždraudžia vaikus auklėti ateistais ar tikinčiais. Bet kaip ir pati pastebėjote, užaugęs jis pats atsirinks, ko jam reikia ir kokias puoselėti gyvenimo vertybes.

Tai dabar atsakykite, tebūnie pati sau, ką blogo tikėjimas, tikyba, katalikiškos vertybės duoda jūsų vaikui. Ar verčia jį būti blogu žmogumi, teigia kažkokias iškrypusias gyvenimo tiesas ar ką? Ką konkrečiai blogo daro su tuo vaiku ir kaip jam griauna gyvenimą?

com, tikrai taip, nes ši procedūra reikalinga ir būtinais atvejais. Tačiau jei ši procedūra tėra paprastas abortas, medikas atsižvelgia į savo įsitikinimus ir perduoda "estafetę" kitam. Tame taip pat nieko nėra blogo. Be to tokių "keistuolių" procentaliai yra labai mažai, kad įtakotų bendras tendencijas.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 12 17, 18:35)

JUST tyrimo duomenimis 40% Lietuvos paaugliu nera nei karto dalyvave lytinio svietimo pamokose.
Atsakyti